Üdvözletem mindenkinek!

Először is most olvasom ezt a cikket:

http://www.kisalfold.hu/tudosito/foldomlas_gyorujbaraton_-_foto/2329615/

Hogy meri ez az önkormányzat azt kijelenteni, hogy egy eltorlaszolt út megtisztítására nincsen pénz? Amikor szobrokra milliók vannak? Azok az emberek, akik azon az úton tudnak eljutni a kiskertjükbe azok le vannak szarva? Elnézve a fotót, mire kell ott egyáltalán pénz? Talán Árvai képviselő úr fogja a traktorját és tolja el, sok havat úgysem tolt el a rengeteg pénzért amit átalányban felvett!!! Vérlázító és felháborító!

A másik az unalomig ismételt dolog, hogy útjaink rettenetes állapotban vannak. Ha követnénk a bükkszéki polgármestert, és a kátyúkba virágot ültetnénk, akkor itt virágoskert lenne a faluban. Nem érdekel kinek az útja, TEGYÉK RENDBE, mert nem vagyok hajlandó többet (50 %-al felemelt !!!) gépkocsiadót, meg duplájára emelt telekadót, meg felemelt kommunális adót meg iparűzési adót meg semmiféle helyi adót fizetni, és nem érdekel mire nincsen pénz, mert most 3 napig Svájcban héderezni pm asszony sleppjének megint van pénz, akkor legyen végre utakra is. NEM ÉRDEKEL honnan. Troll Héva ne is írjon ide és ne magyarázza meg. NEM ÉRDEKEL.

Aki autóval jár ebben a faluban, azt szerintem úgyszintén nem érdekli.

További kátyús napokat!

65 hozzászólás “Utak ismét”
 1. antihe véleménye:

  Megint - vagy még mindíg - az utak, látom pont jókor érkeztem. Na kinek hiányoztam HE? :-)
  Nincs pénz, nincs pénz…Nem is lesz az sose. Amennyi meg van az pont nem elég. Szintén sose.
  Íme a pénz két legfontosabb tulajdonsága Győrújbaráton. A harmadik meg az, hogy szoborrá válik. Hát jobb, mintha szarrá lenne, bár a különbség elhanyagolhatónak tűnik…
  Persze csak arra nincs, amire kéne. Csatlakozom Bender, ne fizessük a helyi sápokat, amíg nincsenek normális utak.
  De sebaj, ha nincs pénz.
  Zirmánk majd lapátot ragad a testülettel együtt és személyes példamutatás formájában kipucolja az utat.
  Vannak rá 8+1-en. És ha így lesz, nem is kell pénz. :-)
  Aztán ha végeztek kezdhetnek kátyúzni.
  Most olvastam, hogy egy indiai fószer 22 év alatt elpucolt egy egész hegyet a két kezével, hogy a falujából 70 km helyett 1 km-t kelljen csak menni az orvosig.
  Hah…milyen jóságos is vagyok, én nem bánom, ha a testület használ lapátot, meg csákányt. Viszont cserébe azt kérném, hogy ne tartson 22 évig.
  Nem lehetne valami határozott konszenzuson alapuló európai normákkal egybevágó határozatot hozni jegyzőkönyvvel, hogy földomlás márpedig nem létezhet Győrújbaráton?
  Mer az ilyesmikben jók, ahogy emlékszem, aztán mit lehessen aztat tudni, hátha…végül is volt egyszer valaki aki aszonta a bénának, hogy kelj fel és járj, aztán lőn.

  Önhomályzat! ..!..
  :-)))))))))))))

 2. horvatheva véleménye:

  1-hez

  üdvozlet! rég jártál erre!

  Nálunk nincs víz a pincében–volt, de csak 1 cm–de aztán az önkori kitisztítatta az árkokat közterület révén sőt újat is csináltatott–és most eltűnt a víz–szerencsére.

  Az út erre rendben van!
  aszfaltos is, meg rendezett is—kicsi utca révén–nem járnak(csak alig egyenlőre) nagy kocsik.

  (csak amíg ide eljutok :) :) :) )

  A hivatalos honlap meg rendben–no ezt sikerült legalább naprakészre brusztolni.
  (tán az új jegyző teszi a dolgát!)

  Szóval elő a muskátlikkal, ahova kell!
  A hiányzó szobrot pedig egy színesfémkereskedő adománya pótolja–új szobor pedig nincs a láthatáron, mert az iskola még lebontva sincs–meg a költségvetés meg az ő tartaléka sem túl hatalmas.

  Az elvonás pedig—de nézd meg magad:
  http://gyorujbarat.hu/barati-hirmondo.html

  március 4-5. oldal

 3. antihe véleménye:

  Hát látom, nagy fejlődésen nem mentél át, mert még mindig azt hiszed, hogy ha a Te pincédben nincs víz, meg a Te utcádban van aszfalt, akkor minden rendben.
  Úgy tudom a Zirma utcája is aszfaltos, lehet hogy ugyanúgy gondolkodik, mint Te, ezért nem történik semmi út ügyben. Ha csak az nem, hogy teleszórták Baráti útjainak szélét sárga kaviccsal. Hogy ezt melyik elmebeteg találta ki, azt nem tudom, de biztos van legalább 3 diplomája. A minap kaptam a szélvédőmre egyet ezekből a kavicsokból, remélem az önhomály fizeti majd a cserét. Nem beszélve arról, hogy a kavicsos úton mondjuk biciklivel kanyarodni kész életveszély, de bizonyára nem tűnt elegendőnek a rengeteg kátyú. Igaz, meg lehetne honosítani a faluban, hogy kanyarodáskor tolja a jóember a biciklijét, akkor legalább kevésbé kopnak a gumik is…
  Megkérdeztem egy útkavicsozó melóst, hogy ugyan mikor raknak aszfaltot is a kavicsra, úgy nézett rám, mintha egy másik bolygóról jöttem volna. Hát hogy képzelem én azt, nincs itt arra pénz… semmi értelme kavicsra, arra van. Hogy hasonlíthat egy nyamvadt kavics ennyire egy szoborra? Most a nyamvadton kívül, de tényleg…
  Erről jut eszembe: Egy csomó ismerősöm azzal piszkál, hogy miért nincs Szt István szobor Barátin.
  Igaz, hogy ők fotoszintetizálnak is :-)))))))))))))
  Önhomály: ..!..
  :-)

 4. bender véleménye:

  Üdvözlet,

  Antihe, alakítsuk meg a PM-el szemben a PEM-et, (Polgári Engedetlenségi Mozgalom) :) A lapátos megoldás is tetszene, de a mai újságban az van, hogy már szakértők vizsgálják (nem tudom mit lehet ezen vizsgálni, odaomlott a föld, el kéne tolni), és PÁLYÁZATOT írnak ki, ki végezhesse el!!! Ahogy azt kell ugye, Trollhéva meg boldog lehet ettől… AGYRÉM! Ha jól tudom van valami önálló kerete vezetőnknek, nem fussa belőle? Mire kell itt pénz? A diízelolajra amit a traktorba önteni kell, ami eltolja, mást nem tudok elképzelni.

