Archívum: Szerzők szerint

A napokban olvastam a pomáziak vízelvezetési és helyi érdekérvényesítési gondjairól itt:

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/uzenet-a-polgarmesternek-81720

A cikk végén a következő mondatot olvastam:

Ha vidéken él, és jogsérelmének nem tud nyilvánosságot szerezni, kérjük, írja meg nekünk a kismagyarorszag@narancs.hu-ra.

Comments Nincs hozzászólás »

az ígért abszurd, táblából

Comments 36 hozzászólás »

… ugyanis éppen egy nagyszerű programról jöttem haza! A Kultúra Napja alkalmából műkedvelő színházi előadás keretében nézhettem meg, teremnyi falutárssal együtt, az “István, a király” rock operát falunk Művelődési Házában. Lelkes résztvevők, hálás közönség.

Még sok-sok ilyen programot kívánok magunknak.

Köszönet és gratuláció a szereplőknek és szervezőknek.

Comments 3 hozzászólás »

Ma végre eljutottunk a Civil Ház melletti játszótérre és teszteltük a tetszetős új játékokkal felszerelt teret. Szép, változatos és gyerekbiztos játékokat találtunk. Elsősorban kisgyerekeknek ajánlanánk, kb. 6 éves korig, mert a biztonságos, kosaras bébi-hinta mellett, a vélhetően nagyobbaknak szánt “klasszikus” hinta is elég alacsonyra lóg, így hosszabb lábú, idősebb gyerekeknek kevésbé kényelmes. Plusz alatta az iskolaudvaról ismert (ámde ott sem kedvelt) cipőgyilkos kavicságy…  Nagy kedvenc lett viszont a  forgóhinta és legközelebb a labdát sem hagyjuk otthon.

Egyetlen javaslatunk lenne: a várakozó szülőknek érdemes lenne egy padot beállítani, mert sok “kreatív” megoldást láttunk a leülésre, de egyik jobban rongálta a játékokat, mint a másik. Ha az emberi hülyeség nem gyógyítható, legalább próbáljuk a terét korlátozni.

Egyszóval köszönjük a játszóteret!

Comments 8 hozzászólás »

Ma ajánlani szerettem volna ismerősöknek győrújbaráti programot. Kapóra jött volna az Őriné Izától emailben megkapott túrajavaslat. Gondoltam elküldöma  megfelelő linken a meghívást. De sajnos sem a plakátot, sem a győrújabári tájházat találtam meg a falu honlapján még hivatkozásként sem. Gondoltam, biztosan én vagyok lökött, hogy ha itt keresem pl. a látnivalók vagy a turizmus pontok alatt, hiszen normális, hogy azok még feltöltés alatt vannak. Csupa új információt kell ide szerkeszteni és mint tudjuk jó munkához idő kell.  Esetleg a hírek között szerepelhetett volna, de nem. Sebaj, biztosan ott lesz a győri kultúrális információk lapján (http://www.kultinf.gyor.hu/), de nem. Akkor hát nosza, lássuk a  Győri Estben (www.est.hu)! Itt sok érdekes programot javasoltak mára, de a tájházat nem. Majdnem el is csábultam, de győzött a patriotizmus és tovább kerestem. Nem lévén több ötletem, egyszerűen beírtam a keresőbe a Győrújbarát+tájház kapcsolatot. A gugli leginkább az eladásáról szóló hirdetést találta meg (http://paraszthazak.hu/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=532&catid=2&Itemid=0).

 

Gondoltam feldobom ide a plakátot, hátha még más olvassa ezt és gyorsan elindul. Szaladok isfelöltöztetni a gyerekeket, hogy még láthassák.

 

 

Piroska

Comments 1 hozzászólás »

nagyon szép lett az új honlap. Gratula!

Ott nem találtam helyet arra, hogy meggratuláljam, de biztosan van/lesz vagy tudatosan nincs. Vagy csak a javasolt kereső funkciót kellett volna használnom?! Bocs. Mindenesetre szép és a 2009-es Hírmondókat is végignézegethettem benne. Már hiányzott február óta :-).

 

Csak így tovább!

Comments 70 hozzászólás »

2009. 02.15.

Az iskolával való szorosabb együttműködés első próbálkozásaként pénteken a felsősök farsangjának kiegészítő-programjaként volt társasjáték is. Többen kipróbáltak néhány alapjátékot és újabb jelentkező is akadt a klubba.

A klub havi összejöveteleit a jövőben iskolai találkozók is kiegészítik majd. Először március 13-án, pénteken délután, majd április 17-én, pénteken délután találkozhattok velünk és a játékokkal a suliban. A foglalkozások ingyenesek.

Így már kéthetente lesz alkalom játszani. Idősebbek is elkezdhetik :-).

