Újabb tényfeltárásra vállalkozom. Viszont a jelen írás nem a saját szerzeményem. Egy vidéki városi önkormányzatban dolgozó köztisztviselő barátnőmet kértem meg, hogy foglalja nekem össze egy kicsit precízebben azt, hogy hogyan kell és hogyan lehet jegyzőt kell választani. Mivel ő egy polgármester titkárságán dolgozik, ezért azt hiszem, hogy autentikus személynek tekinthető az ügyben. Alant az ő levele olvasható, az nem saját írás. De közzétehetem.

„…

Választottunk már mi is jegyzőt, volt, hogy sürgősen is kellett, én úgy látom, hogy elég gyorsan lemenedzselhető az egész. Persze, csak, ha van rá akarat, de ezt a helyzetet ott nem ismerem.

Ha mondjuk itt január 23-án a jegyző február 15-i határidővel benyújtotta volna a lemondását, akkor a következőt kellett volna tennünk. Január 24-én egy rendkívüli testületi ülést összehívni, akár már január 25-re. Gondolom, ilyen szabály Győrújbaráton is van, hogy rendkívüli helyzetben akár másnapra is össze lehet hívni egy ülést. Nyilván van. A jegyzőlemondás szerintem elég rendkívüli helyzet. Előkészítjük a pályázatot, egy ilyen pályázatot összerakni 10-15 perc, meg gondolom van a hivatalban is egy régebbi, lehet azt is használni. Nem nagy kunszt, a törvényi szabályokat kell előírni. De, ha úgy történt, ahogy te mondod, hogy a testületi ülésen jelentette be a jegyző a lemondását, akkor ezt ott azonnal meg lehetett volna tárgyalni, és rögtön kiírni a pályázatot, tehát a következő határidők még rövidebbek lehettek volna.

Vagyis, ha a rosszabbik esetben január 25-én a képviselők összeülnek, ekkor el kell fogadniuk a jegyző lemondását, mert a lemondási idő alapesetben hatvan nap (Ktv. 16. § (2) bekezdés), kivéve, ha próbaidő hatálya alatt állt, mert akkor azonnal lemondhat. Ha elfogadják a lemondást, akkor azonnal ki lehet írni az új jegyző pályázatát.

Kérdezted, hogy akkor ki lehet-e írni a pályázatot, amikor még van jegyző, mert ott valaki azt mondta, hogy nem. Hát, az a valaki nem lehet nagyon jártas a közszolgálati jogban, már bocs. A Ktv. 10. § (6) bekezdése kifejezetten kimondja, hogy pályázat betöltött állásra is kiírható. Sőt, ha mi előre tudjuk, hogy valaki elmegy tőlünk (nyugdíjas lesz, máshova megy dolgozni, gyereket szül, stb.), mi ezt mindig megtesszük. Ez valahogy így van rendjén. Főleg, ha egy vezető megy el, mert az mindig felfordulást okoz.

A testületi döntés után ezt a pályázatot fel kell tölteni egy kormányzati honlapra, ahol három munkanap múlva jelenik meg, és tíz napig kell a hirdetésnek kint lennie (Ktv. 10. § (3) bekezdés). Ez a feltöltés sem több negyed óránál. Én úgy számolom, hogy január 31-én így már meg is jelenhetett volna a hirdetés. (Ha január 23-án már döntenek, akkor január 27-én már a hivatalos oldalon a pályázat…)

Tehát akár február 11. napja (vagy akár február 7.) lehetett volna a pályázatok beérkezésének a határideje, és akkor február 15. előtt már meg is lehetett volna választani egy új jegyzőt. Persze lehet, hogy olyan valakit választanak a képviselők, akinek van épp munkája, de akkor az átmeneti időre (néhány hétre) kellett volna csak megbízni valakit a helyettesítésre, amíg eljön a régi helyéről. Ha az, akit választottak, ráadásul már mondjuk eleve jegyző valahol máshol, akkor akár ő maga is lehetett volna a helyettes is, így még rugalmasabb a váltás. De, ha azonnal munkába tud állni a jelölt, akkor február 16-án már új jegyzője van a hivatalnak.

Tőlünk legalábbis ezt a megoldást várta volna el a polgármester úr. Ha nem akarunk ennyire rohanni, akkor is hátratett kézzel február 28-ig lezongorázható az egész eljárás. Törvényesen, nyugodtan. És akkor a jövő héten kezd az új jegyző. Nem tudom megmondani, hogy milyen határidők alapján lett ott nálatok ez a pályázat júniusig kitolva, én a fenti törvényi helyek alapján jártam volna el a fenti határidőkkel.

Ismerem az új törvényi szabályozást is január 1-jétől, akkor a polgármester kvázi egyszemélyi főnöke lesz a jegyzőnek. Erről inkább nem mondok semmit, mindenkinek más a véleménye. Az biztos, hogy mi megőrülnénk jegyző nélkül, vagy hónapokig egy helyettes jegyzővel, főleg mostanában, amikor ilyen zavaros idők járnak az államigazgatásban.

Remélem, hogy tudtam segíteni.

…”

Ez a levél publikus és releváns része. Tények. Jogszabályi helyekkel alátámasztva, tiszta és világos megoldást felvázolva. Én meg ennyit tudtam segíteni az ügyben.

354 hozzászólás “Hogyan válasszunk jegyzőt?”
 1. Elnök véleménye:

  Néhány kiegészítő információ:
  Dr. Tóth István még próbaidő alatt mondott fel, tehát a 30 napos felmondási idő az ő “önkéntes” vállalása. Azt is megtehette volna, hogy másnap nem jön be dolgozni, ez törvényes lehetősége lett volna. Ő ennél tisztességesebb, ezért adott 30 napot. Talán ő is végigszámolta, hogy az nagyjából elég lehet. Nem számolt viszont a helyi tempóval, érdekekkel, véleményekkel, stb.
  Ha jól emlékszem, a PM egy zárt testületi ülésen hozta hivatalosan a képviselőtestület tudtára a jegyző úr felmondását. Márai dokin és rajtam kívül ekkor már mindenki tudott róla, mivel egy TfB-ülés után már megosztotta ezt a hírt a PM az ott jelenlévőkkel. Ott indoklás is elhangzott, de ezt inkább nem írom le, mert elég zavaros és ellentmondásos, már amit hallottam róla. De arra a zárt ülésre már elő lehetett volna készíteni az új pályázat kiírását. Ez nem történt meg.

  Itt pedig megy az élet jegyző nélkül is. Legalább van mire fogni azt, hogy mi miért NEM történik meg. És jól lehet irányítani a “történéseket”. Ami fontos, az pörög, zajlik. Ami nem fontos, az áll. Már csak az a kérdés: ki dönti el, mi a fontos és mi a nem fontos?

  ZP

 2. Horvath Eva véleménye:

  Ha esetleg sorolna konkrét dolgokat is!

  Az imént mondta, hogy lehet találni!

  Ezzel meg egyetértek!
  “Nem számolt viszont a helyi tempóval, érdekekkel, véleményekkel, stb.”
  Mekkora önkényről cikkezne most itt—ha ön feltételezhet ezt s azt , akkor én miért ne?? :) —-ha nem az SZMSZ szerinti
  törvény betűje szerinti rövid határidők lennének?
  Mondanák bizonyára a 10 nap megjelenési idő–amely itt javaslatként látszik–
  meg a képviselők kb 10 napos ismerkedési /tanácskozási ideje micsoda mutyiról zengett volna!

  Az ugyanis a 6 hét helyett–csak már elkészített /megírt pályázat esetén lett volna beadható.
  Ha csak nem a képviselők írásos anyag helyett elégnek nem tartották volna a szóbeli bemutatkozást.

  Több pályázó esetén a promt döntést

  No de ha felrúgják az eddigi protokollt azért, így hogy betartották azt azért–Lehet klavit ragadni!

  egyébként 2008. márciusában is ezt az eljárást követték, aztán 2011. márciusában is.

  mi ok lett volna most változtatni azon, ha az előzőekben senki nem emelt kifogást?

 3. Elnök véleménye:

  Az előző jegyzőválasztás idején a pályázati anyagokat személyesen a hivatalban lehetett megtekinteni. Sem fénymásolatot, sem jegyzetet, sem összefoglalót, sem kivonatot nem lehetett elhozni. Ami fejben maradt, az maradt, és kész. Ezt bizonyára törvény írja elő, erre elég néhány nap (mármint bemenni és megnézni). A választás előtt egy-két órával személyesen meghallgatta a jelölteket egy bizottság, majd a testületnek is volt lehetősége, aztán szavazás. Egy megint egy nap.
  Miről beszélünk???
  A 10 napot mondjuk pályázatra kevésnek tartom, de ha valaki komolyan gondolja, hát elég neki.

  Az meg tényleg nem lehet indok a sietségre, hogy jegyző nélkül működünk hónapokig… :)

  ZP

 4. Horvath Eva véleménye:

  Kétszer eddig nem volt gond a több hónap–most gond!

  vicces!

  Miért nem javasolt rövidítést akkor , amikor arra lett volna lehetősége.
  Akárhogy számolok is a pályázat ideje rövidülhetett volna
  az elbírálás ideje is– a munkába lépés ideje is

  Kérdés :
  a rövid határidő alatt lett volna-e jelentkező. ( legalább kettő!)
  Ez a kérdés meg történelmietlen.

 5. Csóka véleménye:

  Amit én hallottam! A jegyzőt megzsarolták és azért mondott le a próba idő alatt. Mert ha utánna kell eltávolítani akkor a nyakába kell varrni valami ügyet és az már bonyolultabb. Miért húzzák hosszúra a jegyző megválasztását:

  Addig is a pm irányítja a hivatalt és űzheti a maga kis játékait. A megbízott jegyző elég kevés időt tölt a hivatalba, gondolom azt is borsos fizetésért. Így elég kényelmes. A pm-et meg a jól megfizetett belső slepp( csak pár ember a hivatalban) mindenben kiszolgálja.

 6. Elnök véleménye:

  Kedves Csóka, én ennél sokkal csúnyábbat hallottam.
  De az is lehet, hogy jött, körülnézett, elmenekült. :)
  Ki tudja?

  ZP

 7. Boróka véleménye:

  Hallani sokmindent, de egy elég valószínű, hogy nem önkéntes volt a távozás. Bár jobb lesz ez így Dr. Tóth Istvánnak.

  Győrújbaráton épp testületi ülés zajlik. Az emberek munkában. Dolgoznak. És ez így van jól, ne zavarjuk a képviselőket, hiszen ők a döntés kompetenciájával rendelkező entitásokként birtokolják a tudás azon szegmensét, amely az álláspontjuk kialakításához pragmatikus elvekkel és megalapozott kvalitásokkal járult hozzá, így illetékességükből fakadóan a rájuk ruházott Jedi kard használatával asszimilálni képesek az univerzum energiáit, amelyek jegyzőkönyvbe foglaltatnak, ezáltal minden bizonnyal igazak.

  Vagy csak elolvasták Rábapatona honlapját.
  (a szép körmondatért köszönet jár egy kedves blogtársamnak)

 8. Elnök véleménye:

  Én is munkában. Nem testületi ülésen.
  Egyébként múltkor sok néző volt. Szerintem nagyobb része közalkalmazott, aki szabadidejében jött el.
  A körmondat pedig fenomenális.
  Az elmúlt tíz év jegyzőkönyvét pedig ki kellene adni, bőrbe kötve, hiszen mint tudjuk, abban vala az IGAZSÁG. És aki az igazat nem hiszi, az elkárhozik.
  ZP

 9. Non+ultra véleménye:

  Bakker, én is dolgozom (ilyen ez az államigazgatás), remélem HE ott trollkodik és majd beszámol, hogy minden szép és jó és a videjón majd meg lehet nézni.

  “Szerintem nagyobb része közalkalmazott, aki szabadidejében jött el.” Amit a túlmunkáért kaptak.

  “És aki az igazat nem hiszi, az elkárhozik.” Amennyiben a pm. igazságáról van szó, akkor már elkárhoztam.

 10. Elnök véleménye:

  Az utóbbi időben mindig ott látom, biztos most is ott van.
  A jegyzőkönyv igazságáról van szó.

 11. Csóka véleménye:

  Hát persze, hogy ott van! Végre a pm és kedves családja készíthette a költségvetést, nagy szakmai “hozzá értéssel”. Súgóra is szükségvan ha a pm az előre megírt szöveget nem tudná felolvasni.

 12. Horvath Eva véleménye:

  A videotár most hiányos, de biztosan megint nézhető lesz—főként, ha végre kijelöltetik az a személy, akinek dolga azt rendben tartani.

  A testület nem ad pénzt–a hivatal pedig annak hiányában csak a hivatali szoros közleményeket teszi tájékoztatóul közzé.

  Most a jegyzőváltás és informatikus váltás miatt azt is késve!

  Zólyomi úr fejében is az van még, hogy az a hivatal dolga
  de hogy ott kié? Azt nem tudja megnevezni.

  Erre jön Álmos, hogy a honlap statikus és korszerűtlen.

  és újabb egy évre meg is oldódott minden!

 13. Boróka véleménye:

  Én azért fokozottan kérném odafigyelni arra, nehogy ma véletlenül Rábapatona költségvetését fogadják el a képviselők, ha elfogadják!!!
  Reméljük résen lesznek :)

  Azt észrevette mindenki, hogy a mai testületi ülés sem a Palla-féle fw.hu oldalra, sem a hivatalos győrújbaráti oldalra nem került fel? Ejnye, az a csúnya feledékenység :)

 14. Boróka véleménye:

  12-höz: azért van a hivatalnak vezetője, hogy kijelölje a felelőst. a hivatal vezetőjének is van felettese, tehát valakit keressenek már abban a szerencsétlen, marha nagy épületben, aki be tud kapcsolni egy számítógépet és fejezzék be a kifogások keresgélését, mert ez csak rizsa…

 15. Horvath Eva véleménye:

  Meg pénzhiány!

  Ugyanis, aki arra fordít x órát , hogy (formázzon, belinkeljen , egyáltalán ) gépet nyisson e célból, annak ezt munkaköri kötelességévé kell tenni.
  A most meglévő munkáját addig nem végzi, azt ….
  Most nincs is megnevezhető számon kérhető egyén, ha valami hiány lenne.

  (az előterjesztéseket sokan készítik elő–és nem is minden elemük köz-nyilvános..)

  No , de igazán senki nem akarja ezt a kérdést rendezni, mert akkor mi a csudáról dühöngene itt.?
  Ezért aztán nem is veti fel senki ott, ahol arra intézkedés történhetne!

 16. Őri Gyula véleménye:

  Elnöknek lehet igaza:

  De az is lehet, hogy jött, körülnézett, elmenekült…

 17. Boróka véleménye:

  Győrújbaráton pénzhiányra hivatkozni legalább annyira nagy hülyeség, mint a vesztes focicsapatnak arra, hogy gömbölyű volt a labda… Akarás kérdése, ezt nem fogja belátni HEtroll soha, mert ő sem akarja.
  Nem akarásnak meg nyögés a vége.

  Egyébként az önkormányzat taktikája egyértelmű. A teljes hallgatásba burkolózva várják, hogy minden felvetett kérdés elsikkadjon majd. Rajtunk áll, hogy ez ne így legyen.

 18. Horvath Eva véleménye:

  ezért kell elmenni a testületi ülésre és ott kérdezni.
  Tegnap hányan tették??!

 19. Elnök véleménye:

  Lassan írom, hogy házitrollunk is megértse.
  Ahhoz, hogy kérdést tegyünk fel, nem kell elmenni a testületi ülésre.
  Kell írni egy levelet, ajánlott küldeményként feladni, és várni a választ. Ami vagy jön, vagy nem. Én 99 napja várom a választ.
  Ha élőszóban tesz fel valaki kérdést, akkor
  - vagy kitérő válasz jön (lásd a közmeghallgatáson feltett kérdések)
  - “15 napon belül írásban válaszolunk” (ezzel visszajutunk az írásban feltett kérdésnél látható következményekre)

  Testületi ülésre azért érdemes eljönni, hogy az ott aktuálisan tárgyalt kérdésekhez hozzászóljanak, kérdezzenek az érdeklődők, lehetőleg még a döntés ELŐTT. Bár ez is csak akkor érdekes, ha a testület legalább elgondolkozik a megjelentek hozzászólásain. Erre azért nem nagyon volt példa mostanában, sajnos.

  ZP

 20. Non+ultra véleménye:

  “ezért kell elmenni a testületi ülésre és ott kérdezni.
  Tegnap hányan tették??!”

  NEM ÉRTI, HOGY ITT DOLGOZÓ , ADÓT FIZETŐ (AMELYET EZ A ……………..ÖK MINDENFÉLE HÜLYESÉGEKRE, MUTYIRA ELB……………………) EMBEREK VANNAK, NEM ANNÁL A VICC ÖK-NÁL DOLGOZOM, AHOL MUNKAIDŐBEN TARTANAK TESTÜLETI ÜLÉST, HOGY NORMÁLIS EMBEREK NE VEGYENEK RÉSZT RAJTA, A KEDVES KÖZTISZTVISELŐK, AKIK ÖK KÉPVISELŐK EZZEL MÚLATJÁK AZ IDŐT!!

 21. Horvath Eva véleménye:

  No! Akkor sorban itt is volt szinte mindenki,aki tegnap kérdezhetett volna!

  Egy kérdést meg csak egyszer lehet feltenni–arra az ÖK ad választ.
  Legalább át kell fogalmazni a kérdést
  esetleg új elemet is kell belevinni,

  ha ugyanis az ÖK bármely tisztségviselője válaszolt egyszer, de ugyanarra a kérdésre csak ugyanazt a választ tudja adni, akkor tök felesleges többször feltenni

  . Elnök levelére ott volt a válasz a jegyzőkönyvből olvasható–értelmezhető.
  Azt lehet nem elfogadni–

  Viszont:
  ahhoz hogy az érvénybe legyen azoknak kell azt elfogadni vagy elutasítani, akiket a választás során azzal megbíztak.

  Ezért kérdezni lehet, de a választ el kell fogadni–vagy nem
  Új elemet is kell felhozni az újabb kérdéshez.

  (Azt is lehet mondani, hogy nem tudja valaki a választ értelmezni, akkor kérdezzen meg olyan valakit, aki a választ jobb indulattal kezeli és annak tartalmát meg akarja érteni.Ettől még nem kell elfogadni. Mégis érvényben marad mindaddig, amíg azt hivatalos fórumon meg nem változtatják.)

  Azt is lehet kikötni, hogy levélre csak levél válasz elfogadható, de a köz-nyilvánosan megválaszolt válasz is válasz.

  Kedves Non+ ultra!
  Amíg a Testületi ülések este voltak, akkor kevesebben látogatták, mint most!

  Egyszer győződjön meg erről is! :)

 22. Boróka véleménye:

  HE megint alkotott.

  “Egy kérdést meg csak egyszer lehet feltenni–arra az ÖK ad választ. Legalább át kell fogalmazni a kérdést esetleg új elemet is kell belevinni,”
  “Ezért kérdezni lehet, de a választ el kell fogadni–vagy nem”

  HEEEE???

  A többi részre csak annyit, hogy nem tisztem megvédeni Zólyomi Pétert, de szerintem van annyi képessége, hogy megértene egy néhány kijelentő mondatból és számadatból álló választ. HA KAPNA.

  Leírom úgy, hogy Ön is megértse: NEM VÁLASZOLNAK! ÉÉÉRTI???

  N
  E
  M

  V
  Á
  L
  A
  S
  Z
  O
  L
  N
  A
  K
  .

  Született egy levél, abban néhány egyértelmű kérdés. Írásban beadva. Amelyre a törvény alapján válaszolni KELL. Akár csak annyit, hogy szerintünk már válaszoltunk. Vagy bármit.

  Reménytelen, hogy megértse. Ugyanígy reménytelen az önkormányzat is. Mint ahogy azt is reménytelen, hogy megértse, emberek miért nem tudnak hétköznap 14 órakor testületi ülésre menni. Ön mit is dolgozott, milyen munkaidő-beosztásban?

  Nekem közben csak az jutott eszembe, hogy mennyi pénzt “adakoztak el” tavaly a képviselők abból a zsebpénzből, amit megszavaztak maguknak? Nem egyénileg kérdezem, hanem összesen mennyi volt erre a költségvetésben?
  Szabad ilyet kérdezni? Esetleg Zólyomi képviselő tudja.

 23. Elnök véleménye:

  A képviselői keret 300.000,- Ft/fő, azaz összesen 3.000.000,- Ft van erre elkülönítve a költségvetésben. Hogy 9 képviselőnél hogy jön ki a 9*300e=3 millió, azt nem tudom.
  Én tavaly a DSE-nek és az evangélikus egyháznak adtam, ha jól emlékszem. Ők kértek a költségvetés civil-részéből, de le lett csökkentve a támogatásuk, ezt próbáltam ellensúlyozni.

  Az lehet, hogy néző az több volt (vajon hány % közszolga, “kötelezően kirendelve”), de képviselő az kevesebb.

  ZP

 24. Horvath Eva véleménye:

  De elegen!

  ott vannak a döntéshozatalhoz.Később pedig a hiányzók majd azzal kampányolnak, hogy ki lettek zárva mindenből.
  Pedig aki valahova oda akar érni az odaér!
  Mondjuk egy testületi ülés–az munka!—nem köz-nyilvános cirkusz.

  Az összes képviselőnek jó volt az esti kezdés is–csak a jegyző tudta jól megindokolni, hogy miért praktikusabb a munka szempontjából a délutáni kezdés. GONDOLOM ÉN azt mérlegelték többen .Végül Rácz úr beadta indítványként indokolva is azt.Most úgy tűnik nem is volt rossz ötlet.
  Ott a tv felvétel
  a lehetőség a megjelenésre, aki érintett valamelyik témában, vagy élni szeretne tanácskozási jogával.

  Kedves Boróka! Ön kérdezett már névvel címmel ellátott beadványban?
  Mert válaszolnak.

  az E-mail-ra pedig csak olyan választ lehet küldeni, amely személyiségi jogot nem érint, vagy nem bizalmas információ.
  De ezt már többször megvitattuk.

  Nem válaszol a hivatal olyan információ kérésre amelyre adott már választ.
  Zolyomi úr pontosan leírta a kérdései között a választ.

  A jegyző nyilvános ülésen indokolt.Lehet kérdezni arra ismét, de a döntés után minek.
  Lehet beadni módosító javaslatot ugyanarra a témára az előterjesztés kézhezvétele idején–vagy később annak változtatásáért, de azt bizonygatni, hogy ügyetlen elem is volt az indoklásban—a döntés után –minek?!

  A képviselői keret pedig nem zsebpénz—azt minden képviselő oda adhatja ahova leginkább szeretné, ahova a munkája során felmerült igény szerint leginkább szükségesnek tartja.

  El kell vele számolnia utólag, de hogy az elszámolás később ne akadjon fel a PB ellenőrzésén, ezért előzetesen szoktak engedélyt kérni a kiutaláshoz.

  Most is ott a költségvetés–abból minden nyomon követhető, ahogy azt a kormányhivatalok meg is teszik nagyon gyorsan és rigorózusan.

  A tervezés során lehet változtatni , új elemet felvenni–de azt meg erre az évre senki nem javasolta.
  A költségvetés megalkotásának törvény által meghatározott menete van.

  Most tanulja mindenki, hogy azt bizony be kell tartani.
  (azaz–ha akarunk valami új szolgáltatást magunknak, akkor meg kell mondanunk minek a rovására akarjuk, mert az egyensúly fel nem rúgható.)

  Egyébként pedig remélhetőleg rendben megjelenik majd a helyén a jegyzőkönyv, vagy a tv felvétel “casettája”, előzetesen pedig az előterjesztések anyaga.

  A mostani hiányt tudjuk be a jegyzőváltásnak.
  Ettől még most sem tudjuk adressálni senkinek a reklamációt azok hiánya miatt–mert a” hivatal” az meg nem cselekvő személy.

  A hivatal a hatósági -közigazgatási -vagyongazdálkodási -képviselőknek adatszolgáltatási és köz tájékoztatási feladatait kéne , hogy ellássa, de az utóbbi kettőre nincs kijelölt embere.
  (volt idő, amikor volt! )

  A labda pattog: Jelöljenek ki valakit vannak sokan(16-an az 5600 körüli lakos ügyeire)!
  —Nem tudunk, mert ma mindenkinek feszített a munkaideje a megnevezett munkakörök szerint.

  Tán mégis a Testületnek kéne erre a problémára lezáró megoldást találni a jegyzővel együtt, ha már olyan a honlapunk szerkezete —új honlapot meg most nem tervezett készíttetni.

  És ez így megy “időtlen idő óta”!

 25. Boróka véleménye:

  Itt a fő baj!
  Hogy ez már így megy időtlen idők óta!

  “A költségvetés megalkotásának törvény által meghatározott menete van. Most tanulja mindenki, hogy azt bizony be kell tartani.”

  Jézusom, eddig hogyan dolgoztak? A polgármester nem 14 éve polgármester? Most tanulja ő is (a mindenkiben gondolom benne van), hogy mit kell csinálni? Eddig nem tartották be????????????
  Ez félelmetes!

  Akkor már tényleg tessék felhívni Rábapatona önkormányzatát, hogy küldjék át, amit csinálni kell, mert ez így inkább félelmetes, mint normális.

 26. Horvath Eva véleménye:

  Bizony nem tartották be azt a tételt, hogy ötletelni nem lehet a költségvetés készítése során!

  Nem a pm szokott nyilvános testületi ülésen ötletelni. :)

  Most kezdenek ismét visszatalálni egy normális munkamenetre–mondjuk nem is igen tehetnek mást!
  Szigorodnak a feltételek.

 27. Elnök véleménye:

  Trollunk megint hazudik. De minimum csúsztat. Nem is egyszer.

  “Pedig aki valahova oda akar érni az odaér!”
  De piszkosul (hogy csúnyábbat ne írjak) tudja az én munkahelyi lehetőségeimet, időbeosztásomat! Nem is beszélve Dr Márai időbeosztásáról. Ez a mondata propaganda, ködösítés, hazugság.

  “csak a jegyző tudta jól megindokolni, hogy miért praktikusabb a munka szempontjából a délutáni kezdés” Az indoklás nem volt igaz. Ha válaszolnának a levelemre, akkor a válaszból egyértelműen kiderülne. HA válaszolnának….

  “Zolyomi úr pontosan leírta a kérdései között a választ.” Ön az egyetlen, aki ezt így látja. Megint hazudik.

  “Lehet beadni módosító javaslatot ugyanarra a témára az előterjesztés kézhezvétele idején” A testületi ülés megkezdésekor osztották ki Rácz úr javaslatát. Ja hogy ez nincs a videjón? Attól még IGAZ. Mikor adtam volna be módosító indítványt??? Ismét hazudik.

  “azt bizonygatni, hogy ügyetlen elem is volt az indoklásban—a döntés után –minek” A döntés előtt Cserpes úr is felhívta jegyző úr figyelmét, hogy önellentmondásba keveredett. Én is jeleztem, hogy nem értek egyet az indoklással. Megint hazudik.

  “A hivatal a hatósági -közigazgatási -vagyongazdálkodási -képviselőknek adatszolgáltatási és köz tájékoztatási feladatait kéne , hogy ellássa, de az utóbbi kettőre nincs kijelölt embere.
  (volt idő, amikor volt! )” Kijelölt ember volt az aljegyző (ha jól tudom). Ki szüntette meg az aljegyzői státuszt? Na kicsoda??? A PM javaslatára a mostani testület. Akkor kinek a nyakába is kellene ezt varrni? HE? HEEE???

  Jajjj, de rosszul sikerült ez a hozzászólása….IS

  ZP

 28. Horvath Eva véleménye:

  :9 :) :)
  no micsoda felháborodás!

  következzék a süketek párbeszéde!

  1. testületi ülés elég ritkán van, hogy arra lehessen szabadidőt kérni. Miután azt törvény is biztosítja!

  2. az lehet hogy a volt jegyző indoklását ön nem fogadja el, de igaz volt: (túlóra nem fizethető, ahogy Ön azt a 3. kérdésében le is írta. Ezért csúsztatták az időt. A jegyző úgy ítélte meg, hogy aki dolgozik az előterjesztéssel az legyen ott a testületi ülésen, az pedig csak akkor biztosítható, ha arra az időre nekik túlórát fizetne dupla bérért, amit ugye nem lehet.Csúsztatni pedig több ember esetében munkaszervezési nehézség lenne–sőt a szabadságoláskor is gond! Ezt el lehet fogadni–avagy nem–de mérlegelendő.
  Most úgy tűnik az ötlet nem volt tök rossz!

  3.–
  4.ott akkor–miután átlátta, hogy az a megoldás önnek nem praktikus— szóbeli módosító indítványt számtalant mérlegeltek korábban is.
  Mennyiből állt volna formalizálni a kifogását, ha az kell.

  5.Cserpes úr is csak a túlórára reagált , minek nyomán a jegyző megadta a bővebb magyarázatot is

  6.Nem tudom, hogy az aljegyző miféle körre volt kijelölve–a honlap feltöltése sem akkor sem azóta nincs meg.Az anyagok sem akkor sem azóta nincsenek ott.(két hónapot kivéve)

  No akkor az aljegyzői státusz lehetne a tájékoztatásért felelős munkatárs–ha azt a költségvetésbe javasolta volna idejében valaki.De ez nem történt meg!

 29. Non+Ultra véleménye:

  “De piszkosul (hogy csúnyábbat ne írjak) tudja az én munkahelyi lehetőségeimet, időbeosztásomat! ”

  Tisztelt Elnök!

  Nagyon csodálkozna, ha én tudnám?

 30. Elnök véleménye:

  Én már semmin sem csodálkozom… :)

 31. Boroka véleménye:

  Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy ki hazudik, én csak a legutóbbi néhány tényfeltáró cikkemet ajánlanám mindenki figyelmébe. TÉNYEKET. Nem ködös, mellébeszélő hazugságokat, amiket itt HE megrögzötten írogat.
  Neki ez a perverziója szerintem, élvezi ezt a szerepet.
  De egyetlen egy általam tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztott felvetésemet sem cáfolta meg. Sem ő, sem az illetékesek.

 32. Horvath Eva véleménye:

  Baráti Hírmondó 2004. június 9. oldal!

  Ott is hasonló szösszenetek vannak!

  csak a technika változott kedves Boróka!

  Egyébként tegnap feltette kérdéseit?

  (akár, mint Boróka–akár mint …?
  A felvetéseit pedig rendre linkekkel cáfoltam–de nem éri meg idehozni őket újra!
  Megállt az …bejegyzések számai:
  19-51-34-36-38-40-56-stb.

  itt az orvos…9-11-20

  kopifalva: 6..

  És mennyi link??! :) :) )

 33. Kocsár Károly véleménye:

  Mindezen elméleti problémák mellett eltörpül az a gyakorlati tény, hogy az ÖK tulajdonát képező “rendőrörs” egész télen beázott a tető héjazatának folytonosságában beállt hiányosságok miatt.

  A fenti vitából azt nem értem, hogy miért 14 órára tették a testületi ülést? A pedagógusok tudják, hogy a leghatékonyabb munkát kipihenten, frissen a reggeli órákban lehet végezni. Na de ebéd után….

  Az orvosválasztás meg szabad (még)….

 34. Horvath Eva véleménye:

  Remek összefoglaló a szövegek sommázataként! ENNYIT értek! ( ENNYIT értek el!)
  :) :) :)

 35. Horvath Eva véleménye:

  itt egy kis további elmélet:
  http://honunk.blog.hu/2010/09/14/a_magyar_nyelv_mostohangjai_a_zart_es_az_ly

  “A zárt ë

  A zárt ë a magyar köznyelv ëgyetlen írásban általában nëm jelölt magánhangzója. Ezért a hang jelölésére nyelvészeti célú lejegyzésekben szokásosan használt ë betű a magyar ABC-ben sëm szerepël. Legalább a róla szóló írásomban úgy érzëm stílszërűnek, hogy jelölve lëgyën. Ami persze nëm kicsi többletmunka, hiszën nincs is a magyar billentyűzetën ë betű.

  A tíz nagyobb magyar nyelvjárás közül öt (hat?): (nyugati, közép- és déldunántúli, északi/palóc és a székëly - nëm ëgységës - (és a tisza- kőrösvidéki? erről ellentmondásosak a véleményëk) tartalmazza, a szëgedi azaz szögedi pedig ö-t ejt helyëtte. Ezëkből került a köznyelvbe. Tëhát csak három (négy?) (északkeleti, mezőségi, moldvai) nëm. Az északkeleti tájszólásra alapozva alakult ki elsősorban az irodalmi nyelv, ami lëhetségës magyarázat arra, hogy miért nëm tartották fontosnak bëtűvel jelölni a zárt ë-t.

  Az e betűvel jelölt kettő hang kiejtése

  Zárt ë:

  É mint Éva hang kiejtéséhëz készülődünk. Száj szélesre, ámde keskënyre (ezért zárt) nyitva, nyelv elöl és ott is marad. S úgy ejtünk ë-t, hogy közben ettől az é szájálláshoz képest csak igen keveset mozdul el az ajak és a nyelv. Az eredmény ëgy rövid zárt ë hang.

  Nyílt e:

  Ahogy a fogorvos doktorbácsi is kéri Á mint Ákos helyzet. Száj kerekre nyitva, nyelv hátul. S így, tátott szájjal ejtünk ëgy hosszabb, nyílt e-t.

  Számomra egész furcsa, hogy vannak akik ezt a két magánhangzót nëm tudják ëgymástól mëgkülönböztetni. Ők általában a kettő e hang közötti, átlagos, úgynevezëtt “pesti e”-t ejtenek, ami természetësen nëm pesti eredetű, hanëm az északkeleti tájszólásból ered.”

  “Szavak, amelyekben ë és e is található

  brekëg, embër, kendër, jelën, mekëg, nyekëg, nyekërëg, selyëm, tengër, terëm, fërgetegës, këgyelëm, lëhet, lëncse, rëngeteg, rëttenetës, zsëmle, veszëdelëm.

  Ëszpërënte

  Az ëszpërënte szójátékok alkalmasak a két, e bëtűvel jelölt magánhangzó gyakorlására.
  Például:

  Ëhetetlen lëncse, csëppët sëm szërëncse, eme eledellel në ëtessën kend së!”

 36. Elnök véleménye:

  Karcsi, kitűnő ötlet!
  Reggel 8, esetleg fél8 teljesen jó ötlet. Nekem legalábbis sokkal jobb, mint a 14.00. Szerintem Márai dokinak is jó lenne. Az meg kit érdekel, hogy Rácz tanár úr esetleg órát tart, és a helyettesítése pénzbe kerül a falunak. Hogy is írta főtrollunk?
  “Pedig aki valahova oda akar érni az odaér!”
  Beszélek a dokival és benyújtom írásban a javaslatot.

  A 35. bejegyzés pedig eltévedt, de nagyon. Mi köze a zárt e-betűnek a jegyzőválasztáshoz???

  ZP

 37. Tarcus véleménye:

  Íme itt egy saját példa, miért mondom, hogy offtopic a hazug troll…:-(

 38. Horvath Eva véleménye:

  Hát ez az!
  Az asszociáció!

  én mentek vízbefúlót

  ti mentek a jegyzőválasztásra

  ők (nem)mentek kérdezni a testületi ülésre

  de van mááááásik!

  http://cotcot.hu/cikk/2009/06/29/koran-kelsz-aranyat-lelsz

  “A Canon kutatása kapcsán született pszichológiai jelentés választ kínál a fenti kérdésekre. Az amerikai pszichológusnő, Donna Dawson által meghatározott személyiségtípusok érzékletesen írják le az irodai alkalmazottak jellegzetes viselkedésformáit. A jelentés rávilágít, hogy az irodai munkacsoportok hatékonyságának titka a vegyes csapat összetétel. ”
  .. mikor vagy a legaktívabb?

 39. Elnök véleménye:

  Cotcot.hu, mint hivatkozási alap??
  Legközelebb a blikk.hu, aztán meg a napiszar.hu, esetleg a legalja.hu ?

  Ezúton jelzem,hogy a blog indítója kb. 5 mp alatt tud törölni bármilyen bejegyzést. Kedves Boróka, don’t hesitate to use…

 40. Horvath Eva véleménye:

  :) :) :))

  Mi a csudának veszi magát ennyire komolyan?
  itt ezen a civil blogon?

  :)
  Zavarom a riogásaikat?!
  Olyat már csináltak 2004-júniustól kezdve
  Tudja a folyó:::

 41. Elnök véleménye:

  Miért nem indít egy saját bejegyzést ezen a blogon ezeknek a feleslegességeknek?
  Vagy szándékosan próbálja elterelni a figyelmet?
  Miután rájött, hogy az Ön által “észérveknek” gondolt hazugságokkal senkit sem tud meggyőzni, most a figyelemelterelés-komolytalanná tétel következik?
  A civil blog nem azt jelenti, hogy minden értelmetlen, ide nem tartozó témának itt a helye!
  Aztán meg meglepődik, ha moderálják, törlik.

 42. Boróka véleménye:

  Gondolkodtam a törlés lehetőségén, de szerintem sokkal szebben mutatja a helyzetet, és az egyes blogolók személyiségét, ha minden bejegyzésük ittmarad az utókor részére. Amolyan emlékműként.

  A reggeli testületi ülés komolyan jobb ötletnek tűnik. Fél nyolc tökéletes, nem? És, ha az Rácz úrnak gondot okoz, akkor csak elő kell keresnie HE bejegyzését, miszerint a munkáltatójának el kell őt engednie testület ülésre.
  Egyébként ezt végiggondolta valaki, hogy milyen abszurd helyzet? Rácz György főnöke ugyanis az az iskolaigazgató, akinek a főnöke, ha jól tudom akkor a képviselőtestület. Hogy is van ez??? A saját farkába harapó kígyó?
  Jah, és most jut eszembe, hogy Horváthné Csala Ágnes is az iskola alkalmazottja, tehát ő is az iskolaigazgató beosztottja, de mint testületi tag, ő is az iskolaigazgató főnöke.
  Huh, ez szép :)

 43. Elnök véleménye:

  Kicsit OFFTOPIC leszek
  Sokak szerint a digitális kor egyik problémája ez a törölni-megőrizni dilemma. Az elmúlt évszázadokban komoly energiát, pénzt időt fektettek abba, hogy az információk megmaradjanak az utókornak (kőbe vésték, kódexet másoltak, könyvet nyomtattak, fényképet hívtak elő, stb). Ma már az a természetes, az az “default”, hogy megmarad minden információ,még az is, amit pedig jobb lenne felejteni. Azt az energiát, amit régen a “megőrzésre” fordítottunk, most a “törlésre” kell(ene) fordítani. Ha egy társaság beszélgetésében valaki egy oda nem illő marhaságot mondott, az feledésbe merült gyorsan, és csak a lényeges, a fontos dolgok maradtak fenn. Ma már, a digitális blog világában ez nem így van. Sajnos.
  Még egyszer elnézést az OFFtopicért.

  ON
  Szerencsére ez a ki-kinek-főnöke azért nem ennyire kusza, hiszen a Testület pl. nem szólhat bele az ÁMK-igazgató napi ügyeibe. Ez elég jól szabályozott. És nem egyedi eset, pláne kisebb településeken, hogy az iskolaigazgató egyben testületi tag is.

  ZP

 44. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Elnök!

  Én Önt (kevés eltéréssel) soha nem akartam személyében hitelteleníteni. Ön engem viszont…
  No , de ez nem is lényeges!

  Arról hogyan tudnám a figyelmet elterelni, amit Ön idehoz?
  Azt legfeljebb az érem élének idevillantásával tudom árnyalni!
  Ezért aztán meggyőzni én senkit nem akartam soha! Minek ?!

  Az az egyik legzártabb tulajdonságunk a : meggyőződésünk.
  Leglassabban változtatható meg–kivéve az “ahá! ” élmény erejét, de olyat én itt okozni nem szándékoztam, és gondolom nem is igen tudnék!

  Valóban lehet riogni, ha valakinek ahhoz van affinitása–de embereket egzisztenciájukban rágalmazni felelőtlenség!

  Nem az illetőt magát rombolja az elsősorban, hanem a közbizalmat.
  Kocsár úr idevillogtatta azt is!

  Ez bizony felelősség!
  Mi a bizonyítható és mi a suttogó.

  Köztük kicsi a határ!
  (vagy hatalmas!)

  Ön pedig

  és most személyéről következik vélemény–csak ÖNNek–
  rendelkezik információval is az esetek döntő többségében, de ide félinformációkat borigat határtalan kiszámított tudással annak hatását illetően. Pont . E tétel bezárva.