  Trollhéva, megmondtam hogy ide ne is írjon, és ne magyarázkodjon, mert NEM ÉRDEKEL. Mint ahogy nem is magyarázott semmit sem csak a szokásos ide nem illő hablatyát vezette elő. Csak azért nem törlöm, mert itt még van némi demokrácia (legalább amit én hozok létre).

  Na további szép napot!

 5. horvatheva véleménye:

  Bocs!
  “”" Mire kell itt pénz? A diízelolajra amit a traktorba önteni kell, ami eltolja, mást nem tudok elképzelni.”"

  meg a traktor is kéne–tán

  3-hoz
  a kavicsozásra én is rákérdeztem, és azt mondta a munkavezető???, hogy a vízelvezetés okából szórták ki(, hogy az útról lefolyó víz gyorsabban elszivároghasson–….)

  http://gyorujbarat.hu/video.html?task=videodirectlink&id=369

 6. antihe véleménye:

  Hogy gyorsabban elszivároghasson a víz :-)))))))))))))))))))
  Hát megint érdemes volt idejönnöm :-)))))))))))))))
  És erre Te? Bevittél egy hátsó félköríves fejrugást legalább?
  De engem az érdekelne, hogy erre a baromságra volt pénz, az eltolandó leszakadt földre meg nincs?
  Hogyan van ez? Nem lehet, hogy valami bennfentesnek kellett pár teherautó kavics a készülő térburkolata alá?
  Különben egyre több a kavics az utakon, Zirma mehet testületestül összeszedegetni. Amint végeztek a leomlott földdel. Bender, OK, benne vagyok a PEM-ben. Kéne még pár honpógár, mert ketten ugyan már sokan vagyunk, de van egy olyan érzésem, hogy nem elegen. Meghirdetem a PEM alakuló ülését e hét csütörtökére (holnap után) 17:00-tól Bender elnökletével. Jegyzőkönyv nem lesz. Aki mellébeszél felkoncoltatik.
  Online lesz itt a blogon, bárki jöhet arccal, vagy anélkül. Egyetlen feltétel, hogy legyen tele a hócipője.
  Jegyzőkönyv nem lesz. Aki mellébeszél felkoncoltatik.
  :-)

 7. antihe véleménye:

  Jajjjj…most tudatosult bennem, hogy pályázatot írnak ki….jaaaajjjjj :-)))))))))))))))))))))
  Hát soha többé nem fogok elmaradni innen, és ha a röhögés tényleg endorfin hormonokat szabadít fel, akkor ez a hely maga lesz az örök élet.
  Te szentséges jó atyaúristen…pályázat a leomlott föld eltolására…miközben ott a szerződött hótoló…Igaz, hogy nem a hó omlott le és ezt jogilag értelmezni kell, az igaz, mert még megsértődik a traktor, hogy hó helyett föld kerül az útjába…
  Hát ilyen nincs is. Még jó, hogy nem temetett maga alá senkit. Ez esetben, talán jövő hétre összehívnának egy gyűlést is…persze csak akkor, ha a jegyző is egyet ért…
  Nem kéne elzavarni az egész társaságot valahová nagyon messze? Azon az alapon, hogy mindnek elment az esze, biztos el lehet…
  :-)))))))))))
  ÖNHOMÁLY!!!!
  ..!..
  :-)

 8. horvatheva véleménye:

  ha fizeted, akkor gyorsan intézkedhetöl
  :)

 9. szakalyklari véleménye:

  Köszönet a kátyúzásért ! A Liszt Ferenc +Petőfi és az Arany János utcán betömték a likakat :))

 10. Non+Ultra véleménye:

  Minden évben így van a motorostalálkozó előtt.

 11. antihe véleménye:

  A megmentendő iskola meg a nagybaráti templom közelében akkora luk van az út jobb oldalán Nyúl felé menetben már hónapok óta, hogy alig lehet kikerülni. Ha szembejön valami, az kész életveszély.
  Rebegnék én is egy hálaimát ha betömetné végre valami falugazda által vezényelt céltartalékból finanszírozott nagyon európai gondolkodású brigád. De könyörgök, nehogy kavicsot szórjanak bele, úgy vélem - bár nem vagyok útépítő szakember, de valami mégis efelé hajt - nem igazán helyettesíti az aszfaltot.
  Meg alighanem a jegyzőkönyvezés sem tartozik az ideális megoldások közé, bármekkora örömöt okozna is egyeseknek.
  Viszont videóra lehetne venni a tömési műveletet, biztos megnéznék legalább annyian, mint a gyűléseket.
  Vagy kéne legalább egy rendelet, ami megtiltja az arrafelé közlekedést, esetleg egy rendőr, aki büntetne azért, mert valaki kikerüli a gödröt és áttér a másik oldalra. Mingyá lenne pénz is a töméshez. Hacsak nem szoborra inkább.
  Na ugye…több megoldás is van már megint.
  Lehet, hogy pont ez a baj…
  :-)

 12. antihe véleménye:

  Hahó, biztos más is észrevette, hogy micsoda csodaút készült a saroktól a csanaki malomig :-)
  Valamelyik nap végigbicikliztem rajta, nem is akartam hinni az élménynek, úgyhogy visszafele is arra jöttem.
  A szívfájdalmat csak az út két szélére szórt kavics okozta - aminek fogalmam sincs mi értelme és hogy miért nem lehetett azt a részt is aszfaltozni - de hát gondolom valaki egyenlőbbnek vagy a valakijének kavicsos cége van… Végül is legyen ez a legnagyobb probléma az utakkal :-)
  Drága Zirma, mi kéne ahhoz, hogy egy ugyan ilyen út keletkezzen hirtelen a saroktól Nyúlig?
  Aztán meg a saroktól a hegyen át a tényői elágazásig.
  Még egy Kara Ákos?
  Csináltassa meg és esküszöm évente szavazok magára.
  Vagy akár havonta is.
  Apropó, elrohadt néhány eleme az akác-fenyő komposztálómnak.
  Hova fordulhatnék, mer az évek során szinte már családtaggá vált, nem szívesen hagynám az enyészet útján,
  bár igaz, hogy az is egy út és biztos vezet valahová :-)))
  :-)

 13. horvatheva véleménye:

  “” Indul a komposztálás Győrújbaráton
  Időpont2005-03-31 13:00:00 - 2005-04-01 00:00:00
  HelyszínGyőrújbarát, Kultúrház
  CímGyőrújbarát, Fő út 1.
  Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter Győrújbarát településnek ad át komposztáló berendezést.
  A község komposztálási programjának megvalósításához nyert támogatást. A projekt keretében a település belterületén lévő minden lakóház kap egy fából készült komposztáló berendezést a Sokoró Ökológiai Park Alapítvány közreműködésével. A projekt részeként kialakítanak egy bemutató komposztáló telepet, valamint egy éven át komposztálási szaktanácsadást biztosítanak a lakosság részére.

