A szikár tények: Győrújbarát Község Önkormányzata a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében támogatott Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alapból nyert támogatás segítségével látogatást tesz októberben Svájcban, egy kistelepülésen, illetve arról a településről is látogatóba jönnek majd kis falunkba. Ehhez természetesen német nyelvű tolmács is kell, aki közbeszerzésen lett kiválasztva, a legolcsóbb ajánlattevő nyert. Ahogy kell, ahogy szabályos, ahogy elvárható.

Kicsit bővebben. A második legjobb ajánlat a Katedra Nyelviskoláé lett, közel 600.000 Ft-os összeggel. A legolcsóbb, nyertes ajánlat Juhász Veronkáé lett, aki szállás és étkezés fejében vállalja a tolmácsolást. Erről a veszteseket is értesítette a hivatal. (akinek nem egyértelmű: Juhász Veronika a polgármesterünk lánya).

Elgondolkoztam.

Ha mindenképpen közbeszerzés kellett (mert mondjuk a pályázati alap ezt előírta), akkor Juhász Veronika ajánlata nem felel meg, hiszen nem tudjuk, hány forintba is kerül az ő tolmácsolása. Mert mi van, ha például négycsillagos szállodát kér és négy napig libamájat eszik lazaccal? Hogyan lehet az ő költségét a pályázati elszámolásba beilleszteni? Illetve ha volt erre külön pályázati keret, akkor botorság nem felhasználni. Szóval ez esetben bajaim vannak ezzel az árajánlattal.

Ha viszont nem volt előírva a közbeszerzés, akkor mi a jó fészkes fenének kellett ezt az egész pályázati kiírást, kiértesítést megcsinálni? Talán csak nem érte váratlanul a hivatalt, hogy Juhász Veronika koszt és kvártély fejében négy napig tolmácsol. Arra gondoltak, hogy valaki ennél olcsóbb lesz? Tényleg erre gondoltak?

Vagy arra, hogy „lám-lám, most bebizonyítjuk, mennyit spórolunk, hogy Veronika ingyen és bérmentve tolmácsol nekünk”? Arra gondoltak, hogy ezt valaki komolyan értékeli és zúgó vastapssal köszöni meg polgármesterünknek?

Egy dolog biztos, a Katedra Nyelviskolánál alaposan sikerült lejáratni Győrújbarátot. Mert ők pontosan értik, mire ment ki ez az egész. Egy színjátéknál voltak mellékszereplők, ahol a közbeszerzés ürügyén öntömjénezés folyik.

Egyébként pedig: meggyőződött valaki arról, hogy Juhász Veronika képes megfelelő minőségű konszekutív tolmácsolásra? Vagy egy nyelvvizsga elég ehhez? És vajon ő lett volna az egyetlen, német nyelvvizsgával rendelkező a faluban, aki koszt-kvártély fejében elutazik Svájcba? Vagy szándékosan kértek olyan ajánlatokat, amelyeknek előre tudván esélye sincs vele szemben?

Esetleg arra gondoltak, hogy két legyet ütnek egy csapásra. Egyrészt bemutatják, milyen takarékosak vagyunk (ami egy pályázati pénznél nehezen értelmezhető, hiszen általában másra nem költhető el ez a pénz), másrész senki sem szólhat egy szót sem, hogy Juhász Veronika miért utazik Svájcba. A háttér ismerete nélkül ez sikerült is volna. De így?

Félreértés ne essék. Itt élek a faluban. Ha nagyon akarom, talán még a Svájcba induló buszra is felférek, de nem kezdtem el kepeszteni ezért, mert akkor éppen máshol leszek, külföldön. Tehát nem a sértettség, a mellőzöttség szól belőlem. Hanem a keserűség, hogy ilyen szinten lejárattuk a falut, és ilyen szinten lenézzük a polgárokat.

Ha valakinek más, reális magyarázata van, szóljon.

62 hozzászólás “spehhenzídajcs?”
 1. Horváthné Csala Ágnes véleménye:

  Tisztelt Névtelen Akárki!

  Mint a pályázat készítője szeretettel várom a Művelődési Házban, akár a mai napon is, hogy a pályázattal kapcsolatos kérdéseire válaszoljak. Sajnos tájékoztatnom kell arról, hogy névtelen, arctalan személyekkel nem kommunikálok. Tudom, hogy ma már nem divat, de én bármikor és bárhol vállalom a véleményemet és a kérdéseimet. Ezért, mint egy őskövület, mástól is ezt várom el.
  Tisztelettel: Horváthné Csala Ágnes

  ui.: Amennyiben mégis találkoznánk személyesen kérem engedje meg, hogy erről tájékoztassam e blog olvasóit! Ígérem nem fedem föl kilétét, amennyiben ezt kéri, de szerintem csodálatra méltó lenne és ezen a blogon mindenki büszke lenne Önre!

 2. Curiosity véleménye:

  Kedves Ágnes!
  A kérdésekre nem válaszolt.
  A problémáim nagy rész nem pályázatfüggő.
  Nem az Ön feladata megvédeni a polgármestert. Ne vegye magára ezt a hálátlan feladatot. Vagy már késő?

 3. Horváthné Csala Ágnes véleménye:

  Tisztelt Névtelen Akárki!

  Eddig vártam Önre!Innen a blogról üzenjen, amikor arccal és névvel szeretne kérdezni. Csak azért írtam erre a magánblogra, mert tudok Önnek válaszolni a pályázattal kapcsolatos kérdésekre. Nem gondolom, hogy bárkit is meg kellene védenem, főleg nem Győrújbarát Község polgármesterét. Ha Ön részt vett volna a 2012. augusztus 24-én tartott nyilvános projektnyitó rendezvényen, mely minden uniós pályázat kötelező feladata, minden mostani kérdésére választ kap. (www. gyorujbarát.hu)
  Tisztelettel: Horváthné Csala Ágnes

  ui.: Amennyiben mégis találkoznánk személyesen kérem engedje meg, hogy erről tájékoztassam e blog olvasóit! Ígérem nem fedem föl kilétét, amennyiben ezt kéri, de szerintem csodálatra méltó lenne és ezen a blogon mindenki büszke lenne Önre!

 4. Horvath Eva véleménye:

  2-höz

  Meg kéne végre tanulnunk, hogy a pletyónál hasznosabb a személyes tájékozódás.
  Ha kérdésünk van feltehetjük—-választ is kapunk arra.
  Azt vagy elfogadjuk, vagy nem—-de hiteles tájékoztatással leszünk gazdagabbak.

