Archívum: October, 2008

2009. 02.15.

Az iskolával való szorosabb együttműködés első próbálkozásaként pénteken a felsősök farsangjának kiegészítő-programjaként volt társasjáték is. Többen kipróbáltak néhány alapjátékot és újabb jelentkező is akadt a klubba.

A klub havi összejöveteleit a jövőben iskolai találkozók is kiegészítik majd. Először március 13-án, pénteken délután, majd április 17-én, pénteken délután találkozhattok velünk és a játékokkal a suliban. A foglalkozások ingyenesek.

Így már kéthetente lesz alkalom játszani. Idősebbek is elkezdhetik :-).

Szólj a  barátaidnak is!

 

2009.01.30.

Kedves Játékostársak!

Találkozunk  2009. február 27-én, pénteken 14.30-17.00 között a Művelődési Ház galériáján.

A klubba szeretettel várunk minden iskolást, gyermeket és felnőttet. A foglalkozások ingyenesek.

Ha szeretnél kipróbálni valamit,a mit a boltban, vagy egy korábbi közös játékon láttál, kérlek írd meg nekem a kerti.piroska@jateksarok.hu címre és elhozom.

A mai találkozón kb. egy tucatnyi játékos volt velünk. Kipróbáltunk pár új játékot is. Egyet, ahol színes görbéket kellett egyedül vagy társasjátékként formálni kis lapocskákból. Meg egy másikat, ahol szőnyegkereskedőként gyűjtögettüka  piasztereket. De a régi kedvencek is jól szerepeltek.

Formálódik egy társasjáték bajnokság ötlete is. Részletek a honlapon, illetve a februári Hírmondóban.

Szólj a barátaidnak is!

 

2009.01.14.

Boldog Új Évet!

Örömmel jelentem, hogy kialakulóban a 2009-es rendezvénynaptár és állandó helyet kapott benne a társasjáték klub.
Első idei közös játszónapunkat január utolsó péntekének délutánján tölthetjük együtt. Kivételesen a MűvHázban, mert a Civilház túl hideg :-).

Találkozunk  2009. január 30-án, pénteken 14.30-17.00 között a Művelődési Ház galériáján.

A klubba szeretettel várunk minden iskolást, gyermeket és felnőttet. A foglalkozások ingyenesek.

Ha karácsonyra kaptál valamilyen jópofa társast, amit szeretnél bemutatni a többieknek, hozzad el bátran.
 

Szólj a barátaidnak is!

2008. 12.13.

Luca-napján az adventi készülődés keretében is játszottunk kicsit együtt. Ezúttal többen voltunk és leginkább a készségfejlesztőket nyúztuk. De volt alkalom kipróbálni hogyan építsünk lapocskákból várat, utat vagy mezőt és kukacokat is grilleztünk nagyüzemben. legnagyobb örömömre már törzsjátékosokat is üdvözölhettem újra.

Most kis pihenő, karácsonyi szünet következik, de ne felejtsetek el gyakorolni a családtagokkal.  2009-ben szeretnénk rendszeresebbé és kiszámíthatóbbá tenni a találkozókat. A tervek szerint minden hónap utolsó péntek délutánján kapjuk meg a Civilház egyik termét.

Mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog, játékban (is) gazdag új esztendőt kívánok!

2008.11.30.

Pénteken ezúttal kevesebben voltunk, de ennek is megvolt a maga előnye. Kicsit hosszabb játékot is megpróbálhattunk. Játszottunk kódfeltörést és kalózszabadítást és aludni küldtük a vámpírjainkat. 

Legközelebb Luca napján találkozhatunk, a Művelődési Házban.

2008. december 13-án, 15-18 óra között a Művelődési Házban játszhatsz velünk újra.

Szólj a barátaidnak is!

 

 

 

 

 

 

 

2008.11.15.