  A program megvalósulása után a helyi önkormányzat rendeletben akarja megtiltani a szerves hulladékok égetését, ezzel is a komposztáló berendezések használatát kívánják ösztönözni, a levegőszennyezést visszaszorítani.”"

  :)

  (ebben a fa minőségéről nincs szó!–és már 8 éves a “berendezés”–úgyhogy pótold magad! :) )

 14. antihe véleménye:

  Hááát…nem igen sikeredett a lényegi mondanivalót kiszűrnöd, merthogy az nem a komposztáló lett volna, hanem az, hogy mikor lesz az útdolognak folytatása. Viszont megint hasznosan szóltál hozzá, mert bebizonyosodott, hogy az utolsó mondatokat jegyzik meg az emberek általában. Te meg azt, amelyikkel el lehet terelni a témát :-)
  Hát akkor használjuk ki gyorsan ezt a kétség kívül nagyon fontos felismerést.
  Igazából ez már 8 évnél sokkal régebbi probléma, remélem nem az lesz a válasz, hogy emiatt csináljam magam.
  Hogy ne legyen túl bonyolult, csak egy kérdés van, de azért én a biztonság kedvéért most az egyszer kiírom, hogy ez ám a LÉNYEGI kérdés.

  Szóval:
  Mikor és milyen lépéseket tett és tesz az önkormányzat, hogy elkészüljön az út a saroktól Nyúlig?
  Nem arra várok ám választ, hogy melyik sarokról van szó…
  :-))))
  :-)

 15. horvatheva véleménye:

  :) :) :)

  Kedden lesz Testületi Ülés. Kérdezd meg személyesen.

 16. antihe véleménye:

  Háát…jobb, mint az, hogy csináljam magam…Te He…Te képes vagy a fejlődésre, csak kell valaki aki kihozza belőled
  :-)
  Különben Te úgyis ott vagy a kondér közelében, kérdezd meg lécci, aztán tedd itt közzé.
  Hah…miket beszélek, közzé…olyan lett ez a blog, mintha nyilvánossá tettük volna az egymásnak írt e-mailjeinket.
  Nem ment gyorsan, van még miben javulni, de kitartók voltunk és elértük, szerintem Te ott az önhomálynál kaptál érte jutalmat is. Nem lehet, hogy utólagosan leszigeteltették a pincédet és azért nincs benne víz?
  Gyanús, hogy csak úgy hipp-hopp eltűnt, a víz az nem olyan… :-))))))))))))
  Különben ne is kérdezd meg, úgyis tudom a választ.
  Nincs rá pénz, de ha fizetem, akkor neki is állhatok, miután a szükséges engedélyeket beszereztem és egyeztettem az önhomállyal.
  Szóval van egy fél út és ez jó.
  Mikor lesz meg a másik fele?
  Nem még egy Kara Ákos kell, hanem Kara Ákos még egyszer.
  Ez a Kara Ákos nem akar polgármester is lenni? Mondjuk itt Barátin?
  Mire kitölt annyi ciklust, mint a Zirma, kész lehet az összes gerincút, ha képes tartani ezt a tempót.
  Aprópopó…Vannak jegyzőkönyvek is az útról? Vagy videó?
  Mer amíg nincs addig kételkedem a létezésében és utálom ezt a bizonytalanságot.
  :-)

 17. horvatheva véleménye:

  video az egy hónapja megint nincs!

  Jó! mert egy hónap az átfutás, de már az is letelt!

  ez viszont a csúcs-megállapításod:”Nem még egy Kara Ákos kell, hanem Kara Ákos még egyszer.”

  Annak meg dicsekedni valója meg már van!
  Minek duflázzon?! :)

  mink pedig félúttal maradunk!

 18. antihe véleménye:

  Hát nem lehet azt mondani, hogy az önhomály megszakad az út folytatásáért vívott küzdelemben.
  Micsoda pechje van a barátii embereknek, hogy gyűlésből, meg meghívóból, meg jegyzőkönyvből meg jegyzői állásfoglalásból nem lesz út.
  De én megtaláltam a megoldást.
  Mindenki Csanak felé közlekedjen.
  És a külön utasok elrettentése végett, aki a másik irányba akarna menni, azt meg külön adóval kéne sújtani, természetesen demokratikus körülmények között hozott, jegyző által ellenjegyzett rendeletileg.
  És még örülhet, hogy nem megy érte a fekete autó…
  Tényleg elhagyta a Zirmánk ennek az Ákosnak a telefonszámát?
  :-)

 19. black véleménye:

  Halló!!!!
  lakik még itt valaki?????? :-(

 20. antihe véleménye:

  Hahó black.
  Lakik hát, csak ritkán jár haza.
  Bár vannak itt egyesek, akiknek még ez is túl gyakori.
  Mit szólsz az utakhoz Barátin?
  Csak mert itt az a téma. Ja…meg hogy ellopták a nehezen kiküzdött terelővonalunkat. Érdekes, ez nem okoz akkora felháborodást, mint a Liszt szobor…
  Na meg az önhomályzat a téma, mer azokat szeressük itten, ugyanis van nekik videóra vett jegyzőkönyvük, ami pont elég ok erre.
  Hogy jobb lenne, ha utak lennének inkább terelővonallal?
  Hát az lehet, de így legalább van fejlődési lehetőség.
  Csak most meleg van, nem lehet fösteni…télen meg hideg lesz, akkor sem lehet. Ki gondolta volna, hogy mennyire összefügg az éghajlat változása a terelővonallal?
  Lehet, hogy ha nem lenne légkondi, akkor jegyzőkönyv sem lenne, meg gyűléses határozat kompromisszummal?
  Hát, a technika fejlődése néha kibabrál velünk :-)))))))))
  :-)

 21. bender véleménye:

  Nagyon eltűnt ez a blog, pedig történnek dolgok…

  Tudja-e valaki mi készül a faluba Győrből bevezető úton? Mindkét oldalon legyalulták a szélét, kiveszik a facsonkokat. Csak nem biciiklút? vagy szélesítés? Én azt hallottam, hogy csak azért csinálták, hogy jobban lefolyjon a víz.. Nehezen hiszem el, hogy ennyi energiát és pénzt öltek ebbe csak ezért…

  Valaki világosítson fel, aki tud konkrét dolgot, például Antihe? :)

 22. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  “Én azt hallottam, hogy csak azért csinálták, hogy jobban lefolyjon a víz.”