  A többi időmúlatás.

 45. Tarcus véleménye:

  Boróka, én az Ön helyében mégis újragondolnám a moderálással élést, mert sajnos ezek a zagyvaságok riasztóan hatnak az ide netalán még betévedőkre, túl azon, hogy minket zavar, de már legyintek ezekre, mert ” kutyából nem lesz szalonna, hazug trollból meg normális blogoló”, én ezek után úgy “védekezek” ezen egyed beírásai ellen, hogy egyszerűen el sem olvasom, átlépek a beírásain és csak a többiekét olvasom el, ez megnyugtatóan hat az elmebetegségek ellen.

 46. Horvath Eva véleménye:

  Látom Ön is affinitást érez a riogáshoz kedves Tarcus !

  Ha esetleg megtisztelne annyival, hogy tételesen idesorolja a zagyyaságokat–azok Ön szerinti cáfolatával együtt.
  Nem kéne sokszor–csak mondjuk az utóbbi egy-két esetben!

  Ha nincs ellenvélemény, akkor az egyszínű kórus unalmassá teszi saját magát.
  Sok fórum elhalását láttam már amiatt.
  Ennyiben Borókának igaza van, még ha más indoklást is írt hozzá.
  Az előző fórum néhány klasszikus butaságát én is örzöm–mondjuk véletlenül levében rögzítve–

  Kedves Tarcus ! Ami jelzőt, sértést e fórumon és blogon eddig kaptam és most az Ön nyakába borítanám, akkor több képmezőt megtöltene!

  de időmúlatás :) az egész

 47. bender véleménye:

  Nem értem Heveronikát, miért csodálkozik? Mondjon akár egy blogtársunkat aki Önt kedveli. Körömszakadtáig védi a védhetetlent, és ha már ez sem megy, akkor teleszórja a blogot teljesen értelmetlen és a témához nem kapcsolódó marhaságokkal. Csak azért nem tiltották ki még innen teljes egészében, mert az annak lenne kínos, aki megteszi, és szerintem senki nem akarja ezt a mártírnak való provokációt bevenni. Teljesen mindegy bárki bármit írhat, nem hajlandó felfogni, hogy a falu lakossága elégedetlen azzal, ahogy az ügyek itt folynak.. illetve nem folynak. Nem csak az a pár blogoló, akik ide írnak, hanem SOKAN. Csak nincs idejük és idegzetük ide írni, mint Önnek, akinek úgy látszik korlátlan ideje van erre.

  Tudom, nem teljesülő kívánság, de trollmentes hétvégét mindenkinek :)

 48. Horvath Eva véleménye:

  Mondjon tétel-mondatokat, amelyek bizonyíthatóan alá vannak támasztva.

  Itt elhitették 2004. óta, hogy van önkormányzatiság –afféle kiskirályság, ahol csak akarni kell és minden teljesül.

  Azt is elhitették, hogy a pénz korlátlanul áll rendelkezésre–és nem pénzfüggő minden.intézkedés.

  Ez két alaptétel.

  Az is alaptétel, hogy vannak törvények (az önkormányzatot 6-8 törvény szabályai szerint kell működtetni, amelyek együtt mozdulnak),
  ezért még költségvetést is csak adott szabályok szerint lehet készíteni.
  Amely kiadás a költségvetésben nincs tervezve, annak kivitelezése nem történhet meg.

  A többi aztán minden ebből az alapvető helyzetből vagy félreértésből adódik.

  de

  legjobb, ha van bűnbak!
  Hogy szeretnek vagy nem –indifferens.ez fórum. Az én véleményem is csak egy.

  Viszont a cáfolatot alázással helyettesítik. Itt legtöbben.
  ez pedig sehova nem vezet.

  Hogy a dolgok hogyan mennek azt a bejegyzésekből kivenni nem lehet, mert nincs bizonyítható állítás senki részéről.
  Sőt senki a forrást meg nem jelölte soha,ha valamit mégis konkretizált.

  Amit a témához nem illő marhaságoknak gondol azok pedig cáfolatra várnának, de csak minősítve vannak.

  Ez pedig egyféle mentális állapotra utal.(a minősítők részéről–..

 49. Elnök véleménye:

  Lehet, hogy az előző testület azt gondolta, hogy csak akarni kell és minden sikerül. Mondjuk ahhoz másik PM is kellett volna, de ez mindegy is, ez a “Mi lett volna ha..”-kategória, ami nem vitaalap.
  Mostanra a másik oldal lett domináns.
  Nem akarunk semmit, ezért nem is sikerül.
  Tudja, mit tanítanak vezetőknek, menedzsereknek? Feladatok számonkérése során tipikus hiba, amit el lehet követni:
  Nemteljesítés+magyarázat=Teljesítés
  Na ezt halljuk itt évek óta. Most is. Hazug trollunktól is.
  Ez “világnézeti” kérdés.
  Én pl. a novemberi testületi ülésen kértem, hogy nézzük meg, hogyan lehetne járdát építeni a Petőfi-Arany J. utcában. Tfb, Jegyző, PM volt a címzett. Történt valami? SEMMI! Az még nem kerülne pénzbe, ha utánanéznének, gondolkoznának, foglalkoznának vele azok, akiknek ez a dolga, akik ehhez értenek (vagy nem).

  Akarni kell és minden sikerül.
  Nem akarunk semmi, de az sikerül.

  Lehet választani, kinek melyik a szimpatikus.

  ZP

 50. Horvath Eva véleménye:

  jaj! Kedves Elnök!

  megnézték a költségvetést . Most újat is alkottak.
  Ott ült a PB-ban előhozta újra??!Ott és akkor?!

  Mire jutottak közösen–hol volt költségvetési aprócska lehetőség arra?
  Ezt tudnia kell megindoklni itt és most mindnyájunknak.
  Azt mondja, hogy foglalkoznának
  ……………………..utánanéznének
  ……………………..gondolkodnának azok akiknek az a dolga

  de a csudába is kik??!azok–ha nem a PB és a testület, aki a költségvetési koncepciót elfogadja.
  Nem a testület bizottsági ülésen—
  Nem a tervezés idején –nem akkor kellett volna ott egymással ezt beilleszteni a koncepcióba–egyébként van most is fejlesztésre pénz, de nem volt elegendő a járdára azt hiszem, de én csak laikusként tudom értelmezni a számokat.

  Ezt mondom éppen 2005-től kezdve egyfolytában, hogy szavak—szavak— szavak…

  És semmi megalapozott kiérlett megfogható beillesztett megalapozott akarat és az ő megvalósítása.
  Elhatároztak útépítést 2007. évben annyit, hogy ciklusra elegendő lett volna. Aztán amiatt leállt aaz összes többi beruházás–nem volt harmónia.

  Most inkább törekedtek legalább fenntartani a az előző évi szintet.

  Mostanra viszont pénz van kevesebb.
  Szóval

  nem egy könnyű dolog!

  de ehhez meg bűnbakot állítani lehet, de minek!

  Félinformációkkal etetni a népet–szintén lehet, de minek?!

  Velem csak az a baja 2005-től kezdve, hogy van türelmem összevetni néhány mozaikot
  és ha nem akarnak stimmelni –kérdezek.
  No arra aztán kaptam minden választ ami minősítget—de elfogadható magyarázatot a kérdésre–soha.
  Brender feltette–”közalkalmazott” intézkedjen—kérdeztem ki?

  Arra aztán leírta troll.
  Klassz!

  Ez a testület épp azt a hibát követte el amit az előző! Mi több követi most is egyre csökkenő léptékben.

  Szokásom szerint megint rákérdeztem a honlapra. Meg is kaptam a választ–ez a hivatal sara.
  No szokásomtól eltérően kiakadtam–már miért a hivatalé.
  Hát kié ? jött rá a kérdés.

  Van pénz biztosítva rá?! Benn van az valakinek a munkaköri leírásában.((az informatikai karbantartásra van pénz. Arra igen!az megtalálható a költségvetésben még nekem is!)
  Erre az volt a válasz: Ja közös ló…

  No ennyi idő alatt eljutottunk idáig!

  Még mindig fogalmuk nincs mit tehet meg a hivatal és mit tehet meg a testület.

  Ez bizony az előző négy év rombolása.
  Most kezdik újra tanulni, amit eddig jól elfeledtek, vagy figyelmen kívül igyekeztek hagyni.

  No de ezt a gondolkodási hibát nemrégiben Fertőd is elkövette. Utánanézek mire jutottak.

 51. Boróka véleménye:

  Költségvetési koncepció???
  Kedves HE, ugye nem arra a koncepcióra gondol, amely 99%-ban szó szerint megegyezik az Állami Számvevőszéknek Magyarország 2012. évi költségvetéséről alkotott véleményével? :)
  Vicces.
  Mert annak annyi köze van Győrújbarát 2012. évi költségvetéséhez, mint Gizikének a gőzekéhez…
  Előbb olvasson, utána lepődjön meg, hogy a koncepcióban nincs SEMMI, ami Győrújbarátról szólna.

 52. Horvath Eva véleménye:

  Ez pedig megint nem egészen így van!

  az előző év végén az adókról alkottak egy megelőző rendeletet:
  Nem kívánnak rajta változtatni az új évben sem.
  Tehát anyagi oldalról csak csökkenés lehet–ahogy a normatíva változása eredményezi.

  Második lépésben jött egy koncepció–amelyet a törvény előír, esetleg némi helyi módosítás–ki törődött vele komolyan?!

  Most ott volt az elfogadás és kezdődött az ötletelés–

  de

  adó ebben a fázisban már nem csökkenthető—mert miatta minden költségvetési tétel úraszámolandó lett volna–a költségvetés elfogadásának pedig kötött ideje van!

  A három fázis közül az első kettőben lehet vitakozni:
  a kötelezően ellátandó feladatok mellett még mire jut pénz–a harmadikban már csak aprócska módosítás lehet , ahol az is meg van jelölve mi mivel cseréljen helyett .

  Hogy a koncepcióban nincs semmi??!
  Azt kétlem, de az csak azt mutatja, hogy most a testület kevesebbet okoskodott, vagy sokat tárgyalt informálisan.

  Egyébként Így utólag–tudná megmondani, hogy mi helyett mit szeretne inkább??!

 53. Horvath Eva véleménye:

  http://gyorujbarat.fw.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=173:tajekoztato-a-2012evi-koeltsegvetes-tervezesrl&catid=1:testueleti&Itemid=21

  2012.január 26.
  A végleges változatot nem tudom.

  Szólt hozzá valaki?
  Kért változást valamely költséghelyen? ott akkor??!

 54. Őri Gyula véleménye:

  Húúú…, mennyi hozzászólás!

  Ha HE-t kihagyom, akkor is sok, elolvasni is.

  Mit lehet belőle megérteni?
  Nem nekem, hanem akinek nincs 20 éves önkormányzati tapasztalata (törvényi háttér, helyi költségvetési ismeretek)…

  A pontos, oknyomozott tények sem ütnek - ilyennel van tele az ország!

  “Hogyan válasszunk jegyzőt?” - a bejegyzés címe.
  Megtévesztő cím!
  Mi nem választunk jegyzőt. Az az általunk választott önkormányzat dolga, 1 polgármester, 8 képviselő. 9 fő a mi (a többség) fölhatalmazásunkkal.

  A 9 fő azonos érdeket képvisel? A maga módján sem, s közérdeket sem mindig…

  Milyen érdekek állnak a 9 fő mögött? Elbírják azok az érdekek a nyilvánosságot? Nálunk jól láthatóan nem. Nem férünk hozzá közérdekű adatokhoz.

  Nézzük az ÖK összetételét:
  - a polgármester független, választásain az MSZP támogatta ugyan, de mindenkivel jó kapcsolatokra törekszik.
  - az alpolgármester független, de helyi háziorvosként gazdasági függősége van az ÖK-tól.
  - egy képviselő FIDESZ-KDNP-s
  - egy képviselő ÖK támogatástól független helyi civil egyesület küldötte
  - két képviselő ÖK támogatástól függő helyi civil sport- és kulturális egyesület embere
  - egy képviselő gazdasági tevékenységével függ az ÖK-tól
  - két képviselő az ÖK dolgozója…

  Tehát a 9 főből 2 fő, akiket az ÖK költségvetésétől, a falu pénzügyeitől függetlennek lehet tekinteni…
  Ettől még minden mehetne rendkívül tisztességesen, de azt a NYILVÁNOSSÁGGAL VISSZA KELLENE IGAZOLNI!

  Tehát ha 2 képviselő sokat hiányzik, a 7 is bőven elég. Igazából az 5 is elég a minősített többséghez is, ha egyformán szavaznak. Ebből 3 fő az Ök dolgozója, miért ne lehetne munkaidejükben testületi ülést tartani…

  Hogy szolgálja mindez a közérdeket?
  LÁSSUK, s AKKOR BELÁTJUK.

 55. Tarcus véleménye:

  Lefordítva egyszerűbben: a 7 képviselőt a mutyi szorosan összetartja, de még egyet rúgni kellett a két kivűlállón a délutáni ülésekkel, na meg a 4 év Falubarátos múlt miatt is törleszteni kell, ergo megmutatják, ki az úr a háznál és a lenyúlható pénz túl sok ahoz, hogy a kritizálókat közel engedjék a húsosfazékhoz. Ennyi, nem kell ezt ragozni… :-(

 56. bender véleménye:

  Kedves Tarcus!

  A számból vetted ki a szót. Sajnos nemcsak itt, mindenhol, erről szól a történet. A lenyúlható pénzről. Semmi ideológia és semmi koncepció. CSAK és KIZÁRÓLAG a lenyúlható pénz. De majd mindjárt jön Heveronika és követeli hogy bizonyítsunk és jelentsünk fel, de ha nem tudunk akkor meg hallgassunk. Dehát a troll már csak ilyen :) Kedves trollunk, azért az még könnyen előfordulhat ám, hogy valaki megunja és beleköp a levesükbe, mert nagyobb hatalma van mint nékik, neki is fájni fog a foga a pénzre, és akkor valakit bilincsben visznek el. Na akkor lennék kíváncsi hogy védi…

  További szép napot :)

 57. Tarcus véleménye:

  Bender, ne törődj a hazug trollal, nem kell vele foglalkozni, levegőnek kell nézni és nem reagálni a hülyeségeire és provokációira, ez az egyetlen használható megoldás (na meg a moderálás, de azt annak kell (kéne??) megtenni, akinek a blogjában garázdálkodik).
  Mellesleg igazad lehet, itt akkor lesz megoldás, ha a következő választásokig kiépül egy hatékony ellencsapat és elkezd MÁR MOST dolgozni azért, hogy ezt a bagázst elhajtsa. Enélkül sajnos a mutyi összetartó ereje ismét azt fogja eredményezni, hogy ilyen silány vezetésünk lesz. Az “együk meg, amit főztünk” sajnos valós veszély megint az összefogás hiányában.

 58. Horvath Eva véleménye:

  Szeretném látni!

 59. Horvath Eva véleménye:

  Hát akkor itt van néhány link

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/120_millios_bolcsode_gyorujbaraton/2246165/

  Győrújbarát Község Önkormányzata 2009 decemberében pályázatot nyújtott be …. új bölcsőde építésére vonatkozóan.

  A támogatási szerződés 2010 augusztusában került aláírásra.

  Az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében, Győrújbarát Község Önkormányzata közel 90 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet a Magyar Állam és az Európai Unió finanszíroz.

  Az önkormányzati önrésszel együtt, a településen közel 120 millió forintos beruházás valósul meg.”

  http://tudositok.hu/4391/video/Bolcsode_epul_Gyorujbaraton

  Ez itt Kara Ákos nyilatkozata
  (ha idejött, akkor tán támogat is!
  a választás előtt sem tette kötelezővé , hogy szavazni a fideszes jelöltre kell–közszájon forgott, hogy a lelkiismeret szerint -mondta volt)

  erre pedig lehet irigynek lenni!

  http://www.davidbau.hu/content/gyorujbarat-bolcsode-megtortent-az-alapkoletetel

 60. Boroka véleménye:

  És ezzel most mit akar bizonyítani??? Az nem szúrja ki a szemét, hogy ezt a bölcsőde pályázatot nem is ez a testület nyújtotta be, hanem az előző, amelyet annyira kényszeresen szidalmaz állandó jelleggel? Csak, hát a politika már olyan, hogy néha az aratja le a babérokat, aki csak úgy odacsöppen. Kíváncsi leszek, hogy pl. az átadóra meghívják-e azokat a képviselőket, akik anno szavazatukkal és az akkori költségvetésekkel megteremtették ennek a pályázatnak a lehetőségét.
  Őszintén szólva erősen kétlem… Csak a kicsinyes bosszúállás fűti a polgármestert már ebben a faluban, de nem is várjuk el, hogy képességei és családi támogatása alapján ezen túllépjen. Plusz még megpróbálnak egy kis pénzt kilapátolni, ameddig lehet. Mutyifalva felépült és virul.

 61. Horvath Eva véleménye:

  No ! Hát észrevette!
  Meg a működtetés költségeit is! Meg a férőhelyet is!
  “A kialakításra kerülő, 2 bölcsődei csoportra, 20 kisgyermekre tervezett új épületnek helyt adó ingatlan a település központjában, csendes, nyugodt helyen található. ”
  http://frisss.hu/hirek/csokkeno-szocialis-teritesek-de-jon-a-bolcsodei-dij

  ” Egy gyermek egy év alatt több mint fél millió forintjába kerül az önkormányzatnak “

 62. Boróka véleménye:

  Képtelen vagyok értelmezni a 61. hozzászólását (is).
  Mi a mondanivalója? A közlendője? Csak akkor írjon, ha valamit meg akar osztani másokkal, ne csak akkor, olyanja van.

 63. Horvath Eva véleménye:

  :) :) :)

  miért?!Nem nyitotta ki a linkeket?
  Ha pedig még azok után sem tudja értelmezni azokat, akkor nem segíthetek!

  :)
  (Van amiért mi fizetünk mindnyájan, van amiért nekünk fizetnek egyesek======== ez is talány ! nemdebár?)

 64. Boróka véleménye:

  Lehet, hogy velem van a baj, de akkor sem értem, hogy hogyan jön ide az, hogy Szombathelyen fizetni kell a bölcsődééért. Ne is magyarázza el, ha kérhetem.

 65. Horvath Eva véleménye:

  Mindenhol kell! 2012.jan. óta!

  (csak az volt a tájékoztató cikkek közül a legrövidebb–nézzen utána!)

 66. 'gyüttment véleménye:

  Az építésügyi ügyintézők is kereket oldottak??
  Vagy ennyi szobor és egyéb megaberuházás lesz?

  https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=wfbe6rs5i0

 67. Boróka véleménye:

  Menekül mindenki, aki csak tud… Köszönjük a hölgyeknek a korrekt és BECSÜLETES munkájukat. Mert ez ugye nagy dolog volt Győrújbaráton a húsz év mutyi után, amiről persze senki nem tudott semmit. Hahaha…

 68. Horvath Eva véleménye:

  No ennek örülni kell! Itt marad akkor ugyanis az építéssel kapcsolatos ügyintézés, és nem kerül az a leendő járási centrumba.

  SZERINTEM ez létszámbővülést jelent.

 69. Horvath Eva véleménye:

  M E G H Í V Ó
  A Győrújbarát Község Önkormányzata Képviselő-testületének
  2012. március 13-án (kedden)
  14,00 órai kezdettel
  a Művelődési Otthon és Faluházban tartandó
  ülésére
  Napirendi pontok tárgyalása előtti feladatok:
  a) Tájékoztató a lejárt határidejű önkormányzati döntések végrehajtásáról
  b) Beszámoló a polgármester hatáskörébe utalt feladatok intézéséről
  c) Beszámoló a szociális bizottság hatáskörébe utalt feladatok intézéséről
  Napirend:
  1./ A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások és a szociális szolgáltatások helyi
  szabályozásáról szóló 5/2011.(III.9.) Önkormányzati rendelet módosítása
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  2./ Az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, valamint az azokért fizetendő díjak mértékéről szóló Önkormányzati rendelet megalkotása
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  3./ Közbeszerzési eljárásról döntés dr. Baróti Lajos utca útjavítási ügyében
  Előadó: Juhászné Árpási Irma polgármester
  4./ Szakértő megbízása a II. Rákóczi Ferenc ÁMK átszervezése kapcsán
  Előadó: Juhászné Árpási Irma polgármester
  5./ Állampolgári kérelem, Hétvezér utca aszfaltozása
  Előadó: Juhászné Árpási Irma polgármester
  6./ Állampolgári kérelem, Vadkörte utca aszfaltozása
  Előadó: Juhászné Árpási Irma polgármester
  7./ Állampolgári kérelem, Part utca közvilágítás igénylése
  Előadó: Juhászné Árpási Irma polgármester
  8./ Állampolgári beadvány, Fő utca közvilágítás igénylése
  Előadó: Juhászné Árpási Irma polgármester
  9./ Győrújbarát 3485/1 hrsz. és 3485/2 hrsz ingatlanok belterületbe vonása
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  2
  10./ Győrújbarát, 3650/2 hrsz ingatlan belterületbe vonása
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  11./ Győrújbarát 3661/4 és 3661/5 hrsz ingatlanok belterületbe vonása
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  12./ 82. sz főút szerkezeti terv módosítás
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  13./ Öreg-Gyepszegés szerkezeti terv módosítása
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  14./ Győrújbarát Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 8/2005.(VI.22.) Ök. rendelet módosítása
  Előadó: Szalainé dr. Németh Annamária jegyző
  Győrújbarát, 2012. március 8.
  Juhászné Árpási Irma
  polgármester

 70. Csóka véleménye:

  68.ponthoz!!!!

  Nem létszámbővülést jelent! A két épitésügyi ügyintéző felmondott és helyettük keresnek ügyintézőket! Túl korrektek és becsületesek voltak és nem tudtak megfelelően nyalni ahhoz, hogy megbecsüljék Őket! Hogy valkit semmibe vesznek és naponta megaláznak, értelmes jó indulatú ember hozzútávon nem viseli el! Kívánom nekik, hogy az életük ezután sikeres legyen! Én csak megköszönni tudom a segítőkész korrekt munkájukat!

 71. antihe véleménye:

  Szépjónapot mindenkinek!
  Ne tegyétek ezt velem, hogy nincs több oknyomozó riport!
  Még elfelejti a jónép azt a remek érzést, amit a sz@rb@n való turkerálás okoz. Egyeseknek.
  Aztán kérdem tisztelettel, ebből lesznek majd utak meg járdák?
  Mert ha igen, akkor tényleg össze kell szedni mindet.
  Csak úgy érdekelne még, hogy van-e videós, jegyzőkönyvezett előrányzat a pógárfűrer egy szavazattyával, lelkiismeretes képviselői támogatással az utak javítgatására, merhogy (tudom ám, hogy a helyi képviselők számára láthatatlanul), de tele vannak kátyuval. Biztos a sok hótolás miatt :-)))))))))
  Elismerem, hogy váratlanul és előre nem tervezhetően, de hát ez van, okos ember akkor foglalkozik a problémával, amikor felmerül, mer hát ugye addig csak felesleges stresszhelyzet…
  Na meg kezd kopni a szerelmetes terelővonalam is, úgyhogy már most könyörgök, ne hagyjuk elveszni Győrújbarát
  eme gyönyörűen megvalósult első népi kezdeményezését. (a játszótéri padot méltatlanul leszámítva)
  Mondhatnám, teremtsünk hagyományt a terelővonalaknak, az úgyis fontosabb ebben a faluban, minthogy közlekedni lehessen. így aztán mindenki boldog lehet, ez ám az igazi jó javaslat lényege :-)
  Hátha elmegy valami hagyományőrző pályázatban,
  anélkül úgysem tudnak szeretve tisztelt képpiselőink büfikézni sem.
  :-)

 72. Horvath Eva véleménye:

  4 állampolgári kérelem kerül ma tárgyalásra!

  Nosza! Lehet ismét beadni újakat!

  Egy a probléma:
  azokat a jövő évi költségvetési tervezés idején lehet csak figyelembe venni!

 73. antihe véleménye:

  Remek, HE, négy állampógári kérelem, remek, ráadásul egyetlen napon!
  Majd ne felejtsd el megírni, hogy a 4-ből mennyi valósult meg. Meg, hogy mikor. Már ha élünk még akkor.
  Lehet, hogy ilyenek nélkül egyetlen nyamvadék aszfaltos út se lenne egész Barátin, viszont lenne ötször ennyi parkoló szobrokkal, na meg 32 bölcsőde és 12 énekkari próbaterem különleges akusztikával, esetleg egy gyógyfürdő keletről érkezett lányoknak álcázott, selyemfátyolba burkolt szőrös mellkasú masszőrökkel, szigorúan pályázati alapokon.

  Nem probléma a jövőre, egye fene, elvégre nem szalad el az az út (sem)
  Viszont nyilvánosan megkérlek itt, HE, hogy nyújtsd be helyettem állampolgári kérelemként a 82-esre kivezető út terelővonalainak mondjuk 3 évenkénti újrafestetését. Van olyan valamelyik törvényben, rendeletben, jegyzőkönyvben, arra utaló magatartásban, hogy időszakonként automatikusan megújuló homepógári kérelem?
  Mer ha van, akkor költségkímélési alapon abba a kategóriába kéne, így a fennmaradó összeget minden évben hozzá lehetne írni a főpopó béren kívüli juttatásaihoz, úgyis szűkösnek találom az áldozatos, felelős munkájáért kapott honoráriumokat…
  Tényleg HE, lehet jutalmazni egy polgármestert…
  ööö…
  izé….
  mondjuk egy szoborral? :-)
  Mer ha lehet, tudnék mondani többet is, amit haza vihetne. Mondjuk plusz jutalmul a saját vállain :-)

  Hát szóval benyújthatnám én is a fent emlegetett állampolgári kérelmemet, tudom, de valahogy Benned jobban bízok, mint magamban.
  Meg biztos jobban ismered a benyújtás alaki, formai, formális, informális, időbeli, térbeli és egyéb követelményeit is.
  Na meg, mintha Te egyenlőbb lennél, Veled valami furcsa, megmagyarázhatatlan okból jobbnak látom az esélyeimet, ha az önhomály felé benyújtott kérvényről van szó…
  Ha esetleg ugyanígy gondolja még valaki, csatlakozzon, oszt minnyá tömeges pógári kérelem lehet a dologból.
  Ja…Ha már ott vagy HE, kérelmezz egy defibrillátort is, mert mintha hiány lenne abból is a faluban.
  Lehet az is jövőre…
  :-)

 74. Horvath Eva véleménye:

  brutto 10 millió van útfenntartásra a költségvetésben!
  Ha terelőt akarsz, akkor keress olyan költséghelyet a költségvetésben, amely helyébe betennéd a terelőd kb.300 000 ft-ját
  Aztán támogass a kérelemben és én alakilag, formailag, formálisan, informálisan, idő- belileg, tér- belileg és egyéb követelményei szerint is beadom az indítványt!.

  Egyébként minden testületben van populista képviselő, aki elcsábul a szépen szóló kérelmező felé a köz kárára–itt is van bizonyára.

  Mi és hogyan illeszkedik a tervbe?!
  Ez a kérdés?

  A költségvetési tervezés idején megint hallatlan hatalmas csend volt a vidéken—és most megint jönnek elő a rejtett igények— :) :) :)
  No így nem lehet!

 75. 'gyüttment véleménye:

  70.hez .

  Kedves Csóka! Azért tettem be a linket ,mert kíváncsi voltam mit “újít” a TROLL!

  Tudomásom van arról ,hogy a pályázat két “megüresedett” helyre szól!

  TROLL márt ezt is “szépítette” volna!

 76. Horvath Eva véleménye:

  Győrújbarát ugródeszka–a még nagyobb feladatok előtt!

  Sokaknak!
  :)

 77. Csóka véleménye:

  Hát ebben az esetben nem ugródeszka ezt Ön is nagyon jól tudja! Nincs mit ezen szépíteni! Aki a hivatali dolgozók közül nem talpnyaló hanem csak dolgozni szeretne, annak nics becsülete. Ha meg még nem is győrújbaráti születésű akkor meg aztán végképp nulla.

 78. Boróka véleménye:

  Horvath Eva remélem örül, hogy két becsületes munkaerőt sikerült elüldözni a faluból, akiknek messzemenően korrekt hírük volt, és sok megdöbbenést okoztak az embereknek 20 év korrupció után az őszinte hozzáállásukkal. Ezért nem maradhattak, mert nem feküdtek le a regnáló hatalomnak.
  Ez ilyen egyszerű. Menekültek.

  Oknyomozó riport készül, néhány érdekes és elgondolkodtató dologra rábukkantam még. A riport, a tényfeltáró írás bizonyítékokkal alátámasztva nem mocskolódás, remélem nem így értette, kedves antihe.

 79. Elnök véleménye:

  Csak egy kis érdekesség a tegnapi testületi ülésről….
  Hogy mi mindent lehet itt megcsinálni, és hogyan változnak az idők és a szelek…
  Időrendben.

  1. Képviselőtestületi ülés, 2010. december 14, a jegyzőkönyv letölthető, 11-12. oldal, 6.5 pont, határozat száma: 130/2010. 3485 hrsz telek átminősítése. Polgármester asszonyunk érintettséget jelent be, mivel a tulajdonos a lánya, Juhász Veronika. Az átminősítést 3 igen, 3 ellen, 1 tartózkodással a testület NEM TÁMOGATTA.

  2. Képviselőtestületi ülés, 2012. március 13, 9. sz. napirendi pont, jegyzőkönyv még nem megtekinthető. Téma: 3485/1 és 3485/2 hrsz telek átminősítése (a telket 2010 decembere óta megosztották, útkialakítás céljából). Polgármester asszonyunk NEM JELENTETT BE ÉRINTETTSÉGET!!! Csak nem eladta a lánya a telket? Az előterjesztésben nem szerepelt a tulajdonos neve, egyik átsorolásnál sem.
  Dr Márai István távollétében, 5 igen, 1 tartózkodás, 2 nem (Dr Palla és Zólyomi szavazott nemmel, egyébként mi ketten az összes átsorolásánál nemmel szavaztunk). A TELEK ÁTMINŐSÍTÉSE MEGTÖRTÉNT.

  Ezek TÉNYEK!!!!

  Lám, lám, változik a testület, változik a szavazati arány.
  Kérdés még valakinek, hogy miért kellett délután kettőre tenni az ülések időpontját, értelmetlen és valótlan indokok alapján? Rácz György előterjesztése alapján?

  ZP

 80. Csóka véleménye:

  Ha jól emlékszem a 2010-es elutasító határozat miatt jelentette fel a polgármester asszony az akkori jegyzőt Dr. Tarjányi Tamást. Valószínűleg ezt személyes sértésnek vette. A kormányhivatal a vitában a jegyzőnek adott igazat. Az akkori jegyző eltávolítása (hathatós aknamunka után) ezért is vált szükségessé. Győrújbaráton nem mindegy, hogy egy telek belterület vagy nem. Milliós értékbeni különbségek vannak ugye.

 81. Elnök véleménye:

  Kedves Csóka, rosszul emlékszel.
  Én rákérdeztem polgármester asszonynál, ő akkor semmilyen feljelentésről nem tudott. Így nyilván nem ő jelentette fel a jegyzőt. Valójában a lánya, mint az ingatlan tulajdonosa tette meg a bejelentést, de erről a polgármesternek nem volt tudomása.

  Egyébként pedig több száz belterületi, úttal-közművel ellátott, beépítetlen ingatlan van Győrújbaráton. Ehhez képest újabb és újabb telkeket minősítünk át belterületté. Szakmai nonszensz, az egyéni érdekek túlhangsúlyozása a közösség kárára, esztelen falufejlesztés, és még sorolhatnám a jelzőket. De ez nem most kezdődött, hanem a rendezési tervvel, 2005 körül. Ehhez is asszisztál a mostani testület többsége.

  A Kapitánydombon megszavazott “hegygerinc védelem megbontása” ügyben a Kormányhivatal Főépítésze nem javasolta a védelem megbontását. Mint tegnap megtudtuk. A Főépítész jobban vigyáz kis falunk természeti értékeire, mint mi magunk. Szégyen. A testület azon részére nézve, aki megszavazta. És aki rávette a testületet, hogy megszavazza.

  ZP

 82. Csóka véleménye:

  Aki ismeri a polgármesternőt és kedves lányát az csak hasátfogva nevtni tud azon, hogy a polgármesternő nemtudott a bejelntésről! Ez a nézzük hülyének az embereket eset. Sajnos ez nem csak ebben az esetben volt és van így.

 83. Őri Gyula véleménye:

  A főépítész szakmai véleménye nem kötelezi a helyi önkormányzatot. Láttuk már sokszor, tapasztaltuk az előbb sorolt konkrét ügyekben is.

  Ez a törvény. Ha a képviselők a közérdeket rosszul képviselik - Váltsák le őket! - mondták nekem is az ügyészségen…

  A választás pedig már politika, amihez faluhelyen nem értünk, félre vezethetők vagyunk.

  Vegyétek elő a legutóbbi Baráti Hírmondót. A negyedik oldalon a polgármester tájékoztat a falu idei költségvetési rendeletéről - HAMISAN!

  A kiadások tervezetét figyeljétek!

  Az önkormányzat kiadásai az önkormányzat költséghelyein, költségvetési címein értelmezhetők. Ilyen önálló cím, hogy Önkormányzat nincs az ÖK költségvetésén belül. Nekünk önálló Polgármesteri Hivatalunk van, és részben önálló ÁMK-k. Az Önkormányzat mint költséghely hamisítás. A kiadások Személyi jellegű Önkormányzat 40 milliós előirányzata, és a Dologi kiadások Önkormányzat 112 milliós sora a megtévesztést szolgálja. A 40 milliós személyi jellegű kiadáshoz 112 milliós dologi kiadás rendeltetett, ami a hamisságot is igazolja.

  A neten elérhetők a különféle önkormányzatok költségvetési adatai. Nem találtam olyan költségvetést, amely az önkormányzatot költségviselő helynek címezte volna…

  A hozzánk hasonló településeken az összes működési kiadásból a dologi kiadások aránya átlag 20%, nálunk ez 37%. Cca 100 millával többet költünk rá, mint másutt!

  Mi kerül ennyivel többe nálunk? A villany, a gáz, vagy a karbantartások?
  Ki ad választ?

  Minderre válasz Tóth István jegyző távozása?

 84. Elnök véleménye:

  Lehet, hogy válasz volt Tóth István távozása, de nem megoldás.
  Számomra az a megdöbbentő és elkeserítő, hogy március 14-én Győrújbarát “szabadon elkölthető” pénze alig több, mint 500.000,- Ft, az év hátralévő 9,5 hónapjára. Ez is úgy “ilyen sok”, hogy a helyi bevételeket a 2011-es szintre terveztük, ami kissé optimistának tűnik.

  ZP

 85. Horvath Eva véleménye:

  http://gyorujbarat.hu/rendezesi-terv.html

  a 3. tervlapon ott vannak a jelmagyarázatok
  a 4. tervlapon pedig megtalálható a nevezett terület, amely jelen esetben gyalogút jelzésű (tán) egy közúti közlekedési út közelében (3485. sz.)

  az 5.tervlapon pedig ott a többi

  Azt hiszem, de cáfolhat is bárki, hogy mindegyik belterületbe vonási ügy út kialakítását szolgálja
  Az érintett utcák:
  Liszt Ferenc,Kert. László utcák környékén
  Vaskér ,Petőfi, Mélykút, Felső -Erzsébet utcák környéke

  A költségvetési tervezés időszakában egyetlen szó nem volt senki részéről sem!

  Most mire a szöveg!?

  A Baráti Hírmondó pedig csak tájékoztatást ad azoknak , akik nem részleteiben érdeklődnek.
  A részletekben érdeklődőknek itt egy terv állapotú költségvetés,
  vagy a hivatalban megnézhető az elfogadott is.

  http://gyorujbarat.fw.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=173:tajekoztato-a-2012evi-koeltsegvetes-tervezesrl&catid=1:testueleti&Itemid=21

  A honlapra jegyzőkönyv csak akkor kerülhet fel, ha a képviselők aláírták, no ez a tény gyakran okoz késlekedést!

 86. Horvath Eva véleménye:

  81-hez!

  “121/2011.(VII.12.) Kt határozat
  Győrújbarát Község Önkormányzata Képviselő-testület a Győrújbaráti 4125; 4126 és 4136 helyrajzi szám alatt felvett ingatlanokon húzódó „védett hegygerinc” védelem megszüntetésére vonatkozó kérelemnek helyt ad azzal, hogy a védelem
  megszüntetéséhez szükséges Településrendezési Terv módosításának költségeit teljes mértékben kérelmező köteles viselni, továbbá, hogy kérelmező tudomásul veszi, hogy a rendezési terv módosítása során közreműködő szakhatóságok döntései az Önkormányzattól függetlenül kerülnek meghozatalra.”

  ez esetben a per el lett kerülve!
  a többi a jegyzőkönyvben elolvasható

 87. "gyüttment véleménye:

  86.
  A határozatot mexavaszta a kicsi kis Egy szavazattya vót, asztán a hótúló embör, asztá az aki nem is van priusz alattt, asztá az aki íppen most doktorkodik a hergygerincen, meg a két ökörkoörmányzati embör hát köll enné több elsöprő tööbség??? HEEEE???

 88. Horvath Eva véleménye:

  87-hez

  Nem ért Ön semmit!

  se a jegyzőkönyvből
  se ZP írásából!

  bizony jól van ez így!
  elmarad(hat) a per!
  Ott pedig a nyertes bizony 50 %-os lehet.

 89. fabo véleménye:

  Üdv!
  Valaki írta itt, hogy Győrújbarát ugródeszka. Hihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihihi (és közben a hasamat fogom)
  Eddig akármilyen hivatali emberrel, vagy megyei közigazgatásban dolgozó emberrel beszéltem, mindenki egy nagy viccnek tartja Győrújbarátot, és nem ugródeszkának.
  Kívülről vicc, belülről tragédia…
  Üdv

 90. Elnök véleménye:

  Szia Bogi!
  Azért szerintem kérdezd meg polgármester asszonyunkat is, ő hivatali ember és IGENIS ugródeszkának tartja Győrújbarátot. :)
  Péter

 91. fabo véleménye:

  Péter!
  Persze, aláírom, hogy lehet 1-2 ember, akinek VALÓBAN ez a véleménye.
  Bogi

 92. fabo véleménye:

  Ja, és ez lemaradt: :)

 93. Horvath Eva véleménye:

  Aki innen elment , mind szinte -magasabb lépcsőre léphetett hivatali “létráján”! :)

  csak egy valakit említene bárki, aki nem azért lépett! Még dr TT is!
  :)

 94. vancouver véleménye:

  93.-hoz:

  Egyvalakit?! Említek hetet! Mondjuk az utolsó hét (!) távozót, oké? Egyik sem lépett magasabb lépcsőre, legalábbis a távozáskor még biztosan nem ez motiválta. Aki követte a baráti eseményeket, az ismeri a neveket, és időrendbe is tudja állítani őket. Segítségül megadom az elsőt:

  1. Tóth József, 2009 szeptember
  2. …

 95. vancouver véleménye:

  Jah, stabil, jól működő hivatal lehet az, amelyiknek 13-14 (kb.) fő a köztisztviselői létszáma, és 7 fő távozott két és fél éven belül. Ráadásul néhány pozíción több csere is történt.

 96. horvathagnes véleménye:

  Kedves Horváth Éva!

  Bizonyára elfelejtette,hogy Dr. T.T., miért és hogyan távozott!
  Ő nem tekintette ugródeszkának Győrújbarátot, hosszú távra tervezett, de nem engedték neki !
  Számára ez egyáltalán nem volt : :-))))

 97. Horvath Eva véleménye:

  Kedves “horvathagnes”!
  köszöntöm! Én ” Horvath Eva” nicket használok!

  Azért most már dr TT sem cserélne vissza már!
  (bár lehet, hogy ő igen, mert ahol most van ott bizony “vérre” megy a munka)

  bizony igaza van ! az 5600 emberre 16 fő dolgozik.Az informatikai hátterük nem éppen csúcsminőségű!
  Túlóra fizetése nem lehetséges –a munkát viszont el kell végezni.
  Próbálja ki!

 98. Elnök véleménye:

  Ejnye de jól ismeri Dr TT. jelenlegi munkahelyét, munkakörülményeit! Meg hogy visszacserélné-e vagy sem! Szerintem vaktában lövöldöz, ahogy szokott. Más néven csúsztat, ahogy szokott. Vagy megkérdezte Tamást???