Ma már közel negyvenen jöttünk össze játszani. Röpült az idő a különféle játékok kipróbálásával. Kicsik és nagyok közösen törtek fel kódokat, mentettek ki égő toronyházból bennrekedt embereket, építettek piacot, vagy vezettek ki autót a  csúcsforgalomból. Válogattunk össze csokideszertet, kincses ösvényen kalandoztunk, grilleztünk kukacokat az éhes tyúkocskáknak és rendet tettünk a légtérben szálldosó repülők között.

Ha szeretnél Te is velünk játszani, legközelebb

2008. november 28-án, 15-18 óra között a Civilházban teheted meg.

Szólj a barátaidnak is!

 

 

2008.10.28

Örömmel jelentem, hogy 16 gyerek és 4 felnőtt is eljött a  társasjáték klub mai, első foglalkozására! Remélem mindenki jól érezte magát.

A következő összejövetel időpontja és helyszíne:

2008. november 15. szombat 15-18 óra között a Művelődési Házban

Szólj a barátaidnak is!

 

2008. 10.20.

Kedves Lányok és Fiúk, Férfiak és Asszonyok!

 

Unjátok a tévét? Többre vágytok, mint a számítógép legyőzése? Unatkoztok egyedül? Valami jó program kéne a családnak?

 

Akkor gyertek el közénk játszani!

 

A klubban többek között szervezhetsz sárkányhordát vagy irányíthatsz vasúttársaságot. Titkos kódokat törhetsz fel, vagy tutajozhatsz a Niagarán, megszerezve a barlangok kincseit. Kipróbálhatod magad légiirányítóként, vagy tied lehet London legnagyobb piaca.

 

A legjobb és legújabb társasjátékokat próbálhatod ki. Ha egyik sem tetszene, hozd el a te kedvencedet. Nálunk biztosan találsz olyat, aki szívesen játszik veled.

 

Az első foglalkozást az őszi szünetben, 2008. október 28-án, 10-13 óra között tartjuk a Civilházban, utána délutáni időpontokban és hétvégén szeretnénk rendezni a találkozókat. 

A klubba szeretettel várunk minden iskolást, gyermeket és felnőttet. A foglalkozások ingyenesek.

 

Szólj a barátaidnak is!

Comments 18 hozzászólás »

Bevezetés helyett egy október 14-i keltezésű hír az MTI-től:

Az idén 2600 gyerek nem jutott be bölcsődébe Magyarországon, s 2000 kistelepülésen nincs is bölcsőde - mondta Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) elnöke kedden Hajdúszoboszlón. A szakszervezeti vezető a háromnapos szakmai rendezvény megnyitóján közölte: az országban 8-10 százalékos a bölcsődei lefedettség, ami azt jelenti, hogy minden nyolcadik-tizedik gyerek kap bölcsődei ellátást. Az Európai Unió irányelvei szerint ezt az arányt 2010-re 30 százalékra kellene növelni - tette hozzá. Szűcs Viktória tájékoztatása szerint nem megoldott a bölcsődei gondozók utánpótlása sem. Néhány éven belül nyugdíjba megy a bölcsődei dolgozók több mint a fele, a bruttó 80-100 ezer forintos jövedelem pedig nem vonzó a fiataloknak - jegyezte meg. Elmondta: a nők foglalkoztatottságát illetően Magyarország élenjár Európában egészen az első gyerek megszületéséig. Azt követően azonban nem szívesen foglalkoztatják a nőket, mert “megbízhatatlan munkaerőnek” tartják őket, éppen a gyerekkel, gyerekekkel kapcsolatos teendők miatt, számol be az MTI.