  Kedves Bender !
  Igen ! Ezért csinálták !
  “Egyszerű” pályafenntartás.
  Egy “Utas” Kolléga világosított fel egem is …

  KÁR, hogy nem bicikliút !
  Azért, azok a tuskók, ott az út szélén, életveszélyes maradványok … !

  Jó utat ! Üdv ! svejkovszkyferi

  További hír az ISKOLÁRÓL …
  A Testület holnap tárgyalja az Önkormányzat és a Baráti Hagyományőrző Egyesület szerződéstervezetét …,
  a “Használatbavételi szerződést” …
  A rendkívüli ülés időpontja: 2013. október 09. 18.00 óra

 23. Kerékpáros véleménye:

  Tisztelt Kerékpárosok!

  Követeljük a pm hivataltól, hogy teremtse meg számunkra a biztonságos közlekedés feltételeit.

  Kerépkpár útat igért minden képviselő, polgármester jelölt, de még egy méter sem épült meg!

  4-5 km kerékpár út mibe kerül 20 millió?
  Ennyit nem ér meg a biztonságunk!
  KERÉKPÁRÚTAT KÉRÜNK Győrújbarát és Győr között, legalább az Imre utca és a baumax kőzé!!!!!!!!!!
  támogatásotokat kérem

  egy kerékpáros

 24. antihe véleménye:

  Elfelejtetted megmondani Kerékpáros, hogy minek a terhére. Enélkül esély sincs.
  Na nem mintha lenne, ha megmondtad volna.
  Szóval aszondom én Neked, hogy akkor lesz itt bicikliút, amikor Nyúlról meg Csanakról már rendszeres turistajárat megy a Holdra.
  Vagy ha eccer rá tudod venni a Kara Ákost, hogy bicajozzon be Veled Győrbe.
  Próbálkozhacc a Zirmával is, de ha így döntenél, akkor hívjunk ki valami TV-t is, mer azt tuti filmre kéne venni… :-)

  Iszen egy pár százezerbe kerülő nyamvadék terelővonal lefestetésébe is majdnem tönkrement a barátii költségvetés.
  A vonalak eltüntetése az sokkal könnyebben ment, a dolgok eltüntetése biztos könnyebb….
  Erről jut eszembe, ÚJRA KÉNE FÖSTETNI, MER JÖNNEK KÖDÖS SÖTÉT ESTÉK, AZ ÁM :-)

  Különben meg, ha van rá saját pénzed, akkor már csak az önhomályi egyeztetés meg az engedélyek beszerzése marad rád, utána akár mehecc is a szabad idődben megépíteni magad. Már ha van ásód meg taligád és megígéred, hogy rendesen vezeted a jegyzőkönyveket videókkal.
  Errefelé ez itt az önhomályi hozzáállás az ilyesmihez.

  :-)

 25. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Kedves Barátiak !

  Ajánlom olvasásra …
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/obama_programjara_gyori_vallalkozot_is_meghivtak_amerikaba_-_fotok/2353109/

  Obama programjára győri vállalkozót is meghívtak Amerikába …

  “Az amerikai politikai rendszerben pedig az rendkívül szimpatikus, hogy alulról építkezik a rendszer, vagyis a politikai piramis alján lévő emberek kőkeményen bevasalják a felettük állóktól a korábban elhangzott ígéreteket.

  Ennek köszönhető, hogy a helyi ügyek nem sorvadnak el, s folyamatosan terítéken maradnak a választókat izgató kérdések, problémák”.

  … álom, álom, édes álom … !?
  … egyszer, talán nálunk is valósággá válik mindez …, DE ez rajtunk IS múlik …

  … és akkor jut az útra is, jut a bicikli útra is, jut a felezővonalra is , …, …

  Petőfi Sándor 166 éve írta …
  “A XIX. század költői”
  ” …
  Ha majd a bőség kosarából
  Mindenki egyaránt vehet,
  Ha majd a jognak asztalánál
  Mind egyaránt foglal helyet,
  Ha majd a szellem napvilága
  Ragyog minden ház ablakán:
  Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
  Mert itt van már a Kánaán!

  És addig? addig nincs megnyugvás,
  Addig folyvást küszködni kell. -
  Talán az élet, munkáinkért,
  Nem fog fizetni semmivel,
  … ”

  Pest, 1847. január

  DE ! Ehhez talán nekünk is ki kellene bújnunk a csigaházunkból …,
  … és szemtől szembe KELL elmondani a véleményünket … !

  Kőkeményen be kell vasalni az elhangzott ígéreteket … !!!
  DE ! A Fórum, ehhez kevés … !

  Üdv !
  Svejkovszky Ferenc

 26. horvatheva véleménye:

  Aki adja a pénzt–az mindent követelhet
  bármire!
  példa:
  “2011. május 12.

  Tiszaföldvár Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy 96.870.525,- Ft Európai Uniós támogatásból a Nefelejcs út és az Ókincsem II. út közötti elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút építése befejeződött. A sikeres műszaki átadás-átvétel 2011. április 22-én megtörtént.

  A Nefelejcs út és az Ókincsem II. út között az elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút az Útügyi Műszaki Előírásnak megfelelően 2478 méter hosszú, 2,75 méter szélességű, mindkét oldalon kerti szegélyekkel határolt aszfaltburkolatú pályával került kialakításra. A teljes kerékpárút nyomvonal mentén 276 db gömbkőris fa telepítése valósult meg.

  A kerékpárút kivitelezését végző cég, a Zemplénkő Kft. a vállalkozási szerződésben vállalt feladatait teljesítette.

  Elkészültek a projekthez kapcsolódó “D” típusú emlékeztető táblák, melyek a nyomvonal mentén kihelyezésre kerültek. A beruházásról készült fotódokumentáció megtalálható a település honlapján.