  Ajánlom mindenkinek próbálja ki!

  Ezt ajánlotta a pályázat készítője is.

  (ha viszont a hivatalos honlapon ott lenne a projektnyitó felvétele–most elég lett volna csak arra hivatkozni — és a blogírónak a kérdése már nem is lenne kérdés)

 5. Horvath Eva véleménye:

  “2012. augusztus 22. szerda Művelődési Ház

  Svájci-Magyar Partnerségi Alap nyertes pályázatának projektnyitó rendezvénye 14.00 órakor kezdődik. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

  A meghívó innen letölthető: agarn

  2012. július 27. péntek, 07:55″

 6. Laspalmas véleménye:

  Teédesjóistenem!
  Ha van értelmes magyarázat arra, ami történt, akkor írja már le valaki ide!
  Ha a megnyitón elhangzott, akkor nem titkos.
  Van néhány ember, aki hétköznap kettőkor nem ér rá projektnyitó rendezvényre menni. Érdekes…..

 7. Csóka véleménye:

  KÖZBESZERZÉS??!!!! JA!!!

  POLGÁRMESTER-POLGÁRMESTER LÁNYA-ÖSSZEFÉRHETETTLENSÉG!!!!!!ISMERIK EZT A SZÓT?????POLGÁRMESTER LÁNYA-CÉG?-SZÁMLAKÉPESSÉG???-MAGÁNEMBERKÉNT JUTTATÁS??-MIALAPJÁN ÉS HOGY PÁLYÁZOTT Ő???HOGY PÁLYÁZHATOTT EGYÁLTALÁN???KI FOGADTA EL??? VALAKI AKI A KÖZBESZERZÉSBEN JÁRTAS VAGY A JOGBAN, MAGYARÁZZA MÁR MEG A KÉRDÉSEKET!!!!!

 8. horvatheva véleménye:

  6-hoz
  7-hez

  Nagyon szépen meghívták Önöket egy személyes iratellenőrzésre.

  Menjenek oda.

  Ha nem teszik, akkor pedig szócséplés az egész!

  Magyarázatot csak iratok ellenőrzése után lehet adni–addig szöveg.

 9. Csóka véleménye:

  8-HOZ!! AZ ÖN HOZZÁSZÓLÁSA A SZÓCSÉPLÉS!!! KÖZBESZERZÉS ESETÉN A POLGÁRMESTER LÁNYA NEM PÁLYÁZHAT MERT ÖSSZEFÉRHETETTLEN!!!! NA EZ A LÉNYEG!!!És a polgármesterünk lánya nagyon sok mindent nem tehetne meg a hivatalban, pedig megtesz.

 10. vancouver véleménye:

  De vajon miért szúrta tökön magát azzal az önkormányzat, hogy párszázezres szolgáltatás-megrendelésre közbeszerzést írt ki? A pályázati feltételek előírták?

 11. vancouver véleménye:

  Jah, majd elfeledtem: és a svájciak is hoznak majd magukkal 600.000 forintnak megfelelő frankért avagy koszt-kvártélyért dolgozó magyar tolmácsot? Vagy Svájcban nem annyira népszerű egy magyarországi kiruccanás, hogy a svájci helyi hatalmasságok valamelyik rokonát be akarnák nyomni?

  Vagy - de ezt szinte csak félve suttogom - esetleg Svájcban fel sem merül senkiben, hogy közpénzen rokonokat kirándultassanak?

 12. horvatheva véleménye:

  Juhász Veronika saját jogán is ott lehetne a csapatban.
  sőt valószínűleg a saját útját nem lenne nehézség kifizetnie sem.

  Vállalta a tolmácsolást—-nem kis készenléti állapot—aki végzett már hasonlót az tudja.
  A pályázat összege pedig SZERINTEM a 600 000Ft-os tolmácsdíjat el nem viselte volna–de

  az egész duma szócséplés, ha a kérdésekre választ itt eme blogon keres bárki is–kérdezze a projekt-gazdát.

  Ha pedig nem kérdezi, akkor mi a csudáért találgat.
  (Ja, hogy az tipikus győrújbaráti szokás? )

 13. vancouver véleménye:

  Saját jogán? Ezt hogy kell érteni? A Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap kiírásában név szerint szerepelt, imigyen: “Ha nem hozzátok Juhász Veronikát, ne is álmodjatok róla, hogy jöhettek, győrújbarátiak” ?

  De mos komolyan! Saját jogán mert… mert pl. győrújbaráti lakos? Akkor én is mehetnék saját jogon!

  Azt írja már meg valaki okos, mi a fenének volt itt közbeszerzés? Volt…?

 14. horvatheva véleménye:

  igen!
  mehetne, ha a falu érdekében tett volna civilként ezt s azt.

  Akár csak annyit, hogy rendszeres résztvevője volt rendezvényeknek,
  vagy a falu életében való testvérkapcsolatok ápolása során vendégek fogadásában–vagy bármi másban.

  A pályázat pedig —ha írt már olyat, akkor tudja—-elszámoláskor baromira ellenőrzött.
  Ha egy tétel nem stimmel lehet járni a kanosszát.

  Tehát menjen és kérdezze a projekt-gazdát!

  A többi kombinálás!

 15. Elnök véleménye:

  Hagyjuk már ezt a falusi tempót!
  “Jöjjön és kérdezze meg, majd személyesen elmagyarázzuk annak, akit érdekel.”
  BULLSHIT!!!
  Itt van 6500 lakos, 2000 háztartás.
  Mit szólnának, ha 100 ember odamenne, és egyenként el kellene nekik magyarázni?
  2012-ben “jöjjön el ügyfélfogadási időben és válaszolunk a kérdésekre”??
  Szánalmas!

  Vagy nem nyilvános a magyarázat?
  Annál inkább érdekel! Itt, írásban!

  ZP

 16. horvatheva véleménye:

  igen menjen oda az a 100 ember akit érdekel kétszer, akkor majd látható , hogy van valódi internetes érdeklődés

  addig pedig Baráti Hírmondó most már 2012 május- márciusi számok

  kedves Elnök Ön pedig képviselő—vigye bizottsági ülésre azon önálló képviselői javaslatát, hogy mennyit szán a honlapra a jövő évi költségvetésből.

  Egyébként az általános kérdésekre van is válasz a Baráti Hírmondó aktuális számaiban–és valódi választ is kap aki személyesen érdeklődik afelett.
  Kipróbáltam.

  A honlap meg éppen az Ön hibája! Hozza helyre.

