Archívum: May, 2009

Idén is megvolt a “Motoros találkozó”. A korábbi években a falufórumban elég erőteljes vita kísérte, idén csend volt. Aláírást tudtommal nem gyűjtöttek, és a motorosok sem látogatták meg a környéken lakókat, hogy meghívják őket, vagy előre elnézést kérjenek a kellemetlenségekért.

Amíg eleinte ez a rendezvény egy kisebb találkozó volt, amire meghívták a falu lakóit is, még viszonylag normálisan zajlott. Aztán egyre nagyobb rendezvény lett, egyre hangosabb, jöttek a viták, aláírásgyűjtések. hangerőt mérések stb.

Idén - talán azért is mert nem előzte meg vita - a korábbi éveknél is zajosabb lett a rendezvény. Nem elég, hogy 22:00 után sem vették vissza a hangerőt, és hajnali félt ötig szólt a zene, de tűzijátékot is tartottak kicsivel éjfél előtt, valamint néhányan képtelenek voltak visszafogni magukat, és egész éjjel bőgették a motorjukat, ami néha még a zenét is elnyomta.

Érdemes még elolvasni a kapcsolódó hírt a falu honlapján. Pár dolgot kiemelek ki belőle:

  1. Nem hívnak meg senkit, pusztán tájékoztatják a falu lakóit a korlátozásokról.
  2. Kérik, hogy a közlekedési szabályokat fokozatosan tartsuk be. Ezzel nem is lenne gond, mindössze az zavar, hogy nem a motorosoknak címezték, illetve az óvoda előtti átkelés kapcsán ilyen felhívás nem hangzott el… Nem tudom, hogy másoknak mik a tapasztalatai, de sok (nem mindenki) motoros simán előzött záróvonalon keresztül bőven 50 km/h felett. Régebben az Arany J. utcában 30-as korlátozás is volt, idén már ez is elmaradt.
  3. Nem került be a hirdetménybe, de a motorostalálkozó miatt lezárták az ÖK előtti parkolót is, így a motorosok az utcán voltak kénytelenek parkolni a motorokkal, amíg a fagyizóban sárgásbarna, habos üdítőitalt fogyasztottak.

Részemről már jó előre tiltakozni fogok, hogy a jövő évi találkozót ugyanitt, ugyanígy tartsák meg.

Röviden összefoglalva: Nem a találkozóval van problémám, hanem a szervezéssel.

  1. a szervezők képtelenek este 22:00 után visszavenni a hangerőt, plusz még tűzijátékkal is megspékelik
  2. a szervezők képtelenek visszafogni este a motorjukat bőgetőket
  3. a szervezők képtelenek elérni, hogy biztonságosan lehessen közlekedni a környéken, mivel a rendezvény szvsz kinőtte a helyszínt, (pl. az Arany J. utcában képtelenség közlekedni a sok parkoló autó miatt). Ha a falu mindenképp ragaszkodik a rendezvényhez, akkor esetleg tarthatnák a focipályán is, ott is van elegendő hely, és az azon a környéken lakók talán megértőbbek, illetve a bevétel is helyben maradna (ti. a tábor Győré)

Comments 4 hozzászólás »