Szólj a  barátaidnak is!

 

2009.01.30.

Kedves Játékostársak!

Találkozunk  2009. február 27-én, pénteken 14.30-17.00 között a Művelődési Ház galériáján.

A klubba szeretettel várunk minden iskolást, gyermeket és felnőttet. A foglalkozások ingyenesek.

Ha szeretnél kipróbálni valamit,a mit a boltban, vagy egy korábbi közös játékon láttál, kérlek írd meg nekem a kerti.piroska@jateksarok.hu címre és elhozom.

A mai találkozón kb. egy tucatnyi játékos volt velünk. Kipróbáltunk pár új játékot is. Egyet, ahol színes görbéket kellett egyedül vagy társasjátékként formálni kis lapocskákból. Meg egy másikat, ahol szőnyegkereskedőként gyűjtögettüka  piasztereket. De a régi kedvencek is jól szerepeltek.

Formálódik egy társasjáték bajnokság ötlete is. Részletek a honlapon, illetve a februári Hírmondóban.

Szólj a barátaidnak is!

 

2009.01.14.

Boldog Új Évet!

Örömmel jelentem, hogy kialakulóban a 2009-es rendezvénynaptár és állandó helyet kapott benne a társasjáték klub.
Első idei közös játszónapunkat január utolsó péntekének délutánján tölthetjük együtt. Kivételesen a MűvHázban, mert a Civilház túl hideg :-).

Találkozunk  2009. január 30-án, pénteken 14.30-17.00 között a Művelődési Ház galériáján.

A klubba szeretettel várunk minden iskolást, gyermeket és felnőttet. A foglalkozások ingyenesek.

Ha karácsonyra kaptál valamilyen jópofa társast, amit szeretnél bemutatni a többieknek, hozzad el bátran.
 

Szólj a barátaidnak is!

2008. 12.13.

Luca-napján az adventi készülődés keretében is játszottunk kicsit együtt. Ezúttal többen voltunk és leginkább a készségfejlesztőket nyúztuk. De volt alkalom kipróbálni hogyan építsünk lapocskákból várat, utat vagy mezőt és kukacokat is grilleztünk nagyüzemben. legnagyobb örömömre már törzsjátékosokat is üdvözölhettem újra.

Most kis pihenő, karácsonyi szünet következik, de ne felejtsetek el gyakorolni a családtagokkal.  2009-ben szeretnénk rendszeresebbé és kiszámíthatóbbá tenni a találkozókat. A tervek szerint minden hónap utolsó péntek délutánján kapjuk meg a Civilház egyik termét.

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog, játékban (is) gazdag új esztendőt kívánok!

2008.11.30.

Pénteken ezúttal kevesebben voltunk, de ennek is megvolt a maga előnye. Kicsit hosszabb játékot is megpróbálhattunk. Játszottunk kódfeltörést és kalózszabadítást és aludni küldtük a vámpírjainkat. 

Legközelebb Luca napján találkozhatunk, a Művelődési Házban.

2008. december 13-án, 15-18 óra között a Művelődési Házban játszhatsz velünk újra.

Szólj a barátaidnak is!

 

 

 

 

 

 

 

2008.11.15.

Ma már közel negyvenen jöttünk össze játszani. Röpült az idő a különféle játékok kipróbálásával. Kicsik és nagyok közösen törtek fel kódokat, mentettek ki égő toronyházból bennrekedt embereket, építettek piacot, vagy vezettek ki autót a  csúcsforgalomból. Válogattunk össze csokideszertet, kincses ösvényen kalandoztunk, grilleztünk kukacokat az éhes tyúkocskáknak és rendet tettünk a légtérben szálldosó repülők között.

Ha szeretnél Te is velünk játszani, legközelebb

2008. november 28-án, 15-18 óra között a Civilházban teheted meg.

Szólj a barátaidnak is!

 

 

2008.10.28

Örömmel jelentem, hogy 16 gyerek és 4 felnőtt is eljött a  társasjáték klub mai, első foglalkozására! Remélem mindenki jól érezte magát.

A következő összejövetel időpontja és helyszíne:

2008. november 15. szombat 15-18 óra között a Művelődési Házban

Szólj a barátaidnak is!

 

2008. 10.20.

Kedves Lányok és Fiúk, Férfiak és Asszonyok!

 

Unjátok a tévét? Többre vágytok, mint a számítógép legyőzése? Unatkoztok egyedül? Valami jó program kéne a családnak?

 

Akkor gyertek el közénk játszani!

 

A klubban többek között szervezhetsz sárkányhordát vagy irányíthatsz vasúttársaságot. Titkos kódokat törhetsz fel, vagy tutajozhatsz a Niagarán, megszerezve a barlangok kincseit. Kipróbálhatod magad légiirányítóként, vagy tied lehet London legnagyobb piaca.