Idág tartott a hír, ami a témát adta. Sok apró mozaikból áll össze a teljes kép. A kormány növelni szeretné a kisgyermekes anyukák foglalkoztatottságát, ehhez viszont bölcsődék kellenek. A csanaki bölcsőde betelt, már egy évre előre sincs hely győrújbaráti gyereknek. ( A tendenciákat elnézve, nem várható a helyzet javulása Csanakon). Van egy törvénymódosítás, mely szerint 2 és 3 év közötti gyerekeknek lehet bölcsődét kialakítani az óvodákban, a meglévő infrastruktúrák részbeni felhasználásával. (Tájékoztatásul: a bölcsődék egészségügyi intézménynek számítanak, az óvodák pedig oktatási intézmények. Más minisztérium alá tartoznak, más jogszabályok vezérlik. Ezért érdekes a fenti módosítás) Több szülőtől jött igény bölcsődére, és ahogy az ország (és a világ) gazdaságának alakulását figyeljük, egyre több anyuka lesz kénytelen dolgozni a család megélhetéséért. Ehhez hozzáteszem, hogy (tudomásom szerint) Nyúlon sincs bölcsőde, pedig talán ott is lenne rá igény. Próbáljunk meg összefogni velük, járuljanak hozzá a költségekhez, és mi cserébe fix helyet biztosítunk nyúli gyerekeknek.

Persze ne hallgassuk el a hátrányait is. Költséges felépíteni, költséges fenntartani. Illetve mi lesz, ha már nem lesz ennyi gyerek a faluban? Egyáltalán: akarjuk még tovább fokozni a falu “vonzerejét” a fiatalok körében? Akarjuk még, hogy tovább bővüljön a falu? (bizony, ilyen vélemény is lehet!)

Igen, költséges építeni és fenntartani. A gyereklétszámot tekintve pedig épp most bővítjük az óvodás és az iskolát. Az óvodák esetében a mostani hátrány (a három különálló épület) előnnyé is kovácsolható csökkenő gyereklétszám idején, hiszen egy épület bezárásával ismét optimálissá tehető az óvoda költsége (ugyanez az iskolánál már sokkal nehezebben valósítható meg, lévén egy épületről van szó). A falut pedig fejleszteni kell, de ésszel, végigondoltan. (A településfejlesztésről megjelent kétrészes cikksorozatot a Baráti Hírmondóban mindenkinek ajánlom figyelmébe)

Nem vagyok elvakult “bölcsöde-párti”. De nálam minden abba az irányba mutat, hogy ez lesz a jövő útja.

Comments 8 hozzászólás »

Egy korábbi bejegyzés kapcsán nemrég esett szó a baráti szeméthelyzetről. Talán a közel jövőben újra a testület elé kerülhet az ügy valamilyen formában, ha a Hivatalnak nincsenek meg az eszközei a megoldásra. Mivel a helyzet nincs megoldva. Az óvódával szemben lévő szelektív gyűjtő mellett csak nőni látszik a kupac. Múlt hét szombatra egyik képviselőnk önerős elszállítási akciót szervezett, de a Hivatal tájékoztatása szerint már meg van rendelve az elszállítás, ami nyilván késik mert ma reggelig még nem történt meg.

a Kisalföld gyöngyszeme

"a Kisalföld gyöngyszeme"

A szemetet nem tudjuk kik rakták oda, csak feltételezés, hogy a kukával nem rendelkező telektulajdonosok. A temető melletti konténer megszűnt (átkerült a temetőbe), azóta szaporodott meg a gyűjtő melletti szemételhelyezés. Az elszállítással most megoldódni látszik a helyzet, de ezt nem mondhatjuk véglegesnek. Legalább egy táblát kéne elhelyezni a helyszínen, ami a tiltásra hívja fel a figyelmet. Talán már ez is hatással van néhány emberre. Megfigyeléssel, tettenéréssel tovább javítható a hely tisztasága. Erre az Önkormányzatnak szerintem nincs kerete, lehetősége, ennek civil szerveződésnek kell lenni, amire már vannak is kísérletek. Kitartó munkával el lehetne érni, hogy minimálisra csökkenjen a falu közepén illegálisan lerakott szemét. Általában eddig gondoljuk ezt végig. Megveregtjük a vállunkat és azt mondjuk: megoldottuk. Megneveltük a szemetelőket.

Ezúton is szeretnék mindenkit kérni, hogy a gyűjtő mellé ne rakjon szemetet!