  A Hivatal pedig e blogra és fórumra nem jöhet hiába kéri/várja, mert ott nincs keresni valója.
  Van általános tájékoztatás
  van egyéni tájékoztatás ha valaki bővebben érdeklődik
  van nyilvános információ és van háttéranyagként való információ, amely nyilvános, de döntést megelőző állapotot takar és emiatt nem publikus.

  A fentiek szerint viszont Önnek egy lépést se kéne menni– ezért információ -birtokos bizonyára–sőt háttérismerete is van–mi a francot ködösít?!

 17. horvatheva véleménye:

  és ne jöjjön egy kattintással, mert én tudom mennyi idő egy honlapot naprakészen tartani—-
  biztosítson embert arra munkaköri kötelességként, akit számon lehet kérni–és meglesz minden

  mondjuk ne alpolgármestert–hanem olyat, aki tényleg számon kérhető

 18. valóság véleménye:

  Te HE befejeznéd ezt a mocskos , nagyképű, pimasz viselkedésedet. Igenis a hivatal tegyen már a k..rva életben valamit a faluért, ne csak lopjon és herdálja a közösség pénzét. Talán abból a jutalmazásból, amit neked adnak (mert te egy bérblogozó vagy az már biztos) abból lehetne a honlapot is tisztességesen működtetni. Ja de nem érdeke ám a ZIRMÁNAk ugye, mert akkor ezek a falusi parasztok sok infóval rendelkeznek. Zirmának csak a zsebe és a haverok zsebe fontos, jól kitömni.

  A blog tárgyához: a faluban nincs német tanár? Talán ő is tudott volna tolmácsolni 1.szer, egyszer meg a svájciak is hozhattak volna ám magyar tolmácsot.
  Meg különben is kinek kell egy svájci tertsvértelepülés? Mi a hozadéka? Ja az nincs, csak jól hangzik.

  Megmutatjuk a svájciaknak a szép UTJAINKAT, A hegyoldal és a falu VÍZELVEZETÉSÉT és lehet hogy egy kerékpártúrára is invitáljuk őket a Győr-Győrújbarát közötti KERÉKPÁRÚTON.

 19. horvatheva véleménye:

  Nofene!

  A falu megkap minden döntés utáni tájékoztatást több forrásból is.
  A honlap nem működik tisztességesen ez tény—–de erről egyszer volt mindösszesen testületi értekezés –mármint a működtetés financiális oldaláról.

  Van informatikus , aki a hivatal gépeit karban tartja–
  aki a honlapot működőképes állapotban tartja, de nincs valóságos gondozója—-aki a manuális munkát számon kérhetően elvégezné—-mert az anyagokat legalább öt helyről kéne begyűjteni.

  a drága Elnök, amíg újság -szerkesztett számtalanszor panaszkodott, hogy a hírek nehezen érkeznek a felelőshöz—nos nincs ez másként a honlap esetében sem.

  Meglátjuk az Elnöknek lesz -e egyéni képviselői indítványa arra nézvést, hogy a honlap működtetése végre nyugvópontra jussék azzal, hogy azt formálisan is valakinek a munkaköri kötelességévé teszik–hozzá való bér biztosításával.

  A pályázatról pedig kérdezze személyesen a projekt -gazdát.
  Ha lesz 100 érdeklődő, akkor már az is látható lesz, hogy a honlap működtetésére fordítandó pénz megérné, és nemcsak 10-20 ember kedvéért fizetnének ki valamennyi bért—valakinek.

  Azt pedig, hogy mire valók a testvér települések, szobrok stb. csak “magasabb szempontból” lehet megérteni, amely pedig az ember civilizáció fokát jelzi.

  (http://mlmhogyan.com/pszichologia/a-motivacio-elmeletei/
  A. MASLOW (humanisztikus nézőpont) – Szükséglet hierarchia
  6. szint
  tán tartunk itt sokan Győrújbaráton)

  (Ja és volt már egyszer is tételes számlaellenőrzésen arról, hogy hogyan gazdálkodik a falu?Mire költi a pénzt? Amit elvégeztet munkát–valóban szükséges-e? stb.)

 20. Elnök véleménye:

  Csak szeretném jelezni, hogy a blogbejegyzésben feltett kérdésekre azóta sem kaptunk választ….
  HEzudós-grafomán főtrollunk próbál “terelni”, de ettől még az eredeti kérdések megmaradnak.

  ZP

 21. horvatheva véleménye:

  Itt nem is fog kapni senki! választ.
  Ez bizony magánblog–
  A hivatal pedig annak ad választ, aki azt kéri . Próbáltam, tudom.

  Egyébként drága Elnök!
  Ön aki tudja a válaszokat mit kábít?
  Inkább az előterjesztésén munkálkodjék!

 22. szakalyklari véleménye:

  A trollok alaptechnikája a szándékosan provokatív hozzászólás – valamilyen vitás kérdésben élesen állást foglalni…..A trollok azonban nem a megegyezésre törekednek, hanem a végsőkig erőltetik saját nézeteiket. Nem foglalkoznak a felhozott bizonyítékokkal vagy hivatkozásokkal, nem keresik a kompromisszumot, nem hajlandóak elfogadni a kialakult konszenzust.

  A leggyakoribb tanács, amit a trollokról hallhatsz: „don’t feed the trolls” (ne etesd a trollokat!).Ahogy a mondás tartja: ne kezdj birkózásba egy disznóval. Mindketten sárosak lesztek, de a disznó még élvezi is.

  A trollnak a veszekedés, a zavar és a felfordulás a lételeme: ha vitába szállsz vele, csak a kedvére teszel

 23. horvatheva véleménye:

  Kedves “akire én nem hivatkozhatok”!

  Én járok testületi ülésre.
  Én elolvasom a dokumentumokat többször is.
  és Te?

  Ha érdekel valami az általános tájékoztatón túl én megkérdezem–
  és Te?

 24. valóság véleménye:

  Tudjuk HE, hát te vagy a PM , még szerencse te ott vagy. Bár leht, hogy annak örülnél legkjobban ha csak magad lennél ott, és az a sok p… nem szórakozna, nem tenne fel kérdéseket. mutyifalu, mutyipolgármesterrel hahahaha,HEHE.

  ÚT, VÍZELEVEZETÉS és KERÉKPÁRÚT a három kívánságom. Melyik teljesül HE?

 25. horvatheva véleménye:

  amelyikhez a Zöld úthoz hasonlóan hozzájárulsz

  egyébként kértél már infót a kérdésedre, amelynek általános információjával nem voltál elégedett?
  vagy dumálod, hogy internetet ide aztán öten küzdünk itt ?

