Archívum: November, 2011

A tegnapi testületi ülésen Rácz György képviselőtársam által benyújtott egyéni képviselői indítvány alapján a testület jelentős többsége megszavazta, hogy 2012. január 1-től a testületi ülések az eddigi 18 órai kezdés helyett 14 órakor kezdődjenek.

Indokként első helyen a költségtakarékosság szerepelt. Nem, nem a villannyal spórolnánk, mielőtt erre gondol valaki. Hanem a jegyzőkönyvvezető kolléganő túlórájával. Amit eddig sem fizettünk ki, hiszen a köztisztviselői törvény szerint ELSŐSORBAN szabadidő-megváltással (érthetőbben lecsúsztatással) kell rendezni a túlmunkát. Az elmúlt időszakban ez így is volt. Most úgy látszik, új szelek fújnak a Hivatalban is. De jó lenne köztisztviselőnek lenni, ahol kifizetik a túlórát…

Szóval spórolunk, mert így nincs túlóra a 14 órakor kezdődő üléssel. Az indoklás során ugyan jegyző úr súlyos önellentmondásba keveredett (erre Cserpes úr azonnal fel is hívta a figyelmet), ám ez sem zavart senkit.

Én felajánlottam a képviselői keretemet, hogy abból történjen a túlóra-kifizetés (ismétlem: már amennyiben ténylegesen van túlóra-kifizetés a testületi ülése miatt), de ez sem gondolkoztatta el képviselőtársaimat.

Vajon ki fog délután kettőkor eljönni testületi ülésre? Hát, aki dolgozik, hogy adót tudjon fizetni, amiből a köztisztviselőket is fizetjük, nos, ők biztosan nem. Na de ne is üssék bele az orrukat mindenféle lakók a köz ügyeibe!!

Márai doktor úr és jómagam jeleztük, hogy az indoklással nem értünk egyet, és munkakörünkből, munkabeosztásunkból fakadóan nem fogunk tudni részt venni az üléseken. Ezt előre lehetett tudni, hiszen eddig is többször előfordult, hogy a 14 órakor kezdődő rendezvényen munkahelyi elfoglaltságom miatt nem tudtam részt venni. Ez sem zavarta képviselőtársaimat, sőt….

Az írásos indoklásból egy mondatot emelnék ki:

„Azt már említenem sem kell, hogy a késő esti (már-már „éjszakai”) ülésezés a résztvevők koncentráltságát sem segíti elő, a családból történő „felesleges” távolmaradásról nem is beszélve. „

A nyelvtani/fogalmazási hibától eltekintve….. lehet, hogy Rácz György úr „feleslegesen” van távol a családjától, ez esetben mondjon le és otthon maradhat. Én úgy érzem, nem feleslegesen vagyok távol a családomtól, hanem a falu ügyeit próbálom igazgatni. Aki ezt felesleges munkának véli, az nem ide való.

Tisztel Polgármester Asszony, Tisztelt Képviselőtársaim!

Hát semmi sem elég?

A kilenc tagú testületből heten egy követ fújnak, Márai doktor és jómagam tartozunk a régi, a „falubarátos” csapathoz. Ha valaki „ellen-szavaz”, az rendszerint mi vagyunk. 7:2 arányban már most is az teljesül, amit a polgármester asszony és csatlósai kitalálnak.

Tényleg el kell távolítani, lehetetlenné kell tenni ennek a két embernek a részvételét is? Legyen teljes az összhang, véletlenül se tegyen fel senki kínos kérdéseket, ne fogalmazzon meg ellenvéleményt, ne hívja fel a figyelmet pazarló vagy kétes ügyletekre? Ne legyenek érdeklődő állampolgárok, ne legyen akadékoskodó képviselő?

Nyilván jól hangzó, ám valójában hamis érvek tömkelege keltheti azt a látszatot, hogy miért is indokolt a 14 órai kezdés. De facto ez a demokrácia lábbal tiprása, a költségcsökkentés köpenyébe bújtatott, személyi kultusszal ötvözött diktatúra.

És még mi vagyunk felháborodottak a Parlamentben folyó köpönyegforgatástól, álszent áldemokráciától? Mit várunk „ott fent”, ha „itt lent” sem vagyunk tisztességesek?