  Tiszaföldvár Város Önkormányzata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőséghez 2011. május 11-én benyújtotta forgalomba helyezési kérelmét.”

  forrás:
  http://tiszafoldvar.hu/kerekparut-projekt/

  a stációkat érdemes átfutni!
  :)

 27. antihe véleménye:

  Nagyon jó, tényleg öröm ilyesmit hallani.
  Hát még milyen jó volna Itt Barátin…de asszem előbb nyerünk mi magyarok foci vb-t, mintsem hogy a baráti népek bicikliúton kerekezzenek a városba…
  Na de addig is, amíg sikerül egy pályázaton megnyerni a Győrbe vezető bicajutat, lehetne valahonnan leszakítani egy morzsányit a terelővonal újrafestésére? Vagy vigyem a pénzt HE? Aztán meg intézkedjek, engedélyeztessek, pöcsételtessek, ellenjegyeztessek, netán föstögessek?
  Nem lenne jó, mert végén meg fel kéne vennem a főkolompos célprémiumát.
  Azt meg nem szívesen tenném, mert sajnos nem tudom megmondani, hogy minek a terhére.
  Jelentkezzen aki tuggya, mer ez is van olyan fontos, mint a terelővonal.
  Na meg a jegyzőkönyv…
  :-)

 28. Horvath Eva véleménye:

  Elég ha a varázspálcáddal elérek a hivatalok közti normális együttműködést! A hatáskör védelme helyett!
  :)

 29. antihe véleménye:

  Na, micsoda fejlődés! :-)
  Már nem kell a honpógárnak személyesen kifizetni (többszörösen), elintézni, megszervezni, megcsinálni?
  Most vagy kiderült, hogy képtelenség az eddigi ‘csináld magad’ alapú hozzáállás, vagy…tejóég, csak nem elfogyott a bizalom az állampógár irányába és már nem meri a tisztelt elöljáróság rájuk bízni a feladatainak megoldását?
  Hát igen…sok a baj ezekkel a pógárokkal, állandóan molesztájják mindenféle marhaságokkal a hivatalt.
  Mennyivel könnyebb volna az élet ott a faluházban, ha nem lennének ezek a kötözködő-követelőző népek…

  És akkor most lesz terelővonal föstés ebben az évtizedben még?

  Mer az őszi-téli esték azok általában a nap korai szakaszában be fognak köszönni nemsokára, látni meg ismét nem fogunk azon az úton semmit.
  Hacsak valami rendkívüli közülésen készített jegyző által ellenjegyzett konszenzusos jegyzőkönyv elő nem írja.
  Vagy legalább leszögezi, hogy márpedig a terelővonal az fel van festve…
  :-)

 30. antihe véleménye:

  Sajnos nem mondhatom, hogy villámgyors a hivatal, mert még mindig nincs lefestve a terelővonal, pedig már 3 napja is van, hogy szóltam.
  Így hát akkor szólok ismét…
  :-)

 31. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Tisztelettel Mindenkinek !

  Ezt a “Fórumot” olvassuk “páran”, Senkire nézve nem tartalmaz kötelező érvényűen bármit is … !?

  Így, ez itt sajnos, “a süketek párbeszéde” … !?
  BÁR ! NEM kellene így lennie … !
  Sok okos dolgot lehet itt olvasni … , házhoz megy/menne az információ … !
  BÁR, van kocsihasználati díja is az Illetékeseknek, ezért akár körbe is furikázhatnák a Falut …,
  naponta többször is, hogy észrevegyék a “Tiborczi panaszokat” … !

  Végrehajtani CSAK a PM és a Jegyző tud … !
  A Képviselők CSAK javaslattal élhetnek, ill. megszavazhatják … !

  Javaslatom …
  “LAKOSSÁGI BEJELENTÉS !” címszó alatt a Hivatalnak/Hivataloknak Mindenki saját maga,
  külön-külön tegye meg észrevételét, bejelentését … ! Tegyük minél többen … !
  Aztán Mindenki hozzáteheti a saját maga “kis versikéjét” … !

  Én így tettem !
  Jeleztem már észrevételeket az Önkormányzat/titkarsag@gyorujbarat.hu/ felé is,
  és a Közút/ info@gyor.kozut.hu/ felé is … /e- mailen !/
  Kaptam választ is …, néha még volt végrehajtás is …

  Szépnapot Mindenkinek !
  Svejkovszky Ferenc

 32. horvatheva véleménye:

  Választ azt igen—lehet kapni!
  Valamit elintéztetni —pénz híján –már nehezebb!:)

  Én azt nem tudom, hogy mi a protokoll eljárás a sok számjegyű utak karbantartása esetében.
  (miféle felfestés dukál nekik? )

 33. antihe véleménye:

  Na ne szerénykedj HE, nyomás, intézd el a felfestést, mint ahogy a múltkor is.
  Megy az Neked, csak most ne tartson olyan sokáig.
  És akkor felterjesztelek a falu leghasznosabb föstője címre, és kezdeményezem, hogy szobrod is legyen.
  Na látod, hogy mindenki milyen jól járna… :-))))))))))))))
  :-)

 34. horvatheva véleménye:
 35. antihe véleménye:

  Nem kevés, az ilyesminek mindenki örül, aki kénytelen kimerészkedni az utakra.
  Itt a soha vissza nem térő lehetőség a baráti önkormányzat számára jó példával elöl járni és elrendezni azt a kis festést.
  Mittomén, mondjuk az állampolgárok életvédelmi alapjának terhére…Van ilyen?
  Ha nincs, akkor nem bánom, legyen a pm-i jutalomkeret terhére, olyan biztos van. :-)
  Na, még alternatív megoldási lehetőséget is találtam, ez ám a honpógári kreativitás meg segítő szándék.