  Szerintem még mindig sokaknak vonzó a közszféra. Pláne a mai munkaerőpiaci körülmények között. Van előnye és van hátránya a versenyszférához képest.
  Munkáltatói felmondással egy ember távozott, Dr TT. Illetve ő sem, mert vele is megegyezett a PM. Aki meg önként megy el, de rosszabb pozícióba, ott már nagyon nagy a “gáz” a munkahellyel, ennyire rosszul talán MÉG nem állunk. De leginkább kevesen engedhetik meg maguknak, hogy kevesebb fizetésért váltsanak. Jelentkező meg lesz a helyükre, mert dolgozni azt kell. Ettől még ne gondoljuk, hogy olyan nagy öröm itt dolgozni.

  ZP

 99. Elnök véleménye:

  A hegygerinc védettséghez és a perhez (amit elkerültünk).
  Én máshogy látom, mint amit főtroll nénink ide maszatolt.

  A repülőterünk környékén évek óta vitázunk az egyik telektulajdonossal. Nem írnám ide a részleteket, mert hátha kihagyok valamit, de sokszor fenyegetett már perrel, ügyvéddel, stb. Az előző testület “nem dőlt be” nekik, nem csináltunk semmit, mégsem lett per. Talán érzi, hogy erősen kétesélyes lenne a per, és talán neki is van bőven vaj a fején. Ez a testület az “első ijesztésre” megrettent és feltette a kezét. Bár nem tudom, hogy most hol tartunk ezügyben, de utoljára nagyon remegő kézzel szavaztuk meg minden kérését.
  Ha a “hegygerinc védettsége” ügyben is a sarkunkra állunk, akkor ESETLEG elindul egy per. Egyáltalán nem biztos, hogy pert indított volna, mert lám, a Főépítész sem támogatta a terveket. Ja és Dr. Bálló is azt mondta, hogy lehetetlen az esetleges per végét megjósolni. Szóval ESETLEG elindul egy per, amit ESETLEG nem nyerünk meg, de per közben BÁRMIKOR kiegyezhetünk, ha nagyon vesztesnek látszik az ügy. Ehhez képest EGY jogtanácsos (NEM ÜGYVÉD) véleményét meghallgatva döntött a testület.
  Ez az, ami igazán bosszant.

  Idézet 85-ből:
  “Azt hiszem, de cáfolhat is bárki, hogy mindegyik belterületbe vonási ügy út kialakítását szolgálja”
  Ez szó szerint HAZUGSÁG. A 3485/1 és3485/2 belterületbe vonásának SEMMI KÖZE útkialakításhoz. Ha ennyire nem tud térképet olvasni, eligazodni, gondolkozni, akkor ne böffentsen ide marhaságokat.
  A kor önmagában nem érdem, legfeljebb adottság. Ugye már érti az eposzi jelzőjét?

  ZP

 100. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Elnök !
  ………………………………… = ez a véleményem a stílusáról és a magatartásáról.

  Érdemben:
  A hegygerinc védelem ilymódon per nélkül történ(het) meg.
  nem kell erőt fitogtatni

  Ha esetleg meghatározná az utcák által megközelíthető 3485/1 és 3485/2-es telkek helyét! megköszönném!

  (dr TT munkahelyéről Ön nyilatkozott nemrégiben Ha kéri megkeresem a passzust erről)

 101. Elnök véleménye:

  Ezt ma találtam a neten:

  http://www.penzugyiszemle.hu/vitaforum/a-jo-kormanyzas-es-a-kozpolitika-alkotas-folyamata

  Egy kiemelt részlet.

  A jó kormányzással szemben támasztott elvárások nagyjából a következő kérdéskörökbe csoportosíthatók:

  • Közigazgatás megújítása, korszerű vezetési és intézményszervezési szempontok érvényesítése.
  • Elszámoltatható gazdálkodás, tudatos és felelős költségvetés tervezése és végrehajtása
  • Más érdekhordozók demokratikus bevonása a döntések előkészítésébe és a feladatok ellátásának megosztásába.
  • Átlátható működés és információszabadság (méltányosság) biztosítása, megfelelés a korszerű infótechnológia és kommunikációs követelményeknek.

  A cél adott. Már csak errefelé kell haladnunk.

  ZP

 102. Elnök véleménye:

  Jaaaa, hogy úgy nyilatkozott a 3485-ös telkekről, hogy azt sem tudja, hol van???
  Nincs több kérdésem. Most sem.

  Erőt fitogtatni tényleg nem kell. Csak a falu, a közösség, a gyerekeink érdekeit nézni, és nem másra várni, hogy tegyen (ESETLEG) helyettünk valamit.

  ZP

 103. Horvath Eva véleménye:

  Nonono!

  Én Önt kérdeztem!
  Ön válaszoljon!Ha kérhetném!

  (itt egyébként biztosra mentek! :) )

 104. Elnök véleménye:

  Ja hogy osztjuk az eszet, aztán amikor valaki visszaszól, akkor kiderül, hogy no info, segítsen valaki gyorsan.
  Ej, ej, nem lesz ez így jó…
  :)

  ZP

 105. Horvath Eva véleménye:

  rövidebb lett volna néhány utcanév, ha én már nem tudom az infot
  és térképet se tudok olvasni! :)

  Szóval?!

 106. antihe véleménye:

  Azt írtad HE, hogy
  “Ha terelőt akarsz, akkor keress olyan költséghelyet a költségvetésben, amely helyébe betennéd a terelőd kb.300 000 ft-ját”
  Képzeld, találtam ilyent!
  Legyen ennyivel kevesebb a polgármester jutalom kerete.
  És nem mondhatod, hogy ez a köz kárára van.
  Hacsak a Zirma nem maga a köz. :-)

  És hol az új bizonyítékos sokknyomozó riport Boróka?
  Csak nem elővett a tavaszi fáradtság, vagy neadjaazég elfogytak a témák?
  Mer ennyi idő alatt már az önhomály is képes csinálni valamit. Ha mást nem jegyzőkönyvet. :-)

  Monnyuk legyen az a címe a következőnek, hogy
  Mér’ nincsenek utak Győrújbaráton immáron évtizedekre visszamenően,
  avagy a mart aszfalt sötét titkai,
  avagy 15km/h sebességkorlátozás vs kátyúmentesítés a XXI. században,
  avagy ökrös szekér Mercedes emblémával, mint Győrújbarát új védjegye…

  Elnököm!
  Ez csúcs, ez a 101-es…a jó kormányzás definíciója…ennyi üres lózungot így csokorba szedve, remélem nem túl sok ideje ment el erre. Ha nem lenne odaírva a szerző, aszinném HE vót, ő szokott hasonló csúcsokra eljutni.
  Hát olvasgathatna valami hasznosabbat is, mittomén, a mesés gazdagságú magyar vidékről, vagy a Kárpát-medencében hamarosan várható negatív előjelű hiperinflációhoz vezető feltételrendszer összefüggéseiről…

  Hát felvidított, az biztos, köszi.
  :-)

 107. Török József véleménye:

  Kedves Antihe!

  Próbálja meg értelmezni az elnök 101-es bejegyzését.

  Képzelje el, ha pl. ez az elnök által beemelt rész működne barátin .

  Vajon akkor is előfordulhatna ennyi hibás döntés, ha a nagy horderejű döntéseket megelőzné a széleskörű társadalmi
  egyeztetés ?

  “Más érdekhordozók demokratikus bevonása a döntések előkészítésébe és a feladatok ellátásának megosztásába”

 108. Horvath Eva véleménye:

  Kedves antihe$

  M’r csak oda kell s;t’lnod a pm/ hez (megint nem tudod klavit cserelni!)

  es kerned kell eyt Tole! Lehet, hogy hajlik majd ra!(vagy valaki mas a kepviselok kozul)

  Egyebkent minden testuleti ules, es minden biyottsagi ules nyilvanos
  a lakossagnak tanacskozasi joga van, de donteni a kepviseloknek kell.

  A szeles nyilvanossag ennyivel el//egyebkent hibas dontest kene nehanyat felsorolni

  ugyanis SZERINTEM azok nezopont belileg eldonthetoek

  kinek ey jo
  kinek a masik

  utra( javitasra epitesre )ossz> 1o millio FT van indenre

  a koltsegvetes keszitese idejen SENKI nem ment reklamalni ezt
  most mar keso
  lehet tartalekolni jovore az otleteket

 109. antihe véleménye:

  Hát József, szerintem meg ideje lenne a gyönyörűen, jogilag kifogástalanul, nagyon hangzatosan megfogalmazott
  - értem ezalatt, hogy lehetőleg épeszű ember soha meg ne értse - isteni kinyilatkoztatások keretében megjelölt célkitűzések helyett valami hasznosat, valami megvalósulót is csinálni végre önhomályilag, testületileg.
  Valami olyat, ami lehetőleg nem azzal végződik, hogy a jónép terhei növekednek, vagy netán azzal, hogy a faluban nem lehet majd 20 km/óránál nagyobb sebességgel közlekedni, esetleg adót fizethetünk a kerítés léceinek darabszáma után. Főleg, ha egyébként meg beépítetlen a terület…
  De a célok, azok nagyon jók, meg fontosak, tényleg, azokat le kell írni…főleg azért, hogy legyen miről elfeledkezni.

  Elképzelni el tudom az általad javasoltakat, de elképzelni el tudom azt is, hogy fehér homokos tengerparton, pálmafák alatt, koktélokat szürcsölgetve nézem, ahogy mezítlábas, fűszoknyás Zirmánkat kergeti három felpaprikázott bennszülött meg egy yeti. Asszem a megvalósulási esélyek nagyon hasonlók…
  Elképzeltem.
  Van még valaki, aki szintén?
  És? Azon kívül, hogy jót röhögtünk, mi haszna van még?
  :-)

 110. Laspalmas véleménye:

  Mi van Veronikácska!?
  A bátyustól kapott német laptopon nincs magyar billentyűzet? Akkor ne használd, ilyen egyszerű.
  Oszt akkó nem kő magyarázkodnyi.

 111. bender véleménye:

  Heveronika, ez buktavári volt!

  Nem kell a tiltakozás, amúgy is az terjed a faluban hogy magácska lesz a következő pm jelölt, nehogy kikerüljön a hatalom a családból.. Azért ne fűzzön ehhez túl nagy reményeket…

  Nem tudom, meddig folyik ez a közröhej, de ha vége lesz, csúnya vége lesz. Én szóltam…

  Ja és még egy:
  UTAKAT AKAROK!!! Olyant amin járni is lehet, és járdákat, bicikliutat. SEMMI MÁS NEM ÉRDEKEL addig, amíg ez nincsen. Se szobor, se lakópark, se más agyament beruházás. UTAT! MOST! Aki ezt megcsinálja a faluban, arra szavazok a következő választáson, legyen az akár maga az öregördög.

  Jó éjszakát!

 112. antihe véleménye:

  Csatlakozom benderhez.
  Nincs fontosabb megoldandó ügy Győrújbaráton az utaknál. Ha úgy tetszik nincs olyan, ami több embert érintene.
  Ja, és utakon értsük a gerinchálózatot lehetőleg, és ne azt, ami mondjuk egy lakóparkon belül megy.
  Hogy HE is örüljön, legyen elsőre mondjuk az az út, amelyik elmegy a hivatallá avanzsált faluház előtt, át a hegyen, a Kontra saroktól egészen a tényői elágazásig. Milyen szép is lenne, a 200 parkolóval körbevett hivatalfaluházat normális útról lehetne nézegetni. Ezt nevezem ám örökpanorámának. :-)
  Aztán mehet a másik irány, egészen Győrig, mer az is maga a borzalom.
  Vegyük úgy HE, hogy benyújtottam egy népi kezdeményezést. Mielőtt még rám pirítasz, hogy jelöljem meg a forrást elmondanám, hogy nem az én dolgom, azér vagytok ti ott képviselőstül pmestül, hogy megtaláljátok.
  Ne köss bele, hogy idén már késő, kezdjük mondjuk jövőre, addig intézd el, hogy jegyzőkönyvezzék, az úgyis fontosabb errefelé, mint maga az út :-)))))))))))
  :-)

 113. vancouver véleménye:

  Sajnos, antihe, a baráti úthálózat gerincszakasza (a Veres P. u., a Fő u., a Kontrasaroktól a tényői elágazásig) állami tulajdonú, országos közutak, az önkormányzat saját elhatározásból és forrásból - kis túlzással élve - egy fűcsomót sem kapáltathat ki mellettük. Győrújbarát legfeljebb lobbizhat annak érdekében, hogy ezek az útszakaszok az országos éves útfejlesztési koncepcióba (vagy valami hasonlóba, mert papírokat gyártani vég nélkül csak ott tudnak igazán!) végre bekerüljön. Az “élhető faluközpont” megvalósítása sem csupán a fagyizó körüli huzavona miatt csúszott, közrejátszott az is, hogy minden egyes lépésről egyeztetni kellett az állami közútkezelővel.

 114. match véleménye:

  Remény a jövőre nézve :)

  http://pozitivnap.hu/gazdasag/bucsu-a-katyuktol-itt-a-hazai-szabadalom-a-gumibitumen

  Remélem, mindenki felfigyel rá :)

 115. Elnök véleménye:

  Az állami, “közútkezelős” utak felújításával kapcsolatosan egy gondolat motoszkál bennem évek óra.
  Mi lenne, ha Győrújbarát polgármestere beballagna a közútkezelőhöz, és azt mondaná:

  Kis falunk ad 30 m HUF-ot a közútkezelőnek/államnak, ha ezt a pénzt a közútkezelő a falu útjainak felújítására fordítja, közös egyeztetés után (hol, mit, mennyiért).

  Ha erre is azt mondja a közútkezelő, hogy NEM, NEM, NEM, akkor tényleg nincs több ötletem. Illetve van, de az büntetőjogi kategória. :)

  ZP

 116. vancouver véleménye:

  Kedves Elnök, normáliséknál (pl. versenyszféra) ez így megy. Felismerik a kölcsönös előnyöket, és módosítják a koncepciókat. A közigazgatásban azonban… ha az “illetékes elvtársak” kitaláltak egy középtávú - mondjuk öt éves - útfelújítási koncepciót, attól akkor sem térnek el, ha más hajlandó állni a cehhet. “Így lett kiadva, oszt kész!” A bürokrácia egy alapvetően lusta rendszer, még akkor is, ha a bürokraták személy szerint nem (mindig) azok. :)

 117. vancouver véleménye:

  És akkor a jogi szarakodásról még nem is beszéltem. Mert vagy az önkormányzat adja át a pénzeszközt, és a közútkezelő közbeszerez, vagy a kozútkezelő felügyeleti hatósága (megteheti-e?) jogosítja fel az önkormányzatot a felújításra, és az önkormányzat közbeszereztet… no de akkor egy állami vagyonelem felújítására, de az önkormányzat által közbeszerzett szolgáltatás milyen közbeszerzési szabályok szerint folyik, stb. Vehet-e át a közútkezelő e célra pénzeszközt az önkormányzattól és ha igen mennyit, hogyan?

  Mindez persze nem mentség a tétlenségre, biztos vagyok benne, hogy egy agilis, tenni akaró faluvezetés megtalálná a módját, és nem sajnálná rá az energiát, munkaórákat, utánajárást. Csak kezdené már el valaki a kapcsolatfelvételt, kapcsolatépítést (tipikus polgármesteri feladat :) )

 118. Horvath Eva véleménye:

  A Bp–Győr közti autópályát kb. tíz éve javítgatják, csak egyes szakaszai kaptak új aszfalt szőnyeget pár-pár km-enként

  Győrújbaráton is kb 10 éve kaptak az utak új felületet–azóta csak javítgatásokat
  (akkor amikor a csatorna, gáz bevezetése megtörtént.)

  Lehet lobbizni bárhová, de egységes javítást, amely az utakat lényegesen javítaná–nem igen várható
  Az idei 10-8millió FT pedig a 70??–90?? km úthálózatra amely a többi kötelező feladat mellett erre jut

  Hát nem valami bíztató!

  Az elnök pedig egyszer már fogalmazza meg értékelhető formájú képviselői indítványnak ötletét, de mondja meg, hogy ha az idei évre gondol, akkor minek a rovására ajánlja a kb.30 milliót efféle célokra

  Ha pedig a jövő évre gondol, akkor értem, hogy az idei “több körös” költségvetés tárgyalásakor miért hallgatott eme ötletéről.

  Egyébként antihe felfestése ügyében is szeptemberben/októberben kellett volna kérelemmel élni!
  Bárkinek

  A forrást kedves antihe–most már meg kell jelölnöd, ha kicsúsztál a határidőből, amikor még a terv–terv volt–és tényleg nem Neked kellett volna forrást találnod!

 119. 'gyüttment véleménye:

  113.

  Lehet ,hogy firma táviratozgatott ide,oda, mer mást nem tud , de a Kontra Saroktól a Kert utcáig mégis “rendbe tették” a Liszt Ferenc utat!

  Tovább meg minek! Oda nem visszük a fotósokat, az ingyenesen bedobált Kisalföldből ( amit az élhető kapcsán osztogattak ,”túlórában” a dógózók az már nem látszott!

  A Mélykút utcára vót píz!./ oda kő kőtöznyi!

 120. Tarcus véleménye:

  Teljesen egyetértek bender, vancouver és Elnök blogtársakkal, semmi sem lenne fontosabb az utak rendbetételénél, minden másnak háttérbe kellene szorulni. Lehet itt folyamatosan troll-akadékoskodni, állandóan azt írni, miért NEM lehet ebben előre lépni, de:
  - a községnek nincs hiteltartozása, ergo van pénze, nem is kevés
  - mindösszesen SZÁNDÉK és AKARAT kérdése elkülöníteni a büdzséből erre a célra
  - mindösszesen szándék és akarat kérdése leűlni az illetékesekkel egyeztetni
  - szintén akarat és szándék kérdése felajánlani x milliót a kivitelezésre
  Tehát kéretik megnevezni a forrást (ha kell, minden más terv, kérés, igény legyen mellőzve) és van egy fogadásom arra, hogy a Közútkezelő nem fog elzárkózni a dologtól. Pénz beszél, a firma-troll-testület egy része meg ugat!

 121. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Török úr!

  “Tehát kéretik megnevezni a forrást (ha kell, minden más terv, kérés, igény legyen mellőzve) és van egy fogadásom arra, hogy a Közútkezelő nem fog elzárkózni a dologtól. Pénz beszél, a firma-troll-testület egy része meg ugat!”

  Egyetért a fenti kitétellel??

  :)
  Azaz támogatja-e, hogy a “közútkezelő” -től lett légyen átvállalva útjavítás vagy annak bizonyos hányada a falu pénzéből

  és tudja -e biztosítani a felfestés ismételt kedvezményes költségét az idénre is??!
  (csak akkor elég egy képviselői keret összege arra!)

  Ehhez bizony minél több megerősítő nyilatkozat szükségeltetik
  ugyanis meg kell mondani tételesen a tervezettek közül mi az ami elmaradhat!

  másként üres duma az egész!
  A pénzt csak egyszer lehet elkölteni!

 122. Tarcus véleménye:

  1. A községben közlekedők (autós, buszos, motoros, kerékpáros és kényszerűen a legtöbb úttesten gyalogosan) 80%-ban nem önkori kezelésében lévő, gyalázatos állapotú utakon közlekednek.
  2. Ezért az önkori költségvetésének 80%-át ezen gyalázatos állapotban lévő utak sürgős felújítására kell, hogy költse.
  3. Minden olyan pénzt, ami nem létszükségszerű, napi fenntartásra menne, ide kell koncentrálni, de VÁLOGATÁS nélkül (pl. szobrok, élhetetlen központ, faluház, rendelők, alapítványok, társadalmi szervezetek, klubok, intézmények, stb.), hisz MINDENKI ezeken az utakon közlekedik, tehát MINDENHONNAN elvárható ezen ügy érdekében a megszorítás (amúgy is ilyen időket élünk… :-( )
  Igen, tudom, nagyon drasztikus, amit ide írtam, de: AKARAT és SZÁNDÉK kérdése az egész, minden más mellébeszéd és maszatolás.

 123. Elnök véleménye:

  Két rövid megjegyzés
  1. Az idei költségvetésünkből a bölcsődét KELL megcsinálni. Ebből nincs kibúvó, halasztás, stb. Ez viszont elvisz idén kb 100 m HUF-ot. Nem marad másra. Idén nem lesz út. Hogy jövőre mi lesz, azt majd eldöntjük. Ettől függetlenül a beszélgetést az illetékesekkel el KELL kezdeni.

  2. Amikor kiderült, hogy nagyon-nagyon kevés a pénzünk (a költségvetés előzetes tárgyalásakor), én a PB-n javasoltam, hogy MINDEN civil szervezet a kért összeg felét kapja meg, spórolás miatt. Egyetlen támogatóm sem akadt. Innen látszik, hogy kinek mi a fontos.

  ZP

 124. Horvath Eva véleménye:

  MI FÉR A 20%-BA!

  mi maradjék a 80% miatt el!
  az iskola maradjék vagy legyen út?
  az óvoda ?
  a most átadandó bölcsőde?
  az ügyintézés?
  a közterületfelügyelő ?
  a karbantartó brigád?
  A hivatal fűtése?
  a közvilágítás?
  A szociális segély a rászorulóknak?
  .
  .
  .
  .Lehet választani!

 125. Horvath Eva véleménye:

  9 228 000FT a támogatások összege

  a Csobolyó , a foci, a kézilabda kap milliós nagyságrendűt, a többi kevesebbet
  közülük a legtöbbet a Győrújbarát DSE csaknem 1 milliót!
  13 szervezet kap támogatást!

  Beszélgetni pedig lehet, de mit ér?

 126. Tarcus véleménye:

  Ügyintézés? Megkurtítani, úgy is működik, még lehet, hogy jobban is, mint most!
  Kvados ember? Minek, már rég ki kellett volna rúgni az Ildis affér után!
  Karbantartók? Elég egy is, de az dolgozzon, ne a f…-lábukat lógassák!
  Közvilágítás? Minden második lámpa égjen, elég.
  Szocsegély? Menjen mindenki közmunkára, majd azért kapnak, ne a potyalesésre.
  Foci, kézi, tánc…negyedelni, bevezetni a teljesítmény utáni díjazást, a többinek meg csak annyit adni, hogy épp csak hogy felszínen maradjanak!
  Hangsúlyozom, mindezen drasztikus megvonást addig kell alkalmazni, amíg a község legtöbbet használt és legszarabb állapotban lévő útjait rendbe hozzák, ez a PRIMÉR, minden mást felejtsenek el egy évre legalább.
  A kilenc misiből már jódarab út kész lenne, úgyis kidobott pénz, hozadéka nincs, csak eltapsolják és a község semmit sem profitál belőle.
  Csak hát… mindösszesen AKARAT és SZÁNDÉK kérdése az egész…mint már mondtam volt!

 127. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Tarcus!

  Ötleteivel kérem álljon elő a következő testületi ülésen!

 128. Tarcus véleménye:

  Azért nem állok ott elő, mert:
  - dolgozok délután 2-kor, nem érek rá az idióta és ésszerűtlen változtatások miatt ott lenni
  - pusztába kiáltott szó minden olyan javaslat, kezdeményezés, mely nem találkozik firma és mutyifalva illusztris zsebszerződői elképzelésével (kivétel persze az Elnök)
  - radikális megoldásaimat nem támogatnák, mivel ezekkel sok “tyúkszemre” lépnék rá, és ezt nem tolerálnák
  - ha meg lett volna eddig a legcsekélyebb AKARAT és SZÁNDÉK a részükről, akkor találhattak volna módot a megoldásra, de ezek hiányában én csak széllel szemben vizelnék, na meg nem óhajtom (még) felfedni kilétemet sem, nehogy a “selyemzsinór” utolérjen (maffiafalván ez így szokás…)

 129. Horvath Eva véleménye:

  Írhat beadványt is!

  (bár , hogy annak nyomatéka legyen. néhány támogatóval is alá kell íratnia)
  radikális megoldásai pedig –amelyeket 126.sz alatt olvashatunk–
  vajon kapnának -e támogatást az 5600 lakos aláírása által valamiféle mértékben?
  mondjuk a civilszervezetek esetében?!)

  :)

 130. Tarcus véleménye:

  Na ezért (is) mutyifalva Baráti. Azok is ezeken a sz@r utakon közlekednek, anyáznak és lázonganak, de amikor be kéne valamit tenni a közösbe, amikor áldozni is kéne a szidott anomália megszüntetésére, na akkor már senki sem olyan együttműködő, mindenki a saját kis szemétdombját védi, oszt ezek papolnak “közösségi szellemről”. Na ezért (is) vonnám meg tőlük egy évre a málnára valót, ne csak a markukat tartsák, nyúljanak már a zsebükbe.
  Beadványt meg pláne nem írok a fentebb említettek miatt.

 131. Horvath Eva véleménye:

  “mindenki a saját kis szemétdombját védi, oszt ezek papolnak “közösségi szellemről”.”

  “Beadványt meg pláne nem írok a fentebb említettek miatt.”

  akkor meg is érkeztünk!
  :) :) :)

 132. antihe véleménye:

  Huhuuuuu….
  de örülök, hogy ilyen sokan vagyunk akik az utak állapotának drasztikus javítását tartjuk a legfontosabb feladatnak Barátin. Messze megelőz mindenféle bölcsődét, múzeumot, operaházat, faluház felújítást akármit.
  Miért lenne kőbe vésve, hogy most meg bölcsőde kell? Mert érint 30-50 családot, azért? Vagy még ennyit sem.
  Az utak meg a járdák több ezer embert érintenek drága bölcsődefanok…

  Különben nem tudom mért kellene érdekelnie bárkit, hogy az út kinek a tulajdona. Ha önhomályos akkor csináltassa meg az önhomály, ha állami akkor meg menjen a Zirma és intézze el, hogy csináltassa meg az állam. Azér van ott.
  Aztán hogy ezt hogyan csinálja, kinek mit ígér, kit mivel fenyeget, kinek milyen szívességet tesz, kinek mit hazudozik össze, meg hogy erre mennyi ideje megy el, az nekem megint csak tökmind1. Tegye meg, és soha nem fogja senki megkérdőjelezni, hogy jár neki a jutalomkeret. Sőt, összefogást javaslok, hogy duplázzuk meg.
  Még az se zavar, ha a közútkezelő vezér esetlegesen Baráti külterületén lévő telke hipp-hopp belterületté lesz minősítve :-)

  Van olyan, HE, hogy opcionális népi kezdeményezés? Mer ha nincs, akkor vezesse be Győrújbarát önhomályosító testülete elsőként. :-)
  Olyan célprémium szerűség, de szerintem pontosan szabályozva, jegyzőkönyvezve, videózva és önkormányzatra adaptálva még újítási pénzeket is lehetne kapni érte.
  Az lenne csak szép, ha pályázati pénzből dolgozná ki Győrújbarát képviselő testülete a Zirma vezetésével és teljes egyetértésben kiélvezve az együtt alkotás örömét.
  Úgysem volt részük ilyesmiben, már hosszú évek óta.
  Vagy még soha…
  :-)

 133. antihe véleménye:

  Ja különben HE, én megjelöltem a forrást, amit annyira hiányzol.
  Lehet, hogy hiányoztál az iskolából, amikor az olvasásórán azt tanították, hogy hogyan kell elolvasni a következő mondatot:

  “Legyen ennyivel kevesebb a polgármester jutalom kerete.”

  Vagy ez a pm-i jutalom is kőbe van vésve, mint a bölcsőde?
  Óh, ha egyszer majd sikerül időben bejuttatni a gyűlés költségvetésébe a terelővonalak időszakonkénti újrafestésének az ügyét, akkor Barátin ez oda fog vezetni, hogy egy méter magas szaggatott fal lesz fehér festékből az utak közepén, ha netán kimarad a jegyzőkönyvekből, hogy csak lekopás esetén….Lehet, hogy a józan ész használatának kötelezővé tétele kéne az szmsz-be. Háááát…ez esetben a mostani testületből nem tom melyik tehetné be a lábát a faluház hivatalába :-)

  Szóval megtalálod a 106-osban is, de elismerem, hogy abban sok zavaró egyéb iromány is van, ezért gondoltam ide is beírom, így kiragadva a szövegkörnyezetéből, mert ha két helyen is látod, akkor hátha jobban rögzül. Elvileg ez a többszöri inger, ez fejleszt. Érzékszervek tekintetében mindenképp, nem tudom az olvasási képességre is igaz-e, de nézz utána a neten.
  Nem aggódok, mert tudom, hogy keresgélésben és találgatásban jó vagy.

  Vagy csak szelektív az olvasási képességed.
  Ezen meg Te ne aggódj, mert én is öregszem és sorra gyengülnek eddigi kiváló képességeim.
  Vagy egyszerűen csak igényesebben írsz, mint olvasol, bár lehet, hogy ezzel meg sokan nem értenek egyet,
  de hát ez sem ok az aggodalomra, nem szerethet bennünket mindenki. :-)))))))))))))))))
  :-)

 134. Elnök véleménye:

  Tisztelt Antihe!
  Nem akarom megzavarni okfejtését, de a polgármesternek nincs jutalomkerete a költségvetésben, így ezt nem is lehet csökkenteni. Ha jutalmat kap(ott), akkor az általános tartalék terhére kapja/kapta.
  ZP

 135. Elnök véleménye:

  Ezt is ma olvastam:
  “Az önkormányzati belső ellenőrzés nem tölti be rendeltetését, ténylegesen nem járul hozzá, hogy az önkormányzatok gazdálkodása szabályos, szabályozott, gazdaságos, hatékony és eredményes legyen. Az önkormányzatok többségében a belső ellenőrzés rendszerszemléletű megközelítéssel és módszeresen nem értékeli, illetve nem fejleszti az önkormányzat kockázatkezelési, ellenőrzési és irányítási eljárásainak hatékonyságát. Ennek okai részben az önkormányzati és az államháztartási törvény ellentmondásaiban lelhetők fel, részben pedig a belső ellenőrzés helytelen alkalmazására, szerepének félreértelmezésére vezethetők vissza.”
  És hogy ki írta?
  Sepsey Tamás, az Állami Számvevőszék igazgatója.
  Ez számomra azt is jelenti, hogy ha a belső ellenőrzés mindent rendben talál (mint eddig minden esetben) az nem egyértelműen azt jelenti, hogy az önkormányzatunk “gazdálkodása szabályos, szabályozott, gazdaságos, hatékony és eredményes”.
  Van még hova fejlődni.

  ZP

 136. antihe véleménye:

  Kösz a helyesbítést, nem bánom,legyen.
  Akkor hát az általános tartalék azon részéből kell fizetni a terelővonal festést, ami egyébként a pm jutalmazására menne. Ne mondja senki, hogy nem vagyok kompromisszum képes.
  Ja, és ki kéne dolgozni testületileg valami képletet jegyzőkönyvvel miegymás, hogy monnyuk
  pm általános tartalékot terhelő jutalomkeret = (1-kátyúk száma Barátin)*minimálbér/szobrok száma
  Hát igen, jól látja, ez bizony negatív is lehet. Majd HE értelmezi, hogy olyankor mi van…

  Különben nem zavar Elnököm.
  Szívesen fecsegek itt magával, vagy bárkivel, csak ez a fránya magázódás, ez ne lenne.
  Végül is már oly régóta küldjük el egymást melegebb éghajlatra magázódva, mi lenne, ha megpróbálnánk tegeződve is? Egyelőre csak úgy átmenetileg, próbaképpen, csak úgy, hátha mégis…
  Cerébe megígérem, hogy attól kezdve HE-t magázni fogom.
  :-)

 137. Elnök véleménye:

  Tisztelt Antihe, szerintem nem nagyon küldtük el még egymást melegebb égtájakra. Talán épp azért, mert nem tegeződünk. :)
  Egy könyvben olvastam egyszer (talán Moldova??), hogy ” magázódva veszekedni olyan, mint zokniban lábat mosni”.
  Szóval maradjunk a magázódásnál, biztos ami biztos.
  Ettől nem változik még a véleményünk.. :)

  ZP

 138. Horvath Eva véleménye:

  Antihe kedves!

  ezt az ötletedet nem díjazom!
  mert sértés lenne tőled ! Az elnöktől pedig, ha tegezni kezdene! Fura a világ! :)

  itt vannak a kért linkek:

  2011. DECEMBER 13-ÁN TARTOTT
  SORON KÖVETKEZŐ NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL
  “Rácz György képviselő ismerteti a Pénzügyi Bizottság javaslatát, melyben a polgármester részére
  bruttó két havi összegnek megfelelő jutalmat javasol a tartalék terhére. Indoklásában kifejti, hogy az
  elmúlt öt évben nem kapott jutalmat a polgármester, az idei évben négy jegyzővel kellett együtt
  dolgoznia, mindezek ellenére a faluban körülnézve látható, hogy a település egyre fejlődik, valamint a
  költségvetés is pluszos.
  Kérdés, hozzászólás nem hangzott el.
  Alpolgármester kérdésére a képviselő-testület 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 fő
  tartózkodása mellett az alábbi részdöntést hozza:
  Győrújbarát Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Juhászné Árpási Irma
  polgármester részére, a céltartalék keretösszegének a bér jellegű kifizetések bővítésével,
  a munkáltatót terhelő járulékok levonását követő bruttó két havi bérének megfelelő
  összegű jutalmat állapít meg.”

  http://www.parlament.hu/irom39/04864/04864.pdf
  a törvényt, a megjelentet nem találtam! meg most
  annak gazdálkodásáról az elnök sokat nem mondhat 6 éve PB -i tag–láthatja, ellenőrizheti mi mennyibe kerül
  ha volt gond miért nem harsogott és kért vizsgálatot konkrét ügyben, ha meg kért mi volt a vége?!
  azt ugyanis a jegyző intézi

  van fejezet az adósságrendezésre–ami sok oldal a törvényben–de az meg Győrújbarátot jelenleg nem érinti–mondta az elnök nemrég

  miután egy halom funkció a kormányhivatalokhoz kerül–az ök vagyongazdálkodása pedig kicsi
  (a több a kötelező feladatok ellátása–lehet variálni)

  ez meg a bölcsőde
  http://baratiblog.hu/?p=89#comments
  ( a pm egészségcentrumot jobban akart, de tudjuk, az is hülyeség lenne itt leírtak szerint :) )
  volt szobor is
  sőt lesz is

  de kedves antihe azokat keresd ki Te!
  minden esetre a szobrok bekerülési ára az útépítő gépek felvonulását sem fedezné!
  Nézz utána! :(

 139. antihe véleménye:

  Megint csak egy kis ellentmondás van közöttünk Elnököm, mert az idézet szerintem nem a veszekedésre, hanem az óvszerhasználatra vonatkozik, viszont azt én sem tudom, hogy Moldova mondta-e. :-))))))))
  Hát ha magázódni kell, akkor azt kell, de felhívnám a figyelmét, hogy sokkal durvább dolgokat írt le Ön itt magázódva egyes blogtársainknak (na jó, többségében egynek), mint én bárkinek tegeződve. Szóval a talánnal kezdődő mondata az biztosan nem ül.
  Azért bátorkodtam javallani ismételten a tegeződést, mert így alkalma lenne kipróbálni a tisztelet megadását egy másfajta stílusban is és úgy gondoltam ez hasznára válna, mint képviselőnek is. Sajnálattal látom, hogy nem akar járatlan útra tévedni. :-)

  Te HE, indok az ma még valahol abban a világban ahol sokan vagyunk kénytelenek boldogulni , hogy már régen kapott jutalmat valaki? Én ismerek sok olyat, aki még soha nem kapott, örül, ha a fizetését megkapja. Mellesleg említeném meg, hogy ez töredéke egy pm-ének, de ez most talán nem is olyan fontos.
  Meg arra hivatkozni, hogy 4 jegyző is volt, enyhén szólva is abszurdum megint.
  Fogalmazhatnánk ezt úgy is, hogy olyan pm van, aki képtelen együtt dolgozni a jegyzőkkel, és hullanak mellőle, mint a legyek, akárhonnan is szalajtják őket. Ezért inkább büntetés jár, mint jutalom.
  A település az fejlődik, ez igaz, bár a fejlődés irányán, ütemén és költségein, meg egyéb jellemzőin lehetne vitatkozni és ez a fejlődés valószínűleg bekövetkezne csak azért is, merthogy nem volt háború errefelé majdnem 70 éve. De nehogymá a fejlődés a pm érdeme legyen. Nem inkább az itt élő és adókat befizető embereké HE? Még a végén Zirmánknak is állítunk egy szobrot. Még életében, mint Henry-nak az Arsenal stadionja előtt.
  Kézen fogva ábrázolja majd a művész Rákosi és Sztalin elvtárssal, az iskolások meg minden reggel tapssal köszöntik és virágokkal halmozzák el, ha esik, ha fúj és hálaimát mormolnak azért, hogy egy korban élhettek vele.
  Na majd ha Zirma is annyit tesz és olyan hatékonyan Győrújbarátért, mint Henry tett az Arsenalért, akkor talán. De ahhoz párszor újjá kéne születnie alighanem. Bár, ha a 8+1 hozna egy rendeletet jegyzőkönyvvel, videóval, demokratikusan, ahogy szokott, ( :-) ) lehet, hogy reinkarnálódik az idők végezetéig.
  És ne feledjük, a pm-nek is van egy szavazata, szóval az esély +van rá.
  Mi lenne, ha ezzel az egy szavazatával nekiállna az utakért lobbizni?
  Nekem teccene, ha ez számít.
  :-)

 140. antihe véleménye:

  Bocs, de ha eccer belejövök, nehezen hagyok abba valamit :-)
  Te HE…
  Mi lenne, ha valamelyik győrújbaráti képviselő, vagy a tesója, unokatesója, ángyikája, vagy akárkije csinálna egy útépítő céget?
  Akkor ugye nagyobb esély lenne az utakra nem? Csak mert hátha olcsóbban vonulna fel a sok útcsináló gép.
  Az olcsó, roppant hatékony és minden szempontból követendő hóeltakarítás példájából kiindulva gondolom.
  Merhogy nem kéne nekik olyan messziről jönni, nem? Meg a tevékenységből származó haszon sem tűnne el csak úgy a lila ködben, jó helyre kerülne, nem gondolod? Sőt: nemhogy jó, de jobb helyre kerülhetne :-)
  Szóval mindenki jól járna na. Már aki megérdemli. És vannak ilyenek, hidd el, nem is kevesen errefelé, még az is lehet, hogy Te is ismersz ilyeneket. Persze tudom én, hogy tudtodon kívül, de azért esetleg találkoztál már velük.
  Húúúuuuu…és micsoda gyönyörűséges jegyzőkönyvek születhetnének délután 2-től 3-ig, amik dokumentálhatnák teljesen törvényes keretekben, a demokráciát és a népkéőpviseletet a lehető legmagasabb szintre emelve, hogy mért kerülnek a baráti utak 3szor annyiba, mint a Nyúliak, azt Te el sem tudod képzelni. Látod, még Te is jól járnál. :-)
  És még az is előfordulhat, hogy lennének útjaink is.
  De ez már tényleg csak a hab lenne a tortán.
  :-)

 141. Csóka véleménye:

  Kedves Antihe!
  A 139-es hozzászólásba egyetértek azzal, hogy a polgármesternek csak azért kellett 4 jegyzővel dolgoznia mert szószerint kicsinálta őket! Még a Komjáti jegyző távozásához is segédkezett, bár ezt az előző testület nyakába varja. A felelősséget sajátmagáról simán a jegyzőre hárítja. Ugyan akkor mindenki tudja, hogy a polgármester érdemi munkát nem végez. Így ő ” nem is tud semmiről”!Még egy levelet sem tud megírni egyedűl. A mai világban még a legegyszerűbb munkakörökben is elvárt számítógépes alap ismeretekkel sem rendelkezik. Hogy gondoljuk azt, hogy aki nem hajlandó a világ változásának megfelelni az jó vezető. Ő csak is arra képes hogy a hatalmát áskálódással, rossz indulattal és aknamunkával megtartsa. Nem a haladás a fontos hanem a hatalom megtartás és az két különböző dolog!
  És HE-nek az építésügy nem marad Barátin azt átveszi Győr! Na ennyit a létszám bővülésről! A Kormányhivatalban olyan rossz a híre Barátinak, hogy az már szégyen! Hát itt tartunk.

 142. Horvath Eva véleménye:

  141-hez

  antihe írta:
  a pm-nek egy szavazata van”
  és választott funkciója!

  ezen utóbbi tény ad Neki védelmet.

