Archívum: “Közlekedés” kategória


Üdvözletem mindenkinek!

Először is most olvasom ezt a cikket:

http://www.kisalfold.hu/tudosito/foldomlas_gyorujbaraton_-_foto/2329615/

Hogy meri ez az önkormányzat azt kijelenteni, hogy egy eltorlaszolt út megtisztítására nincsen pénz? Amikor szobrokra milliók vannak? Azok az emberek, akik azon az úton tudnak eljutni a kiskertjükbe azok le vannak szarva? Elnézve a fotót, mire kell ott egyáltalán pénz? Talán Árvai képviselő úr fogja a traktorját és tolja el, sok havat úgysem tolt el a rengeteg pénzért amit átalányban felvett!!! Vérlázító és felháborító!

A másik az unalomig ismételt dolog, hogy útjaink rettenetes állapotban vannak. Ha követnénk a bükkszéki polgármestert, és a kátyúkba virágot ültetnénk, akkor itt virágoskert lenne a faluban. Nem érdekel kinek az útja, TEGYÉK RENDBE, mert nem vagyok hajlandó többet (50 %-al felemelt !!!) gépkocsiadót, meg duplájára emelt telekadót, meg felemelt kommunális adót meg iparűzési adót meg semmiféle helyi adót fizetni, és nem érdekel mire nincsen pénz, mert most 3 napig Svájcban héderezni pm asszony sleppjének megint van pénz, akkor legyen végre utakra is. NEM ÉRDEKEL honnan. Troll Héva ne is írjon ide és ne magyarázza meg. NEM ÉRDEKEL.

Aki autóval jár ebben a faluban, azt szerintem úgyszintén nem érdekli.

További kátyús napokat!

Comments 65 hozzászólás »

Bíztató jel: ma délután a szobor nem volt ott. Remélhetőleg találtak neki egy megfelelőbb helyet, és végre megépül a körforgalom.

Rosszabb esetben csak felújítják jó pénzért, esetleg csak ellopták… A drága, röhejesen túlméretezett talapzat egyelőre még útban van.

Comments 37 hozzászólás »

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tomegkarambol_negy_auto_utkozott_gyorujbaratnal_-_galeria/2259214/

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/negy_gyalogost_gazolt_gyorujbaraton_a_skodas/2259241/

Comments 9 hozzászólás »

Miután a legnépszerűbb blog oly sok bejegyzést tartalmaz, hogy már kényelmetlen a használata,

a másikból meg kizárták egy társunkat, úgy éreztem helyénvaló egy újat nyitni.

Akinek van kedve, folytassa, vagy kezdje el itt amit fontosnak tart.

Próbáljunk ki valamit.

Mindenkit kérek, aki ide hozzászól, hogy ha ír egy bejegyzést, ne írjon még egyet addig, amíg valaki más nem reagál.

Nem népnevelésnek szánom. Bízom benne, hogy ettől jobban megértjük egymást.

Talán, egy kicsit.

:-)

Comments 426 hozzászólás »

Az utak állapota Győrújbaráton (is) katasztrofális.

Nem hinném viszont, hogy ebbe bele kellene törődnünk.

Első lépésként mozgalmat indítok a 82-ese kivezető út terelovonallal történő felfestéséért, mert sötét esős estéken életveszélyes ott közlekedni.

Az egyes topikokban már sokat perlekedtem ezért, eddig annyi történt, mintha űrrepülőgép starthely felállításáért küzdenék.

Gyertek, próbáljuk közösen rávenni az önkormányzatot, hogy tegyen végre eredményes lépéseket az utak ügyében, mert szerintem nincs ennél fontosabb feladat ma a faluban.

Aki egyetért, jöjjön, írja meg amit gondol.

Comments 844 hozzászólás »

az ígért abszurd, táblából

Comments 36 hozzászólás »

Tisztelt Győrújbarát Polgárok!

Papp József bajai keramikus országos mozgalmat indított “Párbeszéd az utakon” címmel, melyhez csatlakozott az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, támogatta a bajai Önkormányzat, Rendőrkapitányság és a Polgárőrség is. A mozgalomhoz indulása óta országszerte renegeteg Polgárőr Egyesület csatlakozott. Az OBB 10 ezer matricát nyomtatott a mozgalom számára, amit az autósok igényelhetnek, és ha kiteszik a szélvédőre, akkor felelősséget vállalnak, példát mutatnak, s egy olyan közösség tagjai lesznek, amely a közlekedés javítását tűzte ki célul!

Én, Farkas Boglárka csatlakozom a mozgalomhoz és az Önök, a Ti segítségetekkel megalapítom a Győrújbarát Biztonságos Közlekedéséért Mozgalmat. A mozgalomhoz való csatlakozásotokat kérlek e-mailben jelezzétek, hiszen összefogásra, kölcsönös támogatásra van szükség.

Terveimben szerepel, hogy az első 10 jelentkezővel együtt egy hónapon belül szervezünk egy összejövetelt, ahol nagyobb nyilvánosság előtt beszélünk a biztonságos közlekedésről, a toleranciáról és a mozgalom céljairól. Összejövetelünket az országos mozgalom alapítója, Papp József és a soproni Polgárőr Egyesület is megtiszteli jelenlétével és előadásával!

Kérlek benneteket, csatlakozzatok, támogassatok! Tegyünk érte, hogy a faluban élők biztonságban legyenek!