  Szóval hajrá, ne cikkek után kotorássz a neten, hanem használd ki az értékes munkaidőt és intézkedj.
  Én drukkolok Neked és ezúton is biztosítlak erkölcsi támogatásomról.
  Mint felelősen gondolkodó magyar választópolgár, fel sem merem tételezni, hogy ez nem elegendő motiváció.
  :-)

 36. antihe véleménye:

  Na? Lassan eltelt egy hét, csupa napsütésben, mondhatnám, hogy ideális terelővonal festési időjárással.
  Egy régi, főalmesteri szösszenet óta tudjuk, hogy ez itt mifelénk nagyon fontos tényező, csak ezért sajnálom, hogy hagyta az önkormányzat elkallódni a semmiben. Hát így enyészik el, amit a nagyságos tekintetes főporta nem tart fontosnak…
  Pedig az lenne. Mert ha egy ködös, sötét őszi estén majd árokba hajt egy négytagú család, mert a vezető nem látta az út nyomvonalát, és lesz hirtelen két győrújbaráti árva gyerek, akkor biztos, hogy az önhomály nagyon fog sajnálkozni, meg együtt érezni, meg segélyt osztogatni, vagy közadakozást szervezni.
  Elismerem, hogy ez majd nagyon népszerű lesz, de talán jobb lenne a népszerűség feláldozásával megmenteni pár életet.
  Már ha ez fontos…
  :-)

 37. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  Írtam egy levelet …, képeket is mellékeltem …
  Kérek Mindenkit, hogy szintén írja meg a saját levelét …

  Tárgy: 82 -es út - bekötő út - Győrújbarát - F E L E Z Ő V O N A L felfestése

  LAKOSSÁGI BEJELENTÉS, ÉSZREVÉTEL …

  Tisztelt Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság !

  A “82 -es bekötőúton” nagyon sokan közlekednek.

  Az elmúlt évben egy “Győrújbaráti Vállalkozói felajánlás” keretén belül került felfestésre a felezővonal.
  De a magánember sem nyúlhat mindenkor a zsebébe …, ez egy KÖZÜGY, ez egy KÖZFELADAT !
  KÖZPÉNZEN kell megoldani !

  Azóta a Tisztelt Közútkezelő javította az utat.
  Ezt nagyon szépen köszönjük !

  DE ! Sajnos, közben a ” F E L E Z Ő V O N A L U N K ” a javított réteg alá került …, mondhatnánk láthatatlanná vált … !

  Jönnek a ködös őszi napok …, MI IS LÁTHATATLANNÁ VÁLUNK …, egymást sem látjuk, SAJNOS az utat sem … !

  BALESETVESZÉLYES HELYZETBE KERÜLTÜNK … !

  Tisztelettel kérjük a Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságot, hogy a FELEZŐVONALUNKAT szíveskedjenek láthatóvá tenni !
  Nagyon szépen kérjük, hogy szíveskedjenek az utat mielőbb felfesteni, hogy előzzük meg, hogy kerüljük el a baleseteket … !

  Mellékelek egy éjszakai képet is a sötétségről …, a kanyar láthatatlan … !

  Köszönettel és Üdvözlettel:

  Svejkovszky Ferenc

  … kezdem röstelleni magam, hogy mindenért én szólok, de, ha már más nem teszi meg … ? … valakinek csak kell !
  … a helyzet meg balesetveszélyes … !
  … írogatnak a fórumon / http://baratiblog.hu/?p=553#comment-6904 / …, de az csak egy pusztába kiáltott szó … !

  Remélem meghallgatásra kerülök/kerülünk … !

 38. Horváth Tekla véleménye:

  FELHÍVÁS
  A Magyar Vöröskereszt és Győrújbarát Község Önkormányzata véradást szervez
  2013. november 13-án, szerdán 15-től 19 óráig az általános iskolában.
  Kérünk mindenkit, hogy, ha tud, segítsen, hiszen életet menthet!

 39. horvatheva véleménye:
 40. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  A MAGYAR KÖZÚTTÓL
  2013.11.22-én megkaptam a válaszlevelet …
  Továbbítom …
  „ …
  Tisztelt Svejkovszky Ferenc Úr !

  Köszönettel vettük a 83133. sz. út (” Nagybaráti bekötőút”) felezővonal-felfestési igényével kapcsolatos levelét,
  a felvetett igényre az alábbiakról tájékoztatjuk:

  A bekötőút burkolata leromlási folyamatának lassítása érdekében idén nyáron felületi bevonatot készítettünk az út egy szakaszára. Az emulziós felületi bevonat tulajdonsága, hogy egy ideig még számolni kell a zúzalékszemek egy részének kipergésére. A téli időszak alatt előfordulhat még a felület kismértékű hámlása, amit tavasszal javítanunk kell, ezért idénre még nem tervezzük a burkolatjelek pótlását.

  A festést legkorábban jövőre tudjuk elkészíteni, amennyiben a burkolatjel–festési forrásaink ezt akkor lehetővé teszik.

  Általános körülmény viszont, hogy sajnos nem tudunk olyan mennyiségű burkolatjelet festeni, amennyire a hozzánk érkező panaszok és kérések kielégítése érdekében szükség lenne.

  A terelővonal festéséig az úton érvényben lévő jelzőtáblák kiegészítéseként a veszélyes útkanyarulatokban szélességjelző oszlopokat helyezünk ki a padkára, és ezzel hívjuk fel a közlekedők figyelmét az út vonalvezetésére.

  Kérjük tájékoztatásunk elfogadását.

  Győr, 2013. november 19.

  Üdvözlettel

  Sümegi Péter
  Megyei Igazgató

  Szabó Bernát
  Osztályvezető
  … „

 41. horvatheva véleménye:

  hát nem ezt mondja a PM évek óta?
  elutasítás elutasítás hátán—út ügyben biztosan!
  :(

 42. Svejkovszky Ferenc véleménye:

  KÖZÚTKEZELŐ:
  “A terelővonal festéséig az úton érvényben lévő jelzőtáblák kiegészítéseként a veszélyes útkanyarulatokban szélességjelző oszlopokat helyezünk ki a padkára, és ezzel hívjuk fel a közlekedők figyelmét az út vonalvezetésére.”

  K I H E L Y E Z T É K . . . !
  … ez több, mint a semmi …

  Az “S” kanyarban, a hidaknál már látható az út széle …
  DE TOVÁBBRA IS, CSAK ÓVATOSAN VEZESSÜNK … !

  … bizony, bizony …, néha elhúznak “Forma egyes jelöltek” az ember mellett …

  Jó utat !

 43. horvatheva véleménye:

  Svejkovszky Ferenc véleménye: december 22nd, 2013 - 13:44

  Kedves Győrújbarátiak !

  Mikszáth Kálmán, jellegzetes, „bájosan pimasz” ünnepi írásának egy kis részletével …
  szeretnénk Mindannyiuknak Szeretteik körében eltöltött, Áldott, Békés Karácsonyt és Szerencsés, Boldog Új Évet Kívánni.