 

A legjobb és legújabb társasjátékokat próbálhatod ki. Ha egyik sem tetszene, hozd el a te kedvencedet. Nálunk biztosan találsz olyat, aki szívesen játszik veled.

 

Az első foglalkozást az őszi szünetben, 2008. október 28-án, 10-13 óra között tartjuk a Civilházban, utána délutáni időpontokban és hétvégén szeretnénk rendezni a találkozókat. 

A klubba szeretettel várunk minden iskolást, gyermeket és felnőttet. A foglalkozások ingyenesek.

 

Szólj a barátaidnak is!

Comments 18 hozzászólás »

2008. október 4.

A Kertalja településrészen lakó gyerekek és felnőttek közlekedésének biztonságosabbá tételére két kezdeményezés indult 2006 végén. Az elmúlt 2,5 évben a sok szervezés, hivatalba, testületi-, ill. bizottsági ülésre járás ellenére csekély volt az előrehaladás. A legutóbbi közmeghallgatáson felvetettük a problémát és írásban kértünk intézkedést. Egyúttal ígéretet tettünk arra, hogy az eseményekről folyamatos tájékoztatást adunk az érdeklődőknek. Köszönettel felhasználjuk ezt a lehetőséget és megkezdem a blogot.
Íme, az eddig történtek kronológiája:
A Veres Péter u. felé kialakítandó kihajtó ügyében:
- 2006 őszén felvetettem az ötletet egy TFB ülésen;
- 2007 júliusában döntött róla a testület, hogy terveztesse meg a hivatal (119/2007. (VII.03) sz. képviselőtestületi határozat);
- 2008 nyarára (június) készült el a kivitelezési terv és érkezett meg a szükséges közmű-áthelyezésben érintett szolgáltató beleegyezése és árajánlata.
A hivatalnak (a jegyzőnek?!) most össze kéne állítani a költségvetést és a testülettel megszavaztatni az erre elkölthető összeget és megrendelni a munkát.
Ez a 2008. szeptemberi ülésen nem történt meg.
A Hét vezér utca végébe, az iskola mellé tervezett gyalogút ügyében:
- 2006 novemberében írtam a Szülői tanács nevében kérelmet (lsd. szélesebb érdekkör bizonyítása)
- Az akkori jegyző elkezdett tárgyalni a megvalósításban érintett 2 tulajdonossal, majd 2007. júliusi ülésre bevitte, hogy az egyik tulajjal megegyeztek, de a másikkal nem.
- 2007 júliusában született egy határozat (121/2007 (VII.03) sz. képviselőtestületi határozat), amiben ennek a munkának a befejezését (ti. az egyeztetést) rendeli és a fejlesztési tartalék terhére biztosítja a felmerült költségek fedezetét;
Na, ez a munka már nem történt meg.
- Így a 2008. febr. 28. TFB ülésen újra felvetettem a gyalogút szükségességét és javasoltam a településrendezési tervmódosítások közé
- 2008. március 11-én a 41/2008 sz. határozatában a testület a főépítész javaslatára támogatja a gyalogút belefoglalását az új településrendezési tervbe.
Azóta nem történt semmi, sem a magántulajdonosokkal való egyeztetésben, sem a rendezési terv felülvizsgálatában.
Személyes lakossági érdeklődésre a jelenlegi jegyző 2008. szeptemberben azt nyilatkozta, hogy várjuk meg a terv elkészültét, mert a nélkül nem tud kisajátítani. Tudtommal, a tulajdonosokkal történő egyeztetést nem is próbálták újra, a szóbeli ígéret ellenére sem.
Jelenleg az írásban beadott kérdésekre várjuk a  választ.

2008. október 13.
Írásbeli válasz továbbra sem érkezett a beadott kérdésekre. A mai volt a 14. munkanap a közmeghallgatás óta.
A pénzügyi bizottság 2008.10.02. ülésének jegyzőkönyve szerint a jövő év elején finanszírozható, javasolják a 2009. évi költségvetés részévé tenni. (http://újbarátit.akarsz.hu/dok/egyeb/peb_jk20081002.pdf). Persze ez még csak egy bizottsági döntés.

2008.10.28.
Még nem érkezett válasz a 2008. szeptember 23-án a közmeghallgatáson elhangzott és írásban is beadott kérdésekre a jegyzőtől.

2009. 02.03.
A Kertaljáról a Veres Péterre történő kihajtást egy új tükör segíti. Köszönjük!
Reménykedünk ugyanakkor, hogy ezt nem a kihajtó biztonságos használatát biztosító átépítés HELYETT kaptuk.
Talán ez is kiderül majd a válaszlevélből, amire 2008. szeptembere óta várunk.