Köszönettel: Farkas Boglárka

Comments 1 hozzászólás »

Bizonyára mindenki ismer a szűkebb lakókörnyezetében olyan utcát, útkereszteződést, ahol a mindennap ott közlekedők nem az érvényes KRESZ szerint közlekednek. Ennek oka lehet egyszerű megszokás, kint felejtett vagy a megváltozott forgalmi helyzethez nem igazodó KRESZ-tábla, vagy egyszerűen rossz forgalomszervezés. Két ilyen –vagy ide tartozó- témában már külön blog indult (Liszt F. úti óvoda zebrája illetve a Kertalja útcsatlakozása), én most a kisebbeket illetve könnyebben orvosolhatóakat szeretném összeszedni.

 

Mindjárt két példa:

 

1. Győrújbarátról kivezető út Tényő felé. A győrújbaráti út-tényői út útkereszteződésben viszonylag egyszerű Győrújbarátról jobbra, Csanak felé kanyarodni, illetve Tényő felől Győrújbarátra bekanyarodni. Ezek fordítottja (Csanakról Győrújbarátra illetve Győrújbarátról Tényőre) viszont kifejezetten nehéz és balesetveszélyes. Mindkét irányban egy-egy sáv van, ahol vagy szembemegyek a forgalommal (remélve, hogy nem jön szembe senki), vagy egy 300 fokos kanyarral befordulok.

 

2. Rákóczi út és ennek kereszteződései.

 

Ha valaki elindul a Rákóczi út végéről a Csárdasor felé, akkor először elsőbbséget kell adni a Komlóvölgy utcáról érkezőknek (jobbkezes utca!), majd elsőbbséget kell adni a Komlóhát utcáról érkezőknek (szintén jobbkezes utca!), majd a buszmegállónál, a Csárdasornál neki van elsőbbsége (ez itt szintén jobbkéz-szabállyal szabályozott kereszteződés!) a Csárdasoron a Liszt F. utca felől érkezőkkel szemben.

Ehhez képest szinte mindenki megállás nélkül végighajt a Rákóczi úton (két esetben kihagyva a jobbkéz-szabályt!), majd megáll a Csárdasornál. (a „szinte” szó Zalán miatt szerepel  J  )

Itt szerintem kellene 4 db elsőbbségadás kötelező tábla (Komlóhát, Komlóvölgy utcákra, illetve a Rákóczi út-Csárdasor kereszteződéshez a buszforduló miatt kettő).

Ide egy apró megjegyzés: a Rákóczi utca elején, az orvosi rendelőnél sokáig volt egy 30 km-es sebességkorlátozó tábla. Teljesen értelmetlenül, hiszen csak az első kereszteződésig (kb 70 m!) szól. Ezt a táblát először elfordították, majd talán el is tűnt. Úgy tűnik, ez a „kiteszem a táblát-elfordítom a táblát-eltüntetem a táblát” módszer helyi sajátosság. Itt éppen nem zavaró, de máshol az lehet.

 

Várom a többi észrevételt, hátha így könnyebb lesz rendberakni a falu közlekedését.

Comments 8 hozzászólás »

Tisztelt győrújbaráti lakosok!

2008. december 19-én reggel 7:30-9:30-ig félpályás útlezárással egybekötött, engedélyezett demonstráció lesz a Liszt Ferenc utcai óvodánál. Célunk az autósok figyelmének felhívása a 30-as táblára, és arra a tényre, hogy kisgyermekek és szüleik közlekednek ott nap mint nap az év 10 hónapjában, valamint az Erzsébet, Liszt Ferenc, Kert, Vaskér utcában és Pincehorgasban lakók az egész évben! Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy reményeink szerint másfél-két éven belül zebra, új parkoló és járda kerül kialakításra az óvoda körül, amely megint egy új közlekedési helyzetet teremt, hiszen már életbe lépett az a törvény, hogy a zebra előtt meg kell állni, ha a zebrán valaki át szeretne menni.

A demonstráció rendőri biztosítással zajlik.

Program (rendőrségi jegyzőkönyvbe véve, eltérni ettől nem lehet):

7:20 Gyülekezés az óvoda előtti parkolóban

7:30 Farkas Boglárka szervező köszönti a résztvevőket és elmondja a demonstráció céljait. Ez alatt az autósok lezárják a fél útpályát a hegy felőli oldalon a 30-as táblától az Erzsébet utcai kereszteződésig.

7:35 Vonulás a demonstráció helyszínére (Liszt F. utca járda)

9:30 Rendezvény vége, az útpálya felszabadítása

Kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hogy ez az állapot tarthatatlan és szeretné az autósok figyelmét ily módon felhívni, jöjjön el, csatlakozzon hozzánk! Ez mindannyiunk érdeke! Kérjük, hogy a résztvevők láthatósági mellényt hozzanak magukkal, viselése kötelező! Figyelem felhívó táblákat lehet hozni!

A türelmetlen autóvezetők részére pogácsát osztunk!

Részvételüket köszönjük!

Farkas Boglárka

szervező

Comments 11 hozzászólás »

Tisztelt olvasók!

Itt olvashatjátok Horváth Éva és Őri Gyula hozzászólásait, beszélgetéseit, vitáit!

 

Kedves Éva és Gyula!

Higyjétek el, nem szeretnélek benneteket megbántani ezzel a külön bloggal. Itt nyugodtan beszélgethettek, témázgathattok egymással, és aki akar, itt hozzá is szólhat a beszélgetésetekhez, bármilyen témát felvethettek, ha az közérdekű, biztosan más is bekapcsolódik.

Ez nem száműzetés!

Ha bármi újat, pozitívat, igazán használható ötletet, megoldást tudtok javasolni a többi blogban, szóljatok hozzá nyugodtan, de pl. az az igaz-hamis játék nem túl méltó egyik bloghoz sem!

Köszönöm, hogy megértőek vagytok és én mindegyikőtökkel jóban szeretnék maradni, ezért inkább ezt a megoldást láttam megfelelőnek!

Sziasztok: Bogi

Comments 102 hozzászólás »