  Baráti Hagyományőrző Egyesület

  ******************************************************************************************************************************************
  Mikszáth Kálmán: Falusi Karácsony (Csevegés) 1886 - részlet …
  http://mek.oszk.hu/00900/00908/html/09.htm

  ” …
  Egy szóval a kis Jézuska helyett mászkáltam egész délelőtt. (Nagy szó, hogy én valakinek a dolgát végzem, ha nem választó.)
  Most reciprocitásból a kis Jézuska adhatna nekem témát a magam dolgához.
  Elgondolkoztam születésén, életén, halálán és feltámadásán. Hátha találnék benne valami point-ot, amit még újságírói szem nem vett észre.
  Lehetetlenség! Szegény Jézus! Mennyi rossz tárcát írtak már rólad az emberek a karácsonyi mellékletekre!
  Nem, én sokkal jobb keresztény vagyok, nem csinálok rovásodra ízléstelen, émelygős történeteket.
  Eleget szenvedtél már te a keresztfán! Nem is való neked lejönni ide a városokba,
  ahol már a gyerekek sem hiszik el a te jelenlétedet (vének azok a lelkükben), itt igazán csak a kereskedők szeretnek, akik jó vásárt csinálnak ezen a napon.
  Hanem ott künn a falvakon vagy te szép. Aranyos köntöskéd tündöklő fényével beragyogja az alacsony falusi szobákat. Ott még hisznek benned…
  Oda már én is szívesen követlek a fantáziámmal!
  Csikorog a hó a nagy patkós csizmák alatt. Lázas sürgés-forgás van az egész faluban.
  Fák ünnepélyesen ütögetik össze a zúzmarás gallyaikat, a jégcsapok csillogó üde pompában lógnak le az ereszekről, az ablakok tele vannak rajzolva jégvirággal.
  Bent a kályhában vígan pattog a tűz, künn a konyhában kong a mozsár, amelyben a mákot törik, a szomszéd házból egy másik mozsár felel neki,
  sürög-forog az asszonynép, gyúrnak, dagasztanak, kenik a kalácsot tojássárgájával…
  A faluban minden kémény füstöl. Fehér tejszín felhő kavarog belőle. Éles rengő hangon zúg az esti harang.
  Ez az igazán szép. Mindenen meglátszik, hogy vendéget várnak.
  A suhanc gyerek már hetek óta emlegeti:
  - Édes szüle! Mikor lesz az a nap, ha majd úgy jóllakunk, hogy se állni, se járni, se feküdni nem fogunk tudni?
  Ez az a nap. Kigyúlnak a csillagok az égen, az ablakok is megvilágosodnak: Egyszerre kihalt lesz az utca, síri csönd lepi el a tájat.
  Csak néha villan meg az ablak alatt, s szalad át sugarával a falon egy-egy elkésett embernek a lámpása.
  Ott benn ül a család az asztalnál. Lámpafény ömlik el nyájasan a hófehér abroszon.
  A vihancoló, türelmetlen apróságot, akiknek ma minden szabad, nehéz mesterség féken tartani az öregeknek. … ”

  csak áthoztam, mert amott nehezen olvasható!

  Amúgy pedig

  Sikeres és boldog új esztendőt kívánok minden kedves fórumtársamnak!

 44. bender véleménye:

  Tisztelt Mindenki!

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/halalos_gazolas_gyorujbaraton/2364980/

  No komment. Már halál is megvolt, mi kell még? Mégis inkább szobrokat bicikliutak helyett!!

  Hajrá Önhomály!

 45. pb véleménye:

  Kedves Mindenki!

  Kedves mindenki!

  Ma is épp 2000-as vérnyomással kezdtem a napot az Önkorm. miatt, ahogy sokszor már.

  Sokat olvasom írásaitok, sokat nevetek és sírok rajtuk…. Nagyon jó meglátások, értelmes gondolatok forognak.Ma úgy gondolta kiírom magamból,remélem nem baj.
  Magam részéről csendesen öt éve harcolok az Pm-rel, kivívtam teljes utálatát,amitől még nagyon jól alszom( annyira érdekel…)
  Óriás mappám van a levelezésekről,ügyvédi leveleimről,sok -sok hazugság ,igaztalanság,megalázás volt a hála a sok munkámért.Eredmény 0.
  Rengeteg sérelemről tudnék mesélni de az van itt bőven…itt az idő cselekedni.
  Én fogok az biztos.Most lett elegem.Egyeztetések folynak ügyvédekkel, melynek lesz folytatása,túl sok dolog történt és annyira nem okosak amennyire azt gondolják.
  Valóban kevesen olvassák ezt a jó kezdeményezésű blogot,de mindenkinek meg kell vívnia a saját kis harcát egyedül.Én ezt teszem.Nem fogom feladni.Közölte velem Pm. hogy költözzekel, meg minek költöztem ide….és hogy én notórius önkormányzatba járó vagyok. Ennyiszer életem során nem sértettek meg mint ŐK.No comment.
  Kétgyermekes anyukaként aszfalt nélküli utcában, gyermekeim veszélynek vannak kitéve, mindenki tudja milyen egy anya ha a gyermekeiről van szó.Hát én az vagyok!Túl nagy igazságérzettel lettem megálldva,ezért képtelen vagyok feladni a harcot! Eljön a becsület,tisztesség,empátia ,intelligencia,kedvesség,őnzetlenség ideje nemsokára..-
  Hajrá mindenkinek! Jönnek a választások,munkára,még egy utolsó levegővétel……..Mindenkinek sok erőt kívánok!

  UI: Mély részvét… :-(….

 46. horvatheva véleménye:

  Kedves pb!

  Az aszfalt nélküli utca lakói mennyi önrészt ajánlottak fel, hogy az utca aszfaltossá váljék?

  manapság tán ezt is meg kéne szerveznie—miután az önkorinak pénze nincs!
  Ha mégis aszfaltot akar, akkor tán mondja a szülőknek, hogy gyerekük közintézményének működést függesszék fel–az ön aszfaltigénye miatt.
  Ennyire egyszerű!

 47. pb véleménye:

  Tisztelt Éva!

  Köszönöm az ötletet.Nagyon kedves.
  Többet ajánlott az utca mint amennyit az önkormányzat érdemelne,ugyanis ez nem a mi dolgunk….volna.
  Azt pedig nem akarom hallani,hogy nincs pénz,amikor a képviselő testület tagjai beismerik,hogy már rég meg lehetett volna csinálni HA…..Milyen lelkületű embernek hisz ha az óvodákat hozza példának….arra van pénz amire akarja…a kedves pm.
  Szoborra….
  No comment,
  ha ön esne a gyermeke koponyájára, a karjában tartva, akkor nem így vélekedne.
  De nem vagyunk egyformák.Szerencsére.
  További jó kommentelést.Így nem megyünk semmire az biztos,kellene az empátia és a jóindulat ami mostanság nincs…..sajnálom.