  A jegyzőket a képviselő testület(ek ) küldték el 1:1 arányban–mindegyik esetben a legjobb meggyőződésük mellett.
  A harmadik esetben pedig önként távozott a kinevezés előtt álló!
  A helyettes jegyzők pedig törvényileg voltak megválasztandók.

  végre ennyi év után már tudni kéne, hogy mit tehet meg–és mit kell megtennie a pm-nek
  mit a jegyzőnek(a mindenkorinak
  és mit a képviselő testületnek

  Bizony némi félreértések voltak ez ügyben nem is kis számmal!
  Volt nézet, hogy a pm mindenható
  volt , hogy semmi ható

  volt, hogy üléslevezető
  volt, hogy ügyirat előkészítő ( a jegyző és hivatal nélkül mondjuk ez nem menne)

  Azt viszont máig nem sikerült konszenzusra vinni itt Győrújbaráton–hogy a pm és a jegyző a testülettel együtt alkotja a döntés hozás és végrehajtás lebonyolítóit.

  Ez is azért van így, mert a törvény így rendelkezik még!
  (eredetileg a pm-t a képviselők maguk közül választották volna, de ez csak egy választás idejére volt így, Nem jött volna létre Esztergomhoz és Szegedhez hasonló konfliktus akkor, hogy a települések jobban jártak volna-e választott pm nélkül–nos azt nem tudni–mindenesetre, ahol nagy az egység–az indukálta is az önkormányzati törvény sok oldalát, amely az adósságrendezéssel foglalkozik ma)
  ((egyébként csak jegyzőt csereberéltek–hivatalt nem a pm meg választott személy, a falu pedig a csereberét alig érzékelte, mert a beruházások lebonyolódtak, adóssága pedig nincs)

  Kedves antihe!

  mindig értékeltem cinizmusod és ebből fakadó humorodat.

  “A település az fejlődik, ez igaz,”–állapítottad meg, hogy aztán el is vitasd:
  “De nehogymá a fejlődés a pm érdeme legyen. ”

  Persze minden döntésben részt nem vevő–bírálhatja a döntések résztvevőit, meg a lebonyolítóit is—ez természetes, de bírálata nem lesz “történelmi”–ugyanis utólag van, és nem is az lett kipróbálva :)

  Bár ilyenféle konkrét dologról senki soha be nem számol, mármint, hogy mi helyett mit

  valósított volna meg
  (a pályázati önrészek hoztak beruházásokat ott nem a beruházás összegével, csak az önrésszel kell számolni. Ki mire pályázott volna? erre sincs válasz soha!

  az utak pedig??
  Kicsit önző szemlélet: olyan is az utakra fordítsa összes önkoritól várt “gondoskodást”-a befizetett adókból,((közvilágítás, iskola fenntartás öregekről való gondoskodás stb.) , aki aztán autóba be se ül hetekig.
  Ettől még hívtalak , hogy kísérj el egyszer, hogy út ügyben összehasonlíthass! :)

  Látod bölcsőde ügyben az ötlettől a megvalósulásig is történt nézőpont váltás–épp Te írtad le–pedig ahhoz aztán a pm-nek csak a döntések kivitelezésében volt szerepe. Most lassan kész az általad …itélt intézmény:

  132-es bejegyzés:
  “Messze megelőz mindenféle bölcsődét, múzeumot, operaházat, faluház felújítást akármit.
  Miért lenne kőbe vésve, hogy most meg bölcsőde kell? Mert érint 30-50 családot, azért? Vagy még ennyit sem.
  Az utak meg a járdák több ezer embert érintenek drága bölcsődefanok…” :) :) :)

 143. antihe véleménye:

  Hát HE…
  Az nem semmi, ami számodra kiemelendőnek tűnt az irományaimból. Mindenesetre minimum egyedi, a rávilágítás szöge, az meg olyan különleges, hogy oktatni kéne.
  Mint elrettentő példát :-)
  Remélem amiket én hordok itt össze, az azért többek számára érthető és világos, mint amiket Te.
  Meg azt is, hogy az én egyik mondatom meg a másik között sokak látnak valamiféle összefüggést.
  A Te esetedben meg abban bizakodom, hogy van legalább egy valaki, aki érti, hogy mit is akarsz mondani.
  Mármint rajtad kívül…
  :-)

 144. antihe véleménye:

  Ebből a mondatból, hogy

  “A település az fejlődik, ez igaz, bár a fejlődés irányán, ütemén és költségein, meg egyéb jellemzőin lehetne vitatkozni és ez a fejlődés valószínűleg bekövetkezne csak azért is, merthogy nem volt háború errefelé majdnem 70 éve.”

  azt szűrni le, hogy a település fejlődik…..huuuu :-)))))))))))))))))))))

  Órák óta ezen vigyorgok, remélem sokaknak sikerült vidámabba tenni a napját
  :-)

 145. Horvath Eva véleménye:

  kedves antihe!

  mert aztat szűrtem le?! én?! :)
  Cáfoltalak én egy icurka mondattal is?

  Biztos a rávilágítás minimum egyedi szöge volt az oka, hogy összefüggéseket kerestél a a pm tevékenysége–meg a döntések utáni bírálók /bírálatok között.

  Ma is állítom: az utólagos felszólamlások semmit sem érnek–
  a döntés előtt —amely bizony mindig sok körös önkormányzati munkamenet okán—senki soha szót nem emel!
  A bölcsőde ellen sem tette senki! :)

  Török úr szerint széleskörű társadalmi bevonás szükségeltetne–de oda meg –akkor mikor értelme lenne –nem jön oda senki, hogy aztán suttogóként később sommás bírálatot fejtsen ki!

  ((Azért úgy látom az összefüggések mégis látszódnak tán még a számodra is, hiszen gondosan kerülöd , hogy megkérj a részletesebb kifejtésre netán a tőmondatos újrafogalmazásra. :) :) :) Mondjuk ugyanazt sokféle előadásban az évek során elmondtam már százszor. Értelme épp a Te útfelfestésed :) lett. )

 146. antihe véleménye:

  Najó…
  alighanem úgy elbeszélünk egymás mellett, mintha egyikünk arabul írogatna a másik meg eszkimóul.
  Részemről pihenek egyet és várom, mit szólnak hozzá a többiek. Neked is ezt javaslom.
  Hátha lesznek kettőnél többen.
  Az meg már majdnem társadalmi összefogás.
  Itt Barátin legalábbis annak számít.
  :-)

 147. Horvath Eva véleménye:

  bocs kedves antihe nem volt igazam egészen tegnap:
  volt e témában felszólalás az igaz,
  de
  a formális és informális beszélgetésen részt vevő , sok felelős ember megoldást(hasznosítási javaslatot azóta sem és azt megelőzően sem tudott tenni, befektetőt azóta sem hozott senki az épület pedig áll, mert lebontási engedélyt is meg kell kérni és a lebontásra forrást is kell teremteni–még nincs itt az utolsó pillanat—mozdult valaki? Az önkori a bontásra jutott.Más valakinek van megvalósítható pénzzel alátámasztott ötlete? Az–”azt kéne csinálni”–kezdetűek már semmit nem érnek.)
  http://baratipont.hu/2011/12/12/iskolabontas-barati-modra/

 148. Török József véleménye:

  Igen, kedves HE!

  Széleskörű társadalmi bevonás lenne szükséges !
  Újra leírom.

  A szürkeállomány, a JÓ értelembe vett kapcsolatrendszerek.
  Barátiban elképesztő lehetőségek rejtve maradnak, mert ez a faluvezetésnek vagy érdeke vagy ennek nem
  tulajdonítanak fontosságot.

  Ennek érdekében tesznek meg mindent vagy csak felelőtlen meggondolatlanságból ?????
  14 órai testületi ülés, reggel 8 órai bizottsági ülések, erről UTOLSÓ pillanatban felrakott,
  vagy fel sem rakott értesítések.

  -Normális helyeken a civil és társadalmi szervezetek vezetőit meghívják tanácskozási joggal különféle üléseikre.
  -Nem feledkeznek meghívni a vállalkozókat, vagy legalábbis gondoskodni értesítésükről.

  -Amennyiben sok polgárt érintő döntés születik, joggal várjuk, hogy előtte legyen társadalmi egyeztetés!

  Például, ha egy ilyen fórumon azt mondják, nem tudunk a nagybaráti iskolával mit kezdeni, le fogjuk
  bontatni, ha nem találtok ki valamit.
  Nyilván, ha egy fórumon hangzik el mindez, elő is lehet hozakodni különféle lehetőségekkel, megoldásokkal.

  Polgármester asszonyunkat sokan, különféle múltmentő/nagybaráti iskola/ kezdeményezéssel kerestük.
  Ő kerek-perec kijelentette, hogy-márpedig ez a testület nem változtatja meg döntését. Honnét tudja
  egy személyben, mások helyett is, hogy új tények ismeretében a képviselők hogyan döntenek?
  Tényleg igaz, vagy csak tetszeleg a szerepben, hogy barátin Ő irányít ???
  Vagyis, ha ő halálra szánta, akkor az az épület a földdel lesz egyenlő!

  Nem számít, hogy sokan vannak kik pénzt, energiát nem kímélve, igaz, hogy néhányunk jöttmentként,
  de meg akarják menteni, nemes jövőt szánva az épületnek.

  Világosan elmondtuk, vázoltuk, hogy nem azonnal kell sok pénz. Öt-tíz év futamidőben gondolkodunk.
  Munkát és pénzt tesznek hozzá a kezdeményezők. NEM KEVESET !!!!
  Nagyon sok anyag felajánlásunk van.
  Kevesebb mint egy szobor árába kerülne a kezdeti, állagmegóvó lépés.
  Mellesleg a szoborállítás is megvalósulhatna. Annak sem kell feltétlenül az idén megvalósulnia!

  Barátinak egyébként is kevés régi épülete van.
  Ahhoz különösen kevés, hogy néhányat lerombolhatnánk közüle!!!!!!

  NEM HISZEM, HOGY A SZENTEK LEROMBOLÁSÁT AKARNÁK, HOGY SZOBRAIKNAK LEGYEN HELY!!!

  Úgy építeni, hogy múltunk értékeit nem védjük!!!!!

  Ön mindig azzal érvel, hogy barátinak stabil a pénzügyi helyzete, jók a kilátásai, nincs adóssága és ez
  csak és kimondottan jelenlegi polgármesterünk jó döntéseinek köszönhető.

  Kedves HE, hogy Ön is tudjon róla, mert ezt nem kiabálják úton-útfélen az érintettek.

  Ennek a STABIL barátinak a szilárd alapjait az első két ciklus önkormányzata rakta le.
  Ipari Park létesítése ! Személyes kapcsolatok révén vállalkozások idecsábítása, stb.

  Az, hogy győrújbarátnak központja lehessen, szintén az akkori ÖK előrelátó, szívós munkájának eredménye.

  Természetesen a felsoroltak is mind azt bizonyítják, hogy az elmúlt 22 év önkormányzatai felelősség-
  teljesen dolgoztak. Eddig.
  Kár lenne egy rossz döntéssel az ellenkezőjét bizonyítani.

  Félreértés ne essék.
  Én a poharat félig telinek látom, mikor sokan azt mondják, -ez már félig üres.

  Végül egy idézet az általam mindenkinél nagyobbra tartott politikustól, gondolkodótól, vezetőtől.

  ” Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn !”
  Széchenyi István

 149. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Török úr!

  Megtisztelt!

  A pm és Önök többiek mondták el,hogy mennyi próbálkozás történt azon épület hasznosítására eddig.

  Most egy út jelzés felfestése is –eltérve a költségvetési tervtől–mekkora galibát okoz.

  Egyikük sem élt a költségvetési tervezések idején ez ügyben megbízható kezdeményezésekkel, vagy azok bemutatásával.
  Most megint csak azt lehet tenni SZERINTEM reálisan, hogy a bontást elodázzák, mert másba belefogni –költségvetési tervezés híján nem hiszem, hogy lehetne a szigorú kormányhivatali ellenőrzés miatt.

  Egyébként köszönöm azt megjegyzését—sok év óta az első ilyen természetű—, hogy
  “Ennek a STABIL barátinak a szilárd alapjait az első két ciklus önkormányzata rakta le.”

  jó, hogy hivatkozott az ipari parkra!Bizony az ide letelepülni szándékozók barátságos környezetet kaptak.
  Ez bizony a falu akkori vezetőinek érdeme.( bár néhányan ezt bizony negálták a közelmúltban)

  A többi felvetésével nem értek egyet, mert minden esemény meg van hirdetve–tudom, hogy a civil szervezetek kapnak értesítést. Azt is tudom, hogy az internet világában az előző képviselők is, és a mostaniak is gyakran hivatkoznak arra, hogy az anyagokat nem kapják meg minden, ezért azokat papír alapon is elküldik számukra.

  Azt pedig tudomásul kell venni, hogy dönteni a választott képviselők dönthetnek.
  Tanácskozási joggal pedig a testületi ülésen ott lehet mindenki.

  Pár alkalommal volt Testületi ülés délután. többen voltak ,mint az esti órákban –és ez legalább két évre vonatkozó megfigyelésem.

  Használni kell a tájékoztató formákat!
  Ma már nem hozzák a helyünkbe az információt–magunknak kell érte menni, ha valóban érdekel ez s az!

  (hogy mi lesz az épülettel ? Nem tudom.
  Nekem elég lenne egy emléktábla is.
  (ha már az a telek oly kicsi, és a templom szakrális közelsége a hasznosítást amúgy is megköti)

 150. dr. Medgyasszay Csaba véleménye:

  Tisztelt Fórumozók !

  Már nem tudom , melyik blogban olvastam a civil szervezetek 2012-es támogatásával kapcsolatos , tévedéseket is tartalmazó bejegyzést Horváth Évától , ezért e helyen tájékoztatnám az érdeklődőket.

  Győrújbaráti Diák Sport Egyesület 960 ezer Ft.
  Győrújbarát Női Kézilabda Egyesület 2 millió 160 ezer Ft.
  Győrújbarát Labdarúgó SE 2 millió 400 ezer Ft.
  Csobolyó Néptánc 1 millió 920 ezer Ft .

  Tisztelettel :

  Medgyasszay Csaba

 151. Horvath Eva véleménye:

  Pontosan ezt írtam kedves dr.Medgyasszay Csaba!
  125-ös bejegyzés itt.Ellenőrizheti! :)

  ugyanis ez jelent meg a Baráti Hírmondóban.
  Keressen vissza!
  Két helyen is!

  Az Ön jóvoltából is azóta sincs ember, aki mindent a honlapra feltegyen, ezért azt hiszem eme forrás internetes hozzáférését nem tudom linkelni–bár pár napja én sem nyitottam ki a falu hivatalos honlapjat.
  Populizmusban nem versenyezhetünk! :)Ön abban jobb!

  üdvözlettel
  “Horvath Eva “

 152. Őri Gyula véleménye:

  Március 14-i hozzászólásomból:

  “Vegyétek elő a legutóbbi Baráti Hírmondót. A negyedik oldalon a polgármester tájékoztat a falu idei költségvetési rendeletéről - HAMISAN!

  A kiadások tervezetét figyeljétek!

  Az önkormányzat kiadásai az önkormányzat költséghelyein, költségvetési címein értelmezhetők. Ilyen önálló cím, hogy Önkormányzat nincs az ÖK költségvetésén belül. Nekünk önálló Polgármesteri Hivatalunk van, és részben önálló ÁMK-k. Az Önkormányzat mint költséghely hamisítás. A kiadások Személyi jellegű Önkormányzat 40 milliós előirányzata, és a Dologi kiadások Önkormányzat 112 milliós sora a megtévesztést szolgálja. A 40 milliós személyi jellegű kiadáshoz 112 milliós dologi kiadás rendeltetett, ami a hamisságot is igazolja.

  A neten elérhetők a különféle önkormányzatok költségvetési adatai. Nem találtam olyan költségvetést, amely az önkormányzatot költségviselő helynek címezte volna…

  A hozzánk hasonló településeken az összes működési kiadásból a dologi kiadások aránya átlag 20%, nálunk ez 37%. Cca 100 millával többet költünk rá, mint másutt!

  Mi kerül ennyivel többe nálunk? A villany, a gáz, vagy a karbantartások?
  Ki ad választ?”

  Nem érthető amit írtam, vagy nagyon pösös…
  A lényeget nem értjük?

  Még kiegészíteném azzal, hogy az ÖK mint fiktív költséghely korábban nem volt. Vagy az ÁMK intézményeinél, vagy a Hivatalnál voltak kiadások. Az ÁMK átkerül az államhoz. Ott nem lehet eldugni egy Ft-ot sem.
  Kellet egy új zsák, valamilyen “valós” néven…
  Feltűnő!
  Jól gondolom?

  Ebben a zsákban 152 mFt van. A mi pénzünk. Mire is?

 153. Elnök véleménye:

  A támogatáshoz egy mondat, egy pontosítás.
  A kézilabda egyesület támogatásához számoljuk hozzá azt is, hogy hetente elég sok alkalommal INGYEN használhatják a tornacsarnokot. Ha ebben az időben kiadnánk ezt a csarnokot, akkor az bevétel lenne. Az is bőven milliós tétel. De ezt soha senki nem hajlandó beleszámolni, hiába mondom évek óta testületi ülésen, PB-n. És azért nézzük meg, hogy hány győrújbaráti játszik a felnőtt női csapatban.
  Az időelosztás úgy megy, hogy első a kézilabda, aztán ami marad, az a DSE.
  ZP

 154. Markosné véleménye:

  Tisztelt Őri Úr!

  Szeretném felhívni a figyelmét a 2012-es Államháztartási törvény változásaira! A költésvetés ennek a fényében készült! 3 költséghely van ezek a Polgármesteri hivatal az ÁMK és az Önkormányzat. Az Önkormányzatnak vannak kötelezően ellátandó feladai amiket külön kell tervezni ezek nem tartoznak a Polgármesteri hivatal feladatkörébe és annak költségvetésébe. Külön tervezendők. Nem az ÁMK került az államhoz hanem csak az oktatás fog az államhoz kerülni az ÁMK többi intézménye nem. A három költségvetés összedolgozható egy nagy költségvetéssé ez adja Győrújbarát 2012 évi teljes költségvetését. Ez nem egy titkos zsák! A költségvetést az ügyintézők az Államháztartási tv. alapján állítják össze nem a hasukra csapva. Ezt a költségvetést az MÁK ellenőrzi leadás után azonnal és ha hibás nemfogadja el!

 155. Horvath Eva véleménye:

  153-hoz

  A sportegyesületek támogatása leginkább a “szobor”-ügyhöz fogható.

  Volt egy labdarúgó egyesület–és annak fénykora—amikor is hatalmas nevezési díjak miatt az egyesület fokozatosan leépült–hatalmas viták kísérték.

  Most van egy még jól működő kézilabda egyesület
  Kérdés: mekkora presztizs a falunak, hogy van.

  teremt-e edzés környezetet, kifizeti-e a tetemes nevezési díjakat.
  Ha nem–az is leépül.

  Azaz eltart-e ez a falu egy egyesületet(kettőt?), amely túlmutat a falun??!

  A költséghelyek létrehozási szükségességéről a jegyző úr anno hosszan értekezett. megtalálható!

  Ez pedig a tervezet volt–ehhez mérten a támogatások összege igencsak kevesebb lett, de a Hírmondó sem nézhető meg, meg a videotár sem működik még mindig!
  http://gyorujbarat.fw.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=173:tajekoztato-a-2012evi-koeltsegvetes-tervezesrl&catid=1:testueleti&Itemid=21

 156. Őri Gyula véleménye:

  154-hez!

  Kötelező közfeladatok eddig is voltak.
  Újak nem keletkeztek.
  Honnét kerültek át az ÖK rovatba?

  Megnézném ám, de nem találom a honlapon…

  Ha a hivatal tavalyi kiadásait csökkentenénk az ÖK-s 152 millával, az idén mínuszos hivatalunk lenne?

 157. Horvath Eva véleménye:

  olvassa el az új rendelkezéseket előbb az előterjesztések között –ott van

  a tervezetben még csak érintik —a kormányzati rendelkezés későbbi!

  majd az új jegyző tán egyszer felvállalja a felelősséget, hogy mi kerülhet a titoktartás és személyiségi jogok figyelembevételével is–a honlapra. Sőt manuálisan fel is teteti azt.

  Addig meg türelem, ha eddig már vártunk! :)

 158. Boróka véleménye:

  Akkor a Bálló-lobbi elérte a célját, úgy látom. Őszintén szégyellje magát minden olyan győrújbaráti képviselő, aki több pénzt szavazott meg egy felnőtt kézilabda-csapatnak, mint a saját gyermekeink sportjára. A labdarúgók pénzét nem nagyon lehetett csökkenteni, mivel ott sok a Zirmapárti, meg ott legalább győrújbaráti gyerekek focizhatnak, a DSE meg feketeseggű lett, mert nem állt be a politikai fővonal mögé. Viszont valaki mondja már meg, hogy tavaly nem jóval több pénzt kapott a Csobolyó? Szegény Pammer Ernő. Eladta magát egy üres garasért? A lényeg, hogy dr. Bálló Ferencnek legyen kézilabdacsapata. Hány győrújbaráti lakos sportol a női kézilabda-egyesületben???
  Tényleg, ha már doktori cím, az elítélt bűnözőktől nem veszik el a doktori címet? Mostanában ez úgyis divat :)

  Én így fejből össze tudnék rakni 5-10 km útfelújítást. 1,5 millióval kevesebb a női kéziseknek (még mindig marad 660 ezer), 900 000 Ft-tal kevesebb a focistáknak (marad még 1,5 millió), nem kell képviselői alap (ez kb. 2,5-3 millió forint, valaki írta egyszer mennyi), nem kellett volna Liszt szobor, nem kell báró Lévay szobor, nem kell polgármesteri jutalom, nem kellett volna tavaly sem kéthavi (majdnem 1,5 millió járulékokkal), mennyinél is tartunk? Én kb. 9 milliót számolok. Egy kis átvizsgálás még a hótolásnál, barátoknak juttatott megrendeléseknél, ezen is spórolunk mondjuk 2 milliót, máris van 11 millió forintunk.
  Ki tudja, mennyi helyi utat lehet ebből felújítani? Garantálom, hogy többet, mint, amennyit az elmúlt két évben ez a testület felújított!

  Köszönjük képviselő urak és hölgy, akik értünk dolgoznak! Vagy magukért…

 159. "gyüttment véleménye:

  158.

  A “hótolást” elfelejtette:+ 10 Millió.

 160. Elnök véleménye:

  Egyetlen mondat a kézilabdához.
  Pannonhalma Város Önkormányzata 2012-ben NULLA forinttal támogatja a helyi felnőtt kézilabda csapatot, így a csapat működése lehetetlenné vált, szezon közben megszűnt a csapat.
  Ott meg tudtak hozni egy ilyen döntést, mert nem volt más lehetőségük.
  Milyen gazdag falu Győrújbarát!

  ZP

 161. Horvath Eva véleménye:

  jöjjön és javasolja a következő testületi ülésen

  (( a nevezési díjakat pedig bizony be kell fizetni–azzal nem az egyesületeket, hanem az élsportot támogatjuk.
  Itt és most Önnek az a véleménye a fent leírtakkal, hogy élsport az nem kell!))

  a tavalyi márciusi Hírmondó a honlapon is elérhető még
  nézze meg a támogatásokat
  azóta csak a nevezési díjak emelkedtek–és azt most egy összegben betervezték
  egyébként meg fog lepődni

  http://gyorujbarat.hu/barati-hirmondo.html
  2011. március

  ez meg kézis hír
  http://www.csakvari-utanpotlas-kezi.hu/hirek.html

  a győrújbaráti kézis honlapot nem találtam
  csak ezt:(amely nem működik
  http://www.GYKSE.FW.hu
  győrújbaráti szokás szerint
  hogy itt mondják el a falut érintő hírek a falunak?!
  Ugyan már!? Az fényezné a pm-t!

  Inkább semmit!

  az egész kézis ügy a szobor ügyhöz fogható.
  de vegyük le az olimpikonok felkészülési díját is–minek az nekünk–
  (meg a felmenő bajnokság is minek?)

  a labdarúgás már nincs a megyei bajnokságban
  a kézi se legyen
  de azért mi támogatjuk a tömegsportot–mert az meg legyen
  csak az ne aki arra a mintát adja!

  de szüntessük meg!
  Kérek mindenkit javasolja ezt a következő testületi ülésen!
  Az Elnök előbb is megteheti képviselő indítvány keretében!

 162. antihe véleménye:

  Nagyon egyet tudok érteni Boróka 158-asával.
  De most tényleg, HE…
  Mér nem akarja a Zirma (meg Te), hogy normális utak legyenek Barátin, meg járda?
  Pedig 1csapásra lehetnétek helyi kedvencek.
  Az pedig nem egy hátrány ám, főleg annak tudatában, hogy lesznek még választások.

  UTAKAT AKARUNK!

  Aztán jöhet a kézilabda csapat, a dalárda, a helyi rugdagyon FC, a megtévedt hajadonok megmentő klubja, a plazmatévét a disznóólba pályázat önrésze, meg egyebek.

  DE SZOBOR AKKOR SE KŐ TÖBB!
  :-)

 163. antihe véleménye:

  Mindíg elgelejtek valami fontosat, bocs.
  Na most aztán meg van mondva, hogy miknek a terhére lehet út HE!
  Most akkor mibe kötsz bele?
  Csak vigyázz, nehogy a betonba.
  :-)))))))))))))
  :-)

 164. Horvath Eva véleménye:

  semmi kifogásom az ajánlata ellen
  Jöjjön és mondja el ott ahol a döntés van erről.

  egyébként a kézilabda és foci egyesület nevezési díjaát vagy befizetik–vagy nem
  olyan nincs hogy félig

  Vállalja fel a kérelmét és ötletét azok előtt is, akik , pedig a falu hírnevét is fontosnak tartják.

 165. Elnök véleménye:

  Akik a falu hírnevét fontosnak tartják, azok
  - nem távolították volna el Dr Tarjányi Tamás jegyzőt ilyen otromba és hazug módon
  - megadták volna a kerékpáros egyesületnek a kért 100.000,- Ft-os támogatást 2011-ben, hogy egy országos versenyt rendezzenek Győrújbaráton
  - stb

  folytassam?
  Ehhez nem egy ember kell(ett), mint ahogy a változtatáshoz sem elég egy ember.

  ZP

 166. Horvath Eva véleménye:

  dr TT jobban járt—végül a falu is! (vele a képviselők csak elődjeiket ismételték –nem mást)
  100 000 Ft-ból rendeztek volna országos versenyt?
  folytassa!

 167. Boróka véleménye:

  Egy dolog biztos, hogy Győrújbarát a megyében lassan közröhej tárgya és minden negatív példák iskolapéldája lesz. Úgyhogy, aki innen eltávozott, az csak jól járhatott. Egyedül HavEronika marad itt a nyakunkon, főleg, hogy most már majd épülhet a házikója is. Tényleg, fogadunk, hogy ki lesz a kivitelezőjük?
  Nekem lennének tippjeim! :)

 168. antihe véleménye:

  Höhö…
  Barátin országos bicikliverseny…
  Höhö…
  Ilyen utakon. Még montenbájkból is csak a jobb fajtákkal lehetne indulni.
  Egy olyan meg jóval többe kerül, mint az egész összeg, amivel támogathatták volna.
  Szerintem balesetvédelmi okokból, meg a bicajok védelme érdekében nem adták meg a százezret.
  Pedig jó lett volna, mert akkor már lehetne egy biciklis szobor is a verseny emlékére.
  Csak hogy kötődhessünk a baráti biciklis versenyekhez.
  Ha már egyszer út nincs, legalább legyen verseny azoknak, akik mennének rajta.
  Országos bicikliverseny Barátin…Zirmabike, esetleg Monti-Zirma :-)))))))))))))))
  Remélem tervben volt egy senior korosztály is, 60 felett. Azoknak már el sem kell esni ilyen utakon egy jó kis combnyaktöréshez…
  Hát pedig úgy indult, hogy ma nem túl vidám napom lesz :-))))))))))))
  :-)

 169. Non+Ultra véleménye:

  Már építik a szobornak a helyet a Mélykút utca elején.

 170. Horvath Eva véleménye:

  kedves Bóróka !

  önön kívül ki mondja még a közröhejt?!
  soroljon még negatív példákat, amelyet nem “A Testület” gerjesztett anno?
  Egyet, amelyből bírósági ügy lett!

  Pedig hányszor leírtam azt, hogy bíróságra minden ügyet–mert ha közszájon marad–mindig előkerül .
  Ehhez viszont nem volt testületi akarat.

  csak duma–duma–már-már rágalom szintű!
  Kedves Boróka!
  Ön is csak “tényfeltár”!

  Szedjen össze egy feljelentéshez elegendő anyagot és hajrá!
  Szedje össze a tanukat is!

  de

  ne lepődjék meg, ha a fagyi netán visszanyal majd!

  Kedves antihe!
  biciklizni ugyan csak a gyerekek szoktak intenzívebben nálunk– de azért továbbra is áll az ajánlatom:
  kisérj el egyszer arra a településre, amelyben én gyakran kénytelen vagyok megfordulni–és azután bármit leírhatsz—pedig ott prominens országgyűlési képviselő a polgármester–és van bölcsődéje, óvodája, közép és felsőfokú tanintézete is. (műintézetről nem tudok)

  mondjuk amíg odaérsz sem fogsz unatkozni vezetés közben az intenzív kátyúkerülgetés okán :)

 171. antihe véleménye:

  Na megin itt van a szokásos melléduma, hogy persze, persze, de hát máshol is micsoda rosszak az utak, örüljünk, hogy luk van a seggünkön, huha…
  És? Eritreában meg még folyó víz sincs. Mozambikban meg rendszeresen megeszik a krokodilok a mosónőket.
  Van olyan hely a világban, ahol még áram sincs. A jó ebben az, hogy ott aztán igen ritka, hogy valakit agyoncsap a villany.
  Beszart a kölkünk, de legalább a szomszédé is, mingyá könnyebb elviselni a szagot :-)
  Na de kit érdekel mindez a győrújbaráti utak szempontjából?

  Ha egy olyan településen sincs normális út, mint amit HE itt leírt (országgyűlési képviselő a pm meg egyebek)
  akkor az csak azt jelenti, hogy van még olyan önhomály, amelyik legalább akkora vagy nagyobb balf*, mint a miénk.
  Nem tom ki hogy van vele, de engem ez nem tett boldoggá.

  UTAKAT GYŐRÚJBARÁTRA, és a szexuális szabadságot hirdető szobrokat minden kereszteződésbe.
  Nem tom hányan értetek egyet, de előbb talán az utakat!
  :-)

 172. Horvath Eva véleménye:

  Csak halkan jegyzem meg, hogy Győrújbarát útjait ugyanaz a gazda kéne, hogy rendbe tartsa!

  Hogy nem bízol benne?!
  Azon csodálkozom!
  :)

 173. antihe véleménye:

  Nem azér van nekünk napot elhomályosító képviselőhadunk, hogy rávegye a gazdát olyan dolgokra, amiket magától nem akar véghez vinni?
  Ha mindent megcsinálna a gazda magától, akkor minek nekünk 8+1?
  Mondjuk nem csinál meg, de így se értem…
  Vagy a tagadás tagadásába keveredtem HE?
  Bogozd ki, aztán jegyzőkönyvbe vele :-)))))))))))))
  :-)

 174. Horvath Eva véleménye:

  Ennél a gazdánál kár kuncsorogni!
  Ő sorrendet tervez, és attól el nem tér.

  Magunk megcsináltathatjuk, de akkor a “mi ” pénztárcánk vállalja, ahhoz meg meg kell mondani, hogy más mi maradjon el a már elhatározottakból.
  :(

 175. Őri Gyula véleménye:

  Nagyanyám, született Borsodi Etel emlékére:

  Gyermekkoromban, Nagyanyám minden tavasszal megemlékezett báró Lévai Tiborról,
  amikor tyúkot ültetett ( a kotló tyúkot a tojásfészekre tette).

  Mert megesett, hogy az 1920-as években, a báró úr nagyanyám tyúkját vadászpuskájával lelőtte, mert az a szomszédos báró birtokon kapirgált…

  Nagyanyám öt kisgyermeket nevelt a szegényparaszti portán. Nekik nagyon hiányzott a kiesett szaporulat.

  A báró úrnak most szobrot állítanak!
  Miért is?
  Ne haragudj ránk Nagymama!

 176. antihe véleménye:

  Hát ezzel a hozzáállással, mint a Tiéd HE, sose lesz út Barátin, az biztos.
  Ez csak az elmebeteg szobrokhoz elég. Még szerencse, hogy nem Te vagy a homálymester. :-))))))))))))))
  Remélem, hogy ha van még néhány ember Barátin, akinek hasonló emlékei vannak, mint Gyulának, akkor ez a szobor - ha elkészül - legtöbbet vizszintes helyzetben találja majd magát.
  Ha nem így lesz…na akkor kell majd igazán bocsánatot kérni a nagymamától.
  :-)

 177. Horvath Eva véleménye:

  legalább két éve alszol! már
  kedves antihe!

  :)
  most ama szobrok divatja van!

 178. antihe véleménye:

  Divat manapság a tetoválás is, tudtommal mégse néz ki a Zirma úgy, mint egy jakuza főnök.
  Ha a módszereiben többen fel is vélnek lelni némi hasonlatosságot…

  Tényleg-e, mi van az olyan szobrok jogállásával, amik sérthetik egyes polgártársaink emberi méltósághoz való jogát? Mert ha annak a képét kell nézegetnem kőbe vagy neadjisten bronzba vésve közpénzen, napi gyakorisággal, aki lelövöldözte nagyanyám tyúkjait, hát az alighanem ez az eset.

  Szobrot a népnek, ha kő ha nem.
  Pedig ha lennének utak, akkor a szobrokat is könnyebb lenne megközelíteni.
  Ez is egy érv amellett, hogy előbb az utak, de tudom ám, hogy pusztába kiáltott szó…
  :-)

 179. Horvath Eva véleménye:

  Mondom én, hogy alszol! :)
  Sőt! Álmodozol! :)

 180. Török József véleménye:

  Gyula, Gyula !

  Szerinted miért ?

  Hát mert ———-!

  Az ingyen kemence, melyet sokak örömére akartunk építeni, mit sokan élveznének, miért is nem kellett ?

  Hát mert ———-!

  A Nagybaráti Iskola, melyet szeretnénk megmenteni, miért is nem kell még úgy sem, hogy sokan tennénk hozzá munkánkat, anyagunkat, pénzünket ?
  Elképzelésünket vázoltuk. Tíz éves futamidőben gondolkodunk.
  Amit az éves költségvetésben kalkulálni kellene, véleményem szerint évi 2,5 millió forint.
  Hány százaléka ez költségvetésünknek?
  Ez alig több mint amennyit a foci vagy a kézilabda csapat kap, vajon Ők tesznek-e hozzá sajátjukból ?
  Félreértés ne essék.
  Nem máshonnan irigylem el a pénzt.
  Szándékosan nem minősítem a költekezés módját, mert nem vagyok napi szinten tájékozott.

  Vannak dolgok amit, ha megteszünk visszafordíthatatlan.
  Vannak olyanok, mit ha nem nem teszünk meg, hiába bánjuk.

  Ez a Nagybaráti Iskola esete is !

  A régi iskolaépület a neki szánt funkciókkal, talán országosan is egyedülálló lehetne.
  Régi mesterségek kiállított eszközei közt olvasgatni, beszélgetni, sakkozni, tárgyalni és még számtalan
  egyéb tevékenységet lehetne folytatni.

  Így sem kell ?!

  Nekem csak sejtéseim vannak, ha valaki tudja a választ megkérem tudassa.

 181. Horvath Eva véleménye:

  Minden kedves fórum társamnak szép és tartalmas húsvétot kívánok!

 182. fabo véleménye:

  Elnézést OFF leszek, de nagyon fel vagyok háborodva!
  21. század. Iskola honlap. Lehet, hogy csak én vagyok nagyon béna, de miért nincs kint sehol az iskola elérhetősége? Jobb helyeken egy külön menüpont van, ahová kattintva azonnal látszik az iskola összes telefonszáma.
  Nem értem, hogy nálunk miért olyan elavult minden.

 183. Horvath Eva véleménye:

  intézmények menüpont
  ált.isk.
  2. oldala
  ott a közvetlen elérhetőség
  és igen jó honlap—(igaz ott van rendszergazda—honlap gondozó)
  http://www.gyorujbarat.hu/ll-rakoczi/iskola.html?start=1

 184. szakalyklari véleménye:

  Nyilvánvaló, hogy igaza van fabonak és nem igaz HE állítása.

  Nincsen elérhetőség? Vagy komoly keresgélést igényel, mondjuk az óvoda telefonszáma? Nem probléma….! A honlap ugyanis nem a használóknak készült, hanem csak úgy… hogy legyen.

 185. Horvath Eva véleménye:

  http://www.rakoczi-gyorujbarat.sulinet.hu/

  ez az iskola közvetlenül

  a honlapot pedig dr TT alkottatta ilyenné!

  akkor lehet működő, ha az új jegyző majd esetleg gondjaiba veszi–és kap arra pénzt és megbízást
  ( a honlap dolgát mindenki hárítja a pm is :) )
  a költségvetésben arra külön tétel nincs, csak az egész informatikai rendszerre együtt–akárki megláthatja, ha keresi

 186. Horvath Eva véleménye:
 187. Csóka véleménye:

  Az iskola honlapját nem dr TT alkotta, nem kellene mindent az Ő nyakába varrni. Ha jól tudom az iskola honlapját Péter András szerkeszti, Ő az iskolában dolgozik. Más helyeken ilyen dolgokon nem civakodnak, szerkesztik és kész. Jó lenne ha az önkormányzat tudomásul venné, hogy a honlap nem ellenség. A mai világban mindenki előszőr az interneten, konkrétan a honlapon tájékozódik a faluról. Ha a honlap igénytelen és nincs karbantartva az negatív kép a “híres, gazdag Győrújbarátról”.A közszférában mindenki Győrújbaráton, röhög akkor már az internetes kinézetünk se legyen különb.

 188. Horvath Eva véleménye:

  183:
  “intézmények menüpont
  ált.isk.
  2. oldala
  ott a közvetlen elérhetőség
  és igen jó honlap—(igaz ott van rendszergazda—honlap gondozó)”

  197-hez

  hányadik kérdését tette fel írásban ez ügyben
  vagy szóban közvetlenül annak, akit e kérdés illet?!

  egyébként a mostani honlapot dr TT alkottatta ilyenre–
  (mondjuk ő sem gondolta, hogy nem lesz aki feltöltse
  mivel ő nem működtetett mást csak a hivatal közleményeit–így most se feltöltve se működtetve nincs rendesen

  de honlap témában itt-ott 200 másutt többszöröse számú bejegyzés született.
  pénz pedig az idén sem került arra! és csak arra!

 189. fabo véleménye:

  Nekem ez jön be Éva által idézett linken. Nem találom az elérhetőséget még mindig. Akárhogy is van, ez az egész egy nagy vicc. Bementem a lányom iskolájába, ahova a kicsit is beirattam már (Győrben), az iskolatitkár első kérdése: Na és mi újság Győrújbaráton. Úgy hallottam megint nincs jegyző (vigyorog).

  Másoljatok már be nekem ide egy jól látható telefonszámot egy honlapról. Mert ha valahova csak úgy el van dugva a telefonszám, az nekem nem túl nagy segítség. Mostmár mindenféle böngészőben megnéztem, hátha a készülékemben van a hiba, de nem találom. Egy hivatalos ügyet kéne elintéznem, telefonkönyv nincs a kezem ügyében, gondoltam megnézem a honlapot. Az iskola honlapja is iszonyatos.
  Általános iskola - történeti adatok Németh Endre
  2009. szeptember 23. szerda, 10:01
  Tartalomjegyzék
  Általános iskola
  történeti adatok Németh Endre
  Minden oldal

  2. oldal / 2

  Mit kínál az iskola ?

  Nyugodt, családias légkört, személyes odafigyelést, kis létszámú osztályokat, segítséget a tehetségek kibontakoztatásához és a tanulási nehézségek leküzdéséhez.

  Az iskola épületét 2009-ben az önkormányzat pályázati támogatással teljes mértékben felújította, így elmondhatjuk, hogy Győrújbaráton a gyermekek a Nyugat-Dunántúl egyik legmodernebb iskolájában tanulhatnak.A tizennégyezer kötetes könyvtárban Internet hozzáférésre is van lehetőség. Oktató-nevelő munkánkat a pedagógiai programunk alapján végezzük, mely a könyvtárban és az iskola honlapján is olvasható.