De hova kerülne a szemét? A szeméttelepre? Vagy győri konténerekbe, kukákba? Bár így lenne! Sajnos jelentős része az árokparton, erdőszélen kötne ki. Aki részt vett valamelyik éves falutisztítási akcióban, az tudja, hogy milyen rengeteg a természetbe kidobott szemét.

Úgy látom, hogy néhány konténer elhelyezése hozzájárulna környezetünk tisztaságához, rendezettségéhez. Az ellenérvek a költségek szoktak lenni. Felmerül a kérdés, hogy miért ingyenes így egyesek számára a szemétszállítás? Probléma lehet, hogy “rászoknak” egyesek az ilyen szemétlerakásra és egyre gyakrabban, így nagyobb költséggel kell a konténereket elszállítani. Én értem ezeket az aggályokat és helyt is adok neki.

Én sem tudom a jó megoldást. Egy valamit kérek csak a képviselőinktől, hogy az esetleges ilyen jellegű testületi döntés meghozatalakor vegyék figyelembe a környezetünk védelmét. Talán könnyebb erre pénzt áldozni, ha úgy gondolunk rá, hogy ezt a tisztaságért tesszük. Köszönöm.

Comments 20 hozzászólás »

Tisztelt olvasók!

Itt olvashatjátok Horváth Éva és Őri Gyula hozzászólásait, beszélgetéseit, vitáit!

 

Kedves Éva és Gyula!

Higyjétek el, nem szeretnélek benneteket megbántani ezzel a külön bloggal. Itt nyugodtan beszélgethettek, témázgathattok egymással, és aki akar, itt hozzá is szólhat a beszélgetésetekhez, bármilyen témát felvethettek, ha az közérdekű, biztosan más is bekapcsolódik.

Ez nem száműzetés!

Ha bármi újat, pozitívat, igazán használható ötletet, megoldást tudtok javasolni a többi blogban, szóljatok hozzá nyugodtan, de pl. az az igaz-hamis játék nem túl méltó egyik bloghoz sem!

Köszönöm, hogy megértőek vagytok és én mindegyikőtökkel jóban szeretnék maradni, ezért inkább ezt a megoldást láttam megfelelőnek!

Sziasztok: Bogi

Comments 102 hozzászólás »

A hivatalos szervek (Közútkezelő Kht., Közlekedési Felügyelet) álláspontja szerint a Liszt F. utcában csak akkor létesülhet zebra, csak akkor adnak ki minden engedélyt, ha előbb a parkolótól a szelektív gyűjtő konténerek felé a járda elkészül. 2 hete volt utoljára a két szerv bejáráson a PM Asszonnyal és a Jegyző úrral a nevezett szakaszon.

Az élhető városközpont pályázat keretében elkészült, nem végeleges tervek tartalmazzák az új parkoló, járda, zebrák kialakítását is. Zebrát az óvoda lépcsőjéhez és a Művelődési Ház parkolójánál a Csobolyó környékére terveztek.

Mint tudjuk, a zebra terv és engedélyköteles.

Mivel a közmeghallgatáson a testület elfogadta, hogy következő ülésén napirendre tűzi a Liszt F. utcai zebra kérdését (tegnap ez nem történt meg), én most szeretnék egy-két támpontot adni arra, hogy mit is szeretnék elérni (azon kívül, hogy 2009. tanév végéig zebra legyen a Liszt F. utcai óvodánál). Támpontot a lakóknak és a képviselőknek egyaránt, és nem fogom ecsetelni a helyzet súlyosságát, a zebra szükségességét, a közlekedés veszélyességét azon a szakaszon, mert azzal mindenki tisztában van. Annyit azért elmondok, hogy amióta a parkolót normálisan lehet használni, én a leendő zebra helyén viszem át a lányokat az úton, és tapasztalatom szerint igenis sokkal biztonságosabb, mint a kanyarban!