 48. horvatheva véleménye:

  Jójó! de mi van a mi immár hagyományos hatalmas kátyúinkkal?
  Az bizony napi százakat biztosan érint
  (bár szerintem jóval többeket!)

 49. pb véleménye:

  Szépen eltereltük a szót.Nem baj, egyébként sem kívánok többet szót ejteni az utcánkról,már én unom a témát….Finom a zárójel…értem, szóval túl kevesen laknak itt,hogy bárkit is érdekeljen …nyugodtan dögöljön meg aki itt lakik.Értem én.
  Akkor most én terelek:

  Sajnos nincs miről beszélni ha kitüntetgetik a drága ,csodálatos pm. asszonyunknak, Kara Ákos adta át…..ennyi…idézem”Győrújbarát kulturális életének gazdagításáért, az elhivatottan folytatott értékőrző,értékteremtő munkáért, A TELEPÜLÉS ÉS LAKÓI ÉRDEKÉBEN VÉGZETT SOKRÉTŰ ÉS EREDMÉNYES FEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGÉRT VEHETTE ÁT a megyei önkormányzat elismerését”
  Hányinger és döbbenet….Ezek szerint Kara Úr sincs tisztában mi az az érték ,és mi az az áldozatos munka….és mi az ,hogy valóban csinálni valamit ,gratulálok neki is.
  Ennyire ne segítse a lakosokat a gyönyörűséges pm. asszony ,nehogy összetörje magát a sok segíteni akarásban……
  Csak pár kérdés:
  -Milyen érték?
  -Milyen eredmény?
  -MIlyen fejlesztés?
  -Milyen lakók érdekében????????

  Köszönöm,hogy írhattam ide elnézést a zavarásért.Folytatom privátban.
  Szép napot mindenkinek!
  Petes Beáta

 50. Török József véleménye:

  Kedves Bea!

  Sajnos ezen az oldalon az előtted hozzászóló végett csak szócséplés folyik!
  Gyere közénk a Baráti Hagyományőrzők csapatába.
  Mi a Baráti múlt, jelen és jövő értékeiért küzdünk!
  Meglátod, lesz értelme és értéke javítószándékú gondolataidnak, tevékenységednek.
  Sok mindent megtudsz, sok mindenre jobb rálátásod lesz.

  Üdvözlettel.
  Török József

 51. Non+ultra véleménye:

  Látom nem változott semmi, a………… troll még mindig működik!!!!!! Azonban van pozitív fejlemény is http://szalokigeza.hu/! Na végre !!!!!!!!!

 52. horvatheva véleménye:

  igaz ott is csak 11 (tizenegy!) hozzászólás volt fél év alatt!

 53. bender véleménye:

  Üdv mindenkinek!

  Na végre valaki azzal kezd foglalkozni, amivel elsőrendűen kellene. Én már csatlakoztam is.

  http://ujutat.akarsz.hu

 54. qqriq véleménye:

  Így van.
  Utak kellenek, semmi más.
  :-)

 55. Kis Lajos véleménye:

  Tisztelettel kérdezem, hogy most, hogy az új polgármester és testület elfoglalta az őket megillető helyet,
  mikorra várható, hogy a falu fő közlekedési utjainak ügyében történik valamiféle előrelépés?
  Mit tervez ezzel kapcsolatban rövid és közép távon a jelenlegi önkormányzat és ezeket a terveit mikor tárja a nyilvánosság elé?
  Nem hiszem, hogy egyedül lennék a véleményemmel, miszerint az utak ügyénél nincs fontosabb megoldandó feladat Győrújbaráton.

 56. Bagó István véleménye:

  Ugyan nem vagyok tag a képviselő testületben, de biztosra veszem, hogy Szalóki Géza szívén fogja viselni ezt a kérdést.
  De a megyei közútkezelőből bármit kiverni nem 2 perc! Ha a Fő utca és tovább a Baumaxig a győri út felújítását sikerül elérni a köv ciklus alatt, az már fantasztikus eredmény lesz!
  1 éven belül esélytelen bármilyen változást elérni, ráadásul ki kellene szélesíteni az utat 2 oldalon kerékpársávval, azt meg mostanság csak EU-s pénzből építenek errefelé (úgy egyáltalán bármit csak abból építenek). Szóval majd ha lesz erre pályázható pénz és sikerül a közútkezelővel is dűlőre jutni, akkor talán elindul a tervezés, és csak utána lehet pályáztatni a kivitelezést, majd ezután lehet nekiállni. Ez attól kezdve, hogy megvan az akarat, min. 1-1,5 év, jobb esetben.

  Szóval türelem.
  Bár én is nagyon örülnék, ha holnap már elkezdenék csinálni…

 57. horvatheva véleménye:

  Minő türelem!
  :)

 58. antihe véleménye:

  Szépjónapot mindenkinek!
  Jó régen írogattam ide, pozitív dolgokat meg még régebben, bár ez talán nem (csak) az én hibám :-)
  Viszont ma meglepődve láttam, hogy friss terelővonal van a kedvenc utamon.
  Egész fura volt a sötétben úgy közlekedni rajta, hogy látni is lehet valamit.
  Minden esetre ez szép volt, gondolom az önkormányzat intézte el, bár igazából nem tudom kinek az érdeme.
  Hát az én szempontomból már most többet tett a jelenlegi önkormányzat,
  mint az előző a teljes 16 éves regnálása alatt.
  Ugyan ehhez az akcióhoz annak idején egy év könyörgés kellett,
  most meg alig pár hét alatt szinte önműködően megoldódott a dolog.
  Csak így tovább, még a végén szimpatizáns leszek.
  :-)

 59. horvatheva véleménye:

  “”"A kormány döntése nyomán 2015-től minden szociális segélyt a helyi önkormányzatoknak kell előteremteniük, ennek érdekében pedig tetszés szerint emelhetik az adókat vagy találhatnak ki újabbakat. “”"

 60. Pál Imre véleménye:

  HE!
  Ha nem osztanak szociális segélyt, akkor nem kell Aadót emelni. Ennyire egyszerű.

  Ja és ezt most miért írtad ide?

 61. horvatheva véleménye:

  Hát ja!

 62. horvatheva véleménye:
 63. horvatheva véleménye:

  Meg kell jegyeznem ! A felvételek igen jó minőségűek!
  kb. 100 perc!

 64. horvatheva véleménye:

  http://gyorujbarat.hu/jegyzkoenyvek.html

  lehet nyitni a jegyzőkönyvet –video most megint késik!

 65. kiváncsi véleménye:
Szólj hozzá!