  Ne mondd, hogy miattam, mert ahol van jelenlét, ott fel sem tűnik az én jelenlétem
  mert gépfüggő vagyok–van jó néhány ilyen fórumhely :)

 26. valóság véleménye:

  Mi lesz a Zöld úton HE? Infóm nincs?Én nem a Zöld úton lakó újgazdagok kerékpárútjához akarok hozzájárulni, GYŐR irányába szeretnék bicajozni ÉRTED?
  ÚT, VÍZELEVEZETÉS és KERÉKPÁRÚT a három kívánságom. Melyik teljesül HE?

 27. antihe véleménye:

  Hát valóság, a kívánságokkal csínján kell bánni, mert azt mondják, hogy akire haragszanak az istenek, annak teljesítik a kívánságait. Bár, itt Barátin az efféle útra vonatkozó kívánságok pusztába kiáltott szók csupán…
  Kb. olyan, mintha olyan utat kérne az ember, ami oda és vissza is lejt. Persze, jegyzőkönyvileg lehet, hogy létezik és ez erre mifelénk egyeseknek bőven elegendő. Rá kéne dumálni a svájci tesófalut, hogy kezdeményezzenek kölcsönös biciklitúrákat egymás településén. Na akkor lenne itt nemulass :-)))))))))))
  Erről jut eszembe, van egy eszkimó ismerősöm, a sarkkörön van a faluja, testvértelepülést keresnek németül beszélő közvetítővel. Koszt-kvartély fejében. Az igluban sajnos ritkán megy a hőmérséklet fagypont fölé, úgyhogy olyan jelentkezőket várnak, akik szeretik a hűvöset. Sajnos arrafelé a fagypontnak a mínusz 20-at nevezik, de hát Istenem, a világ arrafelé sem tökéletes…Ahogy tudom svájcban sincs általában döglesztő meleg, szóval aki oda jó, az valszeg ide is elmegy. Néha benéz ugyan a bejárati lukon a jegesmedve, de nem kell nagyon aggódni, aranyos kis maci az…
  Aztán meg meg lehet tanulni eszkimóul, állítólag kb 20 szavuk van a hóra, ezt tudni pedig különösen hasznos lesz, amikor a következő évi hóhányó szerződést köti az önhomály.

  Szóval jól meg kell gondolni, hogy mit kívánunk, ahogy az alábbi eset is ékesen bizonyítja:
  Igaz ugyan, hogy itt csak egy kívánságot kínált fel a jó tündér, és hát, mivel emberünk nagyon szerette a sört, azt kívánta, hogy legyen egy soha ki nem ürülő söröskorsója. És lőn!
  Iszogatta is szorgalmasan, kínálgatta belőle a barátait, ismerőseit naphosszat, nem is volt több szomjas ember közel s távol. Aztán megjelent neki a tündér ismét és azt mondta, hogy mivel ilyen jószívű meg rendes ember, kívánhat még egyet.
  Ez marha jó - szólt az emberünk, büszkén, vigyorogva emelgetve a korsóját.
  Kérek ebből még egyet!

  ÉS UTAK, AZOK MIKOR LESZNEK VÉGRE, ÖNHOMÁLY????????????!!!!!!!!!!!!!! ..!..
  :-)

 28. Horvath Eva véleménye:

  http://www.gyorujbarat.hu
  jegyzokönyvek

  ott a válasz!

  meg a tegnapi napi lapokban

 29. antihe véleménye:

  Másold ide lécci a választ, az remekül szokott Neked menni.
  Vagyis azt, amit Te válasznak gondolsz…

  ÉS UTAK, LESZNEK VÉGRE-VALAHÁRA ÖNHOMÁLY???????????!!!!!!! ..!..
  :-)

 30. Horvath Eva véleménye:

  baromi hosszú 20 oldalból legalább 8

  inkább olvasd el

 31. antihe véleménye:

  Hát átolvasgattam (de esküszöm, hogy most tettem ilyet utoljára) ezt a borzalmat amit van aki válasznak nevez.

  Semmi másról nem szól, mint hogy minden, amit a jóemberek akarnak, kezdeményeznek, kérnek ebben a tetves faluban, az akkor lehetséges, ha utánajárnak, elintézik, kifizetik. Ha nem is minden esetben a teljes összeget, de a felét minimum. Mintha nem is lennének adók, illetékek és egyebek. Ehhez jön még az ott ülő alhomályzó, kommunista szombatokra hajazó, csinálj magadnak járdát, ha nem akarsz tökig sárban járni, néhanapján előtörő ötletrohama.
  Magyarán, terveztesd meg, engedélyeztesd, szerezd be az anyagokat, fizesd ki és építsd meg. Aztán majd az önhomály megmondja, hogy mikor léphetsz rá, vagy megbüntet, ha nem négykerekű babakocsit tologatsz rajta…

  A magánemberek a leadózott nettó pénzükből javíttassanak közutakat, csináltassanak közvilágítást?
  Kérjenek árajánlatot?????????!!!!!!!!! Legközelebb majd előírja az önhomály, hogy többet is, aztán azokat szakértőkkel értékeltessék is ki, természetesen a saját költségükön?
  Magánemberek hozzanak létre egyesületet, intézkedjenek, keressenek megoldásokat egy középület fennmaradása
  érdekében, mert az önkormányzatnak egyetlen ötlete azzal kapcsolatban a dózerelés?

  És mindez leírva egy hivatalos iratban…jegyzőkönyvben…és egy sincs ott, aki felállna és rájuk borítaná az asztalt.
  Hát hogy lehet emberi arcokra ennyire vastag bőrt növeszteni?
  Hát mit képzeltek ti ott az önkormányzatnál, mi a jó istennek vagytok ott?

  Ja…és hol van a válasz ebben a förmedvényben arra a kérdésre, hogy
  UTAK MIKOR LESZNEK VÉGRE???????????!!!!!!!!!!!!

  Persze igaz…benne van, a sorok között…
  :-)

 32. horvatheva véleménye:

  Na látod!

  De irat ellenőrzésre nem mentél.

  Egyébként csak halkan mondom, hogy az eddig működők fenntartása bizony ennyi pénz.
  Ha új dolgot akarsz, akkor légy öntevékeny.

  Mielőtt asztalt borítanál–előbb vedd számba a ma működők anyagi igényét–azok szükségessége ellenőrzése után.
  Ha feleslegeseket találsz tedd közzé–és vizsgáld meg a megszüntetése hány embert érintene aztán
  Jöhetnek az új utak

 33. Csárli véleménye:

  Jóestét!