  1. osztályban hangoztató elemző - összetevő módszerrel tanulnak a gyerekek olvasni. Első osztályban fejlesztő pedagógusunk kiszűri a tanulási nehézséggel, beszédhibával küszködő tanulókat. Akinek szükséges, hatodik osztályig fejlesztő órákat biztosítanak. E mellett rendszeres korrepetálásokat és tehetséggondozó foglalkozásokat tartanak a gyermekek számára. A tehetséges gyerekeket sokféle versenyre készítik fel. A tanulók a megyei, sőt országos versenyeken is megállják helyüket. Azoknak a tanulóknak, akiknek a normál tanterv elsajátítása komoly nehézségeket okoz, gyógypedagógusok segítségével végzik az eltérő tantervű tananyagot. Készség tantárgyakat a saját évfolyamuknak megfelelő osztályban tanulják, azaz ők részlegesen integráltan neveltek iskolánkban.Délután sokféle szakkör várja a gyerekeket. A szakköri kínálatot évről-évre bővül az igényeknek megfelelően.

  Az iskola számára különösen fontos a gyerekek biztonsága, ezért reggel 7 órától ügyeletet tartanak, ahol, csendes tanulással, pihenéssel, beszélgetéssel tölthetik az időt a korán érkezők. Az ügyeletes nevelők a nagybaráti és a kisbaráti buszhoz kimennek, két-két felsős “kisrendőr” segítségével vigyáznak az érkező tanulókra az úton történő átkelésnél. Munkájukat a polgárőrök is segítik. A kisbaráti busznál a Győrből érkező kollégák ügyelnek. A gyermekek testi egészségét a rendszeres védőnői és gyermekorvosi ellenőrzés biztosítja. Az iskolában pszichológus dolgozik, akihez a nagyobb gyerekek önként fordulnak problémáikkal, és a beilleszkedési nehézséggel küszködő gyerekek is rendszeresen felkeresik. Ez a lehetőség a szülők részére is nyitott.

  A diákönkormányzat kettős feladatot lát el. Részben a gyerekek érdekvédelmét, jogaik érvényesítését hivatott biztosítani. Másrészt szabadidős programokat szervez a diákok részére. A diákönkormányzat saját honlappal is rendelkezik.

  Az iskola közvetlen honlapja:
  II. Rákóczi Ferenc ÁMK

  Üdv: Bogi

 190. Horváth Ágnes véleménye:

  Felháborítónak tartom,hogy HE még mindig mindent TT. nyakába akar varrni.

  Nem tudom mi az oka ,hogy ilyen ellenszenvvel van iránta.

  TT. már több mint egy éve nem jegyző a faluban, azóta volt fél évig helyettes jegyző, fél évig állandó jegyző, majd ismét ki tudja meddig helyettes jegyző?!
  Ők nem tehettek volna valamit , hogy a honlap jól működjön???
  TT. valóban csinált egy honlapot, de mivel nem ez a szakmája, lehet hogy ez volt az első ilyen próbálkozása, távozása után már másnap módosítani lehetett volna !!!!

  Azóta sem történt semmi…..
  Inkább csinálni kellene valamit az itt maradottaknak, nem mindig az elmenőket sározni.
  HE ehhez nagyon ért…..

 191. bender véleménye:

  Üdvözlet mindenkinek!

  190-hez: “Nem tudom mi az oka ,hogy ilyen ellenszenvvel van iránta.”… indok egyszerű: TT nem kért Heveronika bájaiból és megakadályozta hogy a nevén lévő külterületi földeket belterületbe vonják a rendezési terv ellenében, jópár milliócskát nyerve az ügyleten. Miért nem fogja fel már végre mindenki hogy itt minden csak a pénzről szól, CSAKIS a pénzről?

  A honlap meg rég lejárt lemez. Megnézve az előző honlap alkotójának néhány mostani munkáját… eléggé sajnálhatják, hogy elüldözték.

  Másik érdekesség: kezembe került egy friss recept, Dr. Palla Roland receptje. A tetején az van feltüntetve a neve mellett zárójelben, hogy háziorvos tan.. azaz háziorvos tanuló… hááát.. no comment.

  További szép napot.

 192. Elnök véleménye:

  166-hoz
  Kérem, sokadszor kérem, hagyja abba az égbekiáltó hazudozásait és csúsztatásait!
  Az indok lehet(ett) Dr TT. elküldésére, hogy ő így jobban járt??? KIT ÉRDEKELT EZ AKKOR??? SENKIT! Ez nem indok, utólag sem! És ha azóta munkanélküli?
  A kerékpáros egyesület esetében. T. H(azudozós), tudja mennyit támogatást kaptak 2010-ben, amiből országos futamot rendeztek?? Nem? Nem nézett utána? Nekem 1 perc volt utánanézni. 200.000,- Ft-ot. Ennyi idén is elég lett volna erre. De tavaly sem adtunk, idén már kérni sem mertek. Csak elmaradt egy rendezvény, amit az egész országban emlegettek volna a kerékpárosok.

  ZP

 193. horvatheva véleménye:

  192-hez

  Mit hazudoztam megint Ön szerint?

  Az indok lehet(ett) Dr TT. elküldésére, hogy ő így jobban járt??? KIT ÉRDEKELT EZ AKKOR??? SENKIT! Ez nem indok, utólag sem! És ha azóta munkanélküli?

  Ha érne annyit , akkor megkeresném az Ön értekezését e témában.

  “A kerékpáros egyesület esetében. T. H(azudozós), tudja mennyit támogatást kaptak 2010-ben, amiből országos futamot rendeztek?? Nem? Nem nézett utána? Nekem 1 perc volt utánanézni. 200.000,- Ft-ot. Ennyi idén is elég lett volna erre. De tavaly sem adtunk, idén már kérni sem mertek.”

  valóban nem néztem meg volt-e támogatási kérelme a kerékpáros egyesületnek–tekintve , hogy arra nekem forrásom nem igen lett volna–ha mégis készséggel megteszem és elnézést fogok kérni, de előtte linkelje azt a forráshelyet, ahol az t megnézhetem

  “Csak elmaradt egy rendezvény, amit az egész országban emlegettek volna a kerékpárosok.”

  Ha mát a kerékpárosok nem kértek pénzt , mert azt gondolták, hogy…
  Akkor Ön kedves Elnök a képviselői keretét miért nem erre forditotta például?
  vagy a tartalék terhére miért nem inditványozta a verseny rendezésének finanszirozását.

  http://gyorujbarat.hu/barati-hirmondo.html?start=6
  2o1o.március

  http://gyorujbarat.hu/barati-hirmondo.html

  2o11. március

  19o-hez

  dr TT nyakába semmit nem akarok varrni. vele erről a honlapról többször beszéltünk, sőt E-mailt is váltottunk.Elfogadtam , hogy a honlap a hivatalé–az ő felfogásában–Ennek tökéletesen meg is felelt.

  Azóta a honlap átalakítására nem volt sem bejelentett igény,sem nem szorgalmazta rajtam kivül senki.

  A mostani helyettes jegyző felteszi a publikus anyagokat a megfelelő helyre, de ezen a honlapon az a baj, hogy nincs megfelelő hely sok egyébre.
  Sőt kijelőlt ember sem, aki a hivatalos tájékoztatáson túl gondozza a honlapot, informatívvá tegye.

  Majd az új jegyző—az új költségvetés kapcsán.–az idei évben arra már pénz nem igen lesz.

  a honlapot egyébként hivatásos honlapkészítő csinálta megrendelésre.

  Azt pedig kikérem magamnak, hogy én dr Tt-t bármi módon sértegetném—-megteszik helyettem a “védői”
  Tiszteltem amit elvégzett, kár, hogy belement ugyanabba a hibába, ami miatt az őt megelőző jegyző is volt elmarasztalva sokat–
  “nem szolgálta ki a testületet adatokkal “–hallottuk korábban eleget
  de dr TT továbbment: még meg is védte munkatársait, hogy dolgoznak azok eleget…..
  van erre video felvétel elérhető–ha kéri megkeresem.

  Egyébként pedig dr. TT abban az iskolában, abban az évfolyamban végzett, ahol egyik hozzátartozóm. Miért lenne róla bármiféle negatív véleményem. :)

 194. horvatheva véleménye:

  11. 2884 Bakonyszombathely, Kossuth u. 31. Dr. Tarjányi Tamás——–jegyző
  JEGYZŐK ADATAI (Komárom-Esztergom Megye)
  Frissítve: 2012.01.10.

  http://www.kormanyhivatal.hu/download/4/e8/20000/polgmester_jegyz%C5%91_adatai.pdf

 195. Kocsár Károly véleménye:

  Pintér Lajos Tibor Bakonyszombathely jegyzője, és a linken nem szerepel dr. TT. Miről beszélünk?

 196. Horvath Eva véleménye:

  :)

  használja a gördítő sávot
  itt pedig egy miénkhez hasonló aktualizált honlap
  http://www.bakonyszombathely.hu/hirek.htm

 197. Kocsár Károly véleménye:

  Használom. A másik linken Dr. Cserhalmi Antal a jegyző, és az aktualitások között a 2011 július 17. falunap meghívója van.

  Lehet, hogy elromlott a gépem?

 198. antihe véleménye:

  UTAKAT KÉNE ÖSSZEHOZNI VÉGRE HALÓ!
  Fel nem foghatom, hogy mért érdemes akár egy sort is leírni a jövő-menő jegyzőcskékkel kapcsolatban.
  Mér ment el, mikor ment el, hol van most, fáj-e a hasa, vagy micsinál éppen e nehéz napokban vajh…
  Ki a jóistent érdekel?
  Meg ha tudjuk is a választ mindezekre, az hogyan viszi előbbre Baráti dolgait?
  Olyan még úgysem született, aki megfelelne a testületnek is meg a Zirmának is, úgyhogy tökmind1, jöjjön aztán pofozza a semmit akárki, az alatt a fél év alatt, amit itt tölt.

  Inkább feltenném a kérdést népi kezdeményezés keretében:
  Mit tett az önkormányzat eddig és mit szándékozik tenni annak érdekében, hogy közlekedni lehessen végre a falu gerinc útjain? Értsük ezalatt a Csanak-Nyúl közötti, meg a baráti ipari parktól, mondjuk át a hegyen a tényői elágazásig terjedő két szakaszt.
  HE majd megszámolja, hogy ez hány km, szerintem ki is fogja hozni, hogy több, mint 100
  :-)

 199. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Kocsár úr !próbálja újra!

  egymás alatt van 4 táblázat
  2–pm
  2 jegyző adatokkal

  no–az alsó kettőben keresse (bár betűrendben vannak az adatok)

  http://www.kormanyhivatal.hu/download/4/e8/20000/polgmester_jegyz%C5%91_adatai.pdf

  Mi a csudát érsz azzal kedves antihe, ha Győrújbarát területén jók az utak, ha Győrújbarátig meg kevéssé jók.
  Mondjuk Csanak útjai—nekem félelmetesek
  az ipari park körül is rémes

  legalább kátyúznák–de az is késik

 200. Csóka véleménye:

  Biztos, hogy Bakonyszombathelynek nem Dr. TT a jegyzője! Az a táblázat nem jó. Én sem értem, hogy ezt miért kell ennyire kivesézni. Nem mindegy már, hogy mit csinál. Remélem mostani helyén jobban megbecsülik mint Győrújbaráton!

 201. Horváth Ágnes véleménye:

  HE még mindig miért T.T.-vel foglalkozik???

  Nyomoz utána?! Rossz helyen keresgél !!!

  Kicsit alaposabbnak kéne lenni, hívja fel Bakonyszombathelyt és kérje a jegyzőt ! :-)))

  Na és ha ő lenne a jegyző, ez már a magánügye, nincs mit szégyellnie, jól képzett , tapasztalt, értelmes fiatalember, az élet más területein is biztos jól megállja a helyét,
  de ez már nem HE-re tartozik, bár ő még mindig mindent szeretne tudni vele kapcsolatban !! :-)))

  Mindent megragad, csakhogy írhasson róla, lehetőleg negatív dolgokat!!

  Ez a legfontosabb ebben a faluban ???
  A jelennel foglalkozzon !

 202. antihe véleménye:

  Hát persze, Csanakon is maga a borzalom az út.
  Bizonyára azért (is), mert ott (is) vannak olyanok a helyi önhomályban és környékén,
  akik az út megcsináltatása helyett úgy gondolják, hogy mijafenének nekünk út, Győrújbaráton sincs…
  Hofi jut eszembe…gyerekkoromban Veszprém megyében ilyeneket legeltettem. :-))))))))))))
  :-)

 203. horvatheva véleménye:

  Kedves Ágnes !

  Álljon meg a menet!
  Én dr TT -sal soha nem foglalkoztam, de mivel Ő a jelenleg érvényes honlapunk megrendelője és elfogadója, ezért a “védői” összekötik személyét a honlappal–ezért kerül elő a neve gyakran.

  Biztos voltam benne, hogy tehetséges fiatalember lévén–iskolázottként semmi gondja nem lesz új munkahelyet találni.
  Azért tartottam fontosnak utánakeresni, mert eme váddal illetett drága Elnök fórumtársunk:
  +”Elnök véleménye:
  április 11th, 2012 - 12:59
  166-hoz
  Kérem, sokadszor kérem, hagyja abba az égbekiáltó hazudozásait és csúsztatásait!
  Az indok lehet(ett) Dr TT. elküldésére, hogy ő így jobban járt??? KIT ÉRDEKELT EZ AKKOR??? SENKIT! Ez nem indok, utólag sem! És ha azóta munkanélküli?”

  Kedves antihe! Nekem már otóm sincs!, az utak mégis bosszantanak.Főként a kikerülhetetlen kátyúk!(pl. ipari park körül)
  de
  nem Győrújbaráton a legnagyobbak, amelyekkel gyakori találkozásom leend.

  Szóval a mostani közút-gazda tervez, és bizony kuncsorogni nála nem igen van mód.

 204. horvatheva véleménye:

  Kedves antihe!

  Kaptál egy újabb ötletet kedves Elnök fórumtársunktól.
  csak 27.5 milliót vinne el–a nincsből.

 205. horvatheva véleménye:
 206. antihe véleménye:

  És hogy Barátin kívül is rosszak az utak, az mentség arra, hogy az itteni - kb. milliárdos költségvetéssel gazdálkodó - önhomály szobrokat állítgat meg tartalék keret terhére jutalmakat osztogat, miközben nem lehet közlekedni a település útjain?

  Ha a szoborállítás meg az intrikálás, meg az egymás nyírása helyett, a képviselők meg a főnökük az falubeli fő közlekedési útvonalak állapotának javításán fáradoznának, akkor nekem pl. nem kéne itt tépnem a számat.
  Szerintem mindenkinek jobb lenne. ;-)

  27.5 millió, ami nincs. De szoborra, meg hivatal felújításra, meg új polgármesteri bútorokra, meg testvérvárosi utazgatásokra, meg csak a jóég tudja mi minden ökörségre, biztos lenne mi?
  Figyelmedbe ajánlanám a 158-ast, hogy mi mindenre van még. Nem is gondolná az ember, HE…

  Nem tom Elnököm miféle ötletéről beszélsz, de Szerinted a 300 ezer sem volt meg, meg ha jól emlékszem arra a két nyamvadék jáccótéri padra való sem, most mégis ott a terelővonal is meg a pad is, úgyhogy Neked már nem hiszek HE.

  Viszont a terelőm erősen kopik, kezdhetitek kotorászni a nincset megint.
  Javaslom a tartalék keret terhére kirovandó polgármesteri jutalomkeret megkurtításával megoldani.
  Csak mert mindíg kell mondani forrást is.
  :-)

 207. antihe véleménye:

  Bocs, Elnököm blogjába írtam ezt, de miután nem értek egyet az ottani törlési szabályzattal inkább ide teszem.
  Elnökömet ezúton is kérem, hogy ne habozzon, töröljön engem is :-)

  Szóval, a kalandpark ügyben…

  Találjon inkább 100 misit az utakra, és tegye közvetlenül ez utánra a kalandparkot.
  Kb úgy nézne ki utak nélkül de kalandparkkal a falu, mint egy pógár, akinek lukas a cipője, az is csak az egyik lábán van, de RayBen napszemüveget visel…
  Jelenleg nem szórakozási meg szórakoztatási lehetőségekre van szükség Barátin, hanem a közlekedés alapvető feltételeinek biztosítására. Észrevehetnék végre ott az önhomályban.
  Megint egy olyan dolog ez, hogy szarunk rá mire van szükségünk, ha kalandparkra van pályázat, legyen kalandpark, így legalább nem kell gondolkodni. Imádkozom, nehogy találjon egyet atomhulladék temetőre, mert tuti, hogy akkor az is lesz itt Barátin.
  Megtérülés 5-8 év. Höhö. Főleg, ha minden faluban megpályázzák és nyernek. Akkor majd lesznek összeérő kalandparkok, lehet venni globális jegyet kedvezményesen és egy jeggyel körbejárható lesz az egész sokorói vidék egészen a Bakonyon át a Balatonig. Külön szolgálat lehet másik pályázatból, aki majd összeszedi a kaland közben jobb létre szenderülteket.
  Qrva jó. Most megint az EU okossága következtében a kalandparkok országa leszünk. Miközben közlekedni a falu egyik végéből a másikig csak testi épségünk kockáztatásával és járműveink veszélyeztetésével tudunk.
  Hát, nem mondom, hogy nem jobb, mint a vas és acél országa, de azért nem vagyok maradéktalanul lelkes…

 208. Horvath Eva véleménye:

  Köszönöm !

  (az Elnök velem mindig “korrekten” szokott eljárni—rágalmaz, aztán semmi …..
  de már oly hosszú ideje teszi, hogy hiányozna, ha ………….. egyszer kimaradna :) )

  egyébként azt tudod, hogy egyetértek?!

  csak mi a csuda legyen a sok kötelezően működtetendő többi feladattal
  ((valami olyan féle dolog van itt Győrújbaráton, hogy a lakói gazdagabbak, igényesebbek, mint amit a közös nyújtani képes kicsinek, nagynak, autósnak, öregnek.Mindenki egy kicsit kap—ezért aztán az a helyzet, mint az iskolai számítástechnikai oktatással—-otthon a gyermek modernebb géppel rendelkezik, mint az oktatásra használt masinák)

 209. horvatheva véleménye:

  ez is a kalandpark létesítését fogja gátolni.
  http://www.origo.hu/itthon/20120411-meglepte-a-polgarmestereket-hogy-onkormanyzati-tulajdonban-maradnak-az-isk

  (de a csudába! az útjavításokat is!)

 210. horvatheva véleménye:
 211. Csóka véleménye:

  Nincs pénz! Elnök Úr és mindenki mivel a költségvetés nyilvános, én azért megnézném alaposabban! Hát ha van benne valami. Ugyan a bér tervezést személyiségi jogokra hivatkozva eddig sem lehett megnézni akárhányszor kértük is. De neveknélkül azt hiszem az előző jegyző már bemutatta, talán most sem ártana abba BELENÉZNI. Honnan is van és lesz bérmegtakarítás? Ugyan így a dologi kiadásokat esetleg tételesen át lehet nézni. Az előző testületnél ezek működtek, nem volt mutyi!

 212. Horvath Eva véleménye:

  az előző testületnél is épp ennyire működtek, mint most

  a honlap nem változott
  a közzététel módja sem

  most is oda lehet menni elkérni a költségvetést tanulmányozni, kérdezni, mint akkor

  A készítése sok körös idején volt bárki is , aki akárcsak egy szót is megkockáztatott.
  A pm díjazása publikus
  a jegyzőé már nem–

  egyszer teegye meg kedves Csóka, és számoljon be a tapasztalatáról.
  Az “át lehetne nézni”–típusú mondatokkal egyszer utasítsa saját magát–csak egyszer!

  A kormányhivatal pedig oly szigorúan ellenőriz, hogy senkki sem kockáztat felesleges kiadást.
  esetleg kalandparkra…..

 213. Csóka véleménye:

  Kedves HE! Én is a közszférában dolgozok, ugyan nem az önkormányzati szektorban, más területen. Költségvetés nem áll távol tőlem. Kormányhivatal szigorú ellenőrzéséről megvan a véleményem. A bér tervezést a MÁK ellenőrzi, remélem meg is fogja tenni egyszer tételesen. A bér tervezését szigorú szabályok kötik meg, amiket ajánlatos betartani! A dologi kiadások más lapra tartoznak, ott bizonyos feltételekkel lehet átcsoportosítani, ha van miből és van rá hajlandóság. Az eredeti költségvetés módosítható ha évközben a tervezetthez képest más feladatot végeznek el. Igaz, hogy ehez kell a testület is, ha szabályszerűen járnak el! De Győrújbaráton módosították már úgy a költségvetést, hogy a feladat régen kész volt mire pénz került a megfelelő helyre. Ez nem újdonság. Kedves HE bárki utasíthatja magát, hogy megnézze a költségvetést úgysem azt kapja meg amit látni szeretne ( magán emberként!!!).

 214. horvatheva véleménye:

  Mikor próbálta ki?

  egyébként az utólagos módosítás az előző testület idején történt–van róla video—akkor amikor olyan feladat állt elő, hogy a pénzt a számláról leemeltékvélna 1gy is úgy is.
  de
  a drága Elnök erről biztosabb információval rendelkezik–meg kéne kérdezni Őt!
  én csak videot kereshetek vissza–

  A költségvetésnek van egy tervezete–amit folyamatosan valósítanak meg–
  Amikor a megvalósítás elkezdődik, akkor bizony naponta aktualizálják az adatokat–másként nem tudnák, hgy hol állnak.
  és megteszik. Biztosan tudom, hogy megteszik.

  Ezért tudnak elszámolni , zárszámadást csinálni.
  amit a kormányhivatal ellenőriz.

  A közalkalmazotti bértábla pedig kötött.A bér ott idő és végzettségfüggő.

  aki pedig mégis elkéri és tanulmányozza a költségvetést, annak kell némi ismeretekkel rendelkeznie az ügymeneteket illetően, mert különben néz, de látni sokat nem lát.

  Nekem ma elérhetetlen a falu hivatalos honlapja. Csak nem lesz valami változás benne??

 215. horvatheva véleménye:

  Szeretettel várjuk Önöket a következő rendezvényeinkre!

  2012. április 16. 17 óra Napóra egyeület kiállításának megnyitója

  2012. április 18. 11 óra báró Kisteleky Lévay Henrik szobrának avatója )olvastam az anyag egy részét. alapos munka!)

  2012. április 28. IV. Családi Sport Majális

  A plakátok ide kattintva letölthetők:http://gyorujbarat.hu/

 216. Horvath Eva véleménye:
 217. antihe véleménye:

  Hurráááá, még egy szobor!
  Kínzó hiányérzet gyötört már hónapok óta, de most egy csapásra megszűnt.
  :-)

 218. Non+Ultra véleménye:

  Nem megyünk demonstrálni a szoboravatásra? A táblákra meg felírjuk, hogy: pl. “Utakat akarunk nem szobrokat!!!”

  Természetesen békés demonstrációra gondoltam, ami belefér a gyülekezési jog gyakorlásába.

 219. szakalyklari véleménye:

  Mi az, hogy várjuk….(218) Most akkor HE a hivatalban dolgozik, vagy …..mi a szösz. Sietek leszögezni: engem HE ne várjon!

 220. szakalyklari véleménye:

  Bocsánat…. rossz a hivatkozás.

  Mi az, hogy várjuk….(215 !!!!!) Most akkor HE a hivatalban dolgozik, vagy …..mi a szösz. Sietek leszögezni: engem HE ne várjon!

 221. Csóka véleménye:

  Kedves HE netán HÁ!? (214-hez) az lehet, hogy a közalkalmazotti bértábla kötött de a hivatalban köztisztviselők vannak!A kettő nem ugyan az. Igaz, hogy az ő bérük tervezésének is szigorú szabályai vannak attól csak szabálytalanul lehet eltérni. Ezek a szabálytalanságok előbb vagy utóbb kiderűlnek!Az előző testület nyakába mindent be lehet varrni,ugyan úgy mint a volt jegyzőébe. Már pedig ha valaki hárítani akarja a felelősséget és eljátsza azt, hogy semmiről sem tud az ezt meg is teszi. Az előző testületnek és a jegyzőnek is jó elképzelései voltak csak a pm a maga egyszerű és mondhatni rossz indulatú gondolkodásmódjával erre nem volt vevő!

 222. Horvath Eva véleménye:

  kedves akire én nem hivatkozhatok!

  nálad a két pont!

  elmaradt az idézetet jelző ” “–jel!

  :) :)

  sajna én sem leszek ott–

  221-hez

  Azért az nem semmi, hogy ez a pm “a maga egyszerű és mondhatni rossz indulatú gondolkodásmódjával”

  csak idehozza
  dr Kőrös Erzsébetet
  Arany Piroska írót
  Járai Zsigmondot
  Várszegi Asztrikot.

  A többieknek meg savanyú a szőlő!

  Az elnöknek meg főként!

 223. Csóka véleménye:

  Ja ezeket a dolgokat ne említsük már egylapon kedves HE! Ezek az emberek pénzt nem hoznak.A falu gazdálkodásához nincs közük, legfeljebb annyi, hogy ezekre a rendezvényekre jó sok pénz elmegy. Ezek az emberek felé mosoly, vigyor stb, de nagyon sokan ismerik a pm másik arcát is amivel nem igen villog. Nyugodtan elhiheti nem savanyú a szőlő. A helyzethez inkább a kukacos alma illik. Kivülről szép de belül nagy baj van!

 224. Horvath Eva véleménye:

  ettől még az ipari park ismét bővül

  (igaz az út meg nem javul–bár a nagy autóknak mindegy :) )

  a szőlő az bizony savanyú—ezek az emberek bizony pénzt hoznak—

  A pm pedig elég pörgetős személy és nem igen szereti a megalapozatlan szócsépléseket—–
  a gazdálkodást pedig át nézik árgus szemű kormánytisztviselők—
  Ha pedig a pénzt valaki másra költené, mint ahogy a költségvetés előirányozta, akkor szólnia kellett volna a tervezés idején.

  Most már csak szócséplés.

  A “nagy baj”-t pedig hallom /olvasom megszámolhatatlan sok Elnök szignózta blogban, de sok eredményét nem tapasztalom–úgy amúgy!

 225. Horvath Eva véleménye:

  Egy meg nem válaszolt levél.
  Demokráciából elégtelen
  Apa.. kezdődik.. kezdődik… kezdőőődik avagy Vissza a (jövőbe) múltba I.
  Egy elkapott palackposta a jegyzőtől
  Demokráciából, erkölcsből elégtelen
  El a kezekkel a jegyzőtől!!
  A képviselői lét elviselhetetlen könnyűsége
  A bérleti díj és a tükör
  66 nap
  Gondolatok választásról, kampányról, függetlenekről
  Óvodabővítés a hegyen
  Mondd, te kit választanál?
  Nehéz a dolga….
  Mi (nem) történik?
  Ami nem látszik
  Választási tudnivalók
  Divide et impera
  Ki vezeti ezt a falut?
  Miért szükséges a változás?
  Bűnös vagy nem bűnös a polgármester?
  Közösség és fejlődés - 2010
  Képviselőjelölt-jelöltek, figyelem!
  2010. évi Országgyűlési Képviselő Választás 1. fordulója - 2010. április 11., Győrújbarát
  „Vétkesek közt cinkos…..”
  40 évesek lettünk – ünneplés győrújbaráti módra
  Quo vadis AMK? III.
  LEADER : Kit érdekel?!
  Győrújbarát a Kisalföldben – gyors látlelet a regionális bulvármédiáról
  Quo vadis ÁMK - II. felvonás
  Bölcsőde
  Mindennapi szemetünk
  Quo vadis ÁMK?
  Félidőben
  Nincs kategorizálva –minősítésűek

  Három téma
  Egy meg nem válaszolt levél.
  Tisztes szegénység?
  Spóroljunk! Spórolunk?
  Kísérlet
  Tudatos választókat!
  Jelöltek, blogra fel!
  Mi (nem) történik? Mitől fejlődik a falu?
  A FEJLŐDÉS VAGY AMIT AKKÉPP AKARNAK BEMUTATNI!

  ezek az Elnök által adott blogcímek

  önmagában sem érdektelen
  Ha valaki talál a blogokban egy mondatot, amely a pm-ről pozitív módon szól—azt hozza ide! :) :) :)

 226. antihe véleménye:

  Holnap ismét új szobor Barátin. 1 misi + 1.5 misi azaz 2.5 millió Forintért.
  Ezen már nem érdemes vitát nyitni elvtársak.
  De mi lesz ez után?
  Ugye lesz még szobor, nem fosztanak meg bennünket ettől a mérhetetlen örömtől, amit egy ilyen felavatása okoz?
  Nem beszélve a társadalmi összetartó erejéről, a közösségre gyakorolt jótékony hatásairól.
  Gyógyszer az ilyesmi, testnek és léleknek egyaránt, én mondom.
  Főleg a léleknek.
  Főleg a beteg léleknek.
  Főleg egy olyan faluban, ahol nincs járda meg közlekedésre alkalmas út.
  Hát hová lenne ez a világ, ha nem lenne emlékmű valahol egy nagyszerű karriert befutó biztosítási ügynökről? :-)
  2.5 millió forintért.
  Hány méter járda lehetett volna ennyi pénzből?
  Igaz, hogy az csak a gyermekeink életét tette volna biztonságosabbá, nem ér fel egy szobor okozta sok-sok…sokkal.
  Ha jól számolom HE, ennyi pénzből legalább 8-10 évig minden évben le lehetne festetni a terelővonalat.
  Ha még hozzáteszem a tartalék keret terhére megszavazott jutalmakat is, akkor már egy emberöltőn át…
  Hát szóval szobor.
  Nem baj, egy lehetőséget azért tényleg rejt, ami nélküle sosem adatott volna meg:
  Le lehet dönteni.
  :-)

 227. 'gyüttment véleménye:

  224.

  “”"A pm pedig elég pörgetős személy és nem igen szereti a megalapozatlan szócsépléseket—–
  a gazdálkodást pedig át nézik árgus szemű kormánytisztviselők—”"”

  A napom be lett ” aranyozva”. Egész nap röhögök! ( köszi!)

 228. Horvath Eva véleménye:

  Igyekeztem!
  :)

 229. Horvath Eva véleménye:

  226-hoz

  ennek a szobornak, csak a helyet adják-
  de valóban van még szobor elképzelés……

  az az ügy viszont már a kormányhivatalnál van……

 230. antihe véleménye:

  Nem csodálom, hogy van még szobor elképzelés.
  Úgy látszik az közféra szereplőinél megfigyelhető elmezavar nem egy olyan baj, amit az idő, vagy a meglévő szobrok száma orvosolni tudna.
  Szinten marad.
  Vagy súlyosbodik.
  Ámen.
  Szervezzünk szimpátiatüntetést az új szobrokért.
  Olyat szeretnék, amin Zirma egy röfögő disznót hajt át az úton, ehhez asszem sokan tudnának kötődni.
  .
  .
  .

  Ja….nincs út…
  :-)

 231. antihe véleménye:

  Ja, különben gyüttment…
  Mondtam én már rég, hogy ez a blog sokkal jobb, mint bármilyen, sok hozzáértéssel meg kiváló humoristákkal összehozott kabaré.
  És az egészet HE-nek köszönhetjük, mert a legnagyobb poénokat szinte mindig Ő mondja.
  Köszi HE, ezek az árgus szemű át (és vissza) néző kormánytisztviselőnek … hát ezek ma megint elvitték a napi Oscar-t, nekem is szuper lett a napom.
  Hááát…ha nem lenne sötétség, soha nem tudnánk értékelni a napfényt…
  :-)

 232. Horvath Eva véleménye:

  előzetesen, amikor még változtatni lehetett volna, akkor senki nem tett még halvány megjegyzést se!
  senki!
  Semmi költségvetéssel kapcsolatos kérdésben.

  Most utólag?! Minek……

 233. bender véleménye:

  Üdvözletem,

  Tényleg már nincs más hiányérzetem nekem sem, mint egy újabb szobor. Az országos elmebaj legyűrűzik ide is sajnos.
  232-höz meg: “előzetesen, amikor még változtatni lehetett volna, akkor senki nem tett még halvány megjegyzést se!”

  Hát hogy a jó istenbe lehessen még megjegyzést is tenni, amikor a testületi ülések munkaidőben vannak. a bizottságiakról meg sem jelenik információ sehol!!! Na és ha tennénk, a jelenlegei testület minden további nélkül figyelmen kívül hagyja és megszavazza úgyis. Erre nem tudok mást mondani, h égbekiáltó pofátlanság. Még egyszer leírom és egyetértek mindenkiivel:

  UTAKAT ……. TOK MEG!!

  A pontok helyébe mindenki képzelje azt amit akar, aztán moderáljanak ki, nem érdekel.

  HEveronika, nem tűnik fel h SENKI SEM akar szobrokat Önön kívül?

  Na további szép napot!

 234. Horvath Eva véleménye:

  Eddig csak egy szobrot állított fel az önkormányzat.

  Elnök pedig akkor , amikor az alkotó a szobrot felajánlotta, akkor egy árva szóval nem utasította vissza.
  Pedig akkor lett volna illendő azt megtenni.
  Ha elfogadták , akkor már fel kellett állítani.

  Itt mindig akkor kezdődik a szöveg, amikor már nincs változtatási lehetőség.
  A holnapi szobor azt hiszem anyagilag nem terhelte a falut.

  a következő tervbe vett szobor felállítása pedig még erősen odébb van. Annak labdája azt hiszem most a kormányhivatalhoz került.

  igaz történet:
  egy nagy szegénységben élő kisfiú sokáig nem fizetett be napközis díjat, de kis termete miatt a hiányzók kosztját sokáig odaadták számára. Egyszer betelt a pohár, és kifejezetten az ebéd dijának rendezésére kapott szociális segélyt a család. A pénz megérkezett—és

  a család vett a gyereknek egy focilabdát—
  Sokáig nem értettem meg.Aztán egyszer mégis—igen néha a jól léthez a léleknek is kell adni valamit!
  Ez itt a szobor és az ő üzenete.

  A családok Győrújbaráton gazdagabbak, mint amit a köz biztosítani képes.
  két út van:
  1. helyi adókat kivetni
  2. elfogadni azt, amelyet biztosítani tudnak a befizetett adóból–a kötelezően ellátandó feladatokra
  (útjavításra, bölcsődére, épületfenntartásra , öregek ellátására, védőnői hálózatra, rendelőkre stb.)

 235. Elnök véleménye:

  Egy kis pontosítás:
  Ma a hivatali dolgozókon kívül SENKI nem tudja, mennyibe került nekünk ennek a szobornak a felállítása.
  Egyébként a szobor és a talapzat semennyibe, azt a biztosító állta, aki a szobrot állíttatta.
  Mi a környezetének rendbetételét fizettük.
  Azt meg senki nem tudja, mennyibe került, mivel a PM önálló hatáskörben dönthetett róla, mi csak pénzügyi keretet biztosítottunk. Ha már van róla számla, akkor tudható az összeg is.
  Esetleg lehet tippelni, árajánlatot írni, hogy ki mennyiért csinálta volna meg. :)

  ZP

 236. Horvath Eva véleménye:

  Az a legnagyobb poén egyébként
  kedves Elnök,

  hogy a kitűnően működő honlapunkról az se derül ki, hogy hova a csudába fogják felállítani a szobrot.

  Így ha akarnám se tudnám meghívni “akire én nem hivatkozhatok” kedves fórumtársamat az eseményre.

  Ezért aztán a rendbetétel összegére tippelni is nehéz lenne.
  Egyébként lesz még egy gondozott helyszíne Győrújbarátnak a szobor környékén.

 237. Elnök véleménye:

  Én már többször is láttam. Sőt a szobrot is.
  Akkor ezúton én is hívogatok mindenkit a Mélykút utca elején lévő Barátság-Parkba, ott áll már a szobor.
  ZP

 238. Horvath Eva véleménye:

  161/2011.(X.11.) Kt határozat
  Győrújbarát Község Önkormányzatának Képviselő-testülete
  1./ elhatározza, hogy Győrújbarát, Baráthegy, Barátság park (Csárdasor utca és
  Mélykút utca által határolt park) helyszínen, a CIG Pannónia EMABIT Zrt
  partnerrel együttműködve, Báró Kisteleki Lévay Henrik emlékére szobrot emel;
  2./ elrendeli a fentiek érdekében a következőket:
  A szobor műszaki megvalósításának tervezett határideje: 2012. március 30. napja.
  Átadásának időpontja: a létesítő partnerrel egyeztetett időpontban.
  Felhívja A polgármestert, hogy az emlékpark megvalósításához különösen az
  alábbiakat hajtsa végre:
  i.) gondoskodjon a szobor talapzatának elkészítéséről, az előzetes terv(ek)
  bemutatásával;
  j.) gondoskodjon park növényi és egyéb környezetének kialakításáról, az előzetes
  terv(ek) bemutatásával; 15
  k.) gondoskodjon a park ünnepélyes átadásáról.
  l.) A polgármester az egyes munkálatok finanszírozására, a fenti ütemezés
  szerint, tegyen minden esetben előterjesztést a Képviselő-testület elé!
  m.) Mindenben működjön együtt a létesítő partnerrel a szobor megvalósítása
  érdekében.
  3./ elrendeli, hogy, amennyiben a szobor felállítása megvalósul, felavatás napjától a z
  eddig Barátság Park néven ismert közterület elnevezése „Pannónia Barátság Park”
  legyen

 239. antihe véleménye:

  Szobrot akarok Zirmáról meg a testületről.
  Mer ezeket, akiknek a legfőbb gondjuk Győrújbaráton 2011-12-ben, hogy legyenek szobrok, meg hogy mi legyen a park neve, ezeket tényleg meg kell örökíteni az utókor számára.
  Csak valami csörgősipka legyen a fejükön…
  :-)

 240. Horvath Eva véleménye:

  A sipka a mi fejünkön van! :)

 241. Török József véleménye:

  Az önén, kedves Eva !
  A miénkre csak szeretné Ön és az önhöz hasonlók feltenni!
  Próbálgathatják még egy ideig, aztán rájönnek, hogy le kell mondaniuk róla.
  Ön szerint az egyirányú utcában Mi, többen megyünk!
  Szerintem viszont Ön és védencei !
  Ez nyilván később derül ki, de kiderül !

 242. Török József véleménye:

  Bocsi, Eva !

  Egy sort rosszul írtam.

  Ön szerint az egyirányú utcában,szemben a forgalommal, Mi többiek megyünk!

 243. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Török úr!

  dehogy!

  de vitatkozhatunk arról, hogy mi is az egyirányú utca végcélján álló célobjektum.
  (tán ez dönti el az utca irányát is)

  (Egyébként Ön sem szólal fel olyankor , amikor annak ideje és hatékony módosítási sikere lehet.
  Döntés után pedig …
  No de ez meg az Ön ……! )

  Védenceim pedig nincsenek.

  Az igaz viszont, hogy én tudomásul tudom venni az objektív tényezőket…és magamon( a közvetlen családomon ) kívül senkit sem akarok boldogítani! Sem ezzel , sem azzal.

 244. antihe véleménye:

  Az egyirányu utca végcélján álló célobjektum, ami a sosem feledhető Szalacsi bácsi után célojectum…
  Szerintem ha az utca Győrújbaráton van, akkor ez egy szobor kell, hogy legyen.
  :-))))))))))))))))))))))))))))))))))
  Jaaaajjjjjjjjjjjj….pedig nem hittem, hogy a tegnapi árgus szemeket ilyen gyorsan felül lehet múlni.
  Hát csorog a könnyem megint….ilyet….
  :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
  :-)

 245. antihe véleménye:

  Aki nem tudná mi is az az ojectum…ami ugye az utca végcélján álló cél :-)))))))))))))))))
  http://www.youtube.com/watch?v=2oKh0-mb770
  :-)

 246. Horvath Eva véleménye:

  Nagyon igényes lettél!
  Mára asszem már nem tudok újat produkálni!

