Archívum: “Segítség” kategória


Üdvözlök Mindenkit!

Nehéz belekezdeni,mivel még soha nem kértem ismeretlen emberektől,annak ellenére,hogy nehéz anyagi körülmények között egyedül nevelem,iskolás fiamat! Mégis másnak szeretnék segítséget kérni,akinek erre még lehetősége sincs,hogy a neten kérjen segítséget,holott szerintem talán egyetlen esélye,hogy segítőkész emberekre találjon!Egy ismerősömről van szó,egy jó barátomról,aki mint sokan mások,Önhibáján kívül,a válság miatt került nagyon nehéz anyagi helyzetbe.Rokkant,alacsony nyugdíjas szüleivel él.Mikor Édesapját is leszázalékolták tüdő embólia miatt,hitelt kellett felvenniük.Ő maradt az egyetlen pénzkereső a családban.Nehéz fizikai munkát végez,de a fizetését szinte teljes egészében viszi a bank.A szülei kis nyugdíja a gyógyszereiket alig fedezi.Eladogadták amit tudtak,számítógéptől a tévé,hűtő,stb,hogy tüzelőt,tudjanak venni,mert kikapcsolták a gázt.Február elején mégis bekövetkezett a legrosszabb….az elmaradott számlák miatt kikapcsolták a villanyt.Azóta esténként gyertya (már ha az is van),kézzel mosás,és hadd ne soroljam…Hiába fordultak az önkormányzathoz,nincs ilyesmire keret,se adósságrendező program,SEMMI!!!Most,annyit sikerült elérniük,hogy védendő fogyasztókká nyilvánították Őket,így jogosultak arra,hogy az energia szolgáltató felszerel nekik egy előre feltöltős kártyás mérőt,de ennek az a feltétele,hogy az elmaradt közel kétszázezer forintot(ennyire gyarapodott a kamatokkal),és a 17000 forint visszakapcsolási díjat ki fizetik.Könyörgöm,ez milyen védendő fogyasztói segítség?Hogy fizesse ki valaki,aki a havi számlákat nem tudta?És se tüzelője,sokszor kajája sincs? Szomorú,hogy ebben a világban áram nélkül,és nagyon sok család!!!! Közeleg a karácsony,reménykedem,hogy vannak segítőkész emberek! Tudom,hogy a szegények jobban átérzik az ilyen helyzetet.Én is az vagyok,mégis apróságokkal,néha élelmiszer csomaggal segítem őket,és jó érzés hogy nekik ez is mekkora segítség!Nagyon kérem,aki olvassa ezt,érezze át a helyzetüket!Ismerősöm tud róla,hogy írtam ide,mivel neki még erre sincs lehetősége.Talán ez az utolsó reménye,hogy legalább az áram probléma megoldódik.Nem vár luxus cikkeket,gépeket,mondta azok nélkül lehet létezni,de a villany nagyon hiányzik,főleg hogy már hosszúak az esték,korán sötétedik,sokszor gyertya sincs,hogy olvasni tudja az ezeréves újságokat.

Én megadom az én elérhetőségemet,a telefonszámomat:06 20 806 75 69

Ha valaki tud,és segíteni szeretne,vegye fel velem a kapcsolatot.És ha kételkedne,akkor megadom az ismerősöm címét,így személyesen is meggyőződhet a körülményeiről.

Kérem,segítsen aki tud!

Köszönöm

Comments 7 hozzászólás »

Miután a legnépszerűbb blog oly sok bejegyzést tartalmaz, hogy már kényelmetlen a használata,

a másikból meg kizárták egy társunkat, úgy éreztem helyénvaló egy újat nyitni.

Akinek van kedve, folytassa, vagy kezdje el itt amit fontosnak tart.

Próbáljunk ki valamit.

Mindenkit kérek, aki ide hozzászól, hogy ha ír egy bejegyzést, ne írjon még egyet addig, amíg valaki más nem reagál.

Nem népnevelésnek szánom. Bízom benne, hogy ettől jobban megértjük egymást.

Talán, egy kicsit.

:-)

Comments 426 hozzászólás »

Kedves Barátaim!

Viszonylag sürgős segítségre lenne szükségem. Május 14-re szükségem lenne egy kisebb méretű FA hordóra, ami már nem kell senkinek, és az egyik oldalát meg lehet nyitni. Egy rendezvényen szeretném felhasználni gyermekjátékra, azonban a rendezvény lényegében 0 költségvetéssel működik, jótékonysági alapon, vagyis a hordóért nem tudok fizetni. Tudom, hogy Győrújbaráton sokan foglalkoznak borászattal, talán valamenyik pincében van elfekvőben ilyen, azonban nekem sajnos nincsenek borász ismerőseim a faluban. Ha bárki tudna ebben nekem segíteni, azt nagyon megköszönném.

Üdvözlettel: Farkas Boglárka (farkasb@kisalfoldvolan.hu)

Comments 10 hozzászólás »

Az utak állapota Győrújbaráton (is) katasztrofális.

Nem hinném viszont, hogy ebbe bele kellene törődnünk.