  Két tényszerű megállapítás:

  1.
  Közbeszerzési Törvény
  24. § (1) Az ajánlatkérő köteles minden szükséges intézkedést megtenni annak érdekében, hogy elkerülje az összeférhetetlenséget és a verseny tisztaságának sérelmét eredményező helyzetek kialakulását.
  (2) Összeférhetetlen és nem vehet részt az eljárás előkészítésében és lefolytatásában az ajánlatkérő nevében olyan személy vagy szervezet, amely funkcióinak pártatlan és tárgyilagos gyakorlására bármely okból, így különösen gazdasági érdek vagy az eljárásban részt vevő gazdasági szereplővel fennálló más közös érdek miatt nem képes.
  (3) Összeférhetetlen és nem vehet részt az eljárásban ajánlattevőként, részvételre jelentkezőként, alvállalkozóként vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetként az ajánlatkérő által az eljárással vagy annak előkészítésével kapcsolatos tevékenységbe bevont személy vagy szervezet, ha közreműködése az eljárásban a verseny tisztaságának sérelmét eredményezheti. Az ajánlatkérő köteles felhívni az eljárás előkészítésébe bevont személy vagy szervezet figyelmét arra, ha e bekezdés alapján – különösen az általa megszerzett többlet-információkra tekintettel – a közbeszerzési eljárásban történő részvétele összeférhetetlenséget eredményezne.

  Ha a (3) bekezdés nem vonatkozik a polgármesterre, meg a lányára, akkor semmi.

  2.
  A tolmácsolásról szóló MT rendelet alapján:
  2. § Szakfordítást vagy tolmácsolást munkaviszonyban, valamint munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban díjazás ellenében az végezhet, aki szakfordító vagy tolmács képesítéssel rendelkezik.

  A szállás és étkezés díjazásnak számít. Jogviszony is lesz, gondolom kell szerződés. Tehát Juhász Veronika nem tolmácsolhat, hacsak nincs tolmácsigazolványa.

  Hirtelen több szabálytalanságot ebben az ügyben nem lehetett elkövetni.
  Luxusberuházások, külföldi utak, erre van pénz. A MAGYAR UTAKRA MIKOR LESZ PÉNZ???

 34. horvatheva véleménye:

  és?

  inkább a 600 000 ft-os ajánlat

  vagy pályázat se

  de ez is találgatás–mert azt, hogy mi hogyan van valójában
  senki személyesen meg nem kérdezte

  Mert ha lett volna ilyen személy, akkor tán annyira korrekt lett volna, hogy tájékoztat minket is :)

  http://www.integralintezet.hu/olvasoszoba/az-onmegvalosito-ember/
  ajánlom Önnek is

  JV pedig a saját jogán is beleférne a Győrújbarátot képviselő csapatba, mert minden létező rendezvény szervezője, lebonyolítója, résztvevője.
  És Ön?

 35. bitangné véleménye:

  JUHÁSZ VERONIKA FOR PRESIDENT!

 36. horvatheva véleménye:

  dehogy!

  csak szervezési és lebonyolítási ügyekben cseréljen vele!
  :) :) :)
  pont annyiszor legyen ott a rendezvényeken
  pont annyi szabadidejében
  mint az emlegetett személy!

 37. antihe véleménye:

  Az, hogy azok az utak, amiken a forgalom legnagyobb része zajlik, normális közlekedésre alkalmatlanok itt Barátin, az hány embert érint HE? Van olyan ügy, ami több embert érint?
  Kérném, hogy a 11 kölökkel működő 130 millás bölcsődét most ne említsük, esetleg azon kívül valami?
  Oké, oké, vannak szobrok, tudom… :-))))))))))
  De rájöttem ám…
  Ha utat akarok, menjek, legyek öntevékeny, intézzem el, fizessem ki, aztán vigyek be az önhomályhoz egy kis lét, hogy legyen miből jutalmat fizetni, mer hát ezeknek kell, ezek képesek svájcig utazni, hogy okosodjanak…
  Valahol az Antarktiszon is kéne egy tesó-village, lehetne példálózni, hogy ott aztán tényleg nincsenek utak.
  A menetjegyeket fizetem.
  De csak oda.

 38. horvatheva véleménye:

  ajánlom :
  szerezz varázspálcát

  Most úgyis mindenki azt ajánlja :(

 39. valóság véleménye:

  Kedves JV (azaz JUhász Veronika)

  Amint olvastam, minden program szervezésében részt vállal, legonyolítója, szervezője, kérem a következő programok lebonyolításában a segítségét.
  - UTAK, VÍZELVEZETÉS és KERÉKPÁRÚT építése.
  Most nem külföldi társasútra, meg hasonlóra gondolok, hanem a falu útjaira ám:))
  Amúgy meg a HE szivesen segít, nagyon profi a keresgélésben, talán még talál is valami pályázatot. Ja ha nem , akkor Veronika szóljon az anyucinak, talán ő az önhomálynál úgy ahogyan a sváci útra talált forrást, erre is megtalálja a megfelelőt.

  Nem nagy dolgokra gondolok, csak pár km közút, mellette egy kis 1-2 méteres árok, ja és 6-8 km kerékpárút Győrújbarát és Győr kötött. Csak a Baumaxig kellene kiépíteni, onnan már a Borkai Zsoltikának szólunk és folytatja.

  Ó HE nem találtam a jegyzőkönyvekben a Zöld u projektet, homályíts légyszi fel.köszi

 40. horvatheva véleménye:

  Pedig benne van!

  és Veronikának nincs szavazata.
  Önnek pedig lehetősége van aláírásokat gyűjteni–és nyomán megvizsgálni a pénzügyi lehetőségeket

  de

  Kérem még útért se kezdeményezzen helyi adó emelést!

 41. horvatheva véleménye:

  10/20. oldal

  igaz az más utca projektje–de az elgondolás más nem lehet másutt sem

 42. Csóka véleménye:

  Dehogy nem, Veronikának is van szavazata ,csak átvitt értelemben! Veronika áldásos munkája rányomja keményen a bélyegét erre az önkormányzatra. Anyucit irányítj keményen a háttérből. Sajnos Győrújbaráton a fontossági sorrendek nem fognak változni amíg ez a két nő irányítja az önkormányzatot.Bosszúálló természetüktől minden képviselő tart és úgy ugrálnak ahogy azt ők akarják. Aki meg nem azt megpróbáláják tönkretenni. Remélem a következő választásokon már kisöprik innen őket és normális polgármesterünk lesz. Ezért már jó lenne valamit tenni, és időben!!

