Archívum: April, 2009

Napok óta ez a Leader-ügy jár a fejemben. Szeretném elfelejteni mindazt, ami történt, és bízni benne, hogy ennél sokkal jobb lesz a folytatás. Ez a történet –bizonyos szempontból-hű leképezése az országos érdektelenségnek, mindkét oldalról.

 

Kb. két héttel ezelőtt volt az első LEADER-es megbeszélés itt a faluban. Pontosítok: valószínűleg nem az első ebben a témában, de talán az első olyan, ahol kézzelfogható, optimizmusra okot adó tájékoztatás hangzott el. Az érdeklődök fele (!) képviselőtestületi tag volt. A tájékoztató kerekasztal-beszélgetéssé fajult, ahol a tucatnyi ember hallgatta egymást.

A második tájékoztató március 30-án volt, csapnivaló kommunikációval. A hivatalos honlap első oldalán egy március 31-i dátum szerepelt, majd egy elrejtett menüpontban ezt pontosították március 30-ra. Szórólap, hirdetmény sehol. Megjelent érdeklődők száma: nulla.

Ez idáig egy szokásos történet. A LEADER eddig számomra sok-sok beszéd és kevés konkrétum volt.

Ott voltam az első tájékoztatón, s bár nem jegyzeteltem, a lényeget megpróbálom összefoglalni.

Győrújbarát a Pannon Kincse Leader Egyesület tagja. A mostani pályázati kiíráson csak az 5000 fő feletti községek pályázhatnak. Azaz ebben a Leader-Egyesületben csak Győrújbarát, illetve győrújbaráti kötődésű pályázók. Vállalkozások számára 81 millió forint támogatási keret van, 50 %-os önrész mellett. Pályázhatunk a civilház felújítására is, 12 millió forintot. Civil szervezetek is pályázhatnak, rendezvények, fesztiválok szervezésére (itt is van 10 millió forint). Civil szervezetek és önkormányzatok esetében nem szükséges önrész. Vannak más pályázati források is, én csak azokat soroltam fel, ahol csak helyiek pályázhatnak. A pályázati kiírás június elején várható, 30 napos beadási határidővel (tehát érdemes –sőt szükséges- előre készülni). Bővebbet a www.pkle.hu oldalon lehet megtudni.

Igen, kedves Olvasó, jól látja: 100 millió forint támogatásból közel 200 millió forint fejlesztés valósulhat meg a faluban. Erre jött össze 8-10 érdeklődő,és ezt sikerült ilyen szégyenletesen rosszul kommunikálni. A következő összejövetel húsvét után lesz, erről szórólap illetve címzett levél megy ki az érintetteknek.

 

De jó lenne, ha a folytatás egy igazi sikertörténetté válna. Ehhez mi is kellünk. Civilek, vállalkozók. Győrújbarátiak.

Comments 8 hozzászólás »

Tisztelt Győrújbarát Polgárok!

Papp József bajai keramikus országos mozgalmat indított “Párbeszéd az utakon” címmel, melyhez csatlakozott az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, támogatta a bajai Önkormányzat, Rendőrkapitányság és a Polgárőrség is. A mozgalomhoz indulása óta országszerte renegeteg Polgárőr Egyesület csatlakozott. Az OBB 10 ezer matricát nyomtatott a mozgalom számára, amit az autósok igényelhetnek, és ha kiteszik a szélvédőre, akkor felelősséget vállalnak, példát mutatnak, s egy olyan közösség tagjai lesznek, amely a közlekedés javítását tűzte ki célul!

Én, Farkas Boglárka csatlakozom a mozgalomhoz és az Önök, a Ti segítségetekkel megalapítom a Győrújbarát Biztonságos Közlekedéséért Mozgalmat. A mozgalomhoz való csatlakozásotokat kérlek e-mailben jelezzétek, hiszen összefogásra, kölcsönös támogatásra van szükség.

Terveimben szerepel, hogy az első 10 jelentkezővel együtt egy hónapon belül szervezünk egy összejövetelt, ahol nagyobb nyilvánosság előtt beszélünk a biztonságos közlekedésről, a toleranciáról és a mozgalom céljairól. Összejövetelünket az országos mozgalom alapítója, Papp József és a soproni Polgárőr Egyesület is megtiszteli jelenlétével és előadásával!

Kérlek benneteket, csatlakozzatok, támogassatok! Tegyünk érte, hogy a faluban élők biztonságban legyenek!

Köszönettel: Farkas Boglárka

Comments 1 hozzászólás »