Comments 106 hozzászólás »

Őszintén a nyilvánosság elé tártam egy baráti család gondjait,de úgy tűnik,a tehetősebb emberekből kihalt a segítőkészség.Közömbösek már az emberek  más problémáival szemben.A szegények pedig,akik át tudják érezni a náluk is rosszabb körülmények közt élők sorsát,nem tudnak segíteni!De a jó módúak is gondoljanak arra,hogy egyszer ők is kerülhetnek nyomorult,nélkülöző emberek sorsára!Azért köszönöm azoknak,akik egyáltalán elolvasták a múltkori kérésem.Még ha reakció egysem volt!Jobb Napokat Mindenkinek!

Comments 1 hozzászólás »

Üdvözlök Mindenkit!

Nehéz belekezdeni,mivel még soha nem kértem ismeretlen emberektől,annak ellenére,hogy nehéz anyagi körülmények között egyedül nevelem,iskolás fiamat! Mégis másnak szeretnék segítséget kérni,akinek erre még lehetősége sincs,hogy a neten kérjen segítséget,holott szerintem talán egyetlen esélye,hogy segítőkész emberekre találjon!Egy ismerősömről van szó,egy jó barátomról,aki mint sokan mások,Önhibáján kívül,a válság miatt került nagyon nehéz anyagi helyzetbe.Rokkant,alacsony nyugdíjas szüleivel él.Mikor Édesapját is leszázalékolták tüdő embólia miatt,hitelt kellett felvenniük.Ő maradt az egyetlen pénzkereső a családban.Nehéz fizikai munkát végez,de a fizetését szinte teljes egészében viszi a bank.A szülei kis nyugdíja a gyógyszereiket alig fedezi.Eladogadták amit tudtak,számítógéptől a tévé,hűtő,stb,hogy tüzelőt,tudjanak venni,mert kikapcsolták a gázt.Február elején mégis bekövetkezett a legrosszabb….az elmaradott számlák miatt kikapcsolták a villanyt.Azóta esténként gyertya (már ha az is van),kézzel mosás,és hadd ne soroljam…Hiába fordultak az önkormányzathoz,nincs ilyesmire keret,se adósságrendező program,SEMMI!!!Most,annyit sikerült elérniük,hogy védendő fogyasztókká nyilvánították Őket,így jogosultak arra,hogy az energia szolgáltató felszerel nekik egy előre feltöltős kártyás mérőt,de ennek az a feltétele,hogy az elmaradt közel kétszázezer forintot(ennyire gyarapodott a kamatokkal),és a 17000 forint visszakapcsolási díjat ki fizetik.Könyörgöm,ez milyen védendő fogyasztói segítség?Hogy fizesse ki valaki,aki a havi számlákat nem tudta?És se tüzelője,sokszor kajája sincs? Szomorú,hogy ebben a világban áram nélkül,és nagyon sok család!!!! Közeleg a karácsony,reménykedem,hogy vannak segítőkész emberek! Tudom,hogy a szegények jobban átérzik az ilyen helyzetet.Én is az vagyok,mégis apróságokkal,néha élelmiszer csomaggal segítem őket,és jó érzés hogy nekik ez is mekkora segítség!Nagyon kérem,aki olvassa ezt,érezze át a helyzetüket!Ismerősöm tud róla,hogy írtam ide,mivel neki még erre sincs lehetősége.Talán ez az utolsó reménye,hogy legalább az áram probléma megoldódik.Nem vár luxus cikkeket,gépeket,mondta azok nélkül lehet létezni,de a villany nagyon hiányzik,főleg hogy már hosszúak az esték,korán sötétedik,sokszor gyertya sincs,hogy olvasni tudja az ezeréves újságokat.

Én megadom az én elérhetőségemet,a telefonszámomat:06 20 806 75 69

Ha valaki tud,és segíteni szeretne,vegye fel velem a kapcsolatot.És ha kételkedne,akkor megadom az ismerősöm címét,így személyesen is meggyőződhet a körülményeiről.

Kérem,segítsen aki tud!

Köszönöm

Comments 7 hozzászólás »