Első lépésként mozgalmat indítok a 82-ese kivezető út terelovonallal történő felfestéséért, mert sötét esős estéken életveszélyes ott közlekedni.

Az egyes topikokban már sokat perlekedtem ezért, eddig annyi történt, mintha űrrepülőgép starthely felállításáért küzdenék.

Gyertek, próbáljuk közösen rávenni az önkormányzatot, hogy tegyen végre eredményes lépéseket az utak ügyében, mert szerintem nincs ennél fontosabb feladat ma a faluban.

Aki egyetért, jöjjön, írja meg amit gondol.

Comments 844 hozzászólás »

Nem a csacsi a Micimackóból, hanem a magyar vizslánk. Kérem, segítsen aki tud róla valamit. Füles 2009 áprilisában született magyar vizsla kan. Nyakörv nem volt rajta, az korábban “eltűnt”. Farka vágott, már így került hozzánk, talán ez a különleges ismertetőjegye, hogy rövidnek hosszú, hosszúnak rövid a farka.

Füles elveszett

Füles elveszett

Utoljára 2009. december 29-én, kedden délelőtt látták a Hegyen a Komlóvölgy utcában, azóta nincs róla hír. Kérlek segíts ha láttad, hívj (30 / 9277 225) vagy írj (szeli@kontur.hu), három gyerek várja haza. (Az is elképzelhető, hogy rossz lelkű emberek el akarják adni.)

Köszönöm: Szeli Zalán

Comments 4 hozzászólás »

Tisztelt Győrújbarát Polgárok!

Papp József bajai keramikus országos mozgalmat indított “Párbeszéd az utakon” címmel, melyhez csatlakozott az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, támogatta a bajai Önkormányzat, Rendőrkapitányság és a Polgárőrség is. A mozgalomhoz indulása óta országszerte renegeteg Polgárőr Egyesület csatlakozott. Az OBB 10 ezer matricát nyomtatott a mozgalom számára, amit az autósok igényelhetnek, és ha kiteszik a szélvédőre, akkor felelősséget vállalnak, példát mutatnak, s egy olyan közösség tagjai lesznek, amely a közlekedés javítását tűzte ki célul!

Én, Farkas Boglárka csatlakozom a mozgalomhoz és az Önök, a Ti segítségetekkel megalapítom a Győrújbarát Biztonságos Közlekedéséért Mozgalmat. A mozgalomhoz való csatlakozásotokat kérlek e-mailben jelezzétek, hiszen összefogásra, kölcsönös támogatásra van szükség.

Terveimben szerepel, hogy az első 10 jelentkezővel együtt egy hónapon belül szervezünk egy összejövetelt, ahol nagyobb nyilvánosság előtt beszélünk a biztonságos közlekedésről, a toleranciáról és a mozgalom céljairól. Összejövetelünket az országos mozgalom alapítója, Papp József és a soproni Polgárőr Egyesület is megtiszteli jelenlétével és előadásával!

Kérlek benneteket, csatlakozzatok, támogassatok! Tegyünk érte, hogy a faluban élők biztonságban legyenek!

Köszönettel: Farkas Boglárka

Comments 1 hozzászólás »

Tisztelt győrújbaráti lakosok!

2008. december 19-én reggel 7:30-9:30-ig félpályás útlezárással egybekötött, engedélyezett demonstráció lesz a Liszt Ferenc utcai óvodánál. Célunk az autósok figyelmének felhívása a 30-as táblára, és arra a tényre, hogy kisgyermekek és szüleik közlekednek ott nap mint nap az év 10 hónapjában, valamint az Erzsébet, Liszt Ferenc, Kert, Vaskér utcában és Pincehorgasban lakók az egész évben! Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy reményeink szerint másfél-két éven belül zebra, új parkoló és járda kerül kialakításra az óvoda körül, amely megint egy új közlekedési helyzetet teremt, hiszen már életbe lépett az a törvény, hogy a zebra előtt meg kell állni, ha a zebrán valaki át szeretne menni.

A demonstráció rendőri biztosítással zajlik.

Program (rendőrségi jegyzőkönyvbe véve, eltérni ettől nem lehet):

7:20 Gyülekezés az óvoda előtti parkolóban

7:30 Farkas Boglárka szervező köszönti a résztvevőket és elmondja a demonstráció céljait. Ez alatt az autósok lezárják a fél útpályát a hegy felőli oldalon a 30-as táblától az Erzsébet utcai kereszteződésig.

7:35 Vonulás a demonstráció helyszínére (Liszt F. utca járda)

9:30 Rendezvény vége, az útpálya felszabadítása

Kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hogy ez az állapot tarthatatlan és szeretné az autósok figyelmét ily módon felhívni, jöjjön el, csatlakozzon hozzánk! Ez mindannyiunk érdeke! Kérjük, hogy a résztvevők láthatósági mellényt hozzanak magukkal, viselése kötelező! Figyelem felhívó táblákat lehet hozni!

A türelmetlen autóvezetők részére pogácsát osztunk!

Részvételüket köszönjük!

Farkas Boglárka

szervező

Comments 11 hozzászólás »