2009. 05.16.
Kedves Mindenki!
A jövő héten kedden közmeghallgatás. Ez az a fórum, ahol közvetlenül hallathatja hangját a lakosság és hivatalból meg is hallgatják képviselőink és a Hivatal képviselői is.
Ahogy ugyanis többször jelezték már nekünk, az internetes “pampogás” nem számít hivatalos megkeresésnek.
Bár úgy tűnik a közmeghallgatáson személyesen (és írásban egyaránt) feltett állampolgári kérdés is megválaszolatlan marad. Legalábbis a Kertalja közlekedésbiztonságával foglalkozó kérdésekre nem jött az előző  (2008. szeptemberi) meghallgatás óta sem hivatalos válasz.
Azért próbálkozni érdemes.
Érdemes?

2009.06.25.
A közmeghallgatáson időn túli kérdésemre polgármesterünk jelezte, hogy a kihajtóval baj van, egy magasfeszültségű oszlop “került” a terv útjába.
Személyes találkozót kértem a jegyzőtől, ahol megerősítette nekem, hogy sajnos az erdeti terv készítője (és átvevője) sem vette észre, hogy ott bizony egy nagy villanyoszlop áll.
Így most újabb közmű-áthelyezési kérelem ment az illetékes szolgáltatóhoz. Hozzájárulásuknak természetesen plusz költsége lesz. Reméhetően belefér az eredetileg jóváhagyott költségkeretbe még így is a kivitelezés és akkor talán egyszercsak mégis megépül a kihajtó.
Addig marad a toldozgatás.
Köszönjük annak, aki egy kis aszfalt leöntésével járhatóbbá tette a felhajtót.

2009.10.05.
Egy éve indult ez a blogtéma kettős céllal. Egyrészről tele reménnyel, hogy a nyilvánosság valamiféle nyomást gyakorol majd a hivatalra a Kertalja közlekedési problémáinak rendezése érdekében. Másrészről, hogy a hivatal segítségére legyen a téma iránt érdeklődőkkel történő párbeszédben.
Sajnos egyik cél sem teljesült maradéktalanul. ha történtek is intézkedések, ezek nagy titokban zajlottak és látható nyomok nélkül. Csalódott vagyok, de nem adom fel. Amikor első gyermekem kezdte meg tanulmányait a helyi iskolában 2004-ben elhatároztam, hogy gyalog fog járni biztonságos úton. Már a második gyermekem kezdett el iskolába járni az idén. De őt sem merem egyedül elengedni. Még van egy harmadik, aki 2011-ben kezdi az iskolát.
Nem adom fel.

2010. augusztus 18.
Még mindig semmi. Sem kihajtó, sem levél a miértekre adott válasszal. Szomorú.
Ma kaptam egy polgármester-jelölti kampánykiadványt, ahol a programban ez szerepel: “Sem személyes, sem írásos megkeresés nem maradhat válasz, intézkedés nélkül.” Támogatom! Csak tudnám miért kell ehhez új polgármester? A jegyző nem tud írni?

2014. április 07.

Kicsit lassan alakulnak a dolgok, de alakulnak. 10-én, a testületi ülésen a gyalogút kivitelezéséről a TFB által már jóváhagyott előterjesztést hallgathatnak és szavazhatnak meg a  képviselők. Ha megteszik, talán még idén elindul a beszerzési eljárás és megépül a gyalogút az önkormányzati választásokig. Ebből a  pénzből megoldva az iskola elmaradt vízelvezetését és egy jó nagy kapuval lezárva, de kit érdekelnek az ilyen apróságok. Csak legyen végre út.

2014. július 8.

Épül a gyalogút! Ezt is megértük! Bízom benne, hogy szeptemberre valóban elkészül és akkor ez a blogbejegyzés is okafogyottá válik. 6 év blogozás és 8 évnyi ügyintézés után már éppen ideje.

2014. augusztus 31.

A Kertalján lakó gyerekek a holnapi iskolakezdésre már a megépült gyalogúton tudnak menni! Ez nagyon nagy eredmény és elégedettségre ad okot akkor is, ha maradt persze kötözködni-való a világítás hiánya vagy a megvalósulás körülményei miatt, de a tény attól még tény: a gyalogút megvalósult!

Köszönöm mindenkinek aki tevőlegesen vagy szurkolóként közreműködött a megoldásban!

Ezzel egyúttal ez a blogbejegyzés is okafogyottá vált, hiszen megépült a  kihajtó és a gyalogút is. Nem kevés amit elértünk, de nem is elég. Maradtak közlekedésbiztonsági problémák pl. a kivitelezés hiányosságai okán, de ezeket majd egy másik bejegyzésben.

Ez a nap most legyen a jól végzett munka öröméé. Biztonságos iskolakezdést!

Comments 94 hozzászólás »