  :) :) :)

 247. antihe véleménye:

  Nem baj, ezzel is sokak számára aranyoztad be a napot, mára elég lesz, köszi.
  Bumeráng reggel…marhaság. baratiblog.hu
  :-)

 248. Horvath Eva véleménye:

  (((( árgus szemekkel

  nagyon éberen, mindent észrevéve (néz, figyel; úgy mint az ógörög mitológia Árgus nevű óriása, akinek száz szeme volt) )))

  (((azt hiszem ez elég jó mára:
  “A lehetőségek világából a
  létező téridőszervezettség folyamatának minden
  „téridőszervezettség-pillanatában” csupán a
  kiválasztott világ nyeri el az ok-okozati létezés
  lehetőségét. A többi lehetőség bezárul a létezés
  lehetősége előtt, így történetük sem lehetséges.”((270.)
  http://ujtermeszetfilozofia.hu/hun/ujtf5.pdf )) :) :)

 249. antihe véleménye:

  Na áll már - vagy inkább még :-) - az a szobor?
  Csak mer agyon izgulom itt magam, hogy jól sikerült-e az avatás.
  :-)

 250. Horvath Eva véleménye:

  “Elnök véleménye:
  április 17th, 2012 - 13:44
  Én már többször is láttam. Sőt a szobrot is.
  Akkor ezúton én is hívogatok mindenkit a Mélykút utca elején lévő Barátság-Parkba, ott áll már a szobor.”

 251. antihe véleménye:

  Najó, de most ünnepélyesen fel is lett avatva, meg szentelve, meg minden ami csak kell.
  Meg különben is, amíg a Zirma nem adja áldását valamire, az Győrújbaráton nincs is.
  Ez meg most történt meg, ha jól értelmeztem a szoboravatóra szóló meghívót.
  Van video az ünnepi beszédről? Netán egy jegyzőkönyv? Valami, ami megőrzi az utókor számára?
  Vagy elégedjünk meg pusztán a szoborral?
  Igaz, az is elég nagy csapás…

  ÉS UTAK MIKOR LESZNEK?

  Asse bánom ha nem szenteli fel őket a kutya se, meg ünnepi beszédre se tartok igényt.
  A tartalék kereten belül megbúvó pm-i jutalomkeret terhére gondoltam…
  Ha nem jön ki belőle, csak pár méter út, akkor legyen inkább terelővonal festés.
  Ode se kő se szentelés, se beszéd, elég, ha lefestetik.

  A további szobrok esetében meg most az egyszer megelégszem egy video nélküli jegyzőkönyvvel.
  Arról, hogy nem kell több, kivéve, ha HE nappalijában állítják fel…
  :-)

 252. antihe véleménye:

  Ja…
  Az jutott még eszembe, hogy van olyan rangsor, vagy verseny vagy valami a települések között, amiben az a mérték, hogy mennyi az egy lakosra jutó szobrok száma?
  Mer ha van, akkor oda gyorsan be kéne nevezni, hátha jutalmazzák a top mittoménhányat, mint a teniszben.
  Ha csak egy kis szerencsénk van, akkor a jutalom egy szobor lesz.
  :-))))))))))))))))))))
  Önhomály!
  Hajrá!
  :-)

 253. horvatheva véleménye:

  bizonyára van didio, de a kitűnő honlapunkon nem jelenik meg
  ugyanis a vidio felvevő próbálkozik feltenni, de a honlap nem engedi nekije.
  jegyzőkönyv is a leendő jegyzőre vár, mert a mostaninak nem dolga, mert Ő csak helyettes.

  Pedig az informatika karbantartója most állítólag csúcsszuper )merthogy a honlapnak külön nincsen gondozója.

  de ezt is jobban/pontosabban tudja az drága Elnök.

 254. antihe véleménye:

  Hát ez szörnyű, nincs jegyzőkönyv, video…azazhogy van is meg nincs is…hát pedig kevés ennél fontosabb ügy van a faluban, az biztos. Ó jajj, ó jajj…hüpp-hüpp
  De ne hagyjuk magunkat teljesen elérzékenyülni, tekintsünk előre, hátha ott a fal :-)

  Iskolai versenyt hirdetek:
  Jutalmazni kívánom kis falunk iskolájának azon tanulójátt, aki a legárgusabb szemmel képes megkeresni azt a célojectumot, ami alkalmas lesz a leggyőrújbarátibb utcai végcél cím elnyerésére.
  Eredményhirdetés 2012 junius 1, 10:00-kor , a pm-hivatal (ez eredetileg faluház volt, de a fejlődés hálistennek Barátin megállíthatatlan) előtti téren.
  Rohanok is, mert még valahogy ki kell találnom az ünnepélyes átadás beszédjét, na meg keríteni valakit, aki fel is szenteli. Mármint a beszédet, ami maga a végcél. :-) (ne is figyelj HE, ez csak zavarkeltés)
  Na meg gondoskodni jegyzőkönyvről-videóról…

  Szerintem azt kéne csinálni, hogy ha nem jelenik meg a honlapon a rendkívül fontos eseményekről jegyzőkönyv meg video (amilyen pl. egy szobor avatás során elgügyögött polgármester beszéd szenteléssel), akkor kötelezni kell az Elnököt, hogy szaladjon haza a munkahelyéről és dobolja ki a faluban, ha esik, ha fúj, az eseményt követő 3 napon keresztül. Jó lesz így?
  :-)

 255. horvatheva véleménye:

  Jó!

  “A többi lehetőség bezárul a létezés
  lehetősége előtt, így történetük sem lehetséges.”((270.)
  http://ujtermeszetfilozofia.hu/hun/ujtf5.pdf ))

  :)

 256. Őri Gyula véleménye:

  Nem az a kérdés, hogy az ÖK-nak melyik szobor került pénzébe, hanem az, hogy a szoborállítások kapcsán az ÖK mennyi pénzt költött… -Folyóáron minimum 20 milla.

  Na és ez sem sok, ha az útjaink, járdáink stb. rendben vannak!

  Jaj ez nem igaz, nehogy félre értsétek…

  A négy nyugdíjas, akit az új szobor közelében - járda híján - elütöttek a télen, meggyógyultak már?
  A járda elkészült már?
  A szoborhoz igen…

 257. horvatheva véleménye:

  és előtte vagy utána ??
  meghatározhatjuk a “célobjektumot” is–

  Mi is az a jól lét?
  testi-lelki-szellemi -és spirituális elemekkel

  )no a szobor ennek legutóbbinak létszükséglete–mint a helyhez kötő energia)

 258. antihe véleménye:

  ÉS UTAK MIKOR LESZNEK HE?
  Mert szellemi spirituálisan már qrva jól kell éreznie magát mindenkinek ebben a faluban, ha a szobrok számát tekintem, akkor rendszeres lelki orgazmusban kellene fetrengenie az egész lakosságnak.
  Köszi az önhomálynak, hogy ennyire törődik a szellemi kielégítésemmel, de most már ideje volna az alapvető fizikális szükségletekre figyelnie, mert igaz ugyan, hogy elméletileg és intellektuálisan naponta elélvezek a szobroktól, de szeretnék végre hazajutni a kocsimmal a tengelytörés veszélyei nélkül, meg az sem ártana, ha a gyerekeink miközben hazafelé baktatnak, nem élnék át a halálfélelem mindenféle formáit a járdák hiány miatt.
  Na ez lenne aztán a kéjmámor, ekkor sajnálhatnád csak igazán HE, hogy nincs kocsid… :-))))))))))))
  :-)

 259. Horvath Eva véleménye:

  http://pszo.postr.hu/jajj-csak-eu-s-penzt-ne-001

  “Miről is van szó röviden? Arról, hogy az önkormányzatok ott fejlesztettek, ahol uniós pályázati lehetőségek voltak, ez volt a beruházások közötti szelektálás alapja. Mindez azt is jelenti egyben, hogy nem az volt a kritérium, hogy mit lenne érdemes, illetve szükséges fejleszteni. ”

  figyi antihe!

  a drága Elnök ezt Neked találta :)

  Eu-s forrást nálunk az iskolára és bölcsődére használtak úgy tudom - csak-
  Lehet, hogy utakra nem volt kiírás?

 260. Horvath Eva véleménye:
 261. Horvath Eva véleménye:

  2012. április 19. csütörtök, 14:32

  Meghívó

  A Győrújbarát Község Önkormányzata Képviselő-testületének
  2012. április 24-én (kedden) 14,00 órai kezdettel
  a Művelődési Otthon és Faluházban tartandó ülésére
  http://gyorujbarat.hu/

  (előterjesztés viszont február óta nincs, ahogy azt a drága Elnöknek IS köszönhetjük)

 262. Csóka véleménye:

  Látom jegyző választás lesz. Remélem nem egy biztos állást hagy ott az új pályázó ezért a jegyzői posztért. Fél éven belül úgy is tönkre teszi a pm. Remélem jól átgondolták a pályázók mit vállalnak.

 263. Horvath Eva véleménye:

  micsoda prejudikálás!

  Én meg azt remélem legalább olyan faluért tenni akaró jegyzőnk lesz, mint amilyen Komjáti János volt, akinek regnálása alatt megépült a gáz- és szennyvízhálózat, az utak legnagyobb része aszfalt burkolatot kapott.
  Létrejött az ipari park.
  stb.

 264. antihe véleménye:

  Szerintem kéne egy szobor Komjáti Jánosról is.
  Na meg Zirmáról…sorold fel gyorsan HE, mi mindent köszönhetünk a mi bölcs vezéreinknek.
  Örök hála nekik, megmutatják, hogy mi a jó nekünk, így aztán rendkívüli kvalitásaik miatt még véletlenül sem térünk le a helyes útról. Abban az időben az egész országban megépült a falvakban a gáz meg a szennyvíz rendszer is, semmi köze ennek ahhoz, hogy ki volt egy adott helyen a homálymester vagy a jegyezgető.
  Ha két analfabéta ücsörgött volna a helyükön, akkor is megépült volna mindez, legfeljebb olcsóbban :-)
  Ettől függetlenül elkelne egy Zirma nap meg Komjáti nap az iskolában is, szépen kiöltözve ütemesen tapsikolhatna a falu apraja-nagyja. Este hálaadó mise, hogy velük egy korban élhetünk, pályázati kiírás, hogy meg legyenek örökítve kőbe vésve, vászonra kenve. (majdnem azt írtam, hogy falra, de hátha sokan félreértették volna)
  ÉS UTAK, AZOK MIKOR LESZNEK VÉGRE?
  Mer lassan már minden kereszteződésre jut egy szobor, de a jegyzők száma is több lesz lassan, mint a terelővonalaké.
  :-)

 265. Horvath Eva véleménye:

  Te mondtad!

  ( egyébként féligazság:
  mert bizony volt mindhez lakossági hozzájárulás, amelyet aztán szervezni kellett.
  Nem volt az egyszerű időszak! Manapság olyasmi már el sem képzelhető.)

 266. Horvath Eva véleménye:
 267. antihe véleménye:

  Tényleg, hozzájárult a lakosság is? Az ő pénzükön épült meg? Miket nem mondasz…
  Talán még tulajdonosává is váltak a közműveknek ennek fejében? Nem tom, én minden esetre nem kaptam soha osztalékot pl. az égáztól. Azért valaki csak jó járt, vagy nem?
  Ebben azért nagyon bízok, mert jelenleg ott tartunk, hogy a gáz mára szinte megfizethetetlen, a vízdíj meg hirtelen háromszorosa lett, mióta csatorna is van. A szemétszállítás dettó, dupla áron fele szolgáltatás,dehát nincs mit csodálkozni, jórészt ugyanazok intézgették. Igaz, fejlődés itt van, mert mióta az új rendszer üzemel, azóta a falvak apraja-nagyja hozzájárul a szemetesek nyereségéhez, mint ingyenes szemét és komposzt gyűjtő, mindamellett, hogy fele szolgáltatást kap dupla annyiért. Na ezt nevezem zseniálisnak, de az önhomálynak ebben a szerencsétlen végrehajtó szerepén kívül megint csak nem jutott más.
  Szóval ha csak ezeket tudod sikertörténetként felemlegetni, jobb ha halgacc. Na meg a komposztáló project, azt kár hogy kifelejtetted :-))))))))))))))
  Aszittem a jegyző meg a pm csinálta az egészet, a kitalálástól a gödrök betemetéséig.
  Talán még fűtenének is helyettem, meg elszívnák az égéstermékek káros összetevőit, csak nem tudom megfelelő indítvány formájában kérvényezni mi?

  ÉS UTAK, AZOK MIKOR LESZNEK VÉGRE?
  Miután szobrokat állított az önkormányzat a Baráti területén közlekedési balesetekben elhunytaknak?
  :-)

 268. Horvath Eva véleménye:

  dehogy szobrokat!
  30 km/h-s táblákat!

  (…)

 269. Horvath Eva véleménye:

  drága az “ökológiai lábnyom”

 270. antihe véleménye:

  Na már megint ez a lúdtalp probléma…
  Nem is olyan régen még a fokozódó nemzetközi helyzet, az imperialisták aknamunkája miatt, meg a romlott nyugat által ránk kényszerített hidegháború miatt volt a drága az élet.
  Ma ugyanazokat a mocskosságokat az ökológiai lábnyomra, meg a terrorizmus veszélyeire hivatkozva nyomják le a torkunkon. Orwell 1984, mindig kell egy ellenségkép vagy egy veszélyforrás.
  És ahogy régen, ma is van, aki mindezt beveszi. Hát igen…
  Mi lenne, ha a 30-as táblákat a szobrok kezébe tűznénk? Esetleg a homlokukra? Rombolná az a kialakult kötődési mechanizmust? Remélem lesz gyűlés nem sokára, ahol ezt meg lehet majd vitatni pro és kontra.

  ÉS UTAK, AZOK MIKOR LESZNEK VÉGRE?
  Alighanem előbb kifejlesztik az antigravitációs hajtóművet és akkor már nem is lesz rájuk szükség.
  Látjátok-látjátok, milyen előrelátó, költségkímélő és bölcs a mi szeretett önhomályunk, hogy bele sem kezd….
  :-)

 271. Horvath Eva véleménye:

  lesz gyűllés nemsokára, ahol ezt azt elmondhatsz!
  Azt hiszem május 14-én 17 órakor!
  Ideális időpont!

  ott aztán ezt azt felvethetsz!
  utak ügyéről
  meg miegymásról.

  (A tábla a szobrok kezében -bizony rongálná a spirituális kötődést!Többszörösen is!) :) :) :)

 272. Horvath Eva véleménye:

  http://baratipont.hu/2012/04/24/faluforum-a-nagybarati-iskola-sorsarol/

  idehozom kedves antihe!
  mert onnan IS ki vagyok tiltva! :)
  Szeli Zalán sem tart ott engem kívánatos megszólalónak :) :) :)

  Nos!

  És ezt el is mondtam a szervezőknek:

  döntés után vagyunk–egy folyamatot beindítottak–azt kell megszakítani.
  Ha a felhívást figyelmesen elolvassuk, akkor van több tisztázatlan pont az elképzelések között.
  1.van több felajánlás–de nincs előzetes költségvetés
  2.nincs kitalálva kié a hosszútávú tulajdonjoga a tárgyaknak és a felújított épületnek
  3. Ki a hosszútávú működtetője

  Az a kifejezés, hogy “önkormányzat”—ma már semmit nem jelent (mert nem tudjuk a járások kialakítása után mennyi pénz marad a falunál)

  Ez az ügy SZERINTEM nem az önkormányzat feladata, anyagi segítsége jelképes lehet csak
  Ha nem tulajdonolja az általa létrehozott intézményt, akkor a támogatás a mindenkori ök támogatási hajlandósága lesz majd

  és azt is át kell akkor gondolni, hogy a tájházzal mi történik majd—melyik képez nagyobb értéket

  Most van:
  Faluház
  civilház
  tájház

  emellé jönne létre negyediknek az újabb

  A gyűjtemény viszont értékes!
  Lehet gondolkodni ki s mit gondol erről.

 273. Horvath Eva véleménye:

  Sokadszor elolvasva a felhívást:

  http://baratipont.hu/2012/04/24/faluforum-a-nagybarati-iskola-sorsarol/

  “Nem magánmúzeumot, de nem is teljes egészében falumúzeumot képzeltünk el.”

  ez az első tisztázandó SZERINTEM

  “Természetesen a megvalósításhoz kell az Önkormányzat sokirányú támogatása, többek között az anyagi is. Ez nem azt jelenti, hogy egy 30 milliós bekerülési költségnél az éves pénzügyi tervben ennyivel kell számolni. A költségek nagy része civil támogatások, munkák értéke lesz. Minél több helyi lakos és vállalkozó támogatása szükséges, hogy mindenki magáénak érezze.
  Természetesen a nagyobb részt az Önkormányzatnak kell vállalni, de nem egyszerre.”

  “A működtetése hasonlóan történhetne, mint a francia illetve a németországi barátainknál.”

  Ahol bizony a civil szervezetek anyagi forrásait a tagok befizetései adják döntő részben.

  ezzel együtt is :
  a gyűjtemény értékes!

 274. antihe véleménye:

  Hát, most az eccer Veled értek egyet HE, de azért ne örülj, nem ugyan azon az alapon.
  Szerintem is szobor kategória még egy épület a faluház, civilház, tájház mellé.
  MINDADDIG AMÍG NINCS MEGOLDVA AZ UTAK ÉS JÁRDÁK PROBLÉMÁJA.
  Mer felőlem lehet itt jáccópark élménypark, kalandfürdő, egyéb örömök háza, ha normális utakon lehet megközelíteni őket.
  Addig minden egyes fillér, amit az önhomály nem az utakra költ, égbekiáltó gaztett.
  Ez viszont csak az én véleményem, a falufórummal teljesen egyet értek, bárcsak falufórum szerűen tudna működni Baráti mindenféle ügyben. Ha a jónép többsége múzeumot akar elsősorban és nem utakat, akkor - bár én szomorú leszek - de múzeumnak kell lennie. Ha ehhez fenekestül fel kell fordítani a költségvetést, akkor az a dolga az önhomálynak, hogy megtegye, elvégre nem tízparancsolat az, hogy kőbe legyen vésve, mint ahogy egyesek próbálják itt elhitetni velünk.
  Bár ahogy tudom, még azt is sokan megszegik, dacára kőbe vésett jellegének.

  Na azért kíváncsi leszek, hány honpók megy el erre a szimpóziumra.
  Van egy tippem, hogy talán még tizen is lesznek. De nem adnék rá túl nagy occot…
  :-)

 275. Török József véleménye:

  Kedves Antihe!

  Véleményedért nem kárhoztatlak, hisz nem követheti figyelemmel mindenki az összes témát a különféle oldalakon.

  Azért egy óriási különbség van a szobor és a “múzeum” közt.

  A “múzeum” épületét nem építjük, hanem megmentjük a lerombolástól.

  Tudod, ha egy ilyen öreg épületet ma engedünk lerombolni az végérvényesen elvész.

  Folytatom, de most mennem kell.

  Nem az útépítéstől vesszük el a pénzt, de most nincs időm hosszasan részletezni.

 276. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  “Tóth Árpád: Köszöntő

  Te kedves udvar, meghitt, régi termek,
  Te ötvenéves drága iskola,
  Ma minden régi híved újra gyermek,
  S köszönt, mint kisdiákok friss sora,
  Ma összegyűlünk e szelíd szigetre,
  Melynek vihar nem ronthatja falát,
  Ma összebújunk szépen a szívedre,
  Mint anya szívére a kis család.

  Ma nem fáj úgy, hogy sok vágy semmivé lett,
  Mióta messze hagytuk falaid,
  Hogy prózává hervasztotta az élet
  Gyermekkorunk tavaszi dalait,
  Hogy gyakrabban láttunk tövist, mint pálmát,
  S hogy hajunk is már itt-ott szürkülő,
  Mint hogyha ifjúságunk arany álmát
  Bús ezüstté alkotná az idő.

  …S volt veszteségünk más is, sajgatóbb,
  Mint az egyéni élet törpe búja,
  Volt fájdalmunk, egekre jajgatóbb,
  Egy egész nép nagypénteki borúja.
  Rajtunk e bú még, csüggedezve árván,
  Nehéz szívünk ettől koraöreg:
  Körültekintünk: int-e még szivárvány?
  A magyar húsvétot ki éri meg?

  És rád tekintünk, és megilletődve
  Látjuk virágzó ifjúságodat,
  Mely büszkén és bízón néz a jövőbe,
  S új ötven évet víg kedvvel fogad.
  Az emberlétben nagy szám az az ötven,
  Amely után már lejtős lesz az út,
  De a Te pályád csak szebb ívbe szökken,
  Minél több ötven évvé nő a múlt.

  Köszöntünk hát, ifjú, erős anyánkat,
  S míg lábunk szentelt küszöbödre hág,
  Úgy érezzük, körödben újra áthat
  A szívedből áradó ifjúság.
  Újra tanítasz az életbe kimennünk
  S büszkén vinni bölcs tudást, ép hitet
  És vallani: nem hullhat romba bennünk,
  Amit a jó iskola épített!

  Jó iskolánk! még sok-sok ötven évet
  Érj meg, virulj, légy fénylő, tiszta, nagy,
  Köved közt lüktessen az ifjú élet,
  Ezer meleg szív, ezer büszke agy,
  Nemes tanárok, sok nemes tanítvány
  Hírét növeljék e tisztes falak -
  S ne álljon meg közöttük soha hitvány,
  S ne rontsa fényük soha rút salak!

  Így juss el ama szent jövő elébe,
  Mikor megint boldog lesz a magyar,
  Régi erények, régi nagyság népe,
  Bár minket tán már rég a sír takar:
  Te élj helyettünk majd, és Te neveljed
  Unokáink is híven s igazán,
  S a legszebb ünneped akkor ünnepeljed,
  A feltámadás édes tavaszán! ”

  Miért baj az, ha ragaszkodunk a GYÖKEREINKHEZ ?!

  „Egy nemzet akkor hal meg igazán, ha elfelejti múltját,
  ha két kézzel tépi ki önnön gyökereit.” (Fonyódi Tibor)

  Kerüljük a bántó szavakat !
  “Szeressük egymást Gyerekek !”

  A “honpókok” nevében !

  Tisztelettel !

  svejkovszkyferi

 277. antihe véleménye:

  Jól van József, értem amit mondasz, igazad is van, azt is be tudom látni, hogy nem az utakra szánt pénzből mentenétek meg az épületet, sőt azt is, hogy az értékek megőrzése fontos szempont.
  Nekem azonban a mai helyzetben sokkal fontosabb a biztonságos közlekedés lehetőségének megteremtése ebben túlzsúfolt faluban. Ha úgy tetszik a jelenlegi lakosok és gyermekeik biztonsága, járműveik, eszközeik megóvása számomra százszor előbbre való, mint a múlt emlékeinek őrizgetése a jövő számára. Persze, amikor már alapvető dolgokban nem szenvedünk hiányt, akkor jöhet sok minden egyéb, piactól a múzeumon át a kalandparkig.
  Előbb talán a rablókat és tolvajokat kell megfékezni, aztán gondolkodjunk a rendőrmúzeumon. Nem célzás volt, csak hasonlat.
  Amióta az eszemet tudom, a múlt tanulságain okosodva akarják építeni a jövőt bölcsebbnél bölcsebb vezetőink.
  Nagyon jól hangzik, tényleg.
  És a jelen? Az hol marad?

  Szóval én utakat akarok elsősorban, normális közlekedési lehetőséget.
  Ettől függetlenül drukkolok Nektek a régi iskolaépülettel kapcsolatban.
  Számomra viszont, ez ma sokadrangú kérdés.
  :-)

 278. antihe véleménye:

  Szép vers Ferenc, érzelmekre ható, meg minden, de nem hiszem, hogy megvigasztalná azt a szülőt, akinek a gyermekét majd a kátyúk kerülgetése közben megcsúszó autó gázolja el. Mert nincs járda sem, ahova elmenekülhetett volna.
  Bár lehet, hogy erre az esetre is van egy jópofa versike…

  ÉS UTAK, AZOK MIKOR LESZNEK VÉGRE?
  :-)

 279. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Kedves Antihe !

  Igaza van ! Egyetértek ! Egyetértünk !

  DE, Török József is leírta, „nem az út elől vesszük el a pénzt” … !

  … és az emberélettel meg nem jópofáznék !!!
  Én, nem az az ember vagyok !!!
  … ha ismerne, most elszégyellné magát … !!!

  Az útépítést NE rajtunk kérje számon …, a „célszemély az út végén, az objektumban lakik”!
  Ja, hogy elérhetetlen … ?!

  … ha az út szélét két párhuzamos vonalnak veszem, hasonlóan a vasúti sínpárhoz, mint tudjuk, a tézis szerint, „a párhuzamosok a végtelenben találkoznak” … Egy vicc jut eszembe … Két rendőr megy át a vasúti átjáróban, az egyik elnéz jobbra, mondja, ott a távolban összeérnek a sínek, menjünk oda, szedjük szét …; mennek már jó ideje, amikor a másik megjegyzi, te, nem volt ez ilyen távol, visszanéznek, nem megmondtam, hogy elkerültük … ! Hasonló a mi objektumunk is, lakóival együtt elérhetetlenek, megközelíthetetlenek … !?

  Antihe ! Mi, az arcunkkal, a nevünkkel felvállaltuk az Iskola ügyét, reméljük, hogy a közel 300 támogató aláírás, az Egyesületek, a Civil szervezetek mellé még többen is felsorakoznak !

  „ÉS UTAK, AZOK MIKOR LESZNEK VÉGRE?”

  Antihe ! Vállalja fel arcát, vállalja fel nevét; legyen a zászlóvivő, Ön mellé állunk !

  Egyébként meg az lenne a természetes, ha egy Faluját szolgáló „Képviselő- testület” vinné a zászlót ! … ahogy mondta, „azért van ott” … !

  Szépnapot !
  Biztonságos közlekedést !

  Üdvözlöm !
  Svejkovszky Ferenc

  … sajnos a KRESZ is az Önkormányzattal, a Közúttal van … !
  Ugyanis, „A közlekedés rendje és magatartási szabályai szerint”.fontos, hogy a járművel a forgalmi, az időjárási, a látási és az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni !

 280. Horvath Eva véleménye:

  volt itt már óvodaprojekt
  9oo aláírással

  most van “Nem magánmúzeumot, de nem is teljes egészében falumúzeumot képzeltünk el.”—projekt ahogy látom 3oo aláírással

  a döntés után felébredve–és ez lényeges szempont

  Én is kíváncsian várom, hogy a gyűllésben hányan mondják majd el—–

  mellé téve anyagi felajánlásukat is

  véleményüket erről a témáról.

  Érdekelne a tájház mai sorsa is.
  Ott is mindenki értéket óvott, aztán mégsem vették falutulajdonba amikor lehetett volna.Sőt azóta sem.

  Itt is először a tulajdonjog átgondolandó—ki kinek a javára miről képes lemondani.

  egyébként anyagilag a létrehozáshoz és a fenntartáshoz az önkormányzatnak nincs köze SZERINTEM, mert a falu a kötelező feladatait is alig győzi–hiszen utat sem tud építeni.

  Ettől még a gyűjtemény értékes.

 281. Horvath Eva véleménye:

  ahonnan én ki vagyok tiltva olvastam, hogy a tájházat 18 millió Ft-ért árulja a tulajdonosa

  de a falu azt sem akarta megvenni

  most pedig itt egy másik 1o évre szóló újabb ügy

  Állítom továbbá, hogy a falu polgárait gazdagabbnak hiszem, mint amennyire gazdag az önkormányzat.

  Ezért szorgalmazom, hogy e kérdésben rendezzék a tulajdonviszonyokat, és hagyják ki az önkormányzatot—egyesület vagy alapítványi formában—hosszútávú működést igérve.

  Annak van teteje, de hogy végül aztán más kötelező dolog ezt a projektet háttérbe szorítsa—annak semmi értelme.

 282. Elnök véleménye:

  Ha kérhetem, a Tájházat ne vegyük egy kalap alá a Civilházzal és a Faluházzal. A tájház nem a miénk, ennél fogva kényszerű tehetetlenséggel nézhetjük a pusztulását. Megvennénk, de az előző testület túl drágának találta a 18 milliós vételárat. Ez azért egészen más helyzet, mint a Civilház meg a Faluház.
  ZP

 283. Horvath Eva véleménye:

  Drága Elnök!

  Az ethoszát tekintve semmi különbség az iskola megőrzése és a tájház megőrzését tekintve

  Sőt a tájház tán értékesebb, mint épület.

 284. Török József véleménye:

  Kedves H. Eva!

  El nem tudom képzelni Ön mit akar.

  Én tudom és MI tudjuk mit akarunk, azt is tudjuk hogyan!

  Annak idején, mikor a Csobolyót Szalóki Géza barátom és felesége Nelli megalakították, nekik is voltak ellenzőik.
  Szerencsére nem voltak oly megátalkodottak mint a mostaniak.
  Vagy csak okosabbak voltak és hallgattak az észérvekre.

  Mekkora vesztesége lenne a falunak, ha erősebbek lettek volna az ellenzőik mint a támogatóik?
  Szerencsére ezt sosem tudjuk meg!
  Természetesen nem kívánom szándékaink, terveink jelentőségét a csobolyóéval hasonlítani.

  Remélem viszont, hogy megvalósulásával ez a közösségi ház több örömöt fog okozni a barátiaknak,
  jobb és nagyobb és jobb hírnevet ad falunknak,mint némelyik agyontámogatott egyesület.

  Régi Szakmák Háza! Ahol 8-10, vagy több régi szakma eszközei lesznek kiállítva,melyet alkalomadtán felügyelettel,öreg
  mesterek segítségével ki is lehet próbálni, és ezek közt az eszközök közt kellemesen beszélgetve,olvasni sakkozni vagy bármi normális időtöltéssel lehet múlatni a napot.

  Ennek ellenére is azt mondom, nem más civil szervezettől vagy egyesület elöl akarjuk a támogatást elvenni!

  Antihe!

  Nem is az útpénzt!

  Igazad van! Maximálisan egyetértek veled. Ezt Te mindig is tudtad!
  Sajnos azt is tudjuk, hogy a Győrújbaráti utak rendbetétele a mai rendszer szerint százmilliókba kerül.

  Tisztességes agyammal soha nem tudom düh nélkül elfogadni, miért kerül pályázati, vagy akármilyen közpénzből
  minimum duplájába a járda, az út vagy bármilyen építés, legyen az felujitás vagy új építés?

  Nem tudom miért dobálóznak tíz millióval,ha arról esik szó, mennyibe kerül egy cca 220-240nm-es épület éves fenntartása.
  Ide tehet mindenki saját tapasztalatából egy számot. Akinél egy milliónál több, valamit nagyon el…..t

  Tudom mert mi is fűtünk,világítunk, stb, és üzemünkben folyamatosan felújítunk.
  Ja, hogy én gazda vagyok?
  Amit én megtakarítok, abból jobbá tudom tenni a vállalkozásom?
  Több mindent megvalósíthatok?

  Bocsi nagyon eltértem a témától.

 285. horvatheva véleménye:

  dehogy tért el Török Úr!

  Épp a lényeget mondta: ki a gazda.

  A sajátunkban mi—–az önkormányzatéban pedig vagy minden tevékenység ellátásáért többszörösen kell fizetni.
  Ez teszi sokszorosan drágává.Pont annyiszor drágábbá, ahány embert kell bevonni a munka egyes lépéseinek ellátásába.

  meg annak közterheinek befizetésébe–mert úgy-e azokat is be kell fizetni egy önkorinak.

  Ha már megkérdezte, hogy én ebben az dologban miféle véleményt képviselek:
  )már elmondtam szóban, de most le is írom:

  (Azt persze nem tudom, hogy lehetséges-e jogilag amit gondolok)

  1. alapítványi vagy egyesületi keretben a felújításra szánt összeget hiteles és visszavonhatatlan vállalással rögzíteném –számlára összegyűjteném

  2.hosszútávra bérbe venni jelképes összegért—akár egy forintért is–a felújítandó épületet vagy épület részt a hozzá tartozó telekrésszel

  3. Közadakozás összegéből kivitelezném

  4. majd működtetném alapítványként–pályázatból , bevételből mit tudom én..

  Az önkormányzatnak nem sok köze kéne lennie hozzá–a környező terület rendbe tétele amúgy is az övé maradna

  Kérdés persze kié lenne a felújított épület tulajdonjoga később

  SZERINTEM
  mivel egyesület/alapítvány falu által összeadott pénzből végzi el a szükséges felújítási munkákat , ezért a fakué a tulajdonjog–a működtetés a bérlet ideje alatt az egyesületé bújával bajával együtt.

  Így az önkormányzat nem vállalna egy újabb intézményt annak minden gondjával, de vállalná, ha az alapítvány nem tudja tovább gondját viselni létesítményének, akkor átvállalja azt –és az akkori ük belátása szerint gazdálkodhat vele.

  Másként újabb vita kezdődik:

  fenn maradjék az épület—de ki újítatja fel—a munkának ki a gondozója)azt ki fizeti, kié a felelősség, a pénz kezelése és elszámolása stb.

  Akarja -e az ök– lát-e rá forrást—kik koordinálják a munkát—ha kész ki felügyeli, működteti

  Megtérül-e
  Hasznosul-e

  Kapcsolható-e turisztikához, vagy csak egy újabb esetleges kihasználású “célobjektum”

  Szóval alaposan át kell gondolni–de a szervezés feladata nem az önkormányzaté–még akkor sem, ha jogi és egyéb segítségét megadja.

  (ennek civil kezdeményezésnek kell lennie végig a működtetést is beleértve.)

  Ettől még a gyűjtemény értékes-!

 286. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Kedves GYŐRÚJBARÁTIAK !

  GYŐRÚJBARÁT = Nagybarát + Kisbarát !!!

  … hány Településről halljuk, hogy el akarnának válni … !
  Miért is … ?
  Mert IGAZSÁGTALANUL osztják szép a pénzeket… !!!
  Elnyomják, nem gondoskodnak a másik rész fejlődéséről … !!!

  Különben meg arra a pénzre, abból a pénzből, amit Győrújbarát kap,
  JOGOSAN IGÉNYT TART NAGYBARÁT IS !!!

  Egy „ÉPÜLET”/és ez nem csak egy épület, ez volt a NAGYBARÁTIAK ISKOLÁJA !!!/ felújítását,üzemeltetését NAGYBARÁT IS joggal elvárja a megye leggazdagabb településétől !!!

  NEM alamizsnát kér NAGYBARÁT !!! CSAK a jogos jussát !!!

  … amikor azt mondják, hogy „testvériesen megosztozunk”, NEM NEM !!! FELE - FELE !!!

  TERMÉSZETESEN, ennyi év után már én sem akarnám a leválást,
  holott NAGYBARÁT az egyesítés előtt fejlettebb volt !!!

  Az egyesítés után A MI TAKÁCS GÉZA BÁCSINK hol épített ISKOLÁT … ?

  /sajnálatosan CSAK ”POSTUMUS” GYŐRÚJBARÁT DÍSZPOLGÁRA címet kapta meg,
  ÉLETÉBEN KELLETT VOLNA ODAADNI NEKI EZT A KITÜNTETÉST !!! /

  ÖNZETLENÜL a KISBARÁTI részen !!!

  DE !!!
  GYŐRÚJBARÁT MOSTANI VEZETŐITŐL IS ELVÁROM AZ IGAZSÁGOSSÁGOT !!!

  … és NE MATEKOZZON ITT senki !!!

  Üdvözlettel !

  svejkovszkyferi

 287. antihe véleménye:

  Döntés után HE? Kit érdekel, hogy rá van írva egy darab papírra, hogy le kéne bontani?
  Vagy olyan gyors volt az önhomály, hogy már el is kezdődött a széthordása? Meg lennék lepve…

  Továbbra sem értek egyet semmiféle múzeummal való foglalatossággal addig, amíg nem lehet közlekedne a faluban, de ha 300 lakos egyértelműen egy felé akar menni, akkor azt nem lehet figyelmen kívül hagyni holmi 8+1 által kitörpölt, papíron lévő döntésre hivatkozva. Ez olyan dolog HE, hogy az sem teccik, ha Téged elhallgattatnak itt-ott, de az tavaszi gerlepuki ahhoz képest, hogy ha 300 ember véleménye eltűnne a süllyesztőben.
  Nem azért élünk ám HE, hogy az önhomályi döntéseknek eleget tegyünk, hanem azért van önhomályunk, hogy döntéseket hozzon az életünk jobbá tételéért. És ha 300-an azt mondják, hogy nekik nem felel meg egy döntés, akkor az önhomály számára ez csak egyet jelenthet: STOP, és indulhat az újragondolás. Kár, hogy nem ez az első félév anyaga az államigazgatási iskolákban.
  Főleg nem lehet elmenni a 300 akarata mellett, ha alternatív tervük is van, márpedig, ha Török úr áll mögötte, el tudom hinni, hogy van.
  Azt meg látatlanban is mondom, hogy bizonyára sokkal megalapozottabb, mintha az önhomály csinálta volna…
  ÉN TOVÁBBRA IS UTAKAT AKAROK, de igaza van aki arra utalt: amíg e mögé nem tudok több embert tenni, addig a múzeum vezet.

  Egy lehetősége azért van az önhomálynak HE.
  Összehoztok 301 embert, aki le akarja bontatni.
  :-)

 288. Elnök véleménye:

  Amit grafomán akadékoskodónk 285-ben felvetett, azt vajon sok-sok évvel ezelőtt, a Csobolyó-ház esetén is felvetette valaki? Akkor vajon mi volt rá a válasz? Én mi lenne ma a Csobolyóval, ha az akadékoskodók nyernek teret?
  ZP

 289. horvatheva véleménye:

  No !Hála ’sten!

  Megint kezdődik a süket emberek párbeszéde, pont ugyanúgy ahogy honlap ügyben.

  Lehet 3oo aláírás vagy annak sokszorosa–ha nincs ott a forrás.

  Ott a költségvetés—annak tervezése idején senki nem szólalt meg ez ügyben.
  A döntés után az engedélykérési eljárások elindultak –azok lassúak–ez esetben szerencsére.

  A 3oo aláíró akarhatja fenntartatni a most is használaton kívüli épületet, ha nincs miből.

  SZERINTEM az önkormányzat nem olyan gazdag, mint a polgárok a faluban.
  Ha az lenne akkor a 9oo aláírást összeszedett óvodabővítést sec–pec megcsinálta volna–és nem várt volna pályázatra.

  Itt most ha a 3oo ember az ügyre adakozó is, akkor nincs is gond.
  Ha azonban nem tudja összeadni a pénzt, akkor marad a mai állapot–legalább is a következő költségvetési évig.

  Most a “1o ablakos épület fennmarad–annak szerintem csak engedélyezési akadálya lehet, a teret megcsinálják—ha a civilek pénze elég a tervükre, akkor semmi gond.

  Ha a forrás csak részben előteremthető,, akkor lehet egyezkedni, hogy a kötelezően önkormányzati feladatok közül mi maradjon el
  vagy miféle sürgető munkát halasszanak későbbre stb.

  Én úgy tudom, hogy ezt az ügyet a Csobolyóval nem lehet összevetni , mert talán előbb volt a tánccsoport, és később kapta meg a próbák helyéül szolgáló épületet, de ennek utána fogok keresni, ha van nyilvános elérhető forrás rá.

  Tehát :

  Minden legyen a civilek akarata szerint, ha képesek megteremteni az anyagi forrást az elképzelésükhöz.

  az önkormányzat pedig adhatja a jogi segítséget.

  Kedves Svejkovszku úr!

  Sorolja fel az egyenlőtlenségeket.

  Én ugyanis nem igen tudok sok olyat, ami nem az 56oo lakos kiszolgálására jött volna létre .

  Drága Elnök ! Itt a terep, hogy Ön is elmondja mi az álláspontja a témában.
  Ön ennek Pontos Tudója, hisz 6 éve pénzügyi bizottság tagja ilyen olyan minőségében.
  Pontosan ismeri a lehetőségeket.
  térjen ki egy kivitelezhető modellre is!

 290. horvatheva véleménye:

  Most már érdekelne a Csobolyó-ház története, mert anyagot nem találtam bővebbet:
  http://www.csobolyote.hu/Hireink/

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/megujult_a_falukozpont_gyorujbaraton/2243988/

  “A Néptánc együttes 1991-ben alakult, nevét egy fából készült ivóedényrõl kapta. Fenntartói a Gyõrújbaráti Önkormányzat és a Harmóia Mûvészeti Iskola. A Csobolyó három korcsoporttal mûködik, mintegy 120 fõvel.”

 291. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Az utak és a „múzeum” nem versenyeznek egymással !!!
  Egymással szemben egyik sem vezet !!!
  Más más kategóriák !

  Még egyszer leírom !

  A L É N Y E G AZ ÜKAPÁINK ÁLTAL MEGÉPÍTETT ISKOLÁN VAN !!!

  EZ EGY ÉPÍTETT ÉS SZELLEMI ÖRÖKSÉGÜNK !!!

  Nekünk, akik ebben a Faluban születtünk, itt jártunk az Őseink által megépített iskolában, mindenféleképpen az !