 43. horvatheva véleménye:

  nofene!

  De Veronikát ki irányítja?

  a bölcsődét azt ki szorgalmazta?
  utak helyett?

  (bár arra volt pályázati forrás az utóbbira pedig nincs-nem volt -hogy lesz-e?)

 44. antihe véleménye:

  Tényleg, ki szorgalmazta a bölcsit?
  11 kölöknek, kamionokat befogadni képes parkolókkal?
  Mer annak is emeltetni kéne egy szobrot, valami csörgősipkás kivitelben. Természetesen ingyé, ahogy szokás :-))))))))
  Az meg egyenesen nem igaz, hogy nincs pályázati lehetőség utakra.
  Csak az önhomályzatnak meg a környékén lebzselőknek meg kéne szabadulniuk végre a szelektív érzékelés és gondolkodás kényszerétől.
  Mondhatnám látni is kéne, nem csak nézni
  :-)

 45. horvatheva véleménye:

  http://baratiblog.hu/?p=89#comments

  3.3 Bölcsőde kérdése
  Dr. Tarjányi Tamás: Pályázati kiírás jelent meg bölcsődék építésére. A pályázat legalább 2 csoportos
  bölcsődét támogathat, a jogszabály szerint legfeljebb 10 gyermek kerülhet egy csoportba. Tekintve a
  kormányzati intézkedéseket is, ez mindenképpen egy megfontolásra érdemes javaslat. A támogatás
  összege max. 80 millió forint lehet, a pályázat 90%-os támogatást ad a kivitelezés költségeihez. Ebben
  ugyanúgy benne foglaltatik sok egyéb költség (a pályázat előkészítés, közbeszerzés, tervezés, és
  minden egyéb elszámolható ebben). Volt a Település-fejlesztési Bizottság előtt egy olyan minimum
  paraméter meghatározás, ami a jelenlegi szabványok szerint határozza meg, hogy milyen
  paramétereknek kell a bölcsődéknek megfelelniük. A TFB megvizsgálta az elhelyezés lehetőségét is,
  és az a javaslatot tette, hogy a pusztafalusi temető mögött, a tervezett egészségház mellett van akkora
  teleknagyság, amelyen elférne egy esetleges bölcsőde. Ehhez idén decemberre engedélyes szintű
  tervet kell készíteni. A tervezési költségre 1 millió Ft + áfa előirányzatot javasolt a Tfb.
  Juhászné Árpási Irma: Itt a 6 hónapostól 3 éves korosztályt fogadnák. Győrújbarát minden
  előírásnak megfelel. Közel 50 gyermek született. Jövő évre 20 kismama van jelenleg. Úgy gondolom,
  hogy ez egy jogos igény. Ha a pályázaton sikeresek tudunk lenni, akkor egy újabb hiányt tudunk
  pótolni. Tfb ülésen elhangzott az is, hogy úgy épüljön meg a bölcsőde, hogy még egy csoporttal
  esetleg bővíteni is lehessen.
  Mógor Csaba: Régi gond a bölcsőde. Örülök a lehetőségnek. A helyszín véleményem szerint
  kérdéses, zsúfolt lesz már ez a rész.
  12
  Juhászné Árpási Irma: Tegnap a település-fejlesztési bizottság a helyszírajzok alapján áttekintette,
  400 m2 épület és 200 m2 udvar amiről szó lenne, ezt a terület mellett még biztosítani tudja. Ezen a
  területen, ha az élhető faluközpont első ütemét meg tudjuk valósítani, akkor lesz következő ütem is, és
  így a szülők egy helyen el tudják érni a szolgáltatásokat.
  Dr. Tarjányi Tamás: Csak úgy kaphat építési engedélyt, ha tudjuk biztosítani az előírt kötelező
  parkoló számot saját területen. Az Egészségház mellett is meg kell valósítani. Az Élhető faluközpont
  pályázat ezt is célozza, hogy a parkolást meg tudjuk oldani a faluközpontban. A bizottság valóban
  alternatív helyszíneket is megtekintett, azonban az elhelyezés nyugalmát is figyelembe vette, és erre
  tekintettel született ez a javaslat. Mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ezzel hosszú távú
  kötelezettséget vállal az önkormányzat, fenntartási és bérköltségek jelennek meg. Ugyanakkor
  támogatandó dolognak tartom.
  Juhászné Árpási Irma: Támogatja-e a képviselő-testület a bölcsődei pályázat elindítását a temető
  melletti területen, egyben 1 millió Ft + Áfa összeg biztosítását a költségvetésben?
  Polgármester kérdésére a képviselő-testület 12 igen szavazattal, 2 fő ellenszavazatával, tartózkodás
  nélkül az alábbi határozatokat hozza:
  100/2009. (IX. 15.) Kt. határozat
  Győrújbarát Község Önkormányzata a saját tulajdonú, természetben a Temető
  utcában található ingatlanon bölcsőde létesítésére szóló pályázat beadásáról
  dönt.
  101/2009. (IX. 15.) Kt. határozat
  Győrújbarát Község Önkormányzata a bölcsőde tervezésére 1 millió forint plusz
  ÁFA összeget biztosít az általános tartalék terhére.

  2009. szept.15. jegyzőkönyv van róla video is

  van pályázat utakra bizonyára, de az önrészre való pénzt elő kell teremteni a mai működők közül néhány felfüggesztése árán—no annak kiválogatásában segíts!
  (viszont az nem 2-3 millió forint )

 46. antihe véleménye:

  Ok, segítek.
  Adj egy listát, hogy mik ezek a mai, általad működőnek nevezettek, aztán kimazsolázom, hogy melyik az a néhány, ami az utak mögé sorolandó.
  Szerintem lesznek páran itt, akik segíteni fognak a válogatásban.

  Mennyi volt a falu szobraival kapcsolatos összes költség az idén?
  Tudjuk, hogy hivatalosan ingyé volt, de azért érdekelne, hogy az hány millió.
  :-)

 47. horvatheva véleménye:

  a ma is működők:
  http://gyorujbarat.fw.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=172:tajekoztato-a-2012evi-koeltsegvetes-tervezesrl&catid=6:penzuegyi&Itemid=19

  innen nyitható bogarászhatsz!/bogarászhattok!
  csak végül tessék valamire jutni! és azt vállalni is!

  szobor és jutalom összesen 6 év alatt-mióta a jegyzőkönyvek elérhetők
  szobor:
  131/2011 . IX.01:
  138/2011.IX.13
  161/2011.X.11.
  2012.III.13. 14/15.old.
  összeadhatod –4.5 mill.brutto
  jutalmazás pedig 2 havi brutto bér
  178/2011.XII.13.