Tehát: Amennyiben a következő testületi ülésig nem érkezne meg az élhető városközpont pályázatról a pozitív döntés, akkor a következőket fogom írásban benyújtani a PM Asszonynak, Jegyző Úrnak és a Tisztelt Testületnek:

“A hivatalos szervek (Közútkezelő Kht., Közlekedési Felügyelet) álláspontja szerint a Liszt F. utcában csak akkor létesülhet zebra, csak akkor adnak ki minden engedélyt, ha előbb a parkolótól a szelektív gyűjtő konténerek felé a járda elkészül. Ezt figyelembe véve a testület vizsgálja meg (bízza meg a Polgármester Asszonyt árajánlatok bekérésével) a járda elkészítésének költségeit és a 2009. évi költségvetésében különítsen el egy összeget a járdára (pl. a fejlesztési tartalék terhére), és amint az idő engedi és készen vannak a tervek, engedélyek, a járdát építsék meg!  Ez garantálná a szülők és a lakosok számára, hogy a zebra elkészítésének, engedélyezésének akadálya nincs, és az záros időn belül el is fog készülni, sőt akár a kettő együtt is elkészülhet. Erre azért is van szükség mindenképp, mert az uniós támogatások természetéből adódóan ezen támogatások csak a projekt befejeztével juttatják a pályázót a pályázati összeghez.”

 

Amennyiben a Tisztelt Testület ezt támogatni fogja, határozatot hoz erről, én abban a pillanatban “leszállok” az ügyről, és onnantól kezdve a Jegyző úrral és a PM Asszonnyal fogok egyeztetni a munkálatok folyamatáról, ütemezéséről, elkészültéről.

 

Minden hozzászólást ezúton is köszönök, kérem, hogy a hivatali és egyéb ügymenetekkel kapcsolatos vitákat azonban mellőzzék a hozzászólók, és szigorúan a témához illő hozzászólásokat várok!

Magyarul, ha valaki arra hivatkozna, hogy ha a testület pozitívan dönt is, akkor sem rajtuk múlik a dolog, ezzel tisztában vagyok, és ígérem, hogy én az illetékesekkel majd “lejátszom a meccset” az elkészítés ügyében, mert ez a zebra, épp úgy, mint a Kertalja lakópark kihajtója és gyalogútja ÉLETEKET MENTHET!!!!

Köszönöm!

Farkas Boglárka

 

Comments 73 hozzászólás »

2008. október 4.

A Kertalja településrészen lakó gyerekek és felnőttek közlekedésének biztonságosabbá tételére két kezdeményezés indult 2006 végén. Az elmúlt 2,5 évben a sok szervezés, hivatalba, testületi-, ill. bizottsági ülésre járás ellenére csekély volt az előrehaladás. A legutóbbi közmeghallgatáson felvetettük a problémát és írásban kértünk intézkedést. Egyúttal ígéretet tettünk arra, hogy az eseményekről folyamatos tájékoztatást adunk az érdeklődőknek. Köszönettel felhasználjuk ezt a lehetőséget és megkezdem a blogot.
Íme, az eddig történtek kronológiája:
A Veres Péter u. felé kialakítandó kihajtó ügyében:
- 2006 őszén felvetettem az ötletet egy TFB ülésen;
- 2007 júliusában döntött róla a testület, hogy terveztesse meg a hivatal (119/2007. (VII.03) sz. képviselőtestületi határozat);
- 2008 nyarára (június) készült el a kivitelezési terv és érkezett meg a szükséges közmű-áthelyezésben érintett szolgáltató beleegyezése és árajánlata.
A hivatalnak (a jegyzőnek?!) most össze kéne állítani a költségvetést és a testülettel megszavaztatni az erre elkölthető összeget és megrendelni a munkát.
Ez a 2008. szeptemberi ülésen nem történt meg.
A Hét vezér utca végébe, az iskola mellé tervezett gyalogút ügyében:
- 2006 novemberében írtam a Szülői tanács nevében kérelmet (lsd. szélesebb érdekkör bizonyítása)
- Az akkori jegyző elkezdett tárgyalni a megvalósításban érintett 2 tulajdonossal, majd 2007. júliusi ülésre bevitte, hogy az egyik tulajjal megegyeztek, de a másikkal nem.
- 2007 júliusában született egy határozat (121/2007 (VII.03) sz. képviselőtestületi határozat), amiben ennek a munkának a befejezését (ti. az egyeztetést) rendeli és a fejlesztési tartalék terhére biztosítja a felmerült költségek fedezetét;
Na, ez a munka már nem történt meg.
- Így a 2008. febr. 28. TFB ülésen újra felvetettem a gyalogút szükségességét és javasoltam a településrendezési tervmódosítások közé
- 2008. március 11-én a 41/2008 sz. határozatában a testület a főépítész javaslatára támogatja a gyalogút belefoglalását az új településrendezési tervbe.
Azóta nem történt semmi, sem a magántulajdonosokkal való egyeztetésben, sem a rendezési terv felülvizsgálatában.
Személyes lakossági érdeklődésre a jelenlegi jegyző 2008. szeptemberben azt nyilatkozta, hogy várjuk meg a terv elkészültét, mert a nélkül nem tud kisajátítani. Tudtommal, a tulajdonosokkal történő egyeztetést nem is próbálták újra, a szóbeli ígéret ellenére sem.
Jelenleg az írásban beadott kérdésekre várjuk a  választ.

