Archívum: “Bloginfo” kategória

A bloggal kapcsolatos technikai dolgok

Miután a legnépszerűbb blog oly sok bejegyzést tartalmaz, hogy már kényelmetlen a használata,

a másikból meg kizárták egy társunkat, úgy éreztem helyénvaló egy újat nyitni.

Akinek van kedve, folytassa, vagy kezdje el itt amit fontosnak tart.

Próbáljunk ki valamit.

Mindenkit kérek, aki ide hozzászól, hogy ha ír egy bejegyzést, ne írjon még egyet addig, amíg valaki más nem reagál.

Nem népnevelésnek szánom. Bízom benne, hogy ettől jobban megértjük egymást.

Talán, egy kicsit.

:-)

Comments 426 hozzászólás »

Miért pont blog?

Mert gyors és aktuális tud lenni.

Mert a véleményem nem tűnik el a süllyesztőben pár nap és 29 bejegyzést követően (lásd a Fórum).

A reagálások is egy csokorban olvashatóak.

Ha pontosítani kell a véleményem, utólag is megtehetem

 

Miért itt (és nem a falu honlapján)?

Ez nem a „falu arca”, nem hivatalos és nem mások által cenzúrázott

Kötetlen és provokatív lehet, ha arra van szükségem

Az itteni véleményem nem képviselői vélemény (vagy nem elsősorban képviselői vélemény), hanem a falu sorsáért felelősséget érző, pártpolitikától mentes lakó véleménye

 

Moderálás

A blog írója fenntartja a jogot, hogy moderálással kitörölje azokat a hozzászólásokat, melyek megítélése szerint nem a témához kapcsolódnak, bizonyos törvényeket megsérthetnek (közösség elleni izgatás, stb..), vagy egyszerűen értelmezhetetlenek. Talán lesz, aki ezt kifogásolja, de mások tapasztalatai alapján ez jól szokott működni.

 

Ami még fontos: nem  a népszerűségemet szeretném ezzel növelni. Néha talán túlzottan is őszinte lesz, amit írok, de bízom az olvasókban. Legalább egymásnak ne beszéljenek mellé azok, akiket érdekel a falu.

 

Az új bejegyzések írása erősen szabadidő-függő lesz. Nem szeretném, ha bárki számon kérné rajtam, ha egy-két hétig eltűnök

 

Blogra fel, mindenkinek!

Comments Nincs hozzászólás »

A blog névválasztásán nem kellet gondolkodni, adta magát. Mondjuk lehet, hogy az oldal hangulata nem sikerül majd mindig barátira, de ez akkor is a baráti blog. Aki itt lakik, annak már fel sem tűnik, hogy mennyi móka rejlik falunk nevében. Nálunk minden ár baráti. A helyi összes kapcsolat is baráti. De még a kátyuk is barátiak. Sőt még a polgármester és testület viszonya is sajátos, baráti. A sort még hosszan lehetne folytatni.
Nem sok ilyen település van, aminek a nevével ennyit lehetne viccelni. Na, talán még Egyed község. Ahol minden ház egyedi. Sőt még a tojások is egyediek.
Nemrég áthajtottam Egyeden és azon poénkodtunk, hogy egy ilyen nevű testvértelepülés kéne nekünk. Akkor aztán lehetne ápolni az egyedi-baráti kapcsolatokat. Jöhetnének baráti meghívásra egyediek, vagy mehetnének egyedi meghívásra barátiak. Az egyedi-baráti bornapokon a baráti bor egyedi áron, az egyedi pedig baráti áron kerülne a vevők elé. Hétvégenként sok egyedi dolog kerülne a baráti piacra és sok baráti portéka kerülhetne az egyedi piacra. Az egyedi ötleteket baráti módon megvalósíthatnánk. A baráti javaslatok pedig egyedi megoldást hozhatnak. Na talán ez a legjobb, itt abbahagyom.
Baráti üdvözlettel:
Szeli Zalán

Comments Nincs hozzászólás »