  „ … ha egy falu lemond a múltjáról, akkor jövője sem lesz … ! „

  Örömteli, hogy a „Gyüttment” Török Józsefnek is az !!!
  Ő tiszteli a múltunkat, a gyökereinket !!! Példával szolgálhat sokunknak !!!

  Nem az új funkció számít ! Legyen megtöltve ismét élettel, sokunk örömére !

  /… ismét ajánlom a 276- os bejegyzést …

  “Tóth Árpád: Köszöntő

  Te kedves udvar, meghitt, régi termek, …/

  EZT MINDENKI TARTSA TISZTELETBEN !!!

  Egyesek, akiket jószándékkal befogadott a Falu,
  „gyökerek nélküli idegenként” próbálnak „bölcselkedni, okosnak lenni/okoskodni” … !?
  Nézzenek magukba, gondolkodjanak el ezen !
  A SAJÁT „SZÜLŐFALUJUKAT IS KÉPESEK LENNÉNEK LEROMBOLNI … ???

  TERMÉSZETESEN MÉLY TISZTELETEM A SOK SOK KIVÉTELNEK !!!
  Mert tudom, hogy van !!!

  Szeretettel köszöntöm a Győrújbarátiakat !

  svejkovszkyferi

  … és még, intelmek egy „Gyüttment”, fiától…

  Kedves Barátiak !

  Itt, a mi kis Falunkban, régen Mindenkit ismertünk, tudtuk egymás hibáit, értékeit …

  … ma, az internetes fórum világában sokunkat, a számítógép előtt ülve, CSAK egy “arcnélküli lovagként ismerünk” …

  Kérem ! NE gyilkoljuk egymást !
  Az észrevételeimet/észrevételeinket/ Iskola és Gerincvédelem ügyben/ én megírtam „Magasabb Hivatalokba” is … !
  … mint pl. Önkormányzatnak, Országgyűlési képviselőnknek, Kormányhivatalnak, Felügyeleti Szerveknek, Rendőrségnek …

  Itt, a Fórumon, Mi tájékoztatunk, próbálunk támogatókat, barátokat szerezni, hitünk szerint, nemes ügyünkhöz !
  Mi, NE egymással csatázzunk, mert végülis a célunk egy,
  bármilyen témában, azt szeretnénk, ha a Faluban Mindenki elégedett lenne !

  Javasolom Mindenkinek, aki elégedetlen valamivel, forduljon hivatalos levélben IS „szinte minden szinten az Illetékesekhez”/sajnos, mint hallottuk, ezt a fórumot egyesek „szennylapnak” tartják, “nem figyelnek” az itt leírtakra …, ezért kell kilépni a Faluból is …/
  DE természetesen véleményét ossza meg velünk is, CSAK NE ÚGY, hogy itt mi, fórumosok lennénk bármiért is a felelősek … !
  … az más téma, ha valaki szembe megy az egyirányú utcában a forgalommal,
  mindenáron a „hatalmasékat szolgálja…! „

  … még egy észrevétel 289- hez …

  A Faluban, a NAGYBARÁTI RÉSZEN IS, CSAK nyitott szemmel végig kell sétálni,
  nem csak nézni kell, DE látni kell/lehet az egyenlőtlenségeket … !!!
  … ez ügyben a “Hírmondó”- ban is volt egy írás, nem tőlem …, talán nem véletlenül …
  Ismét nyomatékosítom a 286- ban leírtakat !!!

 292. horvatheva véleménye:

  Én nézek, de nem látok különbséget , mert én már Győrújbarátra költöztem 17 éve.)azt hiszem ma többen vagyunk hasonlóan.

  Kedves Svejkovszky Úr!

  Kitért minden érdemi kérdés elől.

  Főként az ötlet megvalósítására vonatkozó forrásmegjelölés érdekelne.
  )egyébként a mai iskola 197o. után épült fel Aztán bővült és 2oo9-ben ismét megújult

  “1945 után az iskolákat államosították és átalakították. 1951-ben a templom melleti iskolát kettőről négy tantermessé bővítették. 1969-ben még öt különálló épületben tanítottak a községben, majd ebben az évben kezdődött el Kisbaráton egy öt tantermes modern iskola felépítése állami támogatással és nagy lakossági összefogással.

  Az iskola jónak mondható iskola volt, erről Dr. Fehér János is nyilatkozott a Baráti Hírmondóban. Ő maga is példája annak, hogy híres emberek is kikerültek az iskola padjaiból. Az 1960-as években a baráti végzős diákok 15-20 %-a jutott el egyetemre, főiskolára pedig tíz év átlagában évi 3-4 gyerek.”

  Ma csak egy helyen folyik az oktatás.

 293. Török József véleménye:

  Kedves H.Eva,

  Ez így részben tényleg a süketelők párbeszéde!
  Ugye nem kell mondanom, hogy nem mi süketelünk.

  Vegye tudomásul!

  Nem lehet úgy döntést hozni egy ilyen horderejű ügyben, hogy nem veszik komolyan az ellene szólók véleményét.
  PONT!!!!!!!!!!!!!

  Tökéletesen tisztában voltak a döntéshozók/Irma asszony hirvivői jól dolgoznak/, hogy az a sok ember, kit felháborított
  az önkormányzat DÓZEROLÓS döntése, nem fog belenyugodni szótlanul, hogy szeméttelepre kerüljön ifjú korának
  egy darabja.

  Ön itt szándékosan úgy tesz, mintha nem tudná, hogy a költségvetés jóváhagyása előtt Mi
  már tiltakoztunk a dózerolás ellen.

  Antihe!

  Köszönöm korrekt hozzáállásod.

  Valószinü nekem sem lenne kedvem és erőm, ha nem olyan emberek állnának ügyünk mellé,
  mint akikkel együtt küzdünk a volt Nagybaráti Iskola megmaradásáért.

  Az is magáért beszél, hogy az a kilenc ember kit megkerestem támogatónak, első szóra igent mondott.

  Magától is azt kérem Eva, hogy gondolja végig.
  Szereti igazán győrújbarátot?

  Ha igen, hozzon el a falufórum helyszínére akármilyen apróságot, mely a falunk múltját gazdagítja.

  Mindenkit arra kérek, tisztelje meg Győrújbarátot valamilyen régi tárggyal, mely múltunk egy darabja.

 294. horvatheva véleménye:

  de mi az ügy?

  a tárgyak megőrzése és annak hely biztosítása?

  Nem vitatkozik ezen a világon senki.
  A kérdés továbbra is:

  hogyan?

  Akik ígéretet tettek írásba foglalják-e?
  Az összeg fedezi-e a költségeket.

  Az első körben van-e annyi felajánlás, hogy a lebontott részek helyén kialakított park képébe illeszkedik-e a megmaradó épület külső megjelenése–( a belső munkálatokat később is lehet végezni—bár??

  Én ott voltam , amikor a költségvetés jóváhagyása előtt szó volt a témáról, és akkor senki még nem állt elő ötlettel–a költségvetéshez kapcsolódóan meg végképp nem.
  Azt viszont ott tudtam meg, hogy a sokféle eddig felmerült ötletből –legalább 1o-et soroltak ott egymás szavába vágva—egy sem valósult meg eddig.
  vagy mert a templom közelsége, vagy mert kicsi a terület nincs parkolási lehetőség , vagy mert az épület felújítását hivatásos építészek a kijelőlt célra igen drágán tervezték—vagy mert a vállalkozás nem indult el..stb.

  Ezen próbálkozások után született a döntés, miután a funkciót vesztett épületet ennyi évig senki nem kérte hasznosításra.

  Olyan , aki igazolni is tudta, hogy van elegendő forrása életet lehelni újra az épületbe.

  Akkor indult el a kezdeményezés—–Csakhogy nem civil megvalósítás révén, hanem úgy tudtommal, hogy az önkormányzat őrizze meg és újítsa fel.

  Erre pedig nincs forrás.
  Hiába mondjuk, hogy a költségvetésből kis töredék ez nem egészen igaz, ha az épületet fel kell újítani, működtetni kell, fűteni, kinyittatni, takarítani, felügyelni.

  Ha a Tájházra nem volt 18 millió Ft, akkor erre az épületre most lesz a szükséges összeg?

  Szervezzék meg civil kezdeményezésként—ahogy a patrióta teszi—
  Gyűjtsék össze közadakozásból a forrást, ha az sikerül, mert a falu tényleg adakozással áldozna is arra, akkor bizonyára nem lesz akadálya

  Épp azon a beszélgetésen erősödött meg bennem, hogy a bontás időpontja még messze, mert az önkorinak a bontást is engedélyeztetnie kell—-vagyongazdálkodási előírás miatt—–van idő megbízható módon igazolni a tényleges akaratot, amely nem csak a megmaradást igenlő véleményt tartalmazza, hanem hitelt érdemlően a forrást is képes bemutatni.

  Az pedig nem megy, hogy majd az önkormányzat—–mert akkor a már működő dolgokra fordítandót kell valahol visszafogni, mert pénz az nem több van , hanem kevesebb.

  És állítom a falunak nincs adóssága, ezért jó helyzetben van, de az önkormányzata kevéssé gazdag, mint az adakozni képes polgárai. Ki kell használni.

  Azért jó lenne konkrét hiteles dolgokat látni május 14-én vállalásként.
  Ha a kivitelezést az önkormányzattól várják el, akkor kezdődhet a szóbeli vita de megoldás csak az lehet legjobb esetben is, hogy marad az épület úgy, ahogy eddig –ki tudja meddig.3o éve nincs hasznosítva—értelmesen legalább is nincs.( még Őri Gyula szerint is legfeljebb raktár volt)

 295. Kocsár Károly véleménye:

  Tisztelt Fórumozók!

  Nem kellene múltbeli dolgokat torzítani. A tájház megvásárlása nem azért nem történt meg, mert nem volt rá 18 MFt, hanem azért, mert az eladó, a forgalmi értékbecslés többszörösét kérte érte. Közpénzből ilyen módon vásárolni felelőtlenség. A kontra saroknál lévő épülettel már ez nem állt fent, meg is valósult a megvásárlása. Igaz nem egy szobor elhelyezhetősége volt a stratégiai cél, hanem az iskola udvarának nagyobbítása, és később a forgalmi rend átalakításához terület szerzése.
  Tulajdon és üzemeltetés kérdéséhez. Ma is vannak épületek (nem egy, több) melyek önkormányzati tulajdonban és fenntartásban vannak, és civil szervezetek használják.
  Vannak olyanok is (nem egy, több) melyek önkormányzati tulajdonban, funkció nélkül állnak, állapotuk romlik, esetleg beáznak….

 296. Horvath Eva véleménye:

  Erre kéne a közérdekű kérdések feltevéséhez szolgáló rovat, a hivatalos honlapon,hogy ezen épületek sorát konkrétan megtudhassuk.

  A szóban forgó épület bizony 3o-40 éve funkciótlan.
  A többi is ilyen ?

 297. Őri Gyula véleménye:

  HE süketelését átugorva, pár hozzászólással vitatkoznék.

  Elnök azt írja, hogy a Tájház ügyét ne keverjük a Civilház és az Nagybaráti Iskola kérdéskörhöz. Pedig ugyanarról szól. A közpénzt mire költjük?

  A közösségnek érdeke lenne a Civiház civilek általi működtetése? Úgy min a francia - és német testvértelepülésünkön? IGEN! Nem úgy működik, mert a pm szűrőjén kell átjutni, hogy a civil hozzáférjen. Inkább otthon maradunk…

  Közösség céljait szolgálná a Nagybaráti Iskola megőrzése, a mesterségek eszközeinek bemutatóhelye, stb?
  IGEN! Ehelyett a tisztán téglából épült házat lebontanánk - kell a hely a szobornak…

  A megye leggazdagabb falujának nincs saját Tájháza. Magánkézben van. Átadná a közösségnek. A pm olyan költségbecslést csináltatott ami 8 millióról szólt. Ugyanekkor vette új szomszédom a telkét 12 millióért, üresen. A Tájház Győrújbarát legdrágább utcájában van, ahol még most, válságban is 15 millióért kínálnak telket.

  A jóhiszeműségünket a pm eljátszotta. Nincs ellenőrizve a falu költségvetése, elfogadva van. Kezeket fel, és kész…
  A kevés nyilvános adatból is feltettem az alapkérdést: a működési kiadásokon belül a dologi kiadások aránya példátlan. A környező települések átlagához képest mi évi cca 80 millióval többet költünk ugyanarra? Mire, miért?
  Ha figyeltetek, senki nem válaszolt nekem. Közületek senki nem nézett utána…

  Pedig amíg a pm megengedheti magának és képviselő társainak, hogy a közpénzzel nem elszámol, hanem csak beszámol - addig a közpénz szövevényes utakon távolodik el a közérdektől. Onnét nem lehet visszahozni…

 298. Csóka véleménye:

  Kedves Őri Gyula és MIndenki!
  Ha a polgármester elvesztette a szavazói bizalmát és felmerűl a szabálytalanság kérdése akár a költségvetéssel, akár a beszámolókkal kapcsolatban akkor a fel kell jelenteni a Kormányhivatalnál! Lehet, hogy itt is működik az ami a NAV(APEH)-nál, hogy bejelentés vagy kérelem alapján indítanak vizsgálatot. Kérelmezni kell a 2012-es költségvetés tételes ( bér, működési kiadás, beruházások stb.) vizsgálatát. Továbbá kérni kell az elmúlt év(ek) gazdálkodásának teljeskörű ellenőrzését. Mit, mikor, miért milyen határozat alapján fizettek ki? Sajnos a háborút a fórumokon folyó szócsatákkal nem lehet megnyerni csak ha teszünk is valamit érte! Vitatkozunk egy kitudja kicsoda HE-vel aki olyan dolgokról tud amikről csak a hivatalban dolgozó vagy pm-hez közeli emeber tudhat. Még akkor sem tudhat ennyimindenről, ha minden testületi ülésen szorgalmasan ott csücsül és jövőbe látó képességgel rendelkezik!
  Szép napot!

 299. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Csóka!

  utánozzon, és olvassa el a jegyzőkönyveket kétszer , nézze meg hozzá a videokat, ha csak teheti jöjjön el a testület üléseire.
  Én ezt teszem tizen éve rendszeresen.

  Tegyen be és feljelentést!
  A kormányhivatal erősen ellenőriz minden tételt.

  Öri Gyula és társa pedig írt már nyílt levelet eleget, amelynek tartalmát mindig kivizsgálták.

  Volt testület, aki minden apróságban maga döntött, út mégse lett több, pénz akkor sem volt több.
  a nyolcvan millió pedig akkora süketelés, amit bátran át lehet ugorni.

 300. Laspalmas véleménye:

  Kedves Csóka!
  Ön melyik bolygóról jött? Ez itt Magyarisztán, 2012!
  Az előző bagázs a PM ellen indított pert formai hibákon bukta el. Ügyes….mondhatni pöstiesen.
  Ez a nő annyira beépült a helyi (győri) mutyiba, hogy azt Ön elképzelni sem tudja. Előbb szárad ki a Duna, minthogy ezt a nőt elítéljék bármiért is….
  És ha hoz 3 árajánlatot, és a legolcsóbbat választja, máris deügyesvolt. Ja hogy ennek 70 %-ából is kihozható? Hát istenem, azért csak nem ítélik el.
  A testület meg bólogatójánosok többségi gittegylete. Vajon miért tért vissza rekordsebességgel a Dávidbau, a Langszolg meg a Termin? Hogy lett hipphopp belterület Veronka telke? Ugyanmár! Ez mind törvényes. Ja hogy nem tisztességes?
  Hány olyan közszereplőt tud akár csak a győri közéletben, akiről tudjuk, hogy a saját zsebe is vastagszik a közpénzen? Hányat ítéltek el eddig?
  Na jó, nem folytatom. Sajnálom ezt a falut, egyelőre nem tehetek mást.
  Kitartást az ittmaradóknak.

 301. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  „ … ez már mindennek a teteje … !”
  „he” semmit nem fog fel … ! „he”-ről minden lepereg … !
  … mondja, csak mondja a magáét, a hatalmaséknak nagyon meg akar felelni … !
  … olyan, mint egy végtelenített szalag, egy papagáj … ! … bocs papagáj !

  „ … festhetne egy pontot a homlokára, mint „kiválasztott” …, hogy mi is lássuk … ! ”

  Észrevételeim …

  … ha a VÁLASZTÓPOLGÁRNAK van egy felvetése, „óhaja-sóhaja”,
  azt AZ ÖNKORMÁNYZATNAK MEG KELL OLDANI … !

  Tetszik „Antihe” felvetése !
  /… remélem, a felújított „Nagybaráti Iskolánk” udvarán felépülő „Falu Kemencéjénél”
  majd felhúzza a sisakrostélyát, hogy a felújított pincéből való borból tudjon hörpinteni … !/ …hogy értsd, lásd 291. –„arcnélküli lovag”-

  „ … Nem azért élünk ám HE, hogy az önhomályi döntéseknek eleget tegyünk, hanem azért van önhomályunk, hogy döntéseket hozzon az életünk jobbá tételéért. És ha 300-an azt mondják, hogy nekik nem felel meg egy döntés, akkor az önhomály számára ez csak egyet jelenthet: STOP, és indulhat az újragondolás. Kár, hogy nem ez az első félév anyaga az államigazgatási iskolákban. … „

  … aztán, hogy hogyan tovább … ?

  • A NÉPPEL MINDENEKELŐTT PÁRBESZÉDET KELL FOLYTATNI … !!!
  • Az Önkormányzat feladata a megoldás mikéntje …
  • Az Önkormányzat feladata a forrásmegjelölés …
  • AZ Önkormányzat feladata a forrásbiztosítás …
  • Az Önkormányzat feladata, hogy „JÓGAZDA” MÓDJÁRA kezelje a megye leggazdagabb falujának pénzét/pénzünket, jusson mindenre , arra jusson amire kell, felesleges dolgokra NE pazarolja… ! … mer akkor a Dárius kincse is kevés.!
  • … és ha a Civilek ehhez még hozzátesznek valamit, azt köszönje meg alázattal !!!
  • Az Önkormányzat feladata a végrehajtás … !
  • Az Önkormányzat feladata a munka ellenőrzése, a színvonalas, szakszerű munka elvárása, megkövetelése; „mekkmesteri” munkát nem szabad átvenni … !
  • Utána következhet nagy csinnadrattával az átadás, a választópolgárok általi örömteli birtokbavétele az objektumnak … !!!
  • Az Önkormányzat feladata, hogy A MEGLÉVŐ KÖZVAGYONT VÉDJE IS MEG !!!
  • …, … sorolhatnám még … !

  MIÉRT IS … ?

  • Mert Ők indultak és kaptak bizalmat a választásokon … !
  DE ! Úgy, hogy 2. § (1) A helyi önkormányzat érvényre juttatja a népfelség elvét, helyi közügyekben demokratikus módon, széles körű nyilvánosságot teremtve kifejezi és megvalósítja a helyi közakaratot.
  • Mert Ők ígértek, … „fűt-fát” … !
  • MERT, ŐK „AZÉRT VANNAK OTT”, hogy bennünket VÁLASZTÓPOLGÁROKAT „SZOLGÁLJANAK”, természetesen a szó nemes értelmében, EZT VÁLLALTÁK, ESKÜVEL MEGERŐSÍTVE … !!!

  … és rajtam, ebben a Faluban NE kérjen számon SENKI SEMMIT … !!!
  Nem én vagyok a Polgármester ! Nem én vagyok a Képviselő !

  Különben is, a „svejkovszkyferi”, meg a „Gyüttment „ Apja,
  külön külön is 30-30 évig ALÁZATTAL SZOLGÁLTA A FALUJÁT … !!!
  Külön - külön is, EGY-EGY EMBERÖLTŐT KISZOLGÁLTUNK JÓAPÁMMAL… !!!
  Tisztességgel, Becsülettel tettük a dolgos hétköznapjainkat is … !!!
  A CSALÁDOM A FALUÉRT MÁR EDDIG IS MEGTETTE A MAGÁÉT … !!!

  NEKEM, PONTOSAN EZÉRT, GYÖKEREK NÉLKÜLI IDEGENKÉNT,
  NE OSSZA SENKI SE AZ ÉSZT … !!! NE OKOSKODJON !
  … elnézést az indulatomért … !

  Mára már „VISSZAVONULTAM” … ! MEGTEHETEM … !

  Azt hittem, hogy békés és nyugodt nyugdíjas „öreg korom” lesz, DE a lelkem már nagyon régóta nyugtalan, a többségi FALULAKÓVAL/HEGYLAKÓVAL egyetemben.
  Szeretem ezt A FALUT, mert A SZÜLŐFALUM, DE, a mára kialakult körülmények elszomorítnak; DE, azt is tudom, hogy egy “hatalom” A FALUT, A FALU NÉPET
  nem tudja leváltani, ez csak fordítva működik !

  DE ! … ahogyan a körülmények állnak, újra csatasorba álltam … !
  Segítem és támogatom a Falunkért önzetlenül tenniakarókat … !

  KÍVÁNOK A FALUNKNAK EGY, A FALUJÁT, A FALU LAKOSSÁGÁT TISZTELETBEN TARTÓ, ALÁZATTAL SZOLGÁLÓ ÖNKORMÁNYZATOT ,
  AKIK TUDJÁK, HOGY MIÉRT VANNAK OTT … !!!
  MINDENEKELŐTT A KÖZ JAVÁT SZOLGÁLJÁK,
  TISZTESSÉGGEL ÉS BECSÜLETTEL !!!

  … ismerős … ?

  „ … Az enyim, a tied mennyi lármát szűle,
  Miolta a mienk nevezet elűle … „ [Csokonai Vitéz Mihály: Az estve (1794)]

  TEHÁT, sajnos „a mostani világunkban” a több mint 200 év sem volt elég, hogy
  A KÖZÉRDEK MINDENELŐTT szemlélet természetes legyen… !!!
  (… soroljam ?! …, külterületi földek belterületbe vonása, 8+1 ember dönt a „Nagybaráti Iskola” lebontásáról, védett hegygerinc semmibe vétele, a Paperdő tetején „jóléti tó”, ami a valóságban halastó …, …; … mindez KÖZÉRDEK … ?!)
  … teszik mindezt fölényesen, szemrebbenés nélkül, erőből …, mert ez nekik jár … !
  Mit is szoktak mondani ? … hát, hogy „törvényes”, DE nem etikus, DE nem igazságos … !
  Az én ERKŐLCSÖM szerint ezek azonos fogalmak !!!

  … és mindezek után még azt tartják, hogy a másik a „ kekec/az egyirányú utcában a forgalommal szembemenő/bűnös/annak kell félnie/meghunyászkodnia/visszavonulnia”, mert mindezt szóvá meri tenni … ?!

  Most is, mint mindig, TISZTELET A KIVÉTELNEK !!!

  … egy érdekes válasz a Hatóságoktól „Őri Gyula társának”, ez lennék én …,
  a „Kolontári méretekkel” rendelkező „tóról”,
  amikor egy esetleges katasztrófahelyzet miatt aggódtam … !

  Katasztrófavédelem: „… nem hozzánk tartozik …, átirányítjuk a Tűzoltósághoz … „!
  Tűzoltóság: „ … A tó tűzvédelmi szempontból megfelel … !”
  NO COMMENT !!!
  (Az üzemeltetési engedély szerint a tó rendeltetése jóléti tó. Az engedélyben foglalt műszaki tartalom szerint a tó vízfelülete 2580 m2 területű, víztérfogata 4280 m3 lehet)
  A gerincvédelem is Hatósági vizsgálat tárgya …
  Vízügyi Felügyelőség: „ …
  Megállapítható volt továbbá, hogy a dél-keleti oldali depónia külső rézsűhajlása nincs 1:2, ami a terv és az engedély szerint kellene lenni, ezért a Felügyelőség szükségesnek tartja a rézsű megerősítését rétegesen tömörített háttöltéses megtámasztással, melynek laposabb rézsűhajlással kell épülnie…. „
  … ugye, hogy jogos volt az észrevétel … !

  Itt kérdezte meg „he”, hogy „hány ház van a tó alatt” … ?
  … mit mondana/kérdezne erre a „Lár pur lár” … ? n……s …???

  TEHÁT KIK KELLENEK NEKÜNK … ?!
  AKIK TUDJÁK, MAGUKTÓL IS, HOGY MIT SZERETNE A JÓNÉP !!!
  AKIK TISZTESSÉGGEL ÉS BECSÜLETTEL A KÖZ JAVÁT SZOLGÁLJÁK !!!

  TISZTELETTEL !

  svejkovszkyferi

 302. Elnök véleménye:

  Sok-sok téma.

  Tájház. Karcsinak kell igazat adjak. Nem volt más lehetőségünk, mert a köz pénzéből nem fizethetünk valamiért kétszer annyit, mint amit hivatalosan ér. Ez a közpénz, a közvagyon elköltésének szabályozottsága. Sajnálom, de egyelőre nem látok mást.
  A Civilháznál szerintem is marhaság, hogy csak egy önkormányzati ember jelenlétében lehet használni. Kódszámos riasztó, kulcs a civil szervezet vezetőjének, saját kóddal és kész. Ennyire bízzunk már meg egymásban. Átadás-átvételi napló és kész. Vagy esetleg a hivatal átköltözik a Civilházba, a közművelődés marad a mostani helyén, és máris szinte minden megoldódik. De ez a mostani rendszer a legnehézkesebb, amit csak ki lehet találni.
  Az iskola épülete.
  A kérdéshez a falu vezetése kétféleképpen állhat hozzá. Ellenséges-kritizáló-pesszimista-csakahibátlátom-miértnemjóötlet módon, vagy segítő-korrigáló-ötletelő-hogyanoldjukmegaproblémáspontokat-tervezzünkegyütt módon. Sajnos ma az első van többségben. Így nehéz lesz. Mert minden ötletnek vannak gyenge pontjai. Ezt lehet kiemelni, felnagyítani, vagy megoldani, kiküszöbölni. Nem látványos módon, de a végeredmény egészen más lesz. De amíg objektív tényekről is vitatkozunk, addig ne várjunk megegyezést. A szobor…hát az meg végképp esztelen ötlet. Ezt akkor is, azóta is elmondom.
  Kíváncsi leszek a falufórumra. A kétféle hozzáállás közül melyik láthatjuk az asztalok mögött. Beszédes lesz, azt hiszem.
  Százmilliót költünk a bölcsődére. A jövőnkre. Mennyit nem vagyunk hajlandók költeni a múltunkra? 10 milliót? Mert ne legyen illúziónk: a bölcsőde fenntartása sokkal több pénz fog elvinni egy évben, mint amit a Török Józsefék által tervezett „múzeum” igényel .
  Az összefogásról
  Talán már egyszer leírtam: akkor lehet támogatást szerezni, ha hiteles emberek, hiteles célra kérik. Hogy egy gazdag faluban (mert az itt lakók jelentős része bizony átlag feletti színvonalon él, még ha ez nem is hajlandóak sokan bevallani) nincs kultúrája, nincs hagyománya a közcélok támogatásának, akkor ott a hitelességgel van baj. Szerintem.

  ZP

 303. horvatheva véleménye:

  Kedves Svejkovszky úr!

  Ön ismer engem, de ha mégegyszer ilyen hangnemben szólít, akkor ideírom a véleményem arról, hogy mit gondolok arról, hogy sok év —Iskola ügyben 30-40 év–passzivitás után miért aktivizálta magát .

  Török úr remek , értékes gyűjteménye remek kapaszkodó ehhez.(van személyes tapasztalatom, ami a véleményemet megalapozza!!)

  Az Ön viselkedését viszont egész remekül felfogtam.

  Nem történik semmi az épülettel, csak pont úgy marad, ahogy eddig is.
  Egy darab befektetőt nem prezentált–most se!

  május 14-én kíváncsi leszek, hogy hány összeggel megjelőlt pénzben is támogató épület fenntartását igenlő fog ott megjelenni.

  a többi üres duma.

  Drága Elnök!

  Ön megbízhat bárkiben a sajátját tekintve. De az önkorinak van ilyen olyan tapasztalata a rongálások elvállalásáról, és a vitákról később.
  Ez is közpénz)

  A böcsőde példában is igaza van.

  de

  Ön, mint önkormányzat pénzügyeit- irányító. ellenőrző—de mindenképpen belelátó—miért nem jelőli meg azt, hogy mi maradjék el–a 1o millió fejében–az korrekt lenne.

  Abban is igaza van, hogy ebben a faluban MOSTANÁBAN nincs köz cél érdekében összefogás akkora, mint volt a korábbi években, de ezt a szemléletmód elterjedése okozta

  amely szerint az önkormányzat dolga a falu lakóinak MARADÉKTALAN kiszolgálása–bármiféle óhajuk leend is.
  Ezt pedig bizony nemrégtől tapasztalom,
  Mondhatnám pár éve–amikor is azt mondták, hogy ide nekünk az óvodát, mert az JÁR—
  Aztán lett a lehetséges időben.

  Hogy mi lesz a 30-40 éve funkciótlan épületttel?

  1. semmi–romlik tovább
  2. a kezdeményezők összegyűjtik rá a forrás megbízható igéretét, és kérik az általuk igényelt rész fennmaradását
  3.Vágyaikat mondják továbbra is–és nem történik semmi, csak konfliktus elkerülődik
  4. Marad a mai terv, amelyet az idő alapozott meg.

 304. horvatheva véleménye:

  “Győrújbarát Község Önkormányzata közel 90 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, melyet a Magyar Állam és az Európai Unió finanszíroz. Az önkormányzati önrésszel együtt, a településen közel 120 millió forintos beruházás valósul meg.”
  http://www.gyorujbarat.hu

 305. Kocsár Károly véleménye:

  Ne essünk a “kabát lopás” csapdájába!

  “Az előző bagázs a PM ellen indított pert…” helyett pontosítva

  a PM indított pert a bagázs ellen

 306. horvatheva véleménye:

  amelyet megnyert!

  egyébként akkor “itt mindenki kicsit esztergomi” volt.

  A pm-nek köszönhetjük, hogy
  nem lett adóssága a falunak
  elkészültek a tervezett és szükséges beruházások

  Hogy miért nem több??
  Arra válaszoljanak az akkori pénzügyi bizottság tagjai

  A végre nem hajtott, de soha nem nevesített határozataik pedig épp azt az ügymenetet szenvedték el, ami miatt most áll még a vitatott iskolaépület.

  (azt pedig hogy a határozat megszületése után engedélyezési eljárások következnek—–eddig két jegyző bánta )

 307. bender véleménye:

  Nem tisztelt Heveronika!

  Hogy a polgármesternek köszönhető hogy nem lett adóssága a falunak?? Ekkora hazugságot életemben nem hallottam!! FEJEZZE MÁR BE ezt a tömjénezést! A pm asszony egy arrogáns, hataloméhes, semmihez nem értő szűklátókörű istencsapása ennek a falunak és nem más. Az összes végre nem hajtott határozat az ő keresztbetevései és nem dolgozása miatt volt, csak őt sajnos ezért nem lehet felelősségre vonni. A pert nem nyerte meg egyébként, hanem FORMAI, ismétlem FORMAI okok miatt visszadobták.

  Nincs értelme a trollkodásának, nyugodtan abbahagyhatná. Persze a hátsónyalás mindig kifizetődő.
  Egészségére.

 308. Horvath Eva véleménye:

  kedves bender!

  Ön mekkora összeget ad az iskolaépület felújításához.

  És a polgármesternek köszönhető, hogy nincs adóssága a falunak.
  (a pert pedig megnyerte
  ha lett volna értelme és a per megnyerése biztosnak látszott volna —biztosan fellebbeztek volna –a falu pénzén –továbbra is a kezdeményezők.)

  egyetlen végre nem hajtott határozatot mondjon csak!Csak egyet!

 309. Horvath Eva véleménye:

  Jó volt a családi majális eddigi programjai!
  Gratulálok a szervezőknek!

 310. Horvath Eva véleménye:

  itt a ( ),amely hiányzott

 311. Boroka véleménye:

  Kedves HE,

  venni fogom a fáradtságot és kigyűjtök majd önnek néhány végre nem hajtott határozatot, gondolom találok ilyet. A PM meg a neki kedvező határozatokat természetesen örömmel végrehajtja, alig várta, hogy végrehajthassa a gyermeke telkének belterületbe vonását, ez azonnal kb. 10 millió forint nyereség a Juhász családnál. Ejha, nem?
  Olvasva a hozzászólásokat, a szobrok árába bele sem kalkuláltam, hogy a Liszt szobor valószínűleg az ország egyik legdrágább szobra. Hiszen a felállításához meg kellett venni azt a sarki házat, lebontani, közterületet kialakítani, ez szerintem minimum súrolja a 30 milliót. Annyiért szép az a Lisztfej ott a semmi közepén, nem? Iskolaudvart meg minek bővíteni? Majd, ha lesz rá pályázat, amiből a mutyi dolgozhat. Oszt jön a Termin, meg a Dávidbau, aztán majd dupla áron megcsinálják. Köll a Veronikának is píííz a házra.

  Az meg, hogy a polgármesternek köszönhető, hogy minden szép és csiripelnek a madarak is, az csak egy észak-koreai személyi kultuszban képzelhető el. Meg Győrújbaráton… Ha valaki komolyan elhiszi, hogy a pm. munkája itt a leghasznosabb, az vegye le a szemellenzőjét és nézzen körül a jóval szegényebb kistelepüléseken a megyében.
  Rendezett, gondozott utak, virágok mindenhol, béke, nyugalom. Itt meg…? Inkább nem is mondom.

  De a zavarosban könnyebb halászni…

 312. Boroka véleménye:

  Még valami. Most látom, hogy április 24-én volt a jegyző “kiválasztása”? Valamikor majd valamit meg lehet tudni, hogy ki lesz majd néhány hónapig a győrújbaráti jegyző? Vagy ez is titok? És miért kell júniusig várni az új jegyzőre?
  Bár erre hallottam egy-két jó tippet…

 313. Horvath Eva véleménye:

  Ekkora irigység is csak Győrújbaráton van a sikeres vállalkozások iránt, mint amit Ön kedves Boróka ideprezentált!

  A munkát persze nem szokta irigyelni senki.

  Veronikának tulajdonított telket korábban már kiveséztük a rendezési terv függvényében, Nézzen utána!
  (helyrajzi szám alapján a rendezési tervlapokon—a hivatalos honlapon eléri azt–)

  Én tegnap kigyűjtöttem a 2010-es év határozatait 134 db határozat volt Azért nem tettem ide, mert több képmező lett volna, de bármikor ideteszem, ha kéri. Világosan látható lesz belőle az, hogy miféle határozatok voltak.Tanulságos így együtt az év egészének munkáját látni. Tegye meg
  és mutasson fel végre nem hajtott határozatot, olyat amelyre forrás is volt, meg törvénybe se ütközött—egyébként bármilyet—
  Ön választhatja bármelyik évet!

  A jegyző kiválasztását most a drága Elnök sem mondta el a hivatalos bejelentés előtt.
  (mert ott is el kell telni a hivatali időnek, amíg a jelölt a jelölést megerősíti)

 314. Horvath Eva véleménye:

  ami a Thermint meg a Dávidbaut illeti:

  http://www.principa.hu/webterkep.html

 315. vancouver véleménye:

  A 313-ashoz:
  “(mert ott is el kell telni a hivatali időnek, amíg a jelölt a jelölést megerősíti)”

  Mi van?! Az önkormányzat döntései - a zárt ülésen hozottak is - a szavazás megtörténtének pillanatától nyilvánosak, onnantól bárki érdeklődhet a tartalmuk iránt, és az önkormányzat köteles érdemi tájékoztatást adni. Nincs semmiféle “hivatali idő”, aminek el kell telnie! Elnök Úr a szavazást követő percben nyugodtan kiblogolhatta volna ide az eredményt, ha akarja. Nyilván más oka van arra, hogy nem tette meg.

 316. Horvath Eva véleménye:

  Kérdezze meg!

  De
  azt hiszem , ha ott lett volna a testületi ülésen és megvárja a döntést, akkor tudná, de akkor sem lenne az még hivatalosan bejelentve–ugyanis a döntés csak a hivatal részéről törtét meg–a jelölt viszont még nem írt alá semmiféle szerződést akkor.
  Ugyanis a jelöltek meghallgatása nem nyílt ülésen törtét.(ahhoz meg a jelölteknek joguk van!)

 317. vancouver véleménye:

  Látom, nem érti, vagy nem AKARJA érteni…

  MINDEN önkormányzati döntés - tartalmától függetlenül - közérdekű, tehát nyilvános. Nem csak az elfogadott kinevezés, hanem az is, hogy kit AKART a testület kinevezni - akkor is, ha az illető később esetleg visszalép, vagyis nem fogadja el a kinevezést.

 318. Horvath Eva véleménye:

  dehogynem értem, de ha ennyire erre kíváncsi lett volna, akkor ott lett volna a testületi ülésen és megvárta volna annak végét –a zárt ülés végét–és tudná az eredményt.

  Ettől még az hivatalosan akkor sem lenne kihirdetve.

 319. vancouver véleménye:

  “megvárta volna annak végét –a zárt ülés végét–és tudná az eredményt”

  Ejha! Mikor honosodott meg az az előremutató, demokratikus szokás Győrújbaráton, hogy a zárt ülés végén a testület ismét a nyilvánosság elé lép, és a polgármester kihirdeti a zárt ülésen hozott határozatokat? Valamiről lemaradtam?

 320. Horvath Eva véleménye:

  Nem hirdeti ki, de ha rákérdeznek, akkor nem titkolja—ha a személyiségi jogok miatt az lehetséges.

  Kihirdetni akkor lehet, ha a feltételek a kihirdetés feltételei adottak.

  egyébkét ma a nyalóka fagyizó előtt állt 3 db személy gépkocsi–csak egy darab árut pakoltak ki, a rendőr autó is pásztázott épp, de mi ott többen szorgosa kivártuk az időt, amíg ezt azt lepakoltak.
  és a szembe jövők is elmenetek és tovább mehettünk.

 321. Elnök véleménye:

  Akkor én most nem kihirdetek, csak tájékoztatok.
  NEM HIVATALOSAN.
  Csak úgy. Mert hogy nem tilos.
  Az új jegyző Dr Egri Zsanett, Pannonhalmán lakik. Amikor ide jelentkezett, két kisebb település körjegyzőjeként dolgozott/dolgozik. Mivel a pályázati anyagát csak olvasására kaptuk meg, és jegyzetelni sem volt szabad (legalábbis azt hiszem, nem volt szabad..nem akartam törvényt sérteni), ennél többet most nem tudok írni róla.
  Bocsánat, pontosítok. A testület többsége őt szeretné jegyzőnek. Ha elfogadja. Erről viszont már/még nincs információm.
  ZP

 322. vancouver véleménye:

  Köszönjük, a köz nevében is.

 323. Kocsár Károly véleménye:

  Miért pályázik valaki egy állásra, ha utána nem akarja elfogadni?

 324. vancouver véleménye:

  Talán mert időközben megkínálják egy jobb állással. :)

 325. Horvath Eva véleménye:

  mert most is afféle munkakörben dolgozik–és akármi változhat közben és mégis maradna ott

  de most már tudjuk , ha már a hivatalos honlap nem informatív—majd az új jegyző felvállalja, hogy működjék!

  :) :)

 326. Horvath Eva véleménye:

  No honlap ügyben megegyezés van a miénkkel–sőt
  :(

 327. Elnök véleménye:

  Méltatlanul feledésbe merült Hazudós grafománunk újabb ordas csúsztatása, 306-ból
  “A pm-nek köszönhetjük, hogy
  nem lett adóssága a falunak”
  Próbáltam levezetni, hogyan is jött létre ez az állapot (hogy ti. a PM-nek köszönhetően nincs adósságunk)
  Az alábbi lehetőségeket találtam
  1. A testület erőteljesen kifejezte szándékát, hogy hitelt akar felvenni, de a PM mindig lebeszélte őket erről. No ilyen az elmúlt 6 évben nem volt. Az utóbbi évben volt egy-két gyenge próbálkozás, de akkor már törvény tiltotta a hitelfelvételt.
  2. A testület határozatot hozott, hogy vegyünk fel hitelt, de a PM ezt nem hajtotta végre, így nem lett hitelünk. Ez sem lehet, hiszen a PM mindig minden határozatot végrehajt, ugye? Meg egyébként sem hoztunk ilyen határozatot.
  3. Előterjesztés volt a hitelfelvételről, de a PM “nem”-szavazata miatt nem lett meg a többségi döntés. Ez esetben ugyan nem az övé lenne az egyszemélyes dicsőség, de ez még beleférne. Viszont ilyen előterjesztés sem volt.
  4…. ??? több most nem jut eszembe….
  Tehát ismét hazugságon kaptuk…ej, ej…egyre hiteltelenebb.. ej, ej..

  Ugyanitt olvasható, hogy
  “pm-nek köszönhetjük, hogy
  elkészültek a tervezett és szükséges beruházások”
  Igen, ez igaz. De könyörgöm, ezért kapja a fizetését!!! Csak ne dicsérjük meg azért, hogy elvégzi azt, amiért a fizetését kapja! Egyébként megdicsértük, kapott jutalmat is.

  És még egy s..ggnyaló szösszenet
  “Veronikának tulajdonított telket korábban már kiveséztük a rendezési terv függvényében,”
  A telek Juhász Veronikáé (ez TÉNY), és második nekifutásra lett belterület (ez is TÉNY). Miközben polgármester asszonyunk elfelejtette bejelenteni érintettségét (ez is TÉNY) a szavazáskor. A szavazáskor Dr Palla Roland és Zólyomi Péter ellene szavazott, polgármesterünk tartózkodott (még szerencse…végülis így is megvolt a többsége), a többiek támogatták. Mindenkire rábízom, hogyan minősíti ezt az eljárást….

  A fagyizó előtti parkolásról -illetve annak nem-büntetéséről- kérdezze meg a közterület-felügyelőt. Én megtettem. Ha leírnám a választ, azzal őt sodornám bajba.

  Szép napot

  ZP

 328. Horvath Eva véleménye:

  Nohát.

  1. a pm-nek köszönhető , hogy nincs adóssága a falunak 13. éve.(előtte is így gondolkodtak–ezt a hagyományt tisztességesen folytatta)
  Annyira ellenszenvvel viseltetett iránta, hogy egy adósságra történő beruházást sem kísérelt meg javasolni, nehogy őt fényezze,
  amikor pedig a gyenge kísérletek voltak, amikor már nem lehetett hitelt felvenni, akkor pedig a jószerencsék is mellettünk állt. :)

  2. nem Önön múlott drága Elnök!

  3.tudom információm sincs, meg Térképet se tudok olvasni! :)
  újraolvasandó a 79-es—85-ös és 100-as bejegyzés

  ez meg a 102-es ebben a topikban
  “Elnök véleménye: március 20th, 2012 - 09:49

  Jaaaa, hogy úgy nyilatkozott a 3485-ös telkekről, hogy azt sem tudja, hol van???
  Nincs több kérdésem. Most sem.

  Erőt fitogtatni tényleg nem kell. Csak a falu, a közösség, a gyerekeink érdekeit nézni, és nem másra várni, hogy tegyen (ESETLEG) helyettünk valamit.

  ZP

  de választ azóta sem adott

  Hol is van az a telek ? Miféle utcák határolják? Mi a terv ott a rendezési terv szerint?

 329. Horvath Eva véleménye:

  http://gyorujbarat.hu/rendezesi-terv.html
  4. tervlap
  én gépemen 400-szoros nagyítással könnyen megtalálható

 330. Elnök véleménye:

  Ez mekkora mondat!
  “Annyira ellenszenvvel viseltetett iránta, hogy egy adósságra történő beruházást sem kísérelt meg javasolni, nehogy őt fényezze,”
  Antihe, megvan a mai napi humor. Sírva röhögök azóta is…
  Most meggyőzött, hogy a s..gnyalásnak is van még felsőbb foka…
  Ja és ezek szerint a PM annyira okos volt, hogy direkte megutáltatta magát, nehogy hitelből történő beruházást javasoljunk (elkerülendő az ő fényezését). Jól értem?

  Még egyszer köszönöm a poént! :)

  ZP

 331. Horvath Eva véleménye:

  jó! jó! drága Elnök!

  Megtalálta igazi hangját!
  Az embert támadd, akkor elfelejtik a kérdést!?
  :) :) :)

  a pm -t érintő mondatában a többes szám helytelen!
  A többiek ekkora érzelmet nem mutattak volt iránta.

  No és a kérdések??!Meg az Ő megválaszolásuk?

 332. Török József véleménye:

  Kedves Heva!

  Néhány napig nem voltam itthon.

  Olvasgatva a bejegyzéseket, az Ön hozzászólása továbbra is arról szól, kinek-miért nincs igaza,
  ki mit ítél meg tévesen, miért nem fog teljesülni amit akar, kíván, amiért küzd.

  Természetesen Ön mindent mindenkinél jobban, előbb, biztosabb-megbízhatóbb forrásból tud.

  Egy cseppet sem zavarja, hogy személyek, csoportok, közösségek nemes céljukért, jogosan küzdenek.

  Önt az sem érdekli, hogy ezek az emberek, közösségek hitelesek, a nevüket adják céljaikhoz, követelésükhöz.
  Olyan személyek, kik mögött hiteles életút áll. Győrújbaráton és azon kívül is elismert emberek.

  Ezt azért írom, mert a nagybaráti iskola megmaradásáért küzdők közül s e n k i n e k nem kell a helytörténeti
  gyűjtemény mögé bújva támadni az önkormányzat dózerolós döntését.

  A döntés visszavonásához elégnek kellene lenni ötven és nem háromszáz tiltakozónak!!!!!!!!!!

 333. Horvath Eva véleménye:

  Kedves Török úr!

  Ön pontosan fogalmaz!

  mindenben!

  Kérdésem továbbra is:
  Hány ember aláírását (írásos ígéretét ) bírják a tiltakozók, akik pénzzel is hajlandóak támogatni a projektet.

  303-as bejegyzésből:
  “Hogy mi lesz a 30-40 éve funkciótlan épületttel?

  1. semmi–romlik tovább
  2. a kezdeményezők összegyűjtik rá a forrás megbízható igéretét, és kérik az általuk igényelt rész fennmaradását
  3.Vágyaikat mondják továbbra is–és nem történik semmi, csak konfliktus elkerülődik
  4. Marad a mai terv, amelyet az idő alapozott meg.”

  Én mindenesetre nemcsak tiltakozással mennék a falufórumra–ha akarok valamit.

  Én minden gyűjtőt óvok attól, hogy —de azt meg szóban többször elmondtam.

  Az ötlet akkor megvalósítható lehet, ha Svejkovszky úr
  “• Az Önkormányzat feladata a megoldás mikéntje …
  • Az Önkormányzat feladata a forrásmegjelölés …
  • AZ Önkormányzat feladata a forrásbiztosítás …
  • Az Önkormányzat feladata a végrehajtás …

  fenti ötletétől eltekintünk és helyette a civilek szervezik meg erős írásos ígéret birtokában a támogatóikkal a projekt kivitelezését

  “Azért jó lenne konkrét hiteles dolgokat látni május 14-én vállalásként.
  Ha a kivitelezést az önkormányzattól várják el, akkor kezdődhet a szóbeli vita de megoldás csak az lehet legjobb esetben is, hogy marad az épület úgy, ahogy eddig –ki tudja meddig.3o -40 éve nincs hasznosítva—értelmesen legalább is nincs.( még Őri Gyula szerint is legfeljebb raktár volt)” és továbbra is vallom, amit a 294-es bejegyzésben leírtam és el is mondtam Önnek.

 334. Horvath Eva véleménye:

  http://gyorujbarat.hu/

  GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG
  polgármestere

  2633/2012.

  M E G H Í V Ó

  Győrújbarát Község Önkormányzata Képviselő-testületének

  2012. május 14-én (hétfőn)

  17 órai kezdettel

  a Művelődési Otthon és Faluházban

  (9081 Győrújbarát, Liszt F. u. 9.)

  tartandó

  Falufórumra.

  A Falufórum témája:

  1./ Régi nagybaráti iskola ügye

  Győrújbarát, 2012. május 3.

  Juhászné Árpási Irma
  polgármester

 335. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Felhívás Győrújbarát Lakóihoz !

  Pusztulásra ítélve a „Nagybaráti Iskola”!

  A képviselőtestület döntött.

  „Szoborcsoport fog állni a dédapáink által épített katolikus iskola helyén”?

  Ne Hagyjuk! Adjunk új funkciót volt iskolánk épületének !!!

  (Bővebben: http://www.baratipont.hu; http://www.tgi-q.hu honlapokon)

  Változtassuk meg az iskola sorsát !

  a Polgármester Asszony által összehívott falufórumon.

  Találkozzunk 2012. május 14-én, hétfőn 17 órakor
  a Művelődési Otthon és Faluházban / Liszt F. u. 9./

  Ott az Ön jelenléte döntő!!!

  Kedves Győrújbarátiak!

  Most van itt a lehetőség, hogy a véleményünket kinyilváníthassuk. Tegyük meg az első lépést a felemelkedésünk felé.
  Ne hagyjuk magunkat!
  Ha most Mindannyian ott leszünk, akkor falunk egyik legrégebbi középületét mentjük meg az elmúlástól,
  a megsemmisüléstől és ezzel magunkból is átmentünk valamit a jövőnek.

  „Egy nemzet akkor hal meg igazán, ha elfelejti múltját,
  ha két kézzel tépi ki önnön gyökereit.” (Fonyódi Tibor)

  Kérünk mindenkit, akinek fontos a múltja, szeretne ebben az épületben emlékezve osztálytalálkozót szervezni,
  vagy összejönni rendszeresen beszélgetni barátaival, szomszédival, vagy egyszerűen csak horgolni, kötni,
  sakkozni, kártyázni akar egy régi kemence mellett, mint régen, ahogy a „Fonóban” tették ezt a falusi emberek,
  jöjjenek el erre a Fórumra!

  Akik szeretnék, ha a jó ötleteiket meghallgatnák és meg is valósítanák, jöjjenek el erre a Fórumra!

  Ott van a helyük! Ott van a helyünk!

  Legyen ez egy új faluépítő közösségi tér, ahol mindenki jól érzi magát!
  Itt úgy állíthatunk emléket múltunknak, hogy közben használhatjuk is.

  Kedves Győrújbarátiak! Ne hagyjuk ki ezt a Fórumot!

  Most ragadjuk meg a lehetőséget, hogy olyan dolgok valósulhassanak meg, amire nekünk van szükségünk.
  Ne engedjük, hogy a gyökereinket kitépjék!
  A múltunk megőrzése és megóvása a jövő számára egész Győrújbarátnak érdeke!

  Köszönjük, ha eljönnek! Találkozzunk május 14-én 17 órakor!

  „Iskola mentők/Faluvédők” csapata

  Iskola mentők/Faluvédők elérhetők: Hívjanak, ha kérdésük van!

  Deéné Nagy Teréz Mara: 20/3816624 Fülöp Imre: 20/215 1591
  Török József: 20/9338065 Szalánczi Gábor: 30/936 4823
  Andrássy Márta: 70/7750362 Őri Gyula: 20/324 9408
  Schéder Tamásné Hideg Klára: 20/5290195 Svejkovszky Ferenc: 20/312 1342
  Varga Károly: 30/937 3777

 336. Horvath Eva véleménye:

  “Akik szeretnék, ha a jó ötleteiket meghallgatnák és meg is valósítanák”

  “Ha a kivitelezést az önkormányzattól várják el, akkor kezdődhet a szóbeli vita de megoldás csak az lehet legjobb esetben is, hogy marad az épület úgy, ahogy eddig –ki tudja meddig.3o -40 éve nincs hasznosítva—értelmesen legalább is nincs.( még Őri Gyula szerint is legfeljebb raktár volt)”

  “. a kezdeményezők összegyűjtik rá a forrás megbízható ígéretét, és kérik az általuk igényelt rész fennmaradását”

  ““Azért jó lenne konkrét hiteles dolgokat látni május 14-én vállalásként.”

 337. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Felhívás Győrújbarát Lakóihoz !

  Pusztulásra ítélve a „Nagybaráti Iskola”!

  A képviselőtestület döntött.

  „Szoborcsoport fog állni a dédapáink által épített katolikus iskola helyén”?

  Ne Hagyjuk! Adjunk új funkciót volt iskolánk épületének !!!

  (Bővebben: http://www.baratipont.hu; http://www.tgi-q.hu honlapokon)

  Változtassuk meg az iskola sorsát !

  a Polgármester Asszony által összehívott falufórumon.

  Találkozzunk 2012. május 14-én, hétfőn 17 órakor
  a Művelődési Otthon és Faluházban / Liszt F. u. 9./

  Ott az Ön jelenléte döntő!!!

  Kedves Győrújbarátiak!

  Most van itt a lehetőség, hogy a véleményünket kinyilváníthassuk. Tegyük meg az első lépést a felemelkedésünk felé.
  Ne hagyjuk magunkat!
  Ha most Mindannyian ott leszünk, akkor falunk egyik legrégebbi középületét mentjük meg az elmúlástól,
  a megsemmisüléstől és ezzel magunkból is átmentünk valamit a jövőnek.

  „Egy nemzet akkor hal meg igazán, ha elfelejti múltját,
  ha két kézzel tépi ki önnön gyökereit.” (Fonyódi Tibor)

  Kérünk mindenkit, akinek fontos a múltja, szeretne ebben az épületben emlékezve osztálytalálkozót szervezni,
  vagy összejönni rendszeresen beszélgetni barátaival, szomszédival, vagy egyszerűen csak horgolni, kötni,
  sakkozni, kártyázni akar egy régi kemence mellett, mint régen, ahogy a „Fonóban” tették ezt a falusi emberek,
  jöjjenek el erre a Fórumra!

  Akik szeretnék, ha a jó ötleteiket meghallgatnák és meg is valósítanák, jöjjenek el erre a Fórumra!

  Ott van a helyük! Ott van a helyünk!

  Legyen ez egy új faluépítő közösségi tér, ahol mindenki jól érzi magát!
  Itt úgy állíthatunk emléket múltunknak, hogy közben használhatjuk is.

  Kedves Győrújbarátiak! Ne hagyjuk ki ezt a Fórumot!

  Most ragadjuk meg a lehetőséget, hogy olyan dolgok valósulhassanak meg, amire nekünk van szükségünk.
  Ne engedjük, hogy a gyökereinket kitépjék!
  A múltunk megőrzése és megóvása a jövő számára egész Győrújbarátnak érdeke!

  Köszönjük, ha eljönnek! Találkozzunk május 14-én 17 órakor!

  „Iskola mentők/Faluvédők” csapata

  Iskola mentők/Faluvédők elérhetők: Hívjanak, ha kérdésük van!

  Deéné Nagy Teréz Mara: 20/3816624 Fülöp Imre: 20/215 1591
  Török József: 20/9338065 Szalánczi Gábor: 30/936 4823
  Andrássy Márta: 70/7750362 Őri Gyula: 20/324 9408
  Schéder Tamásné Hideg Klára: 20/5290195 Svejkovszky Ferenc: 20/312 1342
  Varga Károly: 30/937 3777

  A templom, az Iskola és a tér építészetileg egy szerves egységet képez! A Térhez az épület hozzátartozik!

  A NAGYBARÁTI ISKOLA ÉPÜLETE visszanyeri korábbi formáját, új, reprezentatív megjelenésével fordul a tér felé.

  Az épülettömeg karcsúsodásával hangsúlyosabb kapcsolat tud kialakulni a térrel és a Szent István szoborcsoporttal!

  Az épület, az előtér és a belső udvar a kemencével, a parkkal, a szoborcsoporttal kis közösségi tereket alkot,

  SZÁMOS TALÁLKOZÁSI PONTOT BIZTOSÍTVA GYŐRÚJBARÁT LAKÓINAK !

 338. Horvath Eva véleménye:

  még mindig semmi a megvalósítás tervéről
  a forrás előteremtéséről!

  a fórum előtt
  a fórum alatt
  vagy a fórum után indul a forráskeresés?!
  a többivel egyet lehet érteni.

  Értelmetlen lesz a fórum, ha erre a tényre nincs reális elképzelés…..megbízható előzetes forrás - ígéret–civilektől a falu lakóitól.( a vágy kevés)

 339. antihe véleménye:

  Roppant egyszerű ez HE.
  Ha kellően sok ember megy oda a fórumra egyező akarattal, akkor az önhomálynak kötelessége előteremteni a forrást.
  Ha nem képes rá, akkor lemond és jön egy következő, akinek ezzel az igénnyel eleve számolnia kell.
  El tudom képzelni, hogy Neked ez a forgatókönyv nem tetszik…
  Hát kíváncsi leszek hány ember meg oda.
  Sokkal többről szól ez, mint az a régi iskola.
  Én minden esetre drukkolok, hogy ezrek legyenek ott.
  :-)

 340. Horvath Eva véleménye:

  Elő is fogja teremteni, de ha nem hülye, akkor népszavaztat, hogy a most működők közül mi maradjék el.

  A felújítás a szobrok és a pm egyszeri jutalmából nem lesz meg—–kell hozzá más is—–no erre létrejöhet civil bizottság–aki dönt(het)

  Kíváncsi leszek—ki és mekkora felajánlással érkezik.

  Az önkori azt vállalta be eddig, amire forrást látott.
  Ha mások más forrást tudnak, akkor ott lesz a terep kiteríteni a kártyákat!

  Te ott leszel?

 341. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Tájékoztatásul szíves figyelmükbe ajánlom … ,
  ha Valaki nem olvasta volna a „baratipont.hu” cikket !

  http://baratipont.hu/2012/04/24/faluforum-a-nagybarati-iskola-sorsarol/

  Falufórum a Nagybaráti Iskola sorsáról
  SZELI ZALÁN . 2012. ÁPRILIS 24.

  A Nagybaráti régi iskolaépület bontásának tervéről korábban már hírt adtunk.
  A mai testületi ülésen, talán az alább mellékelt levél alapján, döntés született: az Önkormányzat egyeztető falufórum hirdet a Nagybaráti Iskola hasznosításával kapcsolatban.

  Időpont: 2012. május 14. hétfő, 17 óra

  Helyszín: Művelődési Otthon és Faluház, Győrújbarát, Liszt Ferenc u. 9.

  A korábbi teljes bontás helyett egy civil kezdeményezés az eredeti, régi iskolaépület és az alatta lévő pince megtartását javasolja. A később épített épületrészek a civil elképzelés szerint is bontásra kerülnének, ennek helyén létesülhetne az a közpark, amely az önkormányzat terveiben az egész iskola területét foglalná el. Sőt, esetleg a vitatott sorsú “falukemence” is itt épülne meg. A megmaradó épületben Török József helytörténeti gyűjteménye kaphatna helyet.

  Győrújbarát Képviselő Testületének
  és Polgármester Asszonyának

  Tisztelt Polgármester Asszony!

  Tisztelt Képviselők!

  Sokunk meggyőződése, hogy döntésüket, mely a volt Nagybaráti Iskola megsemmisítéséről született visszavonható, és vissza is kell vonni. Természetesen tudomásom van róla, hogy egy hosszú folyamat végén született az a testületi döntés, hogy az épületet bontani kell.

  Megelőzhető lett volna ez a helytelen, közfelháborodást kiváltó döntés, ha jól működik Győrújbaráton az Önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése, kommunikációja.

  Ez esetben a Testület szándékát fórum elé tárva, megelőzhető lett volna a jelen áldatlan állapot, vagy ha nincs ötlet a megmentésére, megszülethetett volna a döntés mai formájában.

  Jelenleg egy dolgot kell mindannyiunknak tudomásul vennie:
  A civil akarat, mely kibontakozott ez ügyben, nem a Polgármester Asszony vagy a Képviselő Testület ellen, hanem múltunk egy darabjának megmentése érdekében született!

  Ennek örülni kell!

  Örülni, hogy egy ekkora lélekszámú faluban ennyi ember él, kiknek ilyen mértékben fontos a múlt.

  Ez a kezdeményezés elindíthatja Barátit abba az irányba, mely annyira fontos – az igazi közösségi élet irányába.

  Sok elképzelés van e régi épület hasznosíthatóságával, funkciójával kapcsolatban. Ahogy az Önkormányzatnak, úgy a mai magyar vállalkozásoknak sincs sok forrása a szép elképzelések megvalósítására, de ezidáig sokan jelezték segítségüket, támogatásukat.

  Nem magánmúzeumot, de nem is teljes egészében falumúzeumot képzeltünk el.
  Természetesen a megvalósításhoz kell az Önkormányzat sokirányú támogatása, többek között az anyagi is. Ez nem azt jelenti, hogy egy 30 milliós bekerülési költségnél az éves pénzügyi tervben ennyivel kell számolni. A költségek nagy része civil támogatások, munkák értéke lesz. Minél több helyi lakos és vállalkozó támogatása szükséges, hogy mindenki magáénak érezze.

  Természetesen a nagyobb részt az Önkormányzatnak kell vállalni, de nem egyszerre.

  Mindenki, akit eddig megkerestünk, megerősített bennünket az anyagi és egyéb jellegű támogatásáról, többek között:

  Baráti Beton Kft., Mózes Rudolf Győrújbarát, Ipari park Beton, térkövek
  Emtek Kft. Győrújbarát, Ipari Park Pénzbeni hozzájárulás
  Török Gépipari Kft. Győrújbarát, Széchenyi körút Helytörténeti és régi ipari eszközök adományozása, szervezés
  Julius Globe Kft. Győrújbarát, István u. Pénzbeni hozzájárulás
  Pliszé Kft. Győrújbarát, István u. Függönytartók, függönyök
  Kiss Antal vállalkozó Győrújbarát Munkák felajánlása
  Soumi Szauna Kft. Győrújbarát, Ipari park Ablakok fa részeinek rendbe tétele
  Rotary Club Győrújbarát Kemence megépítése
  Deé Pincészet Győrújbarát Pince rendbetétele
  Szalánczy Gábor Győrújbarát Bontások kivitelezése, koordinálása

  Lépcsőzetes megvalósításra gondolunk, a terhek minél kisebbé tétele a cél, mind a civilek, mind az Önkormányzat vonatkozásában.
  A cél konkretizálásáról azért nem írok, mert annak is az érintettek bevonásával kell kialakulnia ill. megvalósulnia. Amit Én ajánlok, az is csak egy a több közül.

  • A termeket a régi szakmák eszközeivel úgy berendezni, hogy némelyikben ez mellett közösségi élet is lehessen!
  • Az eredeti 10 ablakos iskola termeit meghagyva, a hozzáépített részek bontását, illetve a bontás utáni helyreállító munkát két magánszemély vállalná.
  • A pince takarítása összefogás eredménye lehet a Deé család irányításával illetve aktív közreműködésével.
  • A működtetése hasonlóan történhetne, mint a francia illetve a németországi barátainknál.

  Gondolatébresztőnek ennyit, a többiről személyes beszélgetésen.

  Tisztelettel,

  Győrújbarát, 2012.04.24.
  A szervezők nevében: Török József

  Szervezők:
  Deé Gézáné
  Fülöp Imre
  Őri Gyula
  Schéderné Hideg Klári
  Svejkovszky Ferenc
  Szalánczy Gábor

 342. Török József véleménye:

  Kérek mindenkit, ki támogatja a volt Nagybaráti Iskola megmentését és
  IGAZI közösségi házzá tételét, hozzon magával a FALUHÁZ- ban
  2012 május 14.-én 17 órakor kezdődő

  FALUFÓRUM-ra, bármilyen helytörténeti tárgyat, apróságot.
  Már eddig is sok támogatót sikerült nyerni a
  Mindannyiunk Közösségi Háza létrehozásához.

  Jelezze szándékát célunk támogatásáról,legyen az bármilyen.

  Hetente olvashatunk a Kisalföldben cikket valamelyik megyei faluban
  történt, helyi múlt értékmentésről.
  Például a maiban Tárnokréti fogadta a térségi helytörténeti kutatókat,
  és mutatta be gyűjteményét.

  A velünk, Kiss Szimona /Kisalföld /által több mint egy hónapja készített cikket
  VALAKINEK sikerült letiltatni!

  Egyenlőre, a kesztyűt felvéve, de Mi továbbra is sportszerű eszközökkel küzdünk célunkért!

  Sportszerűségünket egész addig megtartjuk, míg ellenlábasaink át nem lépik a jóizlés határát.

 343. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Levél a Főszerkesztőnek !
  Első levél …

  Nyerges Csaba Főszerkesztő Úr részére

  Tisztelt Főszerkesztő Úr !

  Kiss Szimóna újságíró 2012. március 5-én írt egy cikket a Győrújbarát/Nagybarát régi iskola-épület “sorsáról”,
  “Megmentenék a lebontásra ítélt régi iskolát” címmel.

  A régi iskolaépület sorsa/bontása nagyon sok “baráti embert” felzaklatott …
  Több levél, kérvény, beadvány született már ebben a témában … !
  Tájékoztatásul, Kiss Szimóna újságírónak korábban már mindent átküldtem.

  A Testület/8+1 ember/ döntött a bontásról, majd széles összefogás rajzolódott ki az épület megtartásával/újrahasznosításával kapcsolatban …
  A kezdeményezésünk mindeddig érthetetlenül, sajnálatosan süket fülekre talált !

  … majd ezt követően reménykedtünk abban, hogy egy újságcikkel széles nyilvánosságot kapunk …

  A Tisztelt Főszerkesztő Urat a “Faluvédők” nevében azért keresem meg,
  hogy szíveskedjen segíteni nekünk abban, hogy a cikk mihamarabb megjelenhessen.
  Sajnos már a 24. órában vagyunk … !

  Az események felgyorsultak, ugyanis a beadott “bontási terv hiánypótlása” elkészült, gyakorlatilag az Önkormányzati döntés értelmében a Testület feltehetően a hamarosan kiadandó jogerős bontási engedély alapján “jogszerűen” lebonthatja egy FALU/Nagybarát régi, több mint 100 éves iskolaépületét.

  Az aggódó embereket semmibe véve, gyökereinket kitépve, esztelen falurombolást hajtanak végre/akarnak végrehajtani … !
  DE ! A gyökereinket nem szabad engedni, hogy kitépjék !

  Csak tájékoztatásul, Győrújbarát/kisbaráti részén a “Csobolyó ház” áll … ! Hasonló korú épület, mint a nagybaráti, sőt ebben még tömésfal is van … !

  A nagybaráti Emberek is joggal elvárják, hogy a legrégebbi épületüket ne bontsák le !

  Furcsa kettősség lakozik Polgármesterünkben … !
  … hogyan is fogalmazott Juhászné Árpási Irma Kedves Polgármesterünk a
  „Csobolyó Néptáncegyüttes méltatásakor” ? Egy idézettel kezdte …,
  „Egy nemzet akkor hal meg igazán, ha elfelejti múltját,
  ha két kézzel tépi ki önnön gyökereit.” (Fonyódi Tibor)
  Szép idézetet választott Polgármesterünk ! CSAK, „Légy hű Önmagadhoz !”

  Tisztelt Főszerkesztő Úr ! Kérjük a segítségét a cikk mihamarabbi megjelenéséhez.

  Nagyon jó lenne, ha a Kisalföld olvasói/ a Közvélemény mihamarabb, még a bontás előtt olvashatná a cikket.
  … hisz, akkor az Önök segítőkészsége is hiábavaló volt …

  Segítségét megköszönve !

  Tiszteletteljes Üdvözlettel !

  Svejkovszky Ferenc

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  Levél a Főszerkesztőnek !
  Második levél …

  Nyerges Csaba Főszerkesztő Úr részére

  Tisztelt Főszerkesztő Úr !

  Április 20- án, több mint két hete, írtam a “Faluvédők” nevében egy emailt a Tisztelt Főszerkesztő Úrnak,
  melyben kértük, hogy a

  ” …Tisztelt Főszerkesztő Úr ! Kérjük a segítségét a cikk mihamarabbi megjelenéséhez.

  Nagyon jó lenne, ha a Kisalföld olvasói/ a Közvélemény mihamarabb, még a bontás előtt olvashatná a cikket.
  … hisz, akkor az Önök segítőkészsége is hiábavaló volt … … ”

  Sajnálatosan, a mai napig nem kaptunk Öntől választ, és a cikk sem jelent meg …

  “A KISALFÖLD a család napilapja” olvassuk sokan Győrújbaráton is … !

  A “Győrújbaráti Családok” is szeretnék olvasni a közvetlen környezetünkben “zajló” történéseket is … !
  Ez az utolsó hét, amikor még a “Fórum” előtt /http://www.gyorujbarat.hu/
  a GYŐRÚJBARÁTI CSALÁDOK, a Kisalföld Olvasói olvashatnák a cikket !

  Széles körű kezdeményezés bontakozott ki “ISKOLAMENTÉS” ügyben !
  /http://baratipont.hu/2012/04/24/faluforum-a-nagybarati-iskola-sorsarol/

  / … a Civilek kezdeményezésére/hatására az Önkormányzat,
  még a “bontás előtt” Fórum elé viszi a Régi nagybaráti iskola ügyét” … /

  … elképzelni sem tudjuk, hogy most mi van a cikkel … ?
  Eltelt egy hónap azóta, hogy Kiss Szimóna újságíró megírta/leadta a cikkét … !?

  Mi csatlakoztunk az Önök által kezdeményezett “Közösségi terek” cikkükhez,
  most sajnálattal látjuk,
  hogy a kezdeti felkarolása az ügynek nem követi a kezdeti híreket, a folyamatot …

  Többek között az “Iskola-épületben” szeretnénk elhelyezni,
  egy országosan is egyedülálló “régi mesterségek” gyűjteményét,
  szakmák bemutatását,
  tanítva ezáltal Falunk Fiataljait, átmentve az értékeket a jelennek … !
  Új Faluépítő közösségi terek jöhetnének létre !

  A “Falu Vezetése” rombolni akar …, a “Faluvédők” pedig új funkciót szánnak az “Iskola-épületnek” … !

  Tájékoztatjuk, hogy “Nagybaráti Iskolabontás” ügyben

  2012. május 14-én 17.00 órakor FALUFÓRUM lesz a

  Győrújbarát, Művelődési Otthon és Faluházban
  Győrújbarát Liszt Ferenc u. 9.

  Nyugtasson meg bennünket a Tisztelt Főszerkesztő Úr,
  hogy még a Fórum előtt megjelenik az újságcikk !

  A Tisztelt Főszerkesztő Úrtól egyértelmű és konkrét választ szeretnénk hallani.

  Tisztelettel kérjük,
  hogy a Falufórum tényével és időpontjával szíveskedjenek kiegészíteni a cikket !

  Remélve, hogy a KISALFÖLD ír a civil kezdeményezésről a napilapban is !
  Reméljük, hogy a GYŐRÚJBARÁTI CSALÁDOK IS fontosak a KISALFÖLD-nek,
  és tájékoztatja a KÖZVÉLEMÉNYT !

  Megtisztelő szíves válaszát várjuk !

  A Faluvédők nevében,
  … és úgy is, mint egy településen/GYŐRÚJBARÁTON élők …

  Köszönettel és Üdvözlettel !

  Svejkovszky Ferenc

 344. Horvath Eva véleménye:

  Mind gyönyörű!

  De mennyi a felhasználható pénzbeli forrás aláírással hitelesített ígérete

  vagy kigondolt -e már, hogy az önkori miféle -ma működő tevékenységét adja fel az újabb működtetendő érdekében
  ( tudható-e hogy mi lesz az építészetileg tán értékesebb Tájházzal?)

 345. antihe véleménye:

  Hááát…talán lesz igazi, van nem igazi közösségi ház, plusz van egy faluháznak épült hivatali épület meg tájház, na meg ott a tábor is, igazából asse tom miféle ingatlanokkal meg lehetőségekkel, még ha az győri fennhatóságú is…
  Kívánom, hogy sok egyetértő és támogató legyen a gyűlésen, de nem elsősorban azért, hogy megmaradjon a régi iskola, hanem azért, hogy látni lehessen az összefogás képességét, mert az ad igazi reményt a továbbiakra.
  Leginkább meg azt kívánom, hogy ha netán megépül az igazi közösségi ház is, utána már tényleg az utak és járdák következnek. Nehogy nekem valaki elkezdje majd, hogy milyen szép is lenne egy operaházzal kombinált élményfürdő egy kalandpark közepén heti háromszori piaccal, hozzá vezető kisvasúttal…

  Különben milyen tárgyakra gondolsz József?
  Vigyázz, mikre buzdítod a jónépet, hátha megfogadják és lesz ott egy halom kapa meg kasza,
  Te meg majd ki leszel kiáltva helyi terrorista vezérnek. :-))))))))))))))))))
  Természetesen demokratikus önkormányzati ülés keretében megtartott demokratikus szavazás eredményeképpen, szabályos jegyzőkönyvvel..
  Sportszerűen, mert ezek tudják, hogy mi az.
  Csak mást értenek rajta…
  :-)

 346. antihe véleménye:

  Igen HE, valószínűleg meg fogom nézni, hogy mennyi ember képes Győrújbaráton összefogni egy ügy érdekében, bár nekem az a régi épület nem olyan fontos, mint itt többeknek, én mást tartok sürgősen megoldandó feladatnak itt Barátin.
  Aki olvasgatja néha ezt a blogot, az tudja, miről beszélek.
  Viszont, ha sokan lesznek ott, az önhomály meg ennek ellenére neki akar állni lebontatni az épületet, akkor azt megígérem, hogy ott leszek a rombológépek előtti élőláncban.
  Lehet, hogy ott majd kezet fogok Veled is meg Elnökömmel is?
  Na az lenne csak szép…
  :-)

 347. Török József véleménye:

  H:E!

  Miért soroljam újra meg újra a támogatók névsorát?
  Múltkor már írtam, hogy Ön szinte mindent tud, pont ezt ne tudná?
  Egyébként meg a tíz támogató első szóra ígéretét adta céljaink támogatásához.

  Amennyiben Ön egyetlenről tud, kit megkerestem és azt mondta, hogy nem támogatja céljainkat, kérem
  bátran tegye fel erre az oldalra, vagy nyilvánosan bárhová!

  Kedves Antihe!

  Abban valóban igazad van, hogy a fontossági sorrend valóban nem “Baráti Közösségi Ház, Kalandpark, stb………………..utak”
  de, ha most engedjük lerombolni a volt Nagybaráti Iskolát, az visszafordíthatatlan veszteséget jelent.

  Tudod én optimista vagyok.
  Remélem kellő mértékben fel lehet rázni Győrújbarát lakóit.

  Kaszát, kapát, gereblyét és egyéb mezőgazdasági eszközöket, IGEN !
  Csak legyen minimum 100 éves!

  Aztán Antihe jöjjön az úthenger!!!

 348. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  “he” !

  NE bennünket „vizsgáztasson/kérjen számon” állandón, NE provokáljon … !
  Milyen alapon, jogon … ? … ki kérte erre … ?

  Mit vár tőlünk ? Mi újítsuk fel teljesen az Iskolát … ?

  Tán, az utakat, a járdákat is MI ÉPÍTSÜK meg … !?

  Egyébként meg „kedves he” !

  „Iskolaügyben” nem kérdezem, mert „DÓZERPÁRTI” !

  DE ! ÚTÜGYBEN … !? „ön MEKKORA ÖSSZEGET AD AZ ÚTÉPÍTÉSHEZ” … ????? NYILATKOZZON … !!!!!

  DE ! „Nyugodjon meg” ! Felajánlások is vannak !

  A gazdag Falunk pénzét/a MI PÉNZÜNKET meg be kell osztani … !!!

  Jusson is meg maradjon is …!

  Járdára is jusson !!!
  Útra is jusson !!!

 349. szakalyklari véleménye:

  Kedves Svejkovszky Feri és Török Józsi!

  Nagy együttérzéssel figyelem elszántságotokat és őszintén kívánom, hogy legyen eredményes.
  Mint volt nagybaráti lakost ( ott laktunk az iskola épületével szemben lévő szolgálati lakásban) és az iskolaépületben valamikor tanító pedagógust, engem is sok emlék köt a régi iskolához. Fájdalmas eddigi pusztulása és remélem, hogy az összefogás eredményeképpen szívet melengető közösségi találkahelye lesz a nagybaráti falurésznek.

  Üdv. Klári

 350. Horvath Eva véleménye:

  Szaláncziy Gábor úr bizonyára megcsinálta a felújítás költségvetését –legalább hozzávetőlegesen–

  Tudható, hogy mi mennyibe kerül
  mit miféle sorrendben kell megcsinálni.

  Készített látványtervet is.

  Nekem mindegy, hogy marad-e az épület vagy nem.
  Az nem mindegy viszont, hogy a most működő és megszokott költségvetésből finanszírozható kiadásokra futja-e majd továbbra is?
  sőt így ahogy most látszik a falu gyarapodna egy újabb fenntartandó létesítménnyel –vízzel, villannyal , fűtéssel takarítóval stb. kiszolgálóval—

  Ha az épületet a civilek mentik meg–újítják fel, közös pénzből (ehhez hozzájárulnék átlagos összeggel), és a területét bérlik–és működtetik az épület minden bújával bajával–akkor is ott az idő tényező—-

  a területet rendbe szeretné tenni az önkori
  itt pedig több éves elhúzódó munkára gondoltak a szervezők–ha jól értem

  addig a teret viszont nem lehet rendbe tenni, amíg ott a durva munkák el nem készülnek.

  Én látom , és el is mondták a felajánlásokat–én bízom a szavakban, de egyáltalán nem baj, ha azok valamiképpen írásban visszavonhatatlanul rögzítve vannak

  Az épület részek bontása után

  “Baráti Beton Kft., Mózes Rudolf Győrújbarát, Ipari park Beton, térkövek
  Emtek Kft. Győrújbarát, Ipari Park Pénzbeni hozzájárulás
  Török Gépipari Kft. Győrújbarát, Széchenyi körút Helytörténeti és régi ipari eszközök adományozása, szervezés
  Julius Globe Kft. Győrújbarát, István u. Pénzbeni hozzájárulás
  Pliszé Kft. Győrújbarát, István u. Függönytartók, függönyök
  Kiss Antal vállalkozó Győrújbarát Munkák felajánlása
  Soumi Szauna Kft. Győrújbarát, Ipari park Ablakok fa részeinek rendbe tétele
  Rotary Club Győrújbarát Kemence megépítése
  Deé Pincészet Győrújbarát Pince rendbetétele
  Szalánczy Gábor Győrújbarát Bontások kivitelezése, koordinálása”

  térkő— 2 pénzbeni támogatás—munkák felajánlása (nem kőműves munkák)–függönyök–ablakok fa részek rendbetétele(mind a 10 ablaké és a sok ajtóé?)—pince rendbetétele—-a kemence (az épületben vagy kint?)–és a feleslegesek itélt részek bontásának koordinálása
  lenne még egy csomó más munka is—no arra honnan lenne meg a forrás

  ezt kérdezem az elejétől
  Adna-e erre a falu sokasága

  vagy sarkított esetben jöhet a helyi adó?
  Én adakozás párti vagyok–bár a működtetésre is folyamatosan kéne azt tenni akkor

  van-e az igénybe venni szándékozóknak havi belépésre bizonyos összegük, mint külföldi barátainknál megszokott?

 351. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Klárikám !

  Aranyos vagy, hogy erősítesz Mindnyájunkat a HITÜNKBEN !

  Örömmel látjuk és érzékeljük, hogy mindez, amit teszünk,
  MÁR rég túlmutat „AZ ISKOLAÜGYÖN” … !!!

  Szép napot kívánva !
  Sok szeretettel köszöntünk és üdvözlünk !

  Józsi és Feri
  … és az ISKOLAMENTŐK CSAPATA

 352. Horvath Eva véleménye:

  még nem egészen –bár kezdettől fogva erről szólt az aktivizálódás :)

  A polémiánk eddig 33 kinyomtatott oldal :)
  és mid azt mondja:

  nem elég a lelkesedés, mert könnyen ott lesz a helyi adó emelése!

 353. Horvath Eva véleménye:

  Svejkovszky úr 1990-1998-ig volt önkormányzati képviselő(azt hiszem alpolgármester is)
  Török úr 1990-tól 1994-ig

  azon időben miért maradt jó gazda nélkül az épület?

  Kérdés: ki legyen a megvalósító? a 301-szerint
  vagy a 333. bejegyzés szerint-e

 354. fabo véleménye:

  OFF
  A KERTALJÁN ELKÉSZÜLT FELJÁRÓ SZÉP ÉS JÓ, DE BALESETVESZÉLYES! A Veres Péter utcán közlekedőknek is, és a kihajtóknak is. Mivel egy kerítés akadályozza a kilátást, éppen annyira ki kell menni a körülnézéshez, mint előzőleg, aminek a veszélyei: elütöm a bicajost, aki épp arra teker, vagy nekem jön (egyik sem kellemes), az autóm orrát viszi le valaki, jöjjön akár csak 50-el, de nem annyival szoktak. A szemben lévő tükör is rossz helyen van mostmár, használhatatlan.
  Én úgy tudom arról volt szó, hogy egyirányústják, aminek lett is volna értelme a balesetek elkerülése érdekében.
  Köszi

Szólj hozzá!