2008. október 13.
Írásbeli válasz továbbra sem érkezett a beadott kérdésekre. A mai volt a 14. munkanap a közmeghallgatás óta.
A pénzügyi bizottság 2008.10.02. ülésének jegyzőkönyve szerint a jövő év elején finanszírozható, javasolják a 2009. évi költségvetés részévé tenni. (http://újbarátit.akarsz.hu/dok/egyeb/peb_jk20081002.pdf). Persze ez még csak egy bizottsági döntés.

2008.10.28.
Még nem érkezett válasz a 2008. szeptember 23-án a közmeghallgatáson elhangzott és írásban is beadott kérdésekre a jegyzőtől.

2009. 02.03.
A Kertaljáról a Veres Péterre történő kihajtást egy új tükör segíti. Köszönjük!
Reménykedünk ugyanakkor, hogy ezt nem a kihajtó biztonságos használatát biztosító átépítés HELYETT kaptuk.
Talán ez is kiderül majd a válaszlevélből, amire 2008. szeptembere óta várunk.

2009. 05.16.
Kedves Mindenki!
A jövő héten kedden közmeghallgatás. Ez az a fórum, ahol közvetlenül hallathatja hangját a lakosság és hivatalból meg is hallgatják képviselőink és a Hivatal képviselői is.
Ahogy ugyanis többször jelezték már nekünk, az internetes “pampogás” nem számít hivatalos megkeresésnek.
Bár úgy tűnik a közmeghallgatáson személyesen (és írásban egyaránt) feltett állampolgári kérdés is megválaszolatlan marad. Legalábbis a Kertalja közlekedésbiztonságával foglalkozó kérdésekre nem jött az előző  (2008. szeptemberi) meghallgatás óta sem hivatalos válasz.
Azért próbálkozni érdemes.
Érdemes?

2009.06.25.
A közmeghallgatáson időn túli kérdésemre polgármesterünk jelezte, hogy a kihajtóval baj van, egy magasfeszültségű oszlop “került” a terv útjába.
Személyes találkozót kértem a jegyzőtől, ahol megerősítette nekem, hogy sajnos az erdeti terv készítője (és átvevője) sem vette észre, hogy ott bizony egy nagy villanyoszlop áll.
Így most újabb közmű-áthelyezési kérelem ment az illetékes szolgáltatóhoz. Hozzájárulásuknak természetesen plusz költsége lesz. Reméhetően belefér az eredetileg jóváhagyott költségkeretbe még így is a kivitelezés és akkor talán egyszercsak mégis megépül a kihajtó.
Addig marad a toldozgatás.
Köszönjük annak, aki egy kis aszfalt leöntésével járhatóbbá tette a felhajtót.

