Archívum: December, 2010

http://www.youtube.com/watch?v=07qs0Vd38kE&feature=related

Nagy László: Adjon az Isten

Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra hevernem,
kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne dűljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet -
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.

Sikeres, boldog új esztendőt kívánok minden kedves társamnak!
Horvath Eva

Comments 121 hozzászólás »

 

 

Ennyi telt el a választások óta. Próbálom összeszedni, mi minden történt azóta. Ami megmaradt bennem ebből a hatvanhat napból, azokat címszavakba olvashatják

  1. Megalakultak a bizottságok. A PEB nevéből kimaradt az E(llenőrzés), maradt a PB. Kinek nem tetszett, hogy ellenőrzésről is szó volt? Ne ellenőrizzük a közpénz elköltését? Mielőtt valaki megkérdezi: a polgármester javaslata volt. Nincs Kulturális, Oktatási és Sport bizottság. Minek? Tele van ilyen szakértőkkel a testület! Vagy tévedek? Nem akarunk dogozni, vagy mindenttudónak képzeljük magunkat? Külsős bizottsági tag lett valaki, aki ellen ügyvédi tevékenységével összefüggésben súlyos vádak merültek fel (a végeredményről személyiségi jogok miatt itt és most nem írhatok).
  2. Az újság szerkesztésére pályázatot írtunk ki. Már csak azt nem értem, miért. Felajánlottam, hogy csinálja MÁS KÉPVISELŐ helyettem, de nem volt más jelentkező. Szerintem jól működött, működhetne tovább változatlanul. A testület nem döntött róla, hogy írjunk ki pályázatot. Legalábbis én nem tudok róla. Akkor….?
  3. Fellendült a külterületi földek belterületté átalakításának biznisze. Hirtelen hat kérelem érkezett a bizottsághoz. Én egyiket sem támogatom. Sok-sok üres belterületi ingatlan van. Először épüljenek be azok. Ezek a kérelmek eddig hol feküdtek? Csak nem új testületre, új szelekre vártak? Ugye nem?
  4. Ezen kívül lett költségvetési koncepciónk, szerződtünk hóeltakarításra, a fogorvosi praxis gazdát cserélt, és…… ennyi! Ja, majdnem elfelejtettem: rendelkeztünk a polgármester fizetéséről és költségtérítéséről is. Kicsit emelkedett, így csak havi 60.000 Ft-tal keres kevesebbet, mint Esztergom város első embere. Nézőpont kérdése….
  5. Ami nem történt meg: a piacról szó sem esik, pedig egy rendelet kellene hozzá. A jövő évi munkatervről szó sem esik, pedig januárban valami alapján dolgozni kellene. A civilek támogatási rendelete sem formálódik.

Önök mit látnak, mit láttak, mi történt?

Persze értem én, fárasztó volt a kampányidőszak, mindenkire ráfér egy kis pihenés. A falura is. Ellevelezgetünk a honlapról, az aktív net-lakók megkapták a gumicsontjukat, de ettől még előbbre nem lépünk. Sajnos.

Comments 309 hozzászólás »