 48. antihe véleménye:

  Na akkor kb. évi egy milliót már leltem is.
  Pedig még el se kezdtem keresgélni…

  Nem is tudtam, hogy kötelező minden évben milliókért könyveket venni a könyvtárba. Nem mondom, szép dolog a kultúra, de azért én inkább életveszélymentesen közlekednék előbb. Aztán olvasgatnék.
  Szóval azt mondom, hogy amíg nincsenek normális utak, addig se új könyv (3.5 millio) , se egyéb kulturális szolgáltatás (4 millió) se egyéb kis értékű tárgyi eszköz meg szellemi jav (1.17 millio) nem fér bele a közművelődés címszóval illetett tevékenységbe. Meg ne utazzanak külföldi kiküldetésre sem 1.1 millióért.
  Úgy sincsenek utak, amin biztonságosan kijuthatnának a faluból :-))))))))))))
  Aztán itt abba is hagytam egyelőre, 5 perc alatt évi 10 misi asszem elég hatékony pénztalálás.
  :-)

 49. horvatheva véleménye:

  ezt elfeledted
  http://www.integralintezet.hu/olvasoszoba/az-onmegvalosito-ember/

  ha nem lesz olvasni tudó, akkor út (tervező) sem lesz
  ha nem lesz …

  No de ez már vitaalap!

 50. horvatheva véleménye:

  egyébként jellemző—mindenki a kultúrával kezdi a megszorítást/átcsoportosítást


  Inter arma silent Musae.
  Fegyverek közt [háborúban] hallgatnak a Múzsák.
  A háború nem tesz jót a kulturális életnek.

 51. antihe véleménye:

  Igen, ez igaz.
  Az utak állapotán történő jelentős javítást sokkal fontosabbnak tartom, mint a kulturális lehetőségek szinten tartását.
  Attól, hogy most pár évig nem lennének új könyvek a könyvtárunkban és egyéb helyi kulturális hátrányokat kellene elviselnünk, az még azért nem azt jelenti, hogy a falu népe írástudatlanságba lenne süllyesztve.
  A biztonságos közlekedés megteremtése után majd egyből jöhet az önmegvalósító ember. Persze jöhet addig is, csak a saját pénzéből, mert a köz pénze az utakra kell. Qrvára egyszerű, bár a szobrok hegyei nem biztos, hogy segítik ennek felfogását.
  Ráadásul itt van Győr 10 km-re se, azoknak, akinek olthatatlan kulturális önmegvalósító igénye kerekedne. Nem tart tovább odamenni, mint mondjuk Ady városból Szigetbe a 14-es busszal, sőt….
  Szóval HE, megint csak kiderült, hogy azért nincs pénz utakra, mert nem akarjátok, hogy legyen.
  Azért örülök, hogy egyben egyet értünk: kultúra szinten tartás, kontra utak önrésze - ez az egész lehet vitaalap.
  Hát akkor hajrá, kérdezzétek meg a jónépet, hogy mit tart fontosabbnak.
  Vagy azt is én találjam ki, hogy hogyan kell megkérdezni őket?
  Lassan fel kellene vennem a homályvezér fizetésének a felét.
  De nem teszem, úgyhogy ezzel megint találtam jópár millát :-))))))))))))
  :-)

 52. horvatheva véleménye:

  Mivel nekem nincs autóm—ezért is maradok a kultúra szinten tartásánál

  de valóban vita alap lehetne

  (vár azt mondják a vitában van –kell legyen –győztes

  tán itt azért a kultúra sem lesz totál vesztes)

  (((egyébként Te is a likvid demokrácia híve vagy? ))))
  :)

 53. antihe véleménye:

  Igen, döntsön a többség, jobbat én sem tudok. De az a lakosság többsége legyen, ne a 8+1-é.
  Mert nagy tévedésben vagytok, nem dönteni lettetek odarakva, hanem képviselni.
  Képviselni a többség véleményét, amit rendszeresen ki kéne kérnetek. Hahh…beleért a kezem a bilibe….
  Nincs autód, ezt elhiszem, emiatt nem érdekelnek az utak. Könyvtárad az van? :-))))))))))))))))))

  Az én pincémbe sose folyik be a víz, mivel nem a lapályban van, mégsem írogattam ide be, hogy szarok a nyakig érő vizetekre, engem nem érint. A jáccótéri padra sem ültem le soha - valószínűleg nem is fogok - mégis fontosnak találtam, hogy az anyukák, akik kiviszik oda a kölkeiket le tudjanak ülni valahova esetleg. Igaz, hogy az okos önhomály fém ülőkéket csináltatott, emiatt a barátii anyukák döntő többsége már aranyeres, de most végre megértettem az okát. Biztos a Zirma se ücsörög azon a padon, meg Te se, a többi, meg mért érdekelne benneteket?
  Persze, lehetne egy önhomályos rendelet (jegyzőkönyvezve), miszerint minden anyuka köteles magával kispárnát vinni. Ha esetleg valamelyik nem tenné, akkor meg jól meg lehetne bírságolni, vagy közmunkára kötelezni, akkor legalább lenne esély járdára is. Vagy kéne vinnie egy könyvet a könyvtárba :-)))))))))))))
  Talán különböznünk kéne egy majomhordától, amiben mindegyik egyed kizárólag a saját problémájának megoldásán fáradozik, egymás kezéből kitépve a banánt. Viszont ezek legalább nem hoznak létre önkormányzatot és nem akarják elhitetni a többivel, hogy demokráciában él…
  Remélem biciklid sincs, meg a hozzátartozóid közül senkinek sincs még egy görkorcsolyája sem és hozzátok vendégségbe is gyalog járnak, vagy mindenki képes levitálni.
  Sajnos azonban a többség nem ilyen, ezt hidd el nekem, a legújabb amerikai kutatások szerint legalábbis így van.
  Különben meg nem vagyok könyv és kultúra ellenes, nem azt mondtam, hogy adjuk el az összes könyvet könyvtárastul és költsük a pénzt utakra, csak azt, hogy jelen pillanatban sokkal fontosabbnak találom az utak állapotán történő jelentős javításokat, mint könyvek vásárlását, helyi dalárda támogatását vagy egyéb közkulturális kiadásokat.
  Egyet értek az iskolamentőkkel is, de ha választanom kéne az iskola meg az utak között, akkor biztos, hogy az utakat választanám.
  Igazából ez a nem is választás, inkább csak időbeli átrendezés, ahogy a kultúra ügyek is azok.
  SZÓVAL UTAK AZOK MIKOR LESZNEK VÉGRE???????????!!!!!!!!!!
  :-)

 54. Curiosity véleménye:

  No térjünk csak vissza a kályhához. Mer’ugye a tolmácsolástól meg a Veronika svájci kiküldetéséről volt itten szó.