2009.10.05.
Egy éve indult ez a blogtéma kettős céllal. Egyrészről tele reménnyel, hogy a nyilvánosság valamiféle nyomást gyakorol majd a hivatalra a Kertalja közlekedési problémáinak rendezése érdekében. Másrészről, hogy a hivatal segítségére legyen a téma iránt érdeklődőkkel történő párbeszédben.
Sajnos egyik cél sem teljesült maradéktalanul. ha történtek is intézkedések, ezek nagy titokban zajlottak és látható nyomok nélkül. Csalódott vagyok, de nem adom fel. Amikor első gyermekem kezdte meg tanulmányait a helyi iskolában 2004-ben elhatároztam, hogy gyalog fog járni biztonságos úton. Már a második gyermekem kezdett el iskolába járni az idén. De őt sem merem egyedül elengedni. Még van egy harmadik, aki 2011-ben kezdi az iskolát.
Nem adom fel.

2010. augusztus 18.
Még mindig semmi. Sem kihajtó, sem levél a miértekre adott válasszal. Szomorú.
Ma kaptam egy polgármester-jelölti kampánykiadványt, ahol a programban ez szerepel: “Sem személyes, sem írásos megkeresés nem maradhat válasz, intézkedés nélkül.” Támogatom! Csak tudnám miért kell ehhez új polgármester? A jegyző nem tud írni?

2014. április 07.

Kicsit lassan alakulnak a dolgok, de alakulnak. 10-én, a testületi ülésen a gyalogút kivitelezéséről a TFB által már jóváhagyott előterjesztést hallgathatnak és szavazhatnak meg a  képviselők. Ha megteszik, talán még idén elindul a beszerzési eljárás és megépül a gyalogút az önkormányzati választásokig. Ebből a  pénzből megoldva az iskola elmaradt vízelvezetését és egy jó nagy kapuval lezárva, de kit érdekelnek az ilyen apróságok. Csak legyen végre út.

2014. július 8.

Épül a gyalogút! Ezt is megértük! Bízom benne, hogy szeptemberre valóban elkészül és akkor ez a blogbejegyzés is okafogyottá válik. 6 év blogozás és 8 évnyi ügyintézés után már éppen ideje.

2014. augusztus 31.

A Kertalján lakó gyerekek a holnapi iskolakezdésre már a megépült gyalogúton tudnak menni! Ez nagyon nagy eredmény és elégedettségre ad okot akkor is, ha maradt persze kötözködni-való a világítás hiánya vagy a megvalósulás körülményei miatt, de a tény attól még tény: a gyalogút megvalósult!

Köszönöm mindenkinek aki tevőlegesen vagy szurkolóként közreműködött a megoldásban!

Ezzel egyúttal ez a blogbejegyzés is okafogyottá vált, hiszen megépült a  kihajtó és a gyalogút is. Nem kevés amit elértünk, de nem is elég. Maradtak közlekedésbiztonsági problémák pl. a kivitelezés hiányosságai okán, de ezeket majd egy másik bejegyzésben.

Ez a nap most legyen a jól végzett munka öröméé. Biztonságos iskolakezdést!

Comments 94 hozzászólás »

Szerdánként fél öttől hatig lehetőségünk van a Győrújbaráti Ifjúsági Tábor KRESZ-parkjában eltölteni az időt. Várjuk azokat a gyerekeket akik, el akarják sajátítani a közlekedés szabályait, vagy csak egy biztonságos helyen akarnak biciklizni. Halász Attila igyekszik minden alkalmat egyedivé tenni, hol rendőrnek öltözve irányítja a forgalmat, hol más programot szervez. Tegnap például a vállalkozók a tájfutásnál megszokott ellenőrző pontokkal ellátott pályát teljesítettek időre.

Comments 1 hozzászólás »