  Azóta az önhomály (made by antihe) felismerte, hogy bizony összeférhetetlen, hogy Irma néni döntött a lánya megbízásáról. Ezért aztán a tisztelt pályázóknak (köztük a saját lányának is) kiküldött egy levelet, melyben közölte, hogy a pályázat elbírálása érvénytelen volt, összeférhetetlenség miatt.
  Majd másnap kiküldött még egy levelet (igen, a lányának is kiküldte), hogy immáron az alpolgi (made by antihe) nem volt összeférhetetlen, így ő dönthetett a beérkezett árajánlatok között, és láss csodát, ismét HaVeronika nyert.
  Kifényeztük az emésztési mellékterméket.

  Ettől még a kérdéseim megmaradnak. Mi a fészkes fenének kellett ez a pályázat?

  KisKíváncsi

 55. horvatheva véleménye:

  HV pályázat nélkül is részt vehetne a csapatban.
  Ha a kérdező pont annyi szabadidőt áldoz a falu ügyeire, mint HV akkor van joga bármiféle kérdést feltenni.
  Itt most volt egy pályázat
  annak volt feltétele

  teljesítik—
  Lehet cserélni a nyertessel–
  4 nap tolmácsolásért ott a helye a csoportban annak, aki hasonló feltételekért vállalja.

  A többi duma!

  http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/f8a470f64ce9a34cc1256ec00028b3d4/3d268565dd1d9ce4c1257830002d96f2?OpenDocument

  az az érzésem, hogy így eggyel több látogató fért be a csoportba.

  azért viszont ZP-t okolom máig, hogy a honlapon nincs ott az aminek ott kéne lenni.

  utak:
  bizony fontosak, de továbbra is invitállak azokra az utakra , ahol én járok nap, mint nap!
  Akkor majd megtanulod, hogy az itteniek minőségét a helyén kezeld!

  ( likvid demokrácia
  sok okoskodó –semmire nem menők gyülekezete((( volt rá néhány év itt is kipróbálásra pl. bölcsőde ügy, melyet Te is kifogásoltál a példa rá
  technikailag nem lebonyolítható-mert a falu minden szavazásra jogosultjának nincs módja élni jogával)))

  képviseleti demokrácia–
  aki kéri kap háttér-információt, a kérdések megoldásához szükséges tájékozódást és a helyzetnek megfelelő legjobb döntés jogát átadja választott képviselőinek

  lényeges különbség! )

 56. Elnök véleménye:

  T. Hazudós!

  Álljon már le azzal, hogy nekem bármi felelősségem lenne a honlappal kapcsolatban! Ez színtiszta hazugság! Ha bármilyen hatáskör lenne a kezembe ebben az ügyben, akkor már rég nem így nézne ki, de főleg nem így működne.

  ZP

 57. horvatheva véleménye:

  de önálló képviselői indítványa a honlap anyagi fedezetének rendezésére még sincs–nem volt–!
  Ami volt azt anno elutasította(ák).

  Pedig más megoldás nincs!

 58. Elnök véleménye:

  Ja hogy ennyi????
  Csak egy indítvány kell?
  Akkor…..mondjuk…..indítványozom, hogy költsünk 200 millió……nem, elég lesz a fele is…..szóval költsünk 100 millió forintot az utak rendbetételére. /ez így megfelel, T. antihe?/
  Hűűűűű…most jövök rá….ezek szerint MINDEN elmaradt fejlesztésért én vagyok a felelős??? Mert nem tettem indítványt?
  Jaaaaaj!!! Most azonnal lemondok!

  Szánalmas Hazudozós Troll……
  :) :) :)

 59. horvatheva véleménye:

  ne mondjon ilyet és ne ferdítse el a gondolatot!

  a honlapért felelős–hogy ehhez nincs megvitatható és megvitatandó beadványa
  de
  állandóan méltánytalanul hibást mutogat ide–
  azért hibás.

  Igen! vigye pénzügyi bizottság elé a felmerülő kérdéseket –indítvány formájában –nézzék meg 8+1-en a feltételeket a pénzügyi lehetőségeket–
  aztán mondja el tisztességesen itt is
  a jegyzőkönyv számára is ott is

  de csak ködösít.
  Nem a beadványtól függnek a dolgok, hanem a közös akarattól, amellyel a létező forrásokat felhasználják.
  (bár néha az időben az is kap kérdőjelet(bölcsőde pl. amelynek léte szükséges volt ugyan, de a fenntartása mégis mindnyájunké lesz))

 60. horvatheva véleménye:

  Még annyit:

  a honlap most állítólag több információt–legalább is videotár ügyben –???–befogadni nem képes
  vagy bővíteni kéne vagy a fent lévő anyagokat törölni–

  Mondta az imént nekem egy hozzáértő.
  Eme információt is ellenőrizhetné például.
  Ez áll fenn a hírmondó esetében is??

 61. Medgyasszay Márta véleménye:

  Tisztelt Érdekeltek!

  Megpróbáltam utólag összerakni a tolmácsolással kapcsolatos helyzetet. Amennyiben összejött a svájci szeressükegymást-kapcsolat, állnék rendelkezésre képesítéssel rendelkező tolmácsként a további együttműködés során (az említett összeg töredékéért). Egészen véletlenül a svájci némettel is megbírkózom, személyes tapasztalataim alapján, aminek - mint tudjuk - nem sok köze van a Hochdeutschhoz (bár gondolom ez Veronikának sem okoz problémát).
  Üdvözlettel
  M. Márta

 62. Horvath Eva véleménye:

  az említett összeg a részvételi lehetőség volt.

  Az árajánlat volt a sok! , melyet a többi pályázó adott!

  de
  ha Ön a falu lakója, és részt is vesz a falu eseményeiben, akkor a “csapatba ” lett volna a helye tolmácskodás nélkül is.
  Veronika a tolmácsolást épp a pletyő miatt vállalta, mert egyébként a helyét bárki megkérdőjelezte volna, pedig ………

  ez is egy helyzetelemzés -féle :